Singlereizen.nl

Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland

Glasgow wordt, in tegenstelling tot Edinburgh, bij een bezoek aan Schotland vaak overgeslagen, maar dat is volgens ons niet terecht!

Deze boeiende stad is 'less polite' dan Edinburgh: het schuurt, is niet overal even charmant of netjes en je voelt dat de stad veel heeft doorstaan. Precies dat is waarom het zo leuk is om een bezoek aan Glasgow te brengen! De stad bloeide op tijdens de industriële revolutie en benoemde zichzelf tot tweede stad van het Engelse rijk: oude pakhuizen en industriële gebouwen staan daardoor vandaag de dag bijna zij aan zij met gebouwen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl. Dit alles is in de afgelopen decennia gecombineerd met hippe initiatieven en de herwaardering van overblijfselen uit het industriële verleden van Glasgow.

Behalve dit alles, is Glasgow ook nog eens de perfecte uitvalsbasis voor wie wil genieten van de Schotse natuur. Vanuit hier start niet alleen de 152 km lange West Highland Way (heel leuk om eens in zijn geheel te lopen!), je kunt vanuit de stad ook ontzettend veel mooie dagtochten maken.

Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland
Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland

Activiteiten

Dag 1 - Op naar het mooie Glasgow! 
Bonnie noemen ze dat in Schotland. Bonnie? Jazeker! Dit vrolijke woord betekent 'mooi' en zul je zeker weten kunnen toepassen deze groepsreis! Na de vlucht vanuit Amsterdam nemen we in Glasgow de bus naar het centrum. Tijd om in te checken in het hostel waar we de komende drie nachten verblijven. Tijd over vanmiddag? Dan kunnen we een kijkje nemen in Kelvingrove Park (misschien zelfs ook de Art Gallery) of bij Glasgow University, waar je je in de wereld van Harry Potter waant! Voor een borrel, wat te eten en om direct helemaal in Schotse sferen te komen, weten wij wel een gezellige plek om neer te strijken: Ashton Lane. Om de eerste avond van deze singlereis gezellig af te sluiten en te proosten op een mooie tijd in Glasgow, kunnen we tot slot een bezoekje brengen aan Òran Mór: een oude kerk die tot pub is verbouwd, superleuk!

Dag 2 - De stad verkennen
Na het ontbijt, dat we in de keuken van het hostel lekker zelf kunnen klaarmaken, gaan we vandaag op pad voor de Glasgow Mural Trail. Glasgow heeft veel muurschilderingen, die de minder bekende hoeken van de stad tot toffe kunstwerken transformeren! Het officiële startpunt van de wandeling is Buchanan Street, de belangrijkste winkelstraat van de stad. We kunnen rustig de tijd nemen om alles goed te bekijken en foto's te maken, want de wandeling is niet al te lang: zo'n 10 kilometer. Willen we tussendoor even pauze houden voor een lekkere koffie of een lunch, dan kan dat natuurlijk ook! Schiet onderweg ook vooral de straatjes in die je nieuwsgierig maken, want dan kom je soms de meest bijzondere dingen tegen en dat is het leuke van een stad ontdekken! Na de wandeling brengen we een bezoek aan de Wellpark Brewery, waar het Schotse Tennent's bier wordt gebrouwen. En ook hier zie je muurschilderingen: aan de buitenkant van de brouwerij maken werken van streetartist Smug het Schotse platteland in de stad zichtbaar! Als de avond valt kunnen we gezellig samen wat koken in het hostel. Of kiezen we nog een keer een restaurantje in de buurt uit? Cheers op dit gezellige singleweekend in Schotland!

Dag 3 - Walk the highlands!
Het is tijd om de stad uit te gaan, de natuur in. Wat een geluk dat Glasgow de Schotse Hooglanden 'om de hoek' heeft liggen! We gaan op pad voor een wandeling van Drymen naar Balmaha via Conic Hill. Deze wandeling is 11km lang en vormt het begin van de bij vele wandelaars bekende West Highland Way. Het gedeelte dat wij afleggen is prachtig, relatief dicht bij de stad en je krijgt een goed beeld van de mooie en soms ruige Schotse natuur. We lopen de wandeling 'van laag naar hoog': van bosgebied naar een meer open gebied en langzaam stijgend richting Conic Hill. Na een klein slotklimmetje om bovenop Conic Hill te komen, hebben we uitzicht over het prachtige Loch Lomond. Hier op de top smaakt onze zelf meegebrachte lunch heerlijk! Neem voldoende tijd om van de omgeving te genieten, is er al een groepsfoto voor het uitzicht gemaakt? Als iedereen zover is, zetten we de weg naar beneden in. Al slingerend door het bos komen we aan bij het einde van de wandeling in Balmaha. Hier kunnen we ervoor kiezen met het openbaar vervoer terug te gaan richting Glasgow en daar de rest van de namiddag door te brengen. Willen we liever nog iets meer van Loch Lomond zien? Dat kan ook! Optioneel kunnen we een tocht met de boot over het meer maken. Vanaf de overkant nemen we dan de bus en trein terug naar Glasgow. Heerlijk toch, deze single stedentrip!

Dag 4 - Nog even genieten van de bruisende stad Glasgow
Op de laatste dag in de grootste stad van Schotland hebben we in de ochtend nog even de  tijd om iets leuks te doen. Er zijn in deze stad een heleboel leuke dingen te bezoeken en activiteiten te ondernemen die helemaal niks kosten. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Kelvingrove Art Gallery, het Museum of Modern Art, de 'Friends of Glasgow Botanical Gardens', een van de vele independent bookshops of je kunt de oude begraafplaats achter Glasgow Cathedral bezoeken vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad: zit er al iets bij dat je leuk lijkt? Kom op, dan gaan we op pad!

Aan het begin van de middag nemen we tenslotte de bus om op tijd op het vliegveld te zijn voor de terugvlucht. De mooie herinneringen aan deze gezellige en stad met zijn mooie natuurlijke omgeving nemen we natuurlijk mee naar huis!

Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland
Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland

Verblijf

Verblijf Glasgow Youth Hostel

Beschrijving

Glasgow Youth Hostel is een rustig gelegen hostel aan de rand van Kelvingrove Park. Het hostel beschikt over meerdere grote kamers met eenpersoons (stapel)bedden, waar we tijdens deze single stedentrip gebruik van maken. Je deelt een kamer met meerdere medereizigers: afhankelijk an het aantal deelnemers zijn dat er vier tot zes per kamer. Elke kamer heeft een eigen badkamer, deze deel je dus ook alleen met je medereizigers. 
In het hostel zijn kluisjes aanwezig, waardevolle spullen kun je daar dus opbergen als je ze niet mee op pad wilt nemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Glasgow Youth Hostel
Glasgow Youth Hostel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

6-9 personen
Deze reis wordt uitgevoerd in een groep van minimaal 6 deelnemers (bij dit aantal heeft de reis gegarandeerd vertrek) en maximaal 9 deelnemers.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland
Groepsreis Stedentrip Glasgow in Schotland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer