Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië

Ontdek een authentiek stukje Italië. Op Sicilië vind je groene binnenlanden, prachtige rotskusten, goudgele zandstranden en een schat aan Italiaanse historie. Bewonder het eiland vanaf de (nog altijd actieve) vulkaan Etna of struin door de straten van het bruisende Palermo. Geniet van de prachtige architectuur in de vele idyllische dorpjes of ga zwemmen in een van de prachtige baaien aan de kust. Sicilië is een ideale bestemming als je een strandvakantie wil combineren met een actieve, culturele trip. Benvenuto!

Op Sicilië vind je het echte oude Italië. Vestingstadjes verstopt tussen de heuvels, waar de bevolking geniet van ‘La Bella Vita’. De Italianen vertellen je vol trots over de Etna, het schilderachtige Taormina en de prachtige architectuur die Palermo rijk is. Zo lang je je pasta maar niet in stukjes snijdt. Oja, en geen cappuccino bestelt na 11:00 uur ’s ochtends!

Je verblijft deze vakantie in het vissersdorp Cefalù. Een Italiaanse kustplaats met kronkelede straatjes, historische gebouwen en verborgen pleinen vol met restaurants en barretjes. Sommige stadpoorten dateren zelfs nog uit de Middeleeuwen. Loop het historische centrum uit en flaneer over de boulevard. Totdat je het perfecte plekje hebt gevonden voor een goed glas vino en de Siciliaanse klassieker: pasta alla Norma!

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië

Activiteiten

Struinen door authentieke Italiaanse dorpjes? Lekker een dagje strandhangen? Of maak je liever een pittige hike door de bergen? Wat je ook gaat doen, op Sicilië kun je alle kanten op. Je doet lekker waar je zin in hebt. Tips nodig? Trek dan je reisbegeleider aan de mouw. Voor het gemak zijn alvast twee excursies bij de prijs inbegrepen.

Dag 1 – Welkom op Sicilië!
Zodra iedereen geïnstalleerd is, maken we gezellig een kennismakingswandeling*. Tijdens de welkomstborrel toosten we op vakantie! 's Avonds gaan we samen uit eten*

Dag 2 – Cefalù te voet
Vandaag verkennen we Cefalù te voet met een rondwandeling* langs alle hoogtepunten van de stad.  's Middags is de keuze aan jezelf. In de avond zoeken we een gezellig lokaal restaurant op, om te proeven van de heerlijke Italiaanse keuken.

Dag 3 – Etna & Taormina
Vandaag bezoeken we voor wie wil de Etna en Taormina. Beklim jij de hoogste vulkaan van Europa? 's Avonds kun je een hapje gaan eten in Taormina of in Cefalú een leuk restaurant uitzoeken.

Dag 4 – Op pad in Palermo
De bruisende hoofdstad Palermo* staat vandaag op het programma. 's Avonds zoeken we in Palermo een leuk restaurant om te eten.

Dag 5 – Minicruise langs Panarea en vulkaaneiland Stromboli
Varen tot zonsondergang mét kans om de vulkaan lava te zien spuwen in het donker! 's Avonds gaan we gezellig samen dineren

Dag 6 – Jij kiest
Vandaag ben je vrij om je eigen plan te trekken. Een stranddag op een strandbedje met een goed boek?

Dag 7 – Wijnproeverij
Vandaag hebben we een proeverij van een aantal heerlijke Siciliaanse wijnen* die je zeker geproefd moet hebben! 's Avonds gaan we weer gezellig samen uit eten*.

Dag 8 – Vertrekdag
Vandaag is vertrekdag! Tijd om nog even rustig te ontbijten, je spullen te pakken en op de transfer te stappen richting de luchthaven.

Alle activiteiten met een * zijn inbegrepen.



Wat achtergrond informatie over:


Verken Cefalù te voet - Tijdens de wandeling langs alle hoogtepunten van Cefalù dwaal je door het oude vissersdorpje met zijn smalle straatjes. Veel herinnert nog aan het verleden, zoals de ‘Porta Pescara’. Dit is de poort waardoor de vissers vroeger de stad binnenkwamen. Je wandelt vandaag ook langs de middeleeuwse wasplaats. Deze plek werd tot een paar decennia geleden nog actief gebruikt door de vrouwen van het dorp. En op het gezellige marktplein sta je oog in oog met één van de mooiste kathedralen van Sicilië. Al trek in een overheerlijke ‘gelato’ gekregen? Tijd voor een tussenstop!

Op pad in Palermo - Natuurlijk kun je deze vakantie een bezoek brengen aan de bruisende hoofdstad Palermo. Vanaf Cefalu maak je een mooie treinreis van ruim een uur naar Palermo. Daar is het prachtig wandelen langs alle historische hoogtepunten. Je ziet gebouwen in uiteenlopende bouwstijlen, uit verschillende historische periodes. Denk alleen al aan de Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta (’n hele mond vol). In Palermo kun je ook nog eens heerlijk shoppen, lunchen of struinen over 1 van de 3 markten; Il Capo, Vucciria en Ballarò. Een bezoek aan een van deze kleurrijke markten is een ware belevenis. Onder de luifels klopt het ware hart van Palermo! In de middag kun je een bezoekje aan de Catacomben van de Capucijnen brengen. Hier liggen zo’n 8000 mummies opgebaard. Ingewikkeld? Valt mee.

Wijnproeverij - Een proeverij van een aantal heerlijke Siciliaanse wijnen die je zeker geproefd moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de San Regolo Inzolia Sicilia; hier proef je fruit en zon in je glas! Met daarbij heerlijke lokale hapjes. Sicillië heeft een perfect klimaat om druiven voor wijn te verbouwen! Daarom heeft het eiland een wijngebied met eigen wijnen vol smaak.

Wat je verder nog kunt doen
Je verblijft een fijn hotel aan het strand. Maar nu je er tóch bent: op Sicilië is genoeg te doen. Mogen we je alvast een paar suggesties doen?

Onderstaande prijzen zijn indicaties.

Italiaanse kookworkshop
Het vooroordeel is waar: iedere Italiaan kan fantastisch koken. Hoe doén ze dat toch? Vraag het ze gewoon zelf tijdens de kookworkshop! Je begint op de markt van Cefalù. Eerst je verse ingrediënten inslaan. Daarna verhuis je naar een restaurantje in de buurt. Je leert hier alle kneepjes van een echte Italiaanse chefkok. Nu weet je hoe je zelf een Siciliaanse maaltijd klaarpruttelt. Natuurlijk mag je het resultaat daarna zelf opeten (met een glas wijn). De recepten krijg je mee naar huis. Kun je thuis flink opscheppen (letterlijk en figuurlijk).
Prijs circa €45

Verken de kust per boot
Kies het ruime sop en bekijk Sicilië vanaf de Middellandse Zee! Je pakt de speedboot en vaart langs de mooiste baaien van de Siciliaanse kust. Kun je de verleiding van het water niet langer weerstaan? Er is alle tijd om een verfrissende duik te nemen. We hebben snorkels aan boord, dus dit is je kans om de azuurblauwe onderwaterwereld te ontdekken!
Prijs circa €30

Bezoek aan de Etna en Taormina

Sicilië is vooral bekend van de – goed geraden – Etna. Je beklimt op deze trip de hoogste vulkaan van Europa. En hij is nog actief ook. Je loopt door een indrukwekkend landschap. Je wandelt eerst door de olijfbomen, wijngaarden en fruitbomen. Hoe dichter je bij de top komt, hoe meer je de verwoestende kracht van lava ziet. De besneeuwde top zorgt voor mythische plaatjes op je camera. Ook neem je een kijkje in de uitgedoofde Silvestri-kraters. Wat een wandeling! (extra kosten voor dit onderdeel zijn ca. €60)

In het tweede deel van deze trip ga je naar Taormina. In dit dorp zie je de Etna aan de ene kant en het helderblauwe water van de Middellandse Zee aan de andere kant. Dit dorpje inspireert al jaren vele schrijvers en schilders. En terecht. Je hebt er een adembenemend uitzicht over de baai van Naxos, terwijl je op de achtergrond de besneeuwde top van de Etna ziet. Het centrum is autovrij, dus je struint op je gemak erdoorheen. Je bezoekt het Grieks-Romeinse amfitheater en de kathedraal. Ook kun je hier nog prima winkelen of lekker op een terrasje ploffen. En dat mag ook wel na zo’n dag.
Prijs circa €55 (entreegelden niet inbegrepen.)

Snorkelen
Neem eens een kijkje onder water! In het heldere water van Cefalù kun je namelijk heel goed snorkelen. Met een ervaren instructeur duik je het water in. Hij laat je alle toffe plekken onder de zeespiegel zien. Alle benodigdheden zoals een duikbril, een snorkel en flippers worden voor je geregeld.
Prijs circa €30

Minicruise langs Panarea en vulkaaneiland Stromboli
Vanuit de haven van Milazzo vaar je naar Panarea, het oudste, kleinste én het meest mondaine van de Eolische Eilanden. We verkennen Calayunco, een prachtige kleine baai vol vulkanische rotsen. Neem plons in het prachtige blauwe water voordat we verder varen naar Stromboli. Deze is de meest actieve vulkaan van Europa. We blijven tot zonsondergang zodat we via de route ‘Sciara del Fuoco’ terug varen naar Milazzo. Deze vaarroute geeft ons de meeste kans om de vulkaan lava te zien spuwen in het donker.
Prijs circa €55,-
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië

Verblijf

Verblijf Hotel Artemis

Beschrijving

Cefalù is een oud vissersdorp aan de noordkust van Sicilië. In het historische centrum vind je gezellige pleinen, restaurants en bars. Loop onder de Middeleeuwse stadspoorten door en maak tijd voor en goed glas vino op de boulevard. Mét uitzicht op het goudgele zandstrand en de azuurblauwe zee. Vanuit ons hotel slechts 10 minuten lopen! Op nog geen uur rijden van Cefalù vind je de bruisende hoofdstad Palermo, met architectonische hoogstandjes zoals Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta en Palazzo dei Normanni. Leuke dagtrip!

Hotel Artemis is een mooi 4-sterrenhotel op een perfecte locatie. In een paar passen sta je op de boulevard of op een fijn zandstrand. Je vindt hier ontzettend servicegericht personeel: ze gaan nét een stapje verder dan gebruikelijk in een viersterrenhotel. Even ontspannen? Op het dak vind je een heerlijke jacuzzi. Lekker bubbelen met uitzicht. Het hotel beschikt over een receptie (24/7 geopend), een bar (heerlijke cocktails!), een dakterras en een restaurant (voor het ontbijt).

Je kamer
Je slaapt in een oud klooster, gebouwd in de jaren ‘50. Op het terrein vind je zelfs archeologische ruïnes uit de 4e eeuw. Maar je kamer daarentegen is super modern: LCD satelliet tv, gratis wifi. Check! Verder heb je natuurlijk ook airconditioning, een kluisje, een minibar en een privébadkamer.

Boek je graag een eenpersoonskamer? Kan! Liever een kamer delen met een reisgenoot? Kan ook! Je krijgt dan altijd twee aparte eenpersoonsbedden in de kamer. Gezellig én voordelig. Aan jou de keuze!


Wat wordt er voor je geregeld?
’s Morgens staat er in het hotel een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Natuurlijk mag je die buiten opeten op het zonnige terras. Een goed begin van de dag! ’s Avonds trek je erop uit, want heerlijke restaurants vind je hier genoeg. Op vier avonden hebben we alvast diner voor je geregeld. Wel zo makkelijk, natuurlijk. Je schuift aan in een door ons uitgekozen restaurant. Zo proef je alle aspecten van de lokale keuken. Buon appetito!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Artemis
Hotel Artemis

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer