Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Samos

Samos heeft veel te bieden tijdens een gezellige singlereis. Zo vind je op dit eiland vele schilderachtige dorpjes, met vrolijke en vriendelijke bevolking. Natuurlijk kan bij een Grieks eiland een haven emt kleurrijke vissersbootjes niet ontbreken, zo ook bij Samos niet. In deze gezellige havens kun je ook genieten van lokale gerechten in authenthieke tarvernes. Kom tot rust op het mooie Samos met een heerlijk klimaat, niet bloedheet doordat er een aangenaam zeewindje staat.  

Op Samos verblijven we in het vissersdorp Pythagorion, vernoemd naar de Griekse filosoof Pythagoras (van die bekende stelling inderdaad, hoe was die ook alweer?). In het gezellige centrum vind je een standbeeld van de filosoof dat in de zomer een populair doelwit is van een handje vol fotograferende toeristen. Maar er is meer… Archeologische opgravingen bijvoorbeeld en een ruïne van een oude burcht. Zo kun je ook nog een beetje cultuur opsnuiven tijdens je vakantie. Strandliefhebbers besteden de rest van hun tijd op een van de stranden, want ook die zijn er op Samos. Strandbedje, parasol, cocktail… Check! Op naar Samos!

Verzorging
Je verblijft deze vakantie op basis van halfpension. ’s Morgens staat er een buffet voor je klaar in de ontbijtruimte. ’s Avonds gaan we uit eten en schuiven we aan bij een taverne of een restaurant in Pythagorion. Griekse salade, Souvlaki of Tzatziki, we proeven het allemaal! 

Singlereis Strandvakantie op Samos
Singlereis Strandvakantie op Samos

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten:
Pythagorion is de ideale plek voor een heerlijke strandvakantie. Smaakt dit naar meer? Ga dan mee met de excursies die al bij de reissom zijn inbegrepen en leer Samos kennen op haar best!

Boottocht met barbecue lunch
Bij een verblijf op Samos mag een ontspannen boottocht niet ontbreken. Vandaag spenderen we een heerlijke dag op het water. We wisselen het zonnen op het dek af met een plons in het water en meren rond de middag aan in een mooie baai aan de oostkant van het eiland. Terwijl je dobbert in de azuurblauwe zee bereidt de kok een heerlijke barbecue. Dat wordt genieten van Griekse specialiteiten, terwijl je uitkijkt over zee!

Je eigen fiets ter beschikking
Op Samos heb je tijdens je vakantie een eigen fiets ter beschikking. Handig als je even naar Pythagorion wilt of geen zin hebt om te lopen naar het strand. Zin om eens wat verder te fietsen en meer van het eiland te zien? De zuidkant van het eiland is vrij vlak en nodigt daarom uit om op ontdekking te gaan. Onze reisleider geeft je graag tips!

Naar keus bij te boeken
Als je wilt kun je er iedere dag op uittrekken. Een eiland met archeologische bezienswaardigheden, een indrukwekkende geschiedenis en mooie stranden vraagt natuurlijk om een eilandtour. Voor de wandelliefhebbers biedt Samos meer wandelroutes dan je in een week vakantie kunt afleggen. Wandel met een ervaren gids mee door het groene landschap, langs wijngaarden en dennenbossen en ontdek de kleurige plantensoorten en vogels. Juist die plekken waar de massa nog niet geweest is, blijven het mooist… Vervelen hoef je je dus niet op Samos, maar toch blijft het ook een perfect eiland voor rustzoekers. Discotheken met harde muziek vind je hier niet, rustige stranden met kraakhelder water wel. Eén ding is zeker: op Samos heb je het vakantiegevoel zo te pakken! 

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Eilandtour
Een eiland met archeologische bezienswaardigheden, een indrukwekkende geschiedenis en mooie stranden vraagt natuurlijk om een eilandtour. Zo krijg je een goede indruk van dit prachtige eiland.
€ 39

Bezoek aan eiland Patmos
Patmos is een rustig eiland en een echt juweeltje om te bezoeken. Er zijn veel kloosters en kerken te vinden op het eiland. Wandel op je gemak door de smalle straatjes met de typische witte huisjes, of breng een bezoekje aan een van de vele tavernes en het middeleeuwse plaatsje Chora.
€ 44

Wandeltocht
Voor de wandelliefhebbers biedt Samos meer wandelroutes dan je in een week vakantie kunt afleggen. Een van de mooiste routes loopt door de Vallei van de Nachtegalen. We rijden hiervoor met een minibus naar het startpunt in de bergen. In ongeveer 4 uur tijd lopen we vervolgens bergafwaarts richting zee en eindigen we in het dorpje Agios Konstantínos.
€ 25

Duiken en snorkelen
Benieuwd naar de onderwaterwereld op Samos? Ga dan mee snorkelen of duiken! In Pythagorion bevindt zich een professionele duikschool waar de PADI instructeurs goed Engels spreken. Of je nu voor het eerst een duik maakt of al je brevet hebt, je bent hier aan het juiste adres!
Snorkelen € 15,-
Introductieduik € 45,-
2 gebrevetteerde duiken € 79,-

Singlereis Strandvakantie op Samos
Singlereis Strandvakantie op Samos

Verblijf

Verblijf Hotel Ilios

Beschrijving

Het hotel
We verblijven in het nette 3-sterren Ilios Hotel. Dit gezellige complex is gebouwd in Griekse stijl en wordt gerund door een familie. In het zoutwater zwembad kun je heerlijk afkoelen. Rond het zwembad staan zonnebedden en parasols. Verder vind je in het hotel een ontbijtruimte, restaurant en café, een receptie, een hotelkluis, een lift, een televisielounge en pool-/snooker- en tafeltennistafel. Er is gratis WiFi. 

De kamers
Op Samos heb je een kamer helemaal voor jezelf! Je hebt een eigen badkamer met douche en toilet. Iedere kamer is voorzien van een telefoon, radio, een minibar en heeft een balkon met panoramazicht op zee en/of het zwembad. Voor de warme dagen zijn de kamers ook uitgerust met airconditioning (gratis).

Vanaf 1 januari 2018 wordt door de Griekse regering een belasting geheven op ieder verblijf in hotels of appartementen in Griekenland. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Deze kosten moeten ter plaatse bij het inchecken betaald worden. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Ilios
Hotel Ilios

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Samos
Singlereis Strandvakantie op Samos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer