Singlereizen.nl

Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Budva is een upcoming vakantiebestemming die jij niet mag missen. Budva heeft een mooie kustlijn vol fraaie baaien, kuststadjes en hooggebergte met canyons en oerbossen. Budva, het kloppende hart van Montenegro.. Ga mee naar de Budva Riviera!

Aan de Adriatische Zee, in het noordwesten van Montenegro, vind je Budva: de populairste zon-strandbestemming van het land. Sterker nog; het behoort tot een officiële Rivièra, de Budva Rivièra, met een kuststrook van ca. 35 km en ruim 12 km aan heerlijke stranden en gezellige barretjes. De boulevard zit vol uitgaansgelegenheden.

Budva bestaat uit een nieuw en oud gedeelte. In het nieuwe deel van de stad beleef je fantastische zomernachten in vele openluchtbars en clubs, terwijl Stari Grad (de oude stad) juist uiterst charmant is. De prachtige oude stadskern wordt omringd door een middeleeuwse stadsmuur welke nog door de Venetianen werd gebouwd. Dwaal door de pittoreske straatjes met prachtig gedecoreerde deuren, ramen en balkons.

Buiten de mooie badplaatsen en een gezellig uitgaansleven is de omgeving van Budva erg veelzijdig; strandhangen wissel je eenvoudig af met dagjes cultuur en natuur. Maak een avontuurlijke hike met een mooie inkijk over de Baai van Kotor. Dacht je dat alleen Scandinavië prachtige fjorden heeft? De Baai van Kotor, omgeven door adembenemende bergen, heeft er qua pracht erg veel van weg. Stap mee op de boot en je zult zeker onder de indruk zijn. Net voor de kust vind je het zeer exclusieve schiereilandje Sveti Stefan: niet voor niets één van de meest gefotografeerde plekken van Montenegro. Zo is ook Tivat, met haar jachthaven Porto Montenegro, een geliefde plaats voor toeristen. Met de luxe jachten, boetieks en een moderne boulevard, waan jij je net in Saint Tropez.

Montenegro wordt ook wel het land van de verborgen schatten genoemd: verrassend, veelzijdig en daarbij ook nog eens zeer betaalbaar!

Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro
Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro

Activiteiten

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint bij Eindhoven Airport, waar jij je reisgenoten zal ontmoeten. Deze informatie staat nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zal ontvangen. Het avontuur kan beginnen!

Budva is tegenwoordig een metropool van het Montenegrijnse toerisme en één van de meest levende jonge steden aan de Montenegrijnse kust tijdens de zomer. We combineren strand en feestjes met avontuurlijke en afwisselende activiteiten. De Budva Rivièra is een 35 km lange kuststrook in West-Montenegro, rondom de bruisende badplaats Budva. Je vindt er meer dan 12,5 km aan stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Ruige rotsformaties en begroeide bergwanden vormen het decor van talloze idyllische baaien en verrassend mooie plekjes. Geniet van gezellige strandtenten, neem een lunch met uitzicht op zee, terwijl de DJ fijne zomerse muziek draait.

Tijdens deze reis zijn er diverse optionele excursies bij te boeken. Zo kun je zelf jouw vakantie-programma beslissen. De volgende excursies worden ter plaatse aangeboden:

Dag 2 - Kayakken langs de Montenegrijnse kustlijn.
Een dag kajakken in Montenegro is een geweldige manier om de mooie kustlijnen, baaien en grotten te verkennen. Lekker een beetje dobberen en af en toe in het water plonzen om lekker af te koelen. Een leuke kajak-, zwem- en sightseeing-avontuur van ca. 2,5 tot 3 uur.
Richtprijs: €35 per persoon.

Dag 3 - Dagexcursie Boottocht Blue Bay.
Vanuit Herceg Novi varen we door de baai van Kotor richting de Blue Cave. Geniet van een panoramisch uitzicht op vissersdorpen, kerken en vele andere historische monumenten in de omgeving. Onze eerste stop is het kleine eiland 'Otocic Gospa' bij Mamula Island. Hier bezoeken we de eenzame monnik en zijn kleine kerk. Daarna zeilen we dooor richting de blauw grot, de Plava Spilja, waar we de tijd nemen om de grot van binnen te kijken. Vergeet niet je duikbril mee te nemen! In een ander mooi deel van de baai nemen we een break om te zwemmen en te lunchen. Laat in de middag keren we terug naar Herceg Novi.
Richtprijs: €35 per persoon.

Dag 4 - Mountain Biking adventure in Lovcen
Lets roll the wheels… Genesteld in de Dinarische Alpen ligt Mount Lov?en National Park. Dit park wordt gevormd door het Lov?en gebergte, dat zich uitstrekt tot de oevers van het Meer van Skadar. Mount Lov?en heeft twee pieken: Štirovnik op 1.749 meter en Jezerski op 1.657 meter hoogte en biedt adembenemende uitzichten over de Baai van Kotor. Een prachtig park voor een leuk mountainbikeavontuur. Na het ontbijt staat er om 08.30 uur een transfer voor je klaar richting Lov?en, waar we vervolgens 3 à 4 uur zullen gaan fietsen. Op de weg terug kan er bij voldoende tijd nog een kort bezoek worden gebracht aan Cetinje, de oude hoofdstad van Montenegro. Richtprijs: €50 per persoon.

Dag 5 - Aqua Park Budva
Glijbanen met uitzicht op zee: welkom in Aqua Park Budva! Niet alleen de attracties, maar ook de unieke locatie maken het een fantastische plek voor een dag vol sensatie en ontspanning. Voor fun and sun zit je hier helemaal goed: met een groot complex van zwembaden en waterglijbanen, gelegen in de heuvels boven de stad, kun je genieten van het weidse uitzicht. Er zijn ligstoelen en parasols beschikbaar om lekker te relaxen.
Richtprijs: €30 per persoon.

Dag 6 - Hike tour Perast
Voor een bijzonder wandelavontuur gaan we naar Perast. Na het ontbijt staat er een transfer voor je klaar richting naar Perast, waar we een korte wandeling zullen maken. . Met een kleine boot varen we naar het eilandmuseum en bezoeken we de kerk Our Lady of the Rocks (Gospa od Shkrpjela). Vervolgens rijden we via het kleine dorp Risna richting het dorp Ubalac: het startpunt van onze hike-trail. De wandeling heeft een adembenemend uitzicht over de Baai van Boka en onderweg zien we onder andere enkele oude Oostenrijks-Hongaarse kastelen op Vranovo Brdo (743 m boven zeeniveau). Op de terugweg passeren we oude dorpjes en arriveren we in Orahovac (op zeeniveau). Het hele pad is ongeveer 10 - 12 km en de wandeling duurt ongeveer 4 uur. Richtprijs: €35 per persoon. 

Dag 7 - Wine tasting Cermeniza inclusief BBQ diner
Op de top van de heuvel, in het hart van de beroemdste wijnregio van Montenegro Crmnica, ligt een familiebedrijf met 5000 m² aan wijngaarden. Tijdens een tour door deze eeuwenoude wijngaarden, zal het oudste lid van de familie - de grootvader - zijn kennis over zijn beste wijnen met ons delen en vertellen over de lange en rijke traditie van deze regio. Genieten van een een wijnproeverij met 3 glazen wijn en één Montenegrijns drankje in de bakermat van de Montenegrijnse wijn. Na de winetasting rijden we richting het Meer van Skadar, waar we aanschuiven voor een gezellige BBQ diner. Rond de klok van 21:00u keren we weer terug naar Budva. Richtprijs: €40 per persoon.

Alle aangeboden excursies zijn onder voorbehoud van het minimum aantal deelnemer en de (weers)omstandigheden ter plaatse.

Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro
Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro

Verblijf

Verblijf Hotel Skyprime

Beschrijving

Het 3-sterren Hotel Skyprime is gelegen in Budva, aan de Adriatische Kust. Het dichtsbijzijnde strand, Slovenska is 12 min. lopen. Het hotel ligt op  21 km. van de luchthaven Tivat.

Faciliteiten
Er is een  24-uurs receptie, vriendelijk personeel en gratis Wi-Fi in het gehele hotel aanwezig. Ze hebben een dak terras en je kunt gratis gebruik maken van het zwembad. Het hotel heeft een eigen restaurant en bar. Op 0,5 km. van het hotel ligt een busstation.

Kamers
Tijdens deze reis verblijven we in een nette kamer met eigen balkon. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een flatscreen-tv en een bureautje. De badkamer is voorzien van een douche en een haardroger. Ook in de kamers heb je gratis toegang tot het gratis Wi-Fi netwerk.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een kamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend kunnen we ontbijten in het restaurant van het hotel. En 's avonds kiezen we een leuk restaurant uit waar we kunnen genieten van een heerlijk diner (voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Skyprime
Hotel Skyprime

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Montenegro
Voor deze reis naar Montenegro dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort. Voor deze vakantie is geen visum nodig. Met een geldig paspoort mag je maximaal 90 dagen in het land blijven, met een geldige ID-kaart maximaal 30 dagen. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Montenegro.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Reisleid(st)er Montenegro
Deze reis staat onder leiding van een Engelstalige gids, welke al op locatie is. Hij/zij zal jullie verwelkomen op de luchthaven van de bestemming, waar een transfer voor jullie klaar zal staan. De gids zal een welkomstmeeting organiseren waarin je wordt voorzien van informatie en mogelijkheden tijdens deze reis. De reisleiding zal gedurende de gehele reis (m.u.v. de vluchten) aanwezig zijn.

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Alles mag, niets moet
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje.  Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of activiteiten.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro
Jongerenreis Strand en Feest in Budva, Montenegro

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer