Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Kos

We gaan al jarenlang naar Kos! Het is niet alleen ons favoriete eiland, maar ook van heel veel Nederlanders. Zou het komen doordat je er, oer-Hollands, goed kunt fietsen op het relatief vlakke Kos? (Je hebt er een eigen fiets tot je beschikking!) Logischer is de mix van een heerlijk klimaat (altijd een briesje, dus nooit te warm), de fameuze Griekse keuken, de vriendelijke Kos-bewoners en de mediterrane sfeer.

Ons verblijf op Kos is het appartementencomplex Denise. Een vriendelijk complex, waar je volgens de Griekse tradities meteen welkom voelt. Je bent er vlakbij het strand, zodat je aan het water je zonne-uurtjes kunt maken. Of je zakt heerlijk onderuit bij het zwembad in de grote tuin die bij Denise Appartementen hoort. Waarom nog moeilijk doen over je keus voor de zomervakantie?

Verzorging
Je hoeft alleen maar te genieten. Elke ochtend gaan we lekker ontbijten op het terras van het appartementencomplex. En ’s avonds? Dan hebben we voor vier avonden al een restaurantje gereserveerd. Op de overige avonden is de keuze aan jou. Onze reisleider geeft je graag tips voor een restaurant, want laten ze die nou nét genoeg hebben in Kos-stad…

 

Singlereis Strandvakantie op Kos
Singlereis Strandvakantie op Kos

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Wat doe je graag in je vakantie? Zonnen op het strand of een boek lezen? Het kan allemaal. Natuurlijk wil je ook wat meer van de omgeving zien en daarom zijn de volgende excursies al bij de reissom inbegrepen.

Boottrip naar het eiland Nisyros
We gaan het water op en varen tijdens deze excursie naar het kleine vulkanische eiland Nisyros. In de verte herken je de witte huisjes van de hoofdstad Mandraki al en het kasteel dat op een steile rots boven het eiland uittorent. We bekijken de vulkaan op het eiland en een dorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Tip: Draag vandaag dichte schoenen. De actieve vulkaan op dit eiland verwarmt namelijk de grond en dat kan voor hete voetjes zorgen!

Je eigen fiets
Kos is een ideaal fietseiland, daarom heb je de hele week de beschikking over een fiets. Er zijn goed aangelegde fietspaden en de wegen zijn over het algemeen vlak. Bovendien liggen er veel bezienswaardigheden op korte fietsafstand van het hotel. Natuurlijk maken we de eerste dag van de vakantie een korte fietstocht door de omgeving, zodat je voor de rest van de week meteen de weg weet.

Naar keus bij te boeken
Voor de liefhebbers is er iedere dag wel iets te doen op Kos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sunset cruise, waarbij je aan boord geniet van een Griekse muziek en een heerlijk glaasje Ouzo? Ook op het gebied van watersport kun je je op Kos goed vermaken. Ga mee duiken, jetskiën, zeilen of waterskiën. 

’s Avonds gaan we gezellig eten en daarna kunnen de voetjes van de vloer in een van de vele bars of discotheken. Doe je het liever wat rustiger aan? Ook dat kan. Op een terras bijvoorbeeld met een heerlijke cocktail in je hand. Dat is ook vakantie!

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Watersportmiddag
Watersportliefhebbers zijn op Kos aan het goede adres! Via het fietspad langs zee bereik je in ongeveer 15 minuten de surfschool waar je allerlei watersporten kunt beoefenen. Je kunt hier onder meer kiezen uit een wilde rit op de banaan, kanoën of wat dacht je van waterskiën.

Afhankelijk van de activiteit van € 15,- tot € 50,-

Lazy Cruise
Ga mee met een heerlijke dag op het water! Geniet van de zon op het dek en zoek af en toe verkoeling met een duik in zee. Al dobberend zien we leuke dorpjes en baaien aan ons voorbij schuiven. Met een beetje geluk zien we zelfs dolfijnen! De lunch is tijdens deze excursie inbegrepen.
€ 40,-

Eilandtour
Tijdens de eilandtour zie je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Kos. We treden in de sporen van Hippocrates en zien waar hij volgens de legende les zou hebben gegeven in medicijnen. Op de terugweg wordt er een korte stop gemaakt in het toeristische stadje Kardamena. Slenter door de smalle straatjes en naar de haven voor de mooiste vakantiefoto’s. Een leuke dag waarop je Kos pas écht leert kennen!
€ 44,-

Dagje naar Bodrum
Wist je dat het Turkse Bodrum hemelsbreed maar 5 kilometer van Kos af ligt? Je ziet de Turkse stad al liggen aan de overkant. Er is genoeg te zien en te doen in Bodrum. Slenter rond over de markt en vind de leukste souvenirs voor thuis of breng een bezoek aan het kasteel. Tijdens de excursie naar Bodrum pik je een leuk stukje Turkije mee tijdens je vakantie!
 € 31,-

Griekse avond in het dorp Zia
Zin om je een avondje helemaal onder te dompelen in Griekse sferen? Ga dan gezellig mee naar het dorpje Zia! Bij zonsondergang genieten we van heerlijke Griekse specialiteiten, terwijl dansers zorgen voor een traditioneel optreden. En de Sirtaki? Die komt natuurlijk ook voorbij! Drankjes (wijn, sap en water) zijn bij deze excursie inbegrepen.
€ 30,-

Singlereis Strandvakantie op Kos
Singlereis Strandvakantie op Kos

Verblijf

Verblijf Appartementen Denise

Beschrijving

De omgeving
Zo’n 200 meter lopen naar een klein en knus kiezelstrandje. Ongeveer 800 meter naar een groter strand met de mogelijkheid een ligbed en een parasol te huren. En op 15 fietsminuten afstand van hartje Kos. Zeg eens eerlijk: idealer dan in Denise Appartementen kun je op Kos niet zitten! Het is er heerlijk rustig, en tóch ben je snel bij alle toeristische hotspots met winkeltjes en restaurantjes. Fietsen is veilig op Kos: niet voor niets heeft het de naam van een fietseiland, met vaak afgescheiden fietspaden. En wil je het écht in de relax-modus doen? Pak gewoon een taxi. Je hebt vakantie hoor…

Het appartement
Een kleinschalig complex met een mooie groene tuin: dat kun je verwachten bij Denise Appartementen. Neem een verkoelende duik in het grote zwembad en kom vervolgens heerlijk tot rust op een ligstoel met parasol. Waardevolle spullen opbergen? Bij de receptie kun je een kluisje huren. Verder kun je met elkaar een potje biljarten, tv kijken en een hapje eten. Bij de receptie kun je gratis gebruikmaken van Wi-Fi.

De studio's
De studio's zijn stuk voor stuk comfortabel en je hebt de ruimte helemaal voor jezelf. Handdoeken zijn al in je studio aanwezig en worden twee keer per week gewisseld. 

De studio's beschikken allemaal over een balkon met zitje. In de studio is ook een keuken aanwezig met daarin een koelkast met vriesvak, tweepits-kookplaat en waterkoker. Alle studio's hebben een aparte badkamer met daarin een wastafel, douche of bad en toilet. Een kluisje is gratis beschikbaar in je studio.

Als je behoefte hebt aan extra (ver)koeling kun je tegen betaling gebruik maken van airconditioning.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Appartementen Denise
Appartementen Denise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Kos
Singlereis Strandvakantie op Kos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer