Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie

Sicilië is een typisch Italiaans eiland waar je kunt genieten van alle ingrediënten voor een perfecte singlevakantie. Je vindt hier heerlijke ijsjes aan de boulevard, lekkere restaurantjes op echte Italiaanse pleintjes en natuurlijk gezellige badplaatsen zoals Cefalù. Sicilië is ook rijk aan een mooie culturele geschiedenis met historische gebouwen. 

Vanaf ons hotel ben je met 5 minuten lopen in het centrum van Cefalù. Hotel Artemis heeft vier sterren, met precies het comfort waar je prijs op stelt. Exclusief extraatje is een jacuzzi op het dak. Ook voor het uitgaansleven hoef je niet ver weg: het hotel ligt vlakbij de boulevard. Doe als een Italiaan en slenter relaxed rond: je raakt niet uitgekeken!

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Of je nu gek bent op authentieke Italiaanse dorpjes, een strandliefhebber bent of juist houdt van een pittige wandeling: op Sicilië kun je alle kanten op. Je bepaalt zelf wat je gaat doen deze vakantie. Uiteraard geeft onze reisleider je graag tips. Voor het gemak zijn er al twee excursies bij de prijs inbegrepen.

Rondwandeling in Cefalù
Op tien minuutjes wandelen van ons hotel ligt Cefalù, een oud vissersdorpje met smalle straatjes. Veel herinnert nog aan het verleden, zoals de ‘Porta Pescara’: de poort waardoor de vissers de stad binnenkwamen. Het dorpje heeft een middeleeuwse wasplaats, die tot een paar decennia terug nog in gebruik was bij de vrouwen van het dorp. En op het gezellige marktplein sta je oog in oog met misschien wel de mooiste kathedraal van Sicilië. Trouwens, trek in een overheerlijke ‘gelato’ gekregen? Tussenstop!

Bezoek aan Palermo
Een bezoek aan de hoofdstad Palermo mag zeker niet ontbreken. Iets buiten de stad vinden we alweer zo’n indrukwekkende kathedraal, gebouwd tussen 1172 en 1176. In de stad maken we een rondwandeling. Het zal je verbazen hoeveel historie er nog te zien is, met gebouwen in heel uiteenlopende bouwstijlen. Natuurlijk heb je alle gelegenheid om de stad te ontdekken. Het is er plezierig winkelen, lunchen of ronddwalen op de markt van Palermo. In de middag brengen we onder meer een bezoek aan de Catacomben van de Capucijnen, waar 8000 mummies liggen (entreegelden niet inbegrepen).

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat.

Naar keus bij te boeken

Je verblijft tijdens je vakantie op Sicilië in een fijn hotel aan het strand. Maar als je er tóch bent: op Sicilië is zoveel meer te doen. Mogen we je alvast een paar suggesties geven? 

(Onderstaande prijzen zijn indicaties.)

Italiaanse kookworkshop
Hoe dóen die Italianen dat toch, de lekkerste gerechten op tafel zetten? We vragen het gewoon: tijdens de kookworkshop! We beginnen op de markt van Cefalù: verse ingrediënten inslaan. Daarna verhuizen we naar een restaurantje in de buurt. Je krijgt er uitleg van een echte Italiaanse chefkok. Die laat je zien hoe je zelf Siciliaanse maaltijden kunt bereiden. Hoe dat smaakt? Schuif maar aan! De recepten krijg je mee naar huis, dus laat het thuisfront maar eens proeven waar je geweest bent. Tijdens de kookworkshop kun je drie verschillende wijnen proeven en frisdrank is inbegrepen.
ca. €45,-

Boottrip
Zin om de Middellandse Zee eens vanaf het water te verkennen? We maken er een heerlijk dagje op het water van. Per speedboat komen we langs de mooiste baaitjes die de Siciliaanse kust telt. En kun je de verleiding van het water niet langer weerstaan? Er is alle tijd om een duik te nemen. Trouwens, we hebben snorkels aan boord. Dit is je kans om de azuurblauwe onderwaterwereld te ontdekken!
ca. €30,-

Bezoek aan de Etna en Taormina
Sicilië is vooral bekend van de – goed geraden – Etna. Het is de hoogste vulkaan van Europa, één die nog altijd actief is. Het is een indrukwekkend landschap. Eerst zijn de hellingen rond de vulkaan bezaaid met olijfbomen, wijngaarden, fruitbomen en aromatische planten. Hoe dichter we bij de top komen, hoe kaler het landschap wordt. Ook nemen we een kijkje in de uitgedoofde Silvestri-kraters op 2000 meter. Het tweede deel van onze trip voert naar Taormina. Je hebt er een adembenemend uitzicht over de baai van Naxos, met op de achtergrond de besneeuwde top van de Etna. In het plaatsje maken we een wandeling en bezoeken we het Grieks-Romeinse theater en de kathedraal. Ook is er tijd om nog wat te winkelen of op een terrasje te zitten.
ca. €55,- (entreegelden niet inbegrepen)

Snorkelen
Een kijkje nemen onder water? Ga mee snorkelen, in het heldere water van Cefalù. Elke dag kun je aansluiten bij een snorkeltocht, onder begeleiding. Met een ervaren instructeur ga je veilig het water in. Alle benodigdheden zoals een duikbril, een snorkel en vinnen zijn inbegrepen. Eventueel zijn er wetsuits beschikbaar.
ca. €30,-
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie

Verblijf

Verblijf Hotel Artemis

Beschrijving

Cefalù is een oud vissersdorp aan de noordkust van Sicilië. In het historische centrum vind je gezellige pleinen, restaurants en bars. Loop onder de Middeleeuwse stadspoorten door en maak tijd voor en goed glas vino op de boulevard. Mét uitzicht op het goudgele zandstrand en de azuurblauwe zee. Vanuit ons hotel slechts 10 minuten lopen! Op nog geen uur rijden van Cefalù vind je de bruisende hoofdstad Palermo, met architectonische hoogstandjes zoals Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta en Palazzo dei Normanni. Leuke dagtrip!

Hotel Artemis is een mooi 4-sterrenhotel op een perfecte locatie. In een paar passen sta je op de boulevard of op een fijn zandstrand. Je vindt hier ontzettend servicegericht personeel: ze gaan nét een stapje verder dan gebruikelijk in een viersterrenhotel. Even ontspannen? Op het dak vind je een heerlijke jacuzzi. Lekker bubbelen met uitzicht. Het hotel beschikt over een receptie (24/7 geopend), een bar (heerlijke cocktails!), een dakterras en een restaurant (voor het ontbijt).

Je kamer
Je slaapt in een oud klooster, gebouwd in de jaren ‘50. Op het terrein vind je zelfs archeologische ruïnes uit de 4e eeuw. Maar je kamer daarentegen is super modern: LCD satelliet tv, gratis wifi. Check! Verder heb je natuurlijk ook airconditioning, een kluisje, een minibar en een privébadkamer.

Boek je graag een eenpersoonskamer? Kan! Liever een kamer delen met een reisgenoot? Kan ook! Je krijgt dan altijd twee aparte eenpersoonsbedden in de kamer. Gezellig én voordelig. Aan jou de keuze!


Wat wordt er voor je geregeld?
’s Morgens staat er in het hotel een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Natuurlijk mag je die buiten opeten op het zonnige terras. Een goed begin van de dag! ’s Avonds trek je erop uit, want heerlijke restaurants vind je hier genoeg. Op vier avonden hebben we alvast diner voor je geregeld. Wel zo makkelijk, natuurlijk. Je schuift aan in een door ons uitgekozen restaurant. Zo proef je alle aspecten van de lokale keuken. Buon appetito!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Artemis
Hotel Artemis

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie
Singlereis Strand en Cultuur op Sicilie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer