Singlereizen.nl

Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije

Er komen voor deze reis helaas geen nieuwe vertrekdata in 2022 bij. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Ooit op de Balkan geweest? Je kunt nu een single stedentrip maken naar een van de meest onontdekte parels van de regio: Sofia! De hoofdstad van Bulgarije leent zich perfect voor een actief weekend vol cultuur en natuur en toch is het ook een heel ontspannen weekend. We verblijven in een fijn 4-sterren hotel, gelegen aan een park, aan de rand van de stad. 

Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije
Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije

Activiteiten

Dag 1 - Op naar Sofia
Tas gepakt? Dan kan de actieve single stedentrip beginnen! We vliegen vandaag van Eindhoven naar de hoofdstad van Bulgarije. Na een korte vlucht komen we aan in deze voor veel mensen nog onbekende stad. Eerst even inchecken in het hotel en daarna is het tijd om op ontdekkingstocht te gaan door de stad. Een kleine wandeltocht om te beginnen, lijkt dat je wat? Om de dag af te sluiten zoeken we een restaurant uit waar je de lekkerste lokale gerechten kan proefen.

Dag 2 - De zwarte piek
Na een heerlijk ontbijt in het hotel vertrekken we voor een mooie wandeling. Vanuit de stad had je de berg vast al een keer gespot, want Vitosha Mountain, die we vandaag gaan beklimmen, is vanuit heel Sofia zichtbaar. Deze uitdagende wandeling is een van de hoogtepunten tijdens onze single stedentrip. We vertrekken richting Simeonovo en vanaf hier pakken we de gondel, die ons in zo’n 30 minuten naar Aleko brengt. De wandelroute naar het hoogste punt van 2290 meter 'de zwarte piek' is grotendeels via een breed pad te bereiken. Maar er zijn ook nog andere uitdagende routes mogelijk. Het uitzicht over de omgeving van Sofia is geweldig. Vanavond proosten we nog een keer op een geslaagde single stedentrip.

Dag 3 - Peddelen maar....
Tijd voor wat actie! Dat hoort er wel bij natuurlijk, nu we op avontuurlijke stedentrip zijn. We rijden in de ochtend in twee uurtjes richting de startlocatie voor de rafttocht. Onderweg pikken we mooi nog wat mee van de binnenlanden van Bulgarije. Samen met een ervaren en gezellige instructeur kiezen we de route die het beste bij de groep past. En voor de waaghalzen wordt er een stop gemaakt om vanuit de rotsen in het wilde water te springen. 

Dag 4 - Sofia beter leren kennen
Wat hebben we een leuke actieve dagen gehad maar nu ben je ook vast heel benieuwd naar de stad zelf. Er is hier voor iedereen wel wat interessants te ontdekken, dat is wat Sofia zo leuk maakt. Fiets door het groene Borisova Gradina Park of struin over de gezellige Bitaka vlooienmarkt en ontmoet de bulgaren en het lokale leven. De kunst- en cultuurliefhebbers kunnen vandaag op zoek naar megagrote street art en naar de eeuwenoude kerken en kathedralen.

Dag 5 - Kort maar krachtig
Helaas is de laatste dag van deze singlereis begonnen. Het was een kort maar krachtig bezoek en nemen deze toffe herinnering mee naar huis. Het kleine transferbusje brengt ons weer terug naar de luchthaven.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije
Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije

Verblijf

Verblijf Hotel Zoo Sofia

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je in het 4-sterren Hotel Zoo in Sofia. Je deelt de kamer samen met 1 reiziger. Het ontbijt is inbegrepen tijdens ons verblijf. Het hotel heeft een eigen restaurant. Daarnaast heeft het hotel een eigen fitnessruimte waar je gebruik van mag maken, maar we hopen dat raften en hiken actief genoeg is voor jou. Er is geen mogelijkheid tot zelf koken in het hotel. Bedlinnen en handdoeken (2 handdoeken per persoon) zijn aanwezig. Daarnaast heeft iedere kamer een eigen badkamer met douche of bad.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Zoo Sofia
Hotel Zoo Sofia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie
Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :)  -Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen  We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers. Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan. Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije
Groepsreis Stedentrip Sofia in Bulgarije

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer