Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Ibiza

'We're going to Ibiza?’ Was dat niet die hit van de Vengaboys tien jaar terug? Klopt. En in 2020 is Ibiza nog steeds een hit. Party-eiland bij uitstek, dat is één. Maar vergeet even niet dat het ook een prachtig Balearen-eiland is, zonzeker gelegen in de Middellandse Zee.

Op dit mediterrane eiland vind je alles wat je nodig hebt voor een topvakantie! De felle zon, de lichtblauwe zee en de goudgele stranden laden je snel op. Je krijgt meteen zin om Ibiza te verkennen. Liever relaxen? Met zoveel strandtenten langs de kabbelende zee moet het woord ‘loungen’ hier wel zijn uitgevonden...

De relaxte sfeer op Ibiza is er echter niet altijd geweest. Lang geleden was Ibiza een slagveld tussen Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en piraten. In de twintigste eeuw veroverden de hippies het eiland. Love and peace waren hun wapens. Tegenwoordig heeft Ibiza het imago van het feesteiland bij uitstek. En ja, dat is ook terecht! De beste dj’s ter wereld komen naar befaamde clubs zoals Pacha en Ushuaïa om de nieuwste hits te laten horen. Met een bruisend nachtleven, een rijke historie en een heerlijk klimaat weet Ibiza ook jouw hart te veroveren, let maar op!

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Activiteiten

Wat je gaat doen
San Antonio is de ideale plek voor een heerlijke strandvakantie. Heb je zin om het eiland Ibiza nog beter te leren kennen? Ga dan mee met de excursies die al bij de reissom zijn inbegrepen!

Met de boot naar Cala Salada en Cala Saladeta
Ibiza telt meer dan 56 baaien. Cala Salada en Cala Saladeta spannen wat ons betreft de kroon. Waarom? De twee baaien liggen prachtig tussen heuvels met groene pijnbomen. Het water is er helder en maken het idyllische plaatje compleet. In de zomer kan het druk zijn op deze paradijsjes. Gelukkig voorziet “Mister Mojito” je graag van een verfrissende cocktail. Vanuit San Antonio bereiken we de stranden na een korte boottrip. Ervaar het zelf dus maar!

Ontdek de verborgen plekken op Ibiza
Steeds meer toeristen vinden hun weg naar Ibiza. Zeker in de maanden juli en augustus kan het er daarom op sommige plaatsen druk zijn. Vandaag laten we je kennis maken met een aantal onbekende plekken op het eiland. Verborgen plekken die nog niet zijn ontdekt door veel toeristen. We gaan snorkelen en klifduiken op een hele mooie rustige plek. Vervolgens bezoeken we een oude verlaten club in een onheilspellende sfeer die juist nu nog meer charme heeft gekregen. We sluiten bij de magische rots Es Vedra af met het échte Ibiza gevoel: een schitterende sunset, picknick, gitaarmuziek en een lekkere cocktail in de hand. Als je nog niet van Ibiza hield dan ga je dat nu wel doen!

Bezoek aan Ibiza-stad
De hoofdstad Ibiza-stad is een absolute "must see" op het eiland. De mix van toeristen, hippies en kunstenaars zorgen voor een laid-back sfeertje. Vlakbij ons hotel stappen we in de bus die ons in 20 minuten naar de stad brengt. Al van ver zie je de 13e-eeuwse kathedraal boven de stad uittorenen. Daar omheen ligt D'Alt Vila, oftewel de ‘hoge stad’. Hier kun je uren rondstruinen tussen de boetiekjes, kraampjes en terrassen. We maken een wandeling en volgen de kronkelende straatjes tussen de wit gepleisterde huizen die door middel van trappen met elkaar verbonden zijn. Heb je een uitkijkpunt gevonden? Mooi. Dan kun je het uitzicht over de oude stad en de haven ook meteen bewonderen!

Kun je écht niet stilzitten?
Ibiza staat bekend als het party-eiland bij uitstek. Wereldberoemde dj’s zoals David Guetta, Afrojack en Armin van Buuren zorgen hier regelmatig voor een legendarisch avondje ‘clubben’. Op de weg tussen San Antonio en Ibiza-stad liggen de legendarische clubs Privilege en Amnesia. Je bereikt ze gemakkelijk met de bus die de hele nacht rijdt. Een klein stukje verderop, in Playa d'en Bossa en Ibiza-stad, bevinden zich de Clubs Hï, Pacha en Ushuaïa.

Geen clubtijger? No problema, er is nog genoeg te doen op Ibiza! Er zijn talloze mooie strandjes in de omgeving, bezoek de hippiemarkt of wandel door de smalle straatjes van Ibiza-stad. Iedereen weet dat je op een eiland perfect je favoriete watersport kunt beoefenen, dus zo ook op Ibiza!

* Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Hippiemarkt
Treed in de voetsporen van kunstenaars, ambachtslieden en hippies die vroeger op Ibiza woonden. Je kunt een bezoek brengen aan de hippiemarkt. Met trommelmuziek op de achtergrond struinend tussen de vele kraampjes met sieraden, kleding, lederen artikelen en souvenirs waan je je hier weer helemaal in de sixties!
€25

Avondje clubben!
Het nachtleven op Ibiza is wereldberoemd. Wil je weten waarom? Ga dan een avondje mee 'clubben' in Ibiza's beste discotheken; de Pacha en Club Hi. Dans tot in de vroege uurtjes op de beats van Armin van Buuren of voel je als een echte hippie op het Flower Power feest.
€40 tot €80

Cocktailworkshop
Leer de meest gewilde en populaire cocktails maken in een van de wereldberoemde zonsondergangbars in San Antonio! Onder begeleiding leer je drie verschillende cocktails maken.
€40

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Verblijf

Verblijf Hotel Abrat

Beschrijving

We verblijven in Hotel Abrat, een uitstekend 3-sterrenhotel met uitzicht op zee en een mooie, grote tuin. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met gratis ligstoelen en parasols. Verder is er een 24-uurs receptie, lift, bar, restaurant en fitnessruimte. Ook handig: er is gratis WiFi.

De kamers
Alle kamers zijn netjes ingericht met een tv, telefoon, kluisje (gratis), minibar en een balkon. De kamers beschikken bovendien over airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad of douche, föhn en toilet. De kamers aan de voorkant hebben uitzicht over zee. Voor deze kamers betaal je iets meer, maar dan word je wel dagelijks getrakteerd op een prachtige zonsondergang! Wil je graag een kamer voor jezelf? Ook dat is mogelijk! Of deel je die gezellig met een reisgenoot? Dan vind je altijd twee aparte éénpersoonsbedden in de kamer. Niet alleen gezellig, maar ook voordelig! Aan jou de keuze!

Verzorging
Je verblijft deze vakantie op basis van logies en ontbijt. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. ’s Avonds is er een ruime keuze aan restaurants in de directe omgeving van het hotel, dus daar maken we graag gebruik van.  Op de overige avonden kun je zelf bepalen waar je wil eten. Wordt het een keer dat luxe sushi restaurant? Of kies je liever voor het betaalbare terras in hippie-sfeer? Uiteraard geeft onze reisbegeleider je graag tips!

De omgeving
Aan de ene kant is Ibiza toeristisch, met een bruisend nachtleven en hippe clubs. Maar Ibiza is ook het eiland van de sfeervolle, traditionele dorpjes en hippiemarkten. Ga samen kennis maken met beide kanten van Ibiza. De badplaats San Antonio is onze perfecte uitvalsbasis. Hier is altijd wat te beleven; een kilometers lange boulevard om over heen te struinen, marktkraampjes voor een nieuw sieraad of souvenir en natuurlijk heerlijke loungebedden. Op 100 meter van ons hotel ligt een klein strand. De grotere en mooiere baai ‘Cala Gració’ ligt 900 meter verderop. Café del Mar, de bekendste bar op Ibiza vanwege de spectaculaire zonsondergang, ligt op 1 kilometer van ons verblijf. Vanuit San Antonio zijn er bovendien goede busverbindingen naar Ibiza-stad. Je bereikt de gezellige hoofdstad in 20 minuten en een buskaartje kost je slechts 3 euro.

2-persoonskamer voor alleengebruik!
Er is een mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te boeken. Op het boekingsformulier zie je dan het dubbele bed staan, welke je dan kunt boeken. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Abrat
Hotel Abrat

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer