Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Rovinj

Er komen voor deze reis helaas geen nieuwe vertrekdata in 2022 bij. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

De avond valt en je hebt je na jullie bezoek aan Pula opgefrist en omgekleed. Vanuit je bungalowtent hoor je getokkel op een gitaar en ruik je de geur van kolen, vuur en vlees. Je stapt je tent uit en ziet dat de groep zich grotendeels al heeft verzameld om het kampvuur en de barbecue. Je maag knort. Dit wordt een onvergetelijke avond!

Zonder schatkaart bergen goud vinden, zo voelt arriveren in het aan de Middellandse Zee gelegen Rovinj. Alleen al de weg ernaartoe is adembenemend: een divers landschap, bestaande uit heuvels, oasen van groen en overal water en oude architectuur.

Op onze camping hebben we een eigen veldje; onze thuisbasis gedurende de vakantie. Supermarkt, zwembaden, restaurants en bars, en alles op loopafstand. Maar we willen meer. En dat krijgen we ook. In 3,5 uur rijden sta je in UNESCO-reservaat Plitvice (absoluut een must-see!), snorkel je tussen de vissen of hang je de toerist uit in Venetië. Diverser dan dit wordt het bijna niet. Ondanks dat we veel doen, is er ook de mogelijkheid om op een van de vele stranden te ontspannen. Zwemmen in de warme zee, met de boot het water op of vis vangen voor op de barbecue. Zeg jij het maar!

Singlereis Strandvakantie op Rovinj
Singlereis Strandvakantie op Rovinj

Activiteiten

Jouw programma... 

…want het is jóúw vakantie! Dat betekent dat jij kan doen wat jij wil doen, ziet wat jij wil zien en ontdekt wat jij wil ontdekken. Met mensen die net zo gek zijn op reizen als jij! 

Onze collega Rianne heeft samen met de reisleider en lokale partners een aantal verrassende activiteiten en charmante restaurantjes uitgezocht. En getest! Zo weet je zeker dat je alles uit je vakantie in Rovinj kan halen. Als je wil, natuurlijk. Een tipje van de sluier: 

  • Laat je hart veroveren met een stadstour door Rovinj
  • Verras je smaakpapillen met een Kroatische wijnproeverij 
  • Waan je terug in tijd van de Romeinen in het amfitheater van Pula
  • Verken het achterland van Rovinj per fiets 
  • Ontdek in twee dagen de unieke Plitvice-meren, beschermd door UNESCO 
  • Dobber tussen de dolfijnen tijdens de sunsettour 
  • Peddel in een zeekajak langs de prachtige Kroatische kust 
  • Bezoek verbluffend mooi Venetië 
  • Zweef boven de natuur met een zipline 


Wat je (ook) kan doen in Rovinj 
Zoveel te doen! Maar wat past echt bij jou? Lees meer over de activiteiten en beslis zelf. 

Stadstour Rovinj 
Bijna volledig omringd door de Adriatische Zee, is Rovinj een unieke middeleeuwse stad. En dan ligt het ook nog eens op een heuvel, waardoor de kerktoren vanuit de verte al goed te zien is. We duiken de straatjes in, op weg naar het hoogste punt en onze stadsgids vertelt je de prachtigste verhalen over de geschiedenis van deze kleurrijke parel in Istrië. 

Wijn proeven 
Hier genieten we van vijf wijnen, olijfolie, ezelmelk en hapjes. Het familiebedrijf dat we hier bezoeken, maakt al meer dan twintig jaar heerlijke wijnen, olijfolie en ezelmelk. Tijdens een rondleiding leer je alles over wijnmaken en is er zelfs de gelegenheid om zelf te knuffelen. Daarna is het tijd voor de wijn; uitspugen is optioneel. 

Ontdek Pula in een dag 
Vandaag ontdekken we Pula met als spektakelstuk een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld, daterend uit de eerste eeuw na Christus. We bezoeken het amfitheater en vergapen ons aan de rijke geschiedenis die zich hier afspeelde. Als je in het centrum staat, kun je je bijna niet voorstellen wat voor doodsangsten de gladiatoren hier uitstonden, terwijl ze zich probeerden in leven te houden voor 20.000 toeschouwers. 

Tips voor je vrije dag 
Huur een auto en bezoek prachtig Plitvice (240 km, circa 3,5 uur rijden). Hier vind je o.a. Plitvice Lakes; het grootste nationaal park in Kroatië en een van de oudste van Zuidoost-Europa. Hier vind je geen mammoeten meer, maar wel een hoop andere diersoorten. Het is niet voor niets dat dit fantastische park op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Een andere optie is het bezoeken van de Baredine-grotten, vlakbij Porec (45 km, circa 45 minuten rijden). Naast dat je hier op 60 meter onder de grond bent, ben je ongetwijfeld ook onder de indruk. Je vindt hier vijf kamers om te ontdekken, maar wel op een aangename temperatuur; zo’n 14 graden. Ieder half uur vertrekt er een rondleiding van zo’n 40 minuten. Goede schoenen zijn aanbevolen. Anders krijg je, zoals Talking Heads ooit al bezong, Slippery People. 

Singlereis Strandvakantie op Rovinj
Singlereis Strandvakantie op Rovinj

Verblijf

Verblijf Camping Amarin

Beschrijving

De uitvalsbasis van onze eenoudervakanties in Rovinj is de welbekende Camping Amarin. Deze camping is door zijn ligging zeer geschikt voor verschillende watersporten, zoals waterskiën, windsurfen, varen, duiken en zwemmen.

Ligging
Deze comfortabele camping ligt rustig, net buiten het oude handelsstadje Rovinj. De camping ligt direct aan een groot kiezelstrand met een ligweide van gras. De tenten staan op ca. 300 meter van zee. Het schiereiland is omgeven door de azuurblauwe zee, voor de kust liggen kleine eilandjes. In slechts 15 min. ben je per watertaxi in de, op 3 km gelegen, oude havenstad Rovinj. Vanaf de haven kun je een klim maken naar het grootste monument van de stad. Je moet ´even´ de honderden treden trotseren, maar je wordt daarna wel beloond met een prachtig uitzicht. Maar ook in de nabije omgeving van Rovinj vind je ook nog tal van andere interessante stadjes en dorpjes zoals Pula, Porec en Vrsar.

Faciliteiten
Camping Amarin beschikt over een totaal vernieuwd, groot zoutwater zwembad (onder toezicht). Naast het nette sanitair tref je een restaurant, een kleine supermarkt en diverse winkeltjes aan. Tevens vind je er een kapper, ijssalon en internetfaciliteiten bij de receptie.

Verzorging
Jullie verblijven in een compleet ingerichte bungalowtent. Het verblijf is op basis van logies. Je kunt ervoor kiezen om zelf te koken maar uiteraard kunnen jullie ook heerlijk eten in het restaurant op de camping of in Rovinj.

Onze tenten op Camping Amarin
Alle tenten staan op één gedeelte van de camping bij elkaar, zodat contact met andere gezinnen laagdrempelig, maar uiteraard geheel vrijblijvend is, het is ten slotte vakantie.

Op onze bestemmingen staan luxe, volledig ingerichte bungalowtenten voor je klaar welke van alle gemakken zijn voorzien.

Lakenpakket
Je kunt bij je boeking ervoor kiezen om een lakenpakket door ons te laten verzorgen. Dit lakenpakket bestaat uit een kussensloop, dekbedovertrek en een onderlaken. De prijs hiervoor is €10,- per persoon per pakket.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Amarin
Camping Amarin

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Rovinj
Singlereis Strandvakantie op Rovinj

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer