Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Er komen voor deze reis helaas geen nieuwe vertrekdata in 2022 bij. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Wil je dit jaar naar een écht bijzondere plek op vakantie? Treed dan in de voetsporen van Napoleon en laat je verrassen door de parel van de Toscaanse archipel: Elba! Dit Toscaanse eiland heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur, mooie stranden en baaitjes, authentieke eilandstadjes en heerlijke wijnen. Ga volop genieten van dit zonovergoten eiland in de meest ideale reisperiode van het jaar: eind juni, eind augustus of september.

Keizer Napoleon werd 200 jaar geleden, in 1814, verbannen naar Elba, gezegend met een ideaal klimaat, helderblauwe baaitjes, vissersdorpjes, bergen, bossen en idyllische strandjes. Zeg nu zelf, dat kan toch geen zware straf geweest zijn?

Een zwoele zomerbries waait over het dek van de veerboot, terwijl je in de verte Elba ziet schitteren in de Italiaanse middagzon. De kade van Portoferraio, hoofdstad van Elba met slechts 12.000 inwoners, lonkt om aan wal te gaan. Om er op uit te trekken! Want je kunt hier fietsen, surfen, zeilen, zeekajakken, wandelen, mountainbiken, snorkelen en duiken. Je bent lekker actief en sportief bezig tijdens deze vakantie. Je kunt dorpjes bezoeken als Porto Azzurro, Capoliveri, Bagnaia en Procchio. Allemaal gezegend met een sublieme ligging, gezellige winkeltjes en zonovergoten terrasjes. Omhoog wandelend of met het kabelbaantje: Elba moet je vanaf de indrukwekkende, ruim 1000 meter hoge top van de Monte Capanne bekijken! 

Elba is een van de zes Toscaanse eilanden. Toscane? Inderdaad. Volgens een mooie legende over de ontstaansgeschiedenis van het eiland was het niemand minder dan Venus, godin van de liefde en de schoonheid, die Elba heeft geschapen. Ze zou haar parelketting hebben gebroken, precies boven de Tyrrheense Zee. Elke parel die het wateroppervlak raakte, zou zijn veranderd in een eiland. Een pareltje is het zeker, Elbar!

Tijdens jouw 'verbanning’ naar Elba verblijf je aan de baai van Portoferraio, op enkele kilometers van hoofdstad Portoferraio. Je bereikt de stad gemakkelijk met de bus die vlakbij de camping vertrekt. Het stadje weet zijn bezoekers al bij het binnenvaren in te pakken. Voordat je de haven bereikt, passeer je de Linguella-toren aan het einde van de pier (nu een historisch museum) en het hooggelegen Forte Stella, met zijn opvallende vuurtoren.

Elba is een oase van natuurschoon: je vindt er allerlei exotische bloemen, planten en bomen. Bovendien is er de azuurblauwe zee, met mooie stranden en de vele verborgen baaitjes en kliffen. Alvast een tip? Ook Capoliveri is een prachtig plaatsje, zeker een bezoekje waard!
Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Activiteiten

Jouw programma... 

…want het is jóúw vakantie! Dat betekent dat jij kan doen wat jij wil doen, ziet wat jij wil zien en ontdekt wat jij wil ontdekken. Met mensen die net zo gek zijn op reizen als jij! 

Onze collega Rianne heeft samen met de reisleider en lokale partners een aantal verrassende activiteiten en charmante restaurantjes uitgezocht. En getest! Zo weet je zeker dat je alles uit je vakantie op Elba kan halen. Als je wil, natuurlijk. Een tipje van de sluier: 

  • Baaitjeshoppen in een zeekajak
  • Geniet de pannen van het dak op het uitzichtpunt van Monte Capanne
  • Ontdek hoofdstad Portoferraio en het immense Forte Falcone
  • Bezoek de kleurrijke stadjes Capoliveri en Porto Azzurro 
  • Neem een duikproefje met Try Scuba 
  • Zeil, surf, peddel of snorkel erop los met de watersportinstructeur 
  • Ontdek heerlijke authentieke wijnen bij de Toscaanse wijnboer 
Wat je (ook) kan doen op Elba 
Zoveel te doen! Maar wat past echt bij jou? Lees meer over de activiteiten en beslis zelf. 


Ontdek heerlijke authentieke wijnen bij de Toscaanse wijnboer 
Dat Elba behoort tot de bekende wijnstreek Toscane is helemaal niet vervelend. We gaan een oude wijnboerderij bezoeken en uiteraard verlaten we de boerderij niet zonder zelf de wijn geproefd te hebben. Tijdens Toscaanse hapjes wordt er bij ieder gerecht een andere wijn geserveerd. De wijnkeuze en de gerechtjes zijn zo op elkaar afgestemd dat er een perfecte wijnbeleving ontstaat.  

Zeekajakken
De kraakheldere zee nodigt je uit voor een zeekajaktocht. Je peddelt langs verscholen baaitjes, klippen en groene oases. Een verfrissende duik op zijn tijd en weer opdrogen op het strand. Lekker actief, maar toch ook heerlijk ontspannend. Onder begeleiding van een instructeur maak je samen een mooie tocht met de kajak. 

Capoliveri en Porto Azzurro 
Een vakantie op Elba is pas compleet als je de typische Toscaanse stadjes Capoliveri en Porto Azzurro hebt gezien. Laat je verrassen door de smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige terrasjes aan het water.  

Sunset tour bij het eiland Corbella 
We nemen je mee op de boot naar Corbella. Geniet van een heerlijke pasta terwijl de zon in de zee zakt. Dat is pas vakantie! Zin om kopje onder te gaan en de prachtige flora en fauna te bewonderen? Snorkel gerij is aan boord! 

Zeilen en windsurfen 
Jouw kans om windsurfervaring op te doen! Onder begeleiding van een professionele instructeur worden je de beginselen van het windsurfen uitgelegd. Meer een zeilliefhebber? Dan word je net zo makkelijk de fijne kneepjes van het zeilen bijgebracht tijdens een introductieles! 

Try Scuba! 
Altijd al eens willen duiken? Dit is je kans! Vanaf het strand maak jij een proef ‘duik’ om de techniek van het duiken te leren. Win-win dat de onderwaterwereld van Corbella door een ringetje te halen is! 

Excursie Portoferraio
Wij wandelen langs de mooiste plekjes van Portoferraio, beklimmen het Forte Falcone, de grote burcht waarmee Elba zich eeuwen geleden veilig waande. Via de Piazza della Republica naar de Santissima Misericorde kerk, die met veel marmer is gedecoreerd. Hier bevindt zich een gedenkplaat aan Napoleon en een kopie van de sarcofaag die in de Dôme des Invalides te Parijs staat. Natuurlijk eindigen we de rondwandeling op een van de sfeervolle terrasjes van Portoferraio voor een heerlijke gelato! 

Beklim Monte Capanne
Houd jij van mooie uitzichten? Bezoek dan het hoogste punt van het eiland: de Monte Capanne! De wandelpaden slingeren zich om de berg en leiden naar de mooiste plekjes. Geen zin om de klimmen? Wees gerust, je kan ook met de kabelbaan. 

Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Verblijf

Verblijf Camping Rosselba La Palme

Beschrijving

Om optimaal te genieten van Elba hebben wij gekozen voor camping Rosselba le Palme. Idyllisch gelegen tegen een heuvel en op terrassen, midden in de indrukwekkende natuur. Let op: een goede basisconditie is hier daarom wel belangrijk. Het kraakheldere water en het zandstrand liggen vlak naast de camping, vanaf je tent niet verder dan 350 meter lopen. Voor een snelle verkwikkende duik, spring je in het mooie en grote zwembad van de camping. En uiteraard vind je hier ook een uitstekend restaurant, een gezellig barretje en een winkeltje voor je fles prosecco. Toe aan wat beweging? Dan biedt de tennisbaan uitkomst! Het sanitair op de camping is netjes en verzorgd.

Jouw luxe tent
Kamperen is tegenwoordig niet meer afzien zoals vroeger. Vandaag de dag verblijf je in luxe en volledig ingerichte bungalowtenten. Zo combineer je de luxe van een hotel met de gezelligheid en het contact van een camping. Je hebt een echt bed, een koelkast om je drankjes koel te houden en in de gezamenlijke tent zelfs een koffiezetapparaat en een waterkoker voor een lekkere kop thee.

En niet te vergeten: stroom is aanwezig in je tent, voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon! 

Eten en drinken
Tijdens je singlereis is elke dag ontbijt en 1x een barbecue. ’s Morgens ontbijten we lekker in de buitenlucht op ons gezamenlijke terras.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Rosselba La Palme
Camping Rosselba La Palme

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer