Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië

Terwijl de lichte stroming het zand tussen je tenen wegspoelt, plons je voorover. “Wát is dit water lekker warm”, hoor je een van je reisgenoten zeggen. Het is de tweede vakantiedag en je weet nu al dat je niet meer weg wilt. Ga ik zo voor een cocktail of duik ik nog even in m’n bijna uitgelezen boek? Dat is de keuze die je zo moet maken. “Ach, ik doe het gewoon allebei”, zeg je tegen jezelf terwijl een schildpad je voorbij zwemt.“

Voorbij de westkust van Afrika, in het hart van de Atlantische Oceaan en verscholen in een oase van rust, vind je de Kaapverdische eilanden. Omringd door niets anders dan azuurblauwe wateren.

Deze singlereis naar Kaapverdië staat in het teken van rust en ontspanning. Eindelijk tijd om dat boek te lezen waar je al zolang naar smacht. Maar ook: het eiland rondtrekken en ontdekken hoe Mardis Gras (beter bekend als carnaval) er in São Vicente aan toe gaat, wandelen door de groen beklede bergen van Santo Antão en testen op welk strand je het beste kunt ontspannen.

Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië
Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië

Activiteiten

Zondag - Welkom op Sal!
We vliegen vanaf Schiphol en overbruggen een afstand die ongeveer de helft van Schiphol - Curaçao bedraagt. Na aankomst en check-in duiken we in het zwembad, waarna we in de avond lekker tonijn gaan eten.

Maandag - Maak kennis met Santa Maria
De eerste ochtend verdient een moment tot uitslapen, waarna er een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Overdag kun je ontspannen bij het zwembad, dat boek lezen dat al zolang op de plank ligt of zelf de omgeving verkennen met je reisgenoten. Voor de lunch lopen we naar dat ene leuke strandtentje. Nadat je de zandkorrels van je hebt afgespoeld, gaan we het levendige Santa Maria in. Tip! Ontdek de lokale visgerechten, ga naar het Ocean Cafe.
Gooi je heupen los en meng je in een salsaparty, gewoon op straat.

Dinsdag - Tijd voor vis
Op tijd in de benen vandaag, want we willen de activiteit bij de pier niet missen! Je leert alles over aanvoer en verwerking van aangevoerde vis in het vissersdorp! Na een koffietje op het strand, wandelen we langs de kust terug naar het hotel. Tijd voor een siësta of zwembadsessie. Niet te veel snacken, ’s avonds gaan we gezellig samen uit eten.

Woensdag - Het eiland rond
Na het ontbijt worden we opgehaald voor een rondrit over het eiland. Samen Murdeira, Palmeira en Espargos ontdekken -bij die laatste gaan we haaien spotten! In de middag gaan we langs de zoutmijn van Salinas. Het water in dit gebied is ongeveer even zout als het water uit de Dode Zee! En door! Naar de kust van Burracona, om daar de ‘Blue Eye’ te spotten. Een diepe, ondergelopen grot met intens felblauw water. Voor wie durft, sluiten we af met een zwemtocht tussen de haaien. Ongevaarlijke citroenhaaien, welteverstaan.
In Santa Maria halen we vervolgens ons avondeten en als de sfeer erin zit zoeken we nog wat muzikaal vertier op.

Donderdag - Rustdag
We hebben gisteren erg veel gedaan, dus vandaag doen we niks. Tenzij je eigen plannen hebt, want je bent natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Vrijdag - Let's go for a ride!
Na het ontbijt zoeken we het beroemde kitesurfer-strand op. Een prachtig kleurenpallet van een blauwe lucht met allemaal felgekleurde kites! We halen lunch bij een strandtent in de buurt en kijken of we ergens een quad of wat e-bikes kunnen huren. Na het diner in de avond gaan we op zoek naar wat voetenwerk; het is tijd om een salsadans-locatie op te zoeken!

Zaterdag - Tijd voor ontspanning
Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten en verder niet superveel. De ultieme ontspanning: gezellig samen luieren, eten en drinken op het strand. Toch wat inspanning? Ga voor een tochtje met de waterscooter!

Zondag - Vertrekdag
Na het ontbijt is het inpaktijd. Gelukkig is de luchthaven dichtbij, dus we hebben nog even tijd om met de hele groep een kop koffie te doen. Of een stiekem cocktail, zodat je ook in het vliegtuig nog even geniet van die Kaapverdische joie de vivre.

Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië
Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië

Verblijf

Verblijf Hotel Dunas de Sal

Beschrijving


Dunas de Sal is een kleinschalig, eigentijds hotel in Santa Maria. Je komt hier helemaal tot rust in de groene tuin mét zwembad. Al zal je ook regelmatig te vinden zijn op het hagelwitte strand. Zeker omdat de ligbedjes van het hotel tussen de palmbomen staan! Wil je ‘s middags tijdens het luieren even je benen strekken? Wandel dan rond lunchtijd langs het water op zoek naar een lokaal restaurant met verse vis. Krijg je geen spijt van, beloofd. Vlakbij het hotel ligt het bruisende centrum van Santa Maria. Hier vind je ’s avonds live muziek, streetfood en salsa op straat. Tip: plof neer op een van de terrasjes en bestel een Caipirinha (een cocktail met Kaapverdische rum). Heerlijk ontspannen in de wellness van het hotel kan natuurlijk ook. Jij kiest!

Je kamer
De gezellige kamers in Dunas de Sal zijn van alle gemakken voorzien. Denk aan een heerlijk bed, toilet, douche en föhn. Maar er is meer! Gratis WiFi, een tv en jawel: airco! Wil je even terugtrekken, maar niet zo'n zin om binnen te zitten? Bijna elke kamer heeft een eigen balkon of terras. Genieten!


Eten en drinken
Iedere ochtend als je ontwaakt, de laatste zandkorrels uit je haar hebt gespoeld en weer mag beginnen aan een nieuwe dag, staat er een heerlijk all-you-can-eat-ontbijt voor je klaar. Eet net even dat extra beetje, want ontspannen is hier een duursport. De eerste avond dineren we in het hotel (dit diner is inbegrepen, exclusief drankjes). De overige eten we gezellig samen in een restaurant of in het hotel.

De omgeving
Witte stranden en een azuurblauwe zee, die vind je overal waar je maar bent. Daar hoeven we verder niet veel dieper op in te gaan. Kaapverdië kent naast de strandtaferelen die niet zouden misstaan op reclameborden ook tal van leuke plekken. Sal is daar één van. Dit letterlijk en figuurlijk zoute gebied telt zo’n 26.000 inwoners, met als mooiste dorpje onze verblijfplaats Santa Maria, leeft vooral van toerisme en visserij. Knus restaurantje, verse vis. Hoort erbij. In de avond komt Santa Maria tot leven met straatmuziek, street food en diverse bars waar het nachtenlang bruist. Ideaal om te vertoeven, voordat je de volgende dag gaat snorkelen of duiken tussen de vissen. In de buurt drink je lokale wijn uit de highlands, het gebied rondom de Fogo-vulkaan. Diverse rooftopbars bieden je een prachtig uitzicht op het palet vol groene bergen, blauwe wateren en adembenemende luchten.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Dunas de Sal
Hotel Dunas de Sal

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië
Singlereis Strandvakantie op Kaapverdië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer