Singlereizen.nl

Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer

Welkom in Argelès! Een plek met een heerlijk klimaat, een heldere zee en een schoon breed strand. Hier wandel je vanaf de camping zo het strand op! De ideale vakantiebestemming voor singles die van een heerlijk zonnige strandvakantie houden met veel cultuur, actief en culinair genieten. En... twee dagen naar Barcelona!

Met de Middellandse Zee voor de deur, de schitterende omgeving en de gezelligheid van Le Roussillonnais is Argelès al jaren onze meest populaire bestemming. Achter de camping torenen de toppen van de Pyreneeën hoog de strakblauwe lucht in. Zon en een aangename temperatuur zijn verzekerd. Dat nodigt uit om eens lekker te relaxen. Lees een boek of praat gezellig wat bij met andere singles op ons eigen terras. Of geniet je liever van de veelheid aan activiteiten die we hier organiseren? Mmm, dit is pas écht vakantie! 

Verzorging
Deze vakantie is inclusief ontbijt en diner. Ontbijten doen we ‘s ochtends als de zon alweer aan de hemel staat en elke dag sluiten we af met een lekker diner. We gaan vier keer uit eten (waarvan een keer in Barcelona) en de overige avonden dineren we op de camping. We sluiten de week af met een gezellige barbecue.

Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer
Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Vrijheid blijheid, maar voor wie wil zijn er 3 activiteiten inbegrepen in de reisprijs.

2 dagen Barcelona
Spanje is letterlijk om de hoek! En daarom genieten we daar volop van. Twee dagen lang ben je te gast in Barcelona. Ons hotel op Placa Reial ligt naast de Ramblas. Beter gezegd; in het gezelligste en mooiste gedeelte van Barcelona: de Barri Gotic. 's Middags verkennen we Barcelona op de fiets! We schuiven aan in een typisch Catalaans barretje voor de tapas van het huis. We bezoeken natuurlijk veel werken van Gaudi, dineren bij het zeer populaire ‘Les Quinze Nits' en eindigen ‘s avonds in één van de trendy clubs van Barcelona! 
Je verblijft in Barcelona 1 nacht in een meerpersoonskamer. Tegen een meerprijs kun je eventueel ter plekke ook een 1-persoonskamer boeken (indien beschikbaar).

Boottocht Collioure
Ga mee op onze boottocht over de Middellandse Zee met als bestemming Collioure. In dit vestingstadje deden schilders als Picasso en Matisse inspiratie op. Ze verbleven dan in Hotel Les Templiers waar ze hun rekening voldeden in ruil voor een schilderij of tekening. In hét café van Collioure hangen dan ook echte Picasso's aan de muur...

‘Route des Vins'
Wijnliefhebbers weten al dat de Roussillon bekend is. Ook vanwege de bijzondere dessertwijnen zoals de Muscat en de Banyuls. We gaan een middag langs twee bijzondere wijncaves die we hier in de streek hebben gevonden. We beginnen bij het statige Chateau Valmy met haar prijzen winnende wijnen. Na deze kennismaking op niveau, bezoeken we in het romantische Port Vendres de 500 jaar oude Cave Claire Mayol. Hier beleeft men wijn op een andere manier maar zeker niet met minder liefde!

Naar keus bij te boeken
Ook voor meer actie zit je hier goed. De Pyreneeën vlak buiten Argelès zijn voor actie gemaakt. Zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. Sportievelingen kunnen ook een balletje slaan op de tennisbaan, surfen of een ritje maken op de banaan.
Voor kunstliefhebbers is er de mogelijkheid om het werk van Salvador Dali te bezichtigen in de Spaanse stad Figueras. En voor de levensgenieters die nog energie over hebben, gaan de disco's en barretjes door tot in de héél vroege uurtjes. En die slaap? Ach, in Argelès hebben ze een goede gewoonte van de buren overgenomen: precies, de siësta...

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.
 
Raften
Raften doe je door met een groepje mensen in een grote rubberen boot een wild stromende rivier met verschillende stroomversnellingen af te zakken. Samen probeer je de boot in de goede richting te sturen. De rafttrip duurt ongeveer 2 uur inclusief de instructies. De rivier stroomt op sommige plaatsen wat sneller en wilder dan op andere. Er zijn 3 verschillende rafttrips te maken die variëren in moeilijkheid.
€ 42

Canyoning
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven van Gorges de Galamus. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, vrijwel ongerepte omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten?
€ 45

Dalí Museum
Voor kunstliefhebbers is er de mogelijkheid om het werk van Salvador Dali te bezichtigen in de Spaanse stad Figueras. Dit beroemde museum heeft de artistieke en excentrieke kunstenaar tijdens zijn leven zelf al ingericht.
€ 25
 
Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer
Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer

Verblijf

Verblijf Camping La Chapelle

Beschrijving

De omgeving
In het zuidelijkste puntje van Frankrijk bestaat een stukje Spanje. In Argelès sur Mer komen die twee culturen heel dicht bij elkaar. Letterlijk en figuurlijk, want de Roussillon was ooit het Franse deel van Catalonië. Hier vind je een stukje Spaans temperament in Zuid-Frankrijk. Argelès sur Mer is een levendig dorp met leuke winkeltjes en altijd een gezellig terrasje binnen handbereik mét uitzicht op zee. Echt een aanrader; bezoek een keertje de markt hier. Je koopt er het lekkerste fruit en er zijn allerhande streekspecialiteiten te vinden. ‘s Avonds biedt Argelès genoeg gezellige terrasjes om het lekker laat te maken onder het genot van een lekker glas rosé of een Côte du Roussillon.

De camping
Onze camping La Chapelle**** ligt op een prachtige plek. Centraal in het dorp, vlakbij de winkels en terrasjes en op slechts 200 meter van het brede strand en de boulevard. De camping beschikt over een zwembad voor een verkoelende duik. Verder biedt de camping goede faciliteiten, zoals een supermarkt, diverse winkeltjes, een sportveld, tennisbaan en restaurant met een gezellige bar. Bij de tenten hebben we ook een gezellig terras met lekkere banken. Zo heeft iedereen binnen de kortste keren hier het lekker lome ritme van de vakantiedag te pakken. Overal op de camping kun je gratis gebruik maken van WiFi.

Je tent
Er staat een eigen bungalowtent voor je klaar, heerlijk onder de lommerrijke pijnbomen. Comfortabel kamperen met een echt bed, een kledingkastje, stoelen en (samen met je reisgenoten) koelkasten om je drankjes lekker koel te houden!
En niet te vergeten: Stroom is aanwezig in je tent, voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon! 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping La Chapelle
Camping La Chapelle

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer
Singlereis Strand en Cultuur in Argeles sur Mer

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer