Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Keizer Napoleon werd 200 jaar geleden, in 1814, verbannen naar Elba, gezegend met een ideaal klimaat, helderblauwe baaitjes, vissersdorpjes, bergen, bossen en idyllische strandjes. Zeg nu zelf, dat kan toch geen zware straf geweest zijn?

Een zwoele zomerbries waait over het dek van de veerboot, terwijl je in de verte Elba ziet schitteren in de Italiaanse middagzon. De kade van Portoferraio, hoofdstad van Elba met slechts 12.000 inwoners, lonkt om aan wal te gaan. Om er op uit te trekken! Want je kunt hier fietsen, surfen, zeilen, zeekajakken, wandelen, mountainbiken, snorkelen en duiken. Je kunt dorpjes bezoeken als Porto Azzurro, Capoliveri, Bagnaia en Procchio. Allemaal gezegend met een sublieme ligging, gezellige winkeltjes en zonovergoten terrasjes. En omhoog wandelend of met het kabelbaantje; Elba moet je vanaf de indrukwekkende, ruim 1000 meter hoge top van de Monte Capanne bekijken! 

Elba is anders dan alles wat je tot nu toe van Italië gezien hebt. La vita è bella!

Verzorging
Tijdens je vakantie is elke dag ontbijt en diner inbegrepen. ’s Morgens ontbijten we lekker in de buitenlucht op ons gezamenlijke terras. ’s Avonds gaan we gezellig uit eten en een avond picknicken we op het strand. Tegelijkertijd wordt dat genieten van een schitterende zonsondergang! In Portoferraio eten we volgens advies van de locals in het beste restaurant; Nicolà bereidt er de lekkerste vis- en vleesgerechten van het eiland. Zo eten we bijna elke avond ergens anders, in een romantisch dorp met een ruime keuze aan restaurants. En natuurlijk vergeten we niet om langs de ijssalon te gaan! We sluiten de week af met een gezellige barbecue op de camping.

Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Activiteiten

Wat je gaat doen
Elba kent naast mooie stranden ook bossen en bergen. Je kunt er fietsen, surfen, zeilen, kajakken op zee, wandelen, mountainbiken, snorkelen en (wrak)duiken. Gecombineerd met de rijke geschiedenis van Elba klinkt dit als de ideale vakantiebestemming voor deze zomer toch? Een aantal activiteiten en excursies zijn al inbegrepen, andere kun je extra bijboeken.

Excursie Portoferraio
Villa dei Mulini is een van de drie musea op Elba die aan Napoleon herinneren. Deze villa liet Napoleon tussen de twee vestingen die het havenbeeld van Portoferraio beheersen bouwen. Wij wandelen langs de mooiste plekjes van Portoferraio. Via de Piazza della Republica naar de Santissima Misericorde kerk, die met veel marmer is gedecoreerd. Hier bevindt zich een gedenkplaat aan Napoleon en een kopie van de sarcofaag die in de Dôme des Invalides te Parijs staat. Natuurlijk eindigen we de rondwandeling op een van de sfeervolle terrasjes van Portoferraio voor een heerlijke gelato!

Sunset bootexcursie
Aan het einde van de dag maken we een boottocht naar het eiland Isola Corbella. Rondom dit eiland kun je al snorkelend het onderwaterleven bezichtigen! Het leven rond de rots is erg gevarieerd, van naaktslakken tot grote scholen vis. We genieten van typisch Italiaanse gerechtjes en drankjes, zoals Limoncello en sangria. Nadat de zon ondergegaan is kan de muziek aan en maken we er een gezellige avond van op zee!

Beklimming Monte Capanne
Houd jij van mooie uitzichten? Bezoek dan het hoogste punt van het eiland: de Monte Capanne! De wandelpaden slingeren zich om de berg en leiden naar de mooiste plekjes. Wees gerust, we hebben geregeld dat je een deel van de route met een kabelbaantje kunt afleggen!

Zeekajakken
De kraakheldere zee nodigt je uit voor een zeekajaktocht. Je peddelt langs verscholen baaitjes, klippen en groene oases. Een verfrissende duik op zijn tijd en weer opdrogen op het strand. Lekker actief, maar toch ook heerlijk ontspannend. Je kunt op eigen gelegenheid gebruik maken van een kajak.

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat.

Kun je écht niet stilzitten?
Relaxen aan het strand of met een cappuccino op een terrasje? Ga je er liever nog wat vaker op uit? Elba is klein maar fijn en heeft een fantastische omgeving met nog meer mooie wandelroutes. Liefhebbers kunnen een auto huren en op de camping zijn fietsen te huur (ca. €10,- per dag). Wat dacht je van het middeleeuwse stadje Capoliveri of de haven van Marina di Campo? Ook leuk: een boottrip bij zonsondergang. 

Onderstaande excursieprijzen zijn indicatieprijzen.

Duiken
Altijd al eens kopje onder willen gaan en prachtige flora en fauna bewonderen? Wij nemen je mee op de boot, waar we na een instructie in kleine groepjes gaan duiken. Er is genoeg aandacht voor iedereen en genieten is gegarandeerd!
€ 50

Zeilen en windsurfen
Jouw kans om windsurfervaring op te doen! Onder begeleiding van een professionele instructeur worden je de beginselen van het windsurfen uitgelegd. Meer een zeilliefhebber? Dan word je net zo makkelijk de fijne kneepjes van het zeilen bijgebracht tijdens een introductieles!
c.a. € 35,-

Wraksnorkelen bij Pomonte
Pomonte ligt aan de westkant van het eiland. Hier is tijdens een hevige storm in 1972 vlak voor de kust een koopvaardijschip gezonken. Het schip is in tweëen gebroken en ligt op een diepte van ongeveer 10 meter. Gemakkelijk en toch spannend om met een snorkel op onderzoek te gaan.
€ 16,50

Bezoek aan wijnboederij
Wist je dat Elba tot Toscane behoort? Dat betekent uitstekende wijn! En die gaan we natuurlijk proeven tijdens ons bezoek aan een traditionele wijnboerderij. Wit, rood, rosé en dessertwijn, ze komen allemaal langs tijdens het diner. Dé plek voor een echte wijnbeleving!
c.a. € 30,-
Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Verblijf

Verblijf Camping Rosselba La Palme

Beschrijving

Om optimaal te genieten van Elba hebben wij gekozen voor camping Rosselba le Palme. Idyllisch gelegen tegen een heuvel en op terrassen, midden in de indrukwekkende natuur. Let op: een goede basisconditie is hier daarom wel belangrijk. Het kraakheldere water en het zandstrand liggen vlak naast de camping, vanaf je tent niet verder dan 350 meter lopen. Voor een snelle verkwikkende duik, spring je in het mooie en grote zwembad van de camping. En uiteraard vind je hier ook een uitstekend restaurant, een gezellig barretje en een winkeltje voor je fles prosecco. Toe aan wat beweging? Dan biedt de tennisbaan uitkomst! Het sanitair op de camping is netjes en verzorgd.

Jouw luxe tent
Kamperen is tegenwoordig niet meer afzien zoals vroeger. Vandaag de dag verblijf je in luxe en volledig ingerichte bungalowtenten. Zo combineer je de luxe van een hotel met de gezelligheid en het contact van een camping. Je hebt een echt bed, een koelkast om je drankjes koel te houden en in de gezamenlijke tent zelfs een koffiezetapparaat en een waterkoker voor een lekkere kop thee.

En niet te vergeten: stroom is aanwezig in je tent, voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon! 

Eten en drinken
Tijdens je singlereis is elke dag ontbijt en 1x een barbecue. ’s Morgens ontbijten we lekker in de buitenlucht op ons gezamenlijke terras.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Rosselba La Palme
Camping Rosselba La Palme

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur op Elba
Singlereis Strand en Cultuur op Elba

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer