Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie

Diep verscholen in de Balkan ligt het toverachtige Macedonië, een prachtig land met een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd! Ooit geweten dat Macedonië, na Zwitserland het hoogst gelegen land is? Daarnaast staat Macedonië bekend om haar vele zonuren en zeer aangenaam klimaat. We strijken dan ook neer in het zonovergoten en prachtig gelegen Ohrid, een schilderachtig vissersdorpje direct aan het bekende meer van Ohrid! Maak onderdeel uit van dit prachtige plaatje en geniet met volle teugen van dit land. Pak een terrasje in het sfeervolle centrum van Ohrid of Struga, ga op ontdekkingstocht door de prachtige natuur, geniet van het overheerlijke eten en laat je verassen door het trendy nachtleven in een historische setting. Veelzijdigheid troef tijdens deze spetterende zonvakantie!

Ohrid wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Schilderachtig gelegen aan het bekende Meer van Ohrid met een prachtig bergmassief op de achtergrond. Niet voor niets schreef schrijver Den Doolaard lovend over dit fantastische land! Ohrid ademt historie. Samen met een groep enthousiaste singles maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van dit land. En natuurlijk staat de reis onder leiding van onze Nederlands of Engelstalige reisleiding.

Lekker een weekje luieren aan het meer van Ohrid of lekker op pad? We bieden je een aantal leuke excursies (bij te boeken) waarmee je het land kunt verkennen. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om gewoon te genieten van de zon, het strand en het prachtige meer! Op zoek naar iets anders? Vraag de reisleiding om tips en andere mogelijkheden.

We verblijven iets buiten Ohrid waar we in een comfortabel en sfeervol 4* hotel verblijven, direct gelegen aan het Meer van Ohrid...

Tijdens deze reis vlieg je met de groep naar de bestemming. De reisleiding staat op de luchthaven van Ohrid, Macedonië op je te wachten. 

Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie
Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie

Activiteiten

Dag 1
We verzamelen met de groep op de luchthaven Schiphol om vervolgens gezamenlijk in te checken en vervolgens vliegen we rechtstreeks naar Ohrid. Vanaf het vliegveld worden we naar ons hotel gebracht waar we intrek nemen in onze kamers. De rest van de middag hebben we tijd om te acclimatiseren en de omgeving te verkennen. Blijven we lekker bij het hotel of gaan we naar Ohrid voor een hapje en een drankje?

Dag 2 (optioneel)
Na het ontbijt worden we bij het hotel opgehaald en brengen we een bezoek aan het pittoreske Ohrid, ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd. Zoals gezegd ademt Ohrid historie en daarom bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de karakteristieke kerk met zijn wereldberoemde iconen. Na een dag vol nieuwe indrukken schuiven we aan voor een overheerlijke maaltijd in het hotel. Tijdens de excursie naar Ohrid is de lunch inbegrepen.

Dag 3
Heerlijk een dagje om even te ontspannen. Kom bij op het strand of aan het zwembad, werk wat aan je kleurtje of ga zelf of met een groepje op verkenningstocht naar bijvoorbeeld Struga, de andere bruisende stad aan het Meer van Ohrid! 

Dag 4 (optioneel)
Vandaag bezoeken we het wereldberoemde klooster van St. Naum. Dit klooster is prachtig gelegen op een klif in de bergen met een prachtig uitzicht over het meer. Aansluitend stappen we in de roeiboot en bezoeken de bronnen van de rivier de Zwarte Drim, een werkelijk schilderachtig stukje natuur! Aan het einde van de ochtend sluiten we het bezoek af met een lekkere (vis)lunch in Trepejca met een adembenemend uitzicht over het Meer van Ohrid. De rest van de middag heb je natuurlijk weer de tijd om te ontspannen, we kunnen bijvoorbeeld gezellig een terrasje pakken in het centrum van Ohrid? 

Dag 5
Lekker uitslapen na een lange nacht en de hele dag de tijd om bij te komen, maar misschien heb je wel zin om iets actiefs te doen? Een fietstocht door de bergen behoort bijvoorbeeld tot de opties. Zin in iets anders? Vraag dan de reisleiding om tips, je zult je in ieder geval niet snel vervelen!

Dag 6 (optioneel)
Vandaag maken we een georganiseerde wandeling over de beboste flanken van het Galicicagebergte dat uitgeroepen is tot Nationaal Park. Via de stille bergdorpjes Konsjko en Elzani wandelen we naar Pestani. Tijdens de wandeling hebben we regelmatig een magnifiek uitzicht over het meer van Ohrid, dat 500 meter lager ligt. Aan de overzijde rijzen de Albanese bergen boven de nevel uit die op warme dagen boven het meer hangt. Als de wind uit de bergen opsteekt, kan het uitzicht over het 366 km2 grote meer kraakhelder zijn. De lengte van de wandeling is ongeveer 7km, die we in ca. 2 ½ uur wandelen. Tijdens de wandeling stijgen we zo’n 150m en dalen we 250m. De lunch is inbegrepen bij de excursie.

Dag 7
Vandaag doen we lekker rustig. Misschien lekker shoppen in Ohrid, genieten van de vele terrasjes en de laatste souvenirs voor thuis kopen? Voor diegene die nog een dansje willen wagen zou het leuk zijn om even naar Ohrid stad te gaan waar iedere zomeravond verrijkt wordt met plaatselijke muziek! Tevens bieden wij je een diner aan in een heel leuk restaurantje aan het water.

Dag 8
Helaas moeten we de koffers alweer in pakken, maar niet zonder eerst een lekker ontbijt genuttigd te hebben! Vervolgens worden we bij het hotel opgehaald en worden we naar het vliegveld gebracht. Na een drie uur durende vlucht komen we vol met leuke herinneringen en nieuwe vrienden terug in Amsterdam!

Alle excursies zijn inclusief het retourtransfers tussen Hotel Bellevue en de excursie. Een Engelstalige gids zal de excursies begeleiden.

* Excursie pakket met de excursies van dag 2, 4 en 6 is ter plaatse bij te boeken voor €99. 

Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie
Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie

Verblijf

Verblijf Hotel Bellevue

Beschrijving

Hotel Bellevue is een comfortabel en sfeervol hotel dat gebouwd is in moderne stijl en heeft een fantastisch uitzicht over het Meer van Ohrid. Het hotel ligt direct aan het strand, gelegen aan de lange kuststrook van het kristalheldere water van Ohrid Meer en bevindt zich op ongeveer zeven kilometer afstand van het centrum van de stad.

Faciliteiten
Het hotel heeft een vriendelijke receptie met kluishuur (€7 per week), twee liften, bar, grote tuin, zwembad met ligbedjes en parasols, buitenbar en (beach)volleybalvelden. In de openbare ruimtes en op je kamer is gratis Wi-Fi beschikbaar. Tegen betaling kun je gebruik maken van de tennisbanen, de sauna en verschillende watersportfaciliteiten. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de uitgebreide faciliteiten bij Hotel Metropol, het naastgelegen hotel.

De ligbedjes en parasols bij het zwembad en op het strand zijn tegen betaling beschikbaar. 

Kamers
De kamers zijn voorzien van satelliettelevisie, telefoon en een koelkastje/minibar. De badkamer is uitgerust met een douche en toilet. Daarnaast beschikken de kamers over een balkon. Alle kamers worden dagelijks schoongemaakt, waarbij ook de handdoeken worden verschoond. Het bedlinnen wordt twee keer per week verschoond.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het leuker om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend wordt er een heerlijk ontbijt in buffetvorm geserveerd. Op de laatste avond van de vakantie nodigen wij jullie uit voor een heerlijk diner aan het water (drankjes voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Bellevue
Hotel Bellevue

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Macedonië
Voor deze reis naar Macedonië dien je in het bezit te zijn van een ID-kaart of paspoort welke nog minimaal 3 maanden geldig is na afloop van de reis. Een visum is niet nodig.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Macedonië
Deze reis staat onder leiding van een Nederlandse- of Engelstalige reisleider. Hij/zij kan je van allerlei leuke informatie voorzien, weet alle bijzondere plekjes op de bestemming te vinden en gaat er voor zorgen dat jij een topvakantie hebt!  

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie
Singlereis Strand en Cultuur Ohrid Macedonie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer