Singlereizen.nl

Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis

Een rondreis over dit weelderig begroeide eiland bij de evenaar voert langs boeddhistische monumenten, door rijstvelden, schilderachtige dorpjes en hoge bergen. Je kunt schitterend wandelen door groene theeplantages met adembenemende uitzichten. Bijzonder is je overnachting in een 'bushcamp' bij Udawalawe, waar je een spannende jeepsafari door een natuurreservaat kunt maken. Je treft tijdens je Sri Lanka groepsreis interessante resten van het Hollandse koloniale verleden en verblijft enige dagen aan een tropisch palmenstrand. Laat de warmte van het land en de bevolking over je heenkomen.

Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Colombo
Je Sri Lanka rondreis begint met een vlucht naar Colombo. De volgende dag land je op het tropische eiland, waar je rondreis Sri Lanka van start gaat. Vanaf het vliegveld rijd je naar het plaatsje Chilaw in het Sri Lankaanse district Puttalam. Onderweg maak je kennis met de verkeersdrukte: fietsers, brommers, voetgangers, gammele autobussen, ossenkarren, alles door elkaar. Verkeersdiscipline lijkt in Sri Lanka een onbekend begrip.

Dag 2 - Aankomst Colombo – Chilaw
Chilaw is ideaal om in alle rust aan de tropen te wennen. Je kunt lekker ontspannen aan het strand of bij het hotelzwembad. Natuurlijk kun je ook het stadje Chilaw bekijken. Het centrum met zijn markt ligt op circa vijf kilometer vanaf het hotel en is met de taxi of het openbaar vervoer goed te bereiken.

Dag 3 - Chilaw – Anuradhapura
Je verlaat de kust en rijdt naar Anuradhapura, waar je verblijft in een hotel met zwembad. Anuradhapura was eeuwenlang (van 377 voor Chr. tot 1017 na Chr.) de hoofdstad van de koningen van Ceylon en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is één van de meeste heilige pelgrimsoorden ter wereld voor boeddhisten. In Anuradhapura groeit namelijk de nog steeds levende loot van de bodhiboom waaronder Boeddha in 544 voor Christus zijn Verlichting vond.

Dag 4 - Anuradhapura – Jaffna
Je vertrekt in noordelijke richting naar Jaffna. Onderweg kom je langs de stad Kilinochchi, ooit het bolwerk van de rebellengroep LTTE. Deze strijders (beter bekend als de Tamil Tijgers) werden in 2009 verslagen door het Sri Lankaanse leger, waardoor deze noordelijke regio (pas recentelijk) weer geopend is voor buitenlandse reizigers. Via de Jaffna Lagoon rijd je de stad binnen. Hier check je in bij je hotel. Neem wat tijd om te relaxen in het hotel of ga er op uit en verken de stad alvast.

Dag 5 - Jaffna
In de ochtend  ga je op pad om alles wat de omgeving van Jaffna te bieden heeft te gaan bekijken. In de stad zelf vind je tal van schitterende gebouwen, waaronder de bibliotheek, Jaffna Library. Ook de belangrijkste hindoeïstische tempels van Sri Lanka en de meest indrukwekkende tempel in Jaffna, de Nallur Kandaswamy-tempel, zijn zeker een bezichtiging waard. Na de verwoesting door de Portugezen is de tempel een aantal keer herbouwd. In het jaar 1748 hebben de Nederlandse kolonisten de tempel deels herbouwd. Ook in 2011 is nog aan de tempel gewerkt en werd er een nieuwe 30 meter hoge ‘gopuram’ (monumentale poorttoren) bijgebouwd.

Ruim veertig jaar na de bouw door de Portugezen in 1616 hebben de Nederlanders (V.O.C.) Fort Jaffna veroverd en uitgebreid. In het fort vind je nog enkele gebouwen uit de tijd van de Hollanders, waaronder de Kruyskerk en het huis van de gouverneur. Van de stad Jaffna naar het strand! Op het schiereiland Karaitivu vind je het beste strand in de omgeving van Jaffna, genaamd Casuarine Beach. Anders dan andere stranden op Sri Lanka, zijn er hier geen palmbomen maar casuarinabomen. Wat het strand nog meer onderscheidt van de andere stranden, is dat er bijna geen golven zijn en langzaam afloopt. Je kunt honderden meters ver de zee in lopen. Maar buiten dat is het ook heerlijk zonnen en tot rust komen aan dit rustige strand.

Dag 6 - Jaffna – Anuradhapura
Je laat Jaffna achter je en reist terug naar Anuradhapura. Hier aangekomen is je dag ter vrije invulling. Ga mee op tour door deze eerste hoofdstad van Sri Lanka en ontdek al het moois wat deze stad te bieden heeft (transport per bus is inbegrepen, entreegelden van ± USD 25 p.p. zijn exclusief). Anuradhapura was 2000 jaar geleden één van de mooiste steden van Azië. De immense stoepa's en resten van paleizen uit deze periode zijn zeker een bezoek waard. Er zijn vier grote stoepa's van aarde en baksteen gebouwd ter bescherming van boeddhistische relikwieën. De koepels bereiken een hoogte van 80 meter.

Dag 7 - Anuradhapura – Mihintale – Polonnaruwa
Na het ontbijt vertrekt de bus naar Mihintale voor een bezoek aan dit belangrijke bedevaartsoord (eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen). Hier tref je tal van religieuze gebouwen en monumenten, waaronder een kolossale witte Boeddha, een witte Maha Saya stoepa, en de grote Aradhana Gala-rots.

Je vervolgt de reis naar Polonnaruwa of Giritale, waar je in de regio incheckt bij het hotel met zwembad. Je kunt een optionele jeepsafari maken door Minneriya Nationaal Park of Kaudulla Nationaal Park. Beide parken zijn bekend vanwege de verschillende soorten vogels.

Dag 8 - Polonnaruwa / Excursies Polonnaruwa & Parakrama Samudra
Vandaag heb je de tijd om Polonnaruwa te verkennen. In de ochtend kun je mee voor een tocht door de oude koningsstad (transfer is inbegrepen in de reissom, het entreegeld van ± USD 25 betaal je zelf ter plekke). In de 10de en 11 de eeuw was deze oude hoofdstad van Sri Lanka de belangrijkste stad van het eiland. Hier liggen tal van bezienswaardigheden verspreid over een ruim gebied, de belangrijkste liggen echter tamelijk dicht bij elkaar. Het is leuk hier een fiets te huren (optioneel) en langs de bezienswaardigheden te gaan, waaronder de grootste dagoba van de stad. Het 55 meter hoge gebouw was vroeger voorzien van een gouden top. De groep van vier sublieme Boeddhabeelden, Gal Vihare, gehouwen uit één stuk graniet, zijn zeker een bezoek waard!

Dag 9 - Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla – Kandy
Een dag vol schoon! Je kunt een optioneel bezoek brengen aan het 16 eeuwen oude Rotsfort van Sigiriya (entreegeld van +/- USD 30 p.p. is niet inbegrepen). Aan de voet van deze spectaculaire 'Leeuwenrots' (UNESCO Werelderfgoed) bewaken twee reusachtige leeuwenklauwen de ingang. Alvorens je van het magnifieke uitzicht kan genieten, leidt een trap je omhoog, langs schitterende fresco’s van halfnaakte vrouwen, behangen met sieraden. Ook kun je een bezoek aan oude grottempels van Dambulla brengen. De tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en Bodhisattva’s trekken naast veel bekijks ook een aantal religieuze ceremonies. Na het bestijgen van de stenen trappen opent zich een groots panorama!

Via binnenwegen met schitterende uitzichten op het centrale bergland reis je naar je hotel in Kandy. Onderweg kan er (mits de tijd het toelaat) gestopt worden bij een van de vele specerijenplantages en een houtsnijwerkplaats waar o.a. schitterende beelden en dansmaskers gemaakt worden.

Dag 10 - Kandy / Excursies Tempel van de Tand & Kandydansers
Vrije dag. De culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy, is gelegen in een weelderig tropisch heuvellandschap met tal van bezienswaardigheden. Deze kun je eenvoudig op eigen gelegenheid bezoeken. Breng zeker een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land, de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha bewaard wordt. Het is leuk eens een tuktuk te nemen en een bezoek te brengen aan één van de boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes of de aangename (deels overdekte) markt waar het heerlijk rondstruinen is. ’s Avonds kun je een traditionele voorstelling bijwonen van de befaamde Kandydansers.

Ga je liever de natuur in? Grenzend aan de Tempel van de Tand ligt het beschermd regenwoud Udawattekele. Ervaar de grote hoeveelheid verschillende vogels tijdens het maken van een wandeling door dit woud. Op 6 km afstand van Kandy kun je één van de mooiste botanische tuinen ter wereld bezoeken. In de beroemde tuinen van Peradeniya vind je op een gebied van zestig hectare meer dan 4000 soorten planten. Een enorme collectie tropische klimplanten, bomen, bamboe- en palmsoorten, specerijen, orchideeën en andere planten.

Dag 11 - Kandy – Nuwara Eliya / Excursie Theefabriek
Je laat Kandy achter je en vervolgt je groepsreis Sri Lanka naar Nuwara Eliya. Hier ervaar je pas echt dat je in het ‘Land van de Thee’ bent. De wereldwijd gekende Ceylon Tea is afkomstig van deze heuvels en velden. Je ziet theepluksters als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Tijdens je rit kun je een stop maken om een bezoek te brengen aan een theeplantage annex theefabriek. Je eindigt vandaag in een stukje Engeland in de tropen. Nuwara Eliya (ook wel Nurelia genoemd) staat bekend om haar Victoriaanse villa’s, met kort gemaaide tuinen vol rozen. Ook haar golfbaan en kunstmatig meer met roeibootjes doen je niet direct beseffen dat je in Sri Lanka bent. Nuwara Eliya is erg geliefd vanwege haar verkoelende temperaturen. ‘s Avonds maak je een tocht door het stadje alvorens je in Nuwara Eliya overnacht.

Dag 12 - Nuwara Eliya / Excursie Horton Plains – Bandarawella
Liefhebbers van ruige natuur moeten vroeg uit de veren voor een optionele excursie naar het op ruim 2000 meter hoogte gelegen natuurgebied Horton Plains. Vergeet hiervoor geen warme kleding. Een bezoek aan dit park is een hele ervaring, vol aan gevarieerde flora en fauna, de Bakers waterval en World’s End. De wandeling naar dit laatste hoogtepunt eindigt bij een 600 meter diepe afgrond. Bij helder weer is het panorama adembenemend. In het begin van de middag rijd je naar het nabijgelegen station Nanu Oya. Hier vertrek je per boemeltreintje voor een rit door het mooiste berglandschap van het land. De trein tuft door tunnels en langs afgronden naar een hoogte van 1900 meter. Bijna constant heb je schitterende uitzichten over de jungle en theeplantages. Je bereikt later in de middag de oostkant van het hoogland. De bus heeft ondertussen al je bagage afgeleverd bij je hotel in Bandarawella.

Het kan (met name in de zomermaanden) voor komen dat je niet per trein van Nanu Oya naar Bandarawella kunt. Het is in die periode druk, wat leidt tot vertragingen en (helaas) overboekingen. In dat geval leg je het traject af per bus, overigens ook een prachtige route!

Op enkele vertrekdata verblijf je niet in Bandarawella maar in het eveneens mooi gelegen plaatsje Ella.

Dag 13 - Bandarawella
Vrije dag. Bandarawella ligt aan de rand van het hoogland, dat hier meer dan duizend meter steil afglijdt naar de lage kustvlakte. In dit gebied lopen bergpaden met fantastische uitzichten langs steile afronden en watervallen. Maak eens een wandeling naar de Dunhinda Falls, één van de hoogste watervallen van Sri Lanka, of breng een bezoek aan de nabijgelegen grottempel met een 4 meter hoge Boeddha.

Ook een uitstapje per tuktuk naar het gezellige hill station Ella is leuk. Hier kun je even gas terug te nemen en chillen met een biertje of Ceylonthee in één van de restaurants. Je reisbegeleider kan je eventueel helpen bij het organiseren van een tuktuk.

Dag 14 - Bandarawella – Olifantenopvangcentrum – Udawalawe / Excursie Udawalawe Nationaal Park
Onderweg naar Udawalawe kun je een bezoek brengen aan de Ella Gap en de 25 meter hoge Ravana Ella Waterval. Later breng je een bezoek aan het ‘Udawalawe Transit Home’. Dit in 1995 opgerichte olifantenopvangcentrum is onderdeel van het aangrenzende nationaal park. Het centrum draait grotendeels op de steun van de overheid en een aantal natuurbeschermingsorganisaties. Voor verdere financiële steun is er ook een ‘pleegouder’ programma opgezet, hierbij kunnen de ‘pleegouders’ het centrum financieel steunen.

Tijd voor meer wildlife? Ga mee met een optionele safari en duik het park in! Het Udawalawe reservaat heeft een oppervlakte van 308 km² bestaand uit een mix van struikgewas, grasland en verlaten plantages. Het park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en vele vogelsoorten. Daarnaast leven er ook herten, wilde zwijnen, waterbuffels, luipaarden, apen en vele andere diersoorten. Tussen november en april tref je de meeste olifanten in het park, dit omdat er migrerende grijze kolossen vanuit het noorden de parkgrenzen oversteken. ‘s Avonds heb je bij je tentenkamp een barbecue aan het meer.

Dag 15 - Udawalawe – Tissamaharama / Excursie Kataragama
Je reist verder naar Tissamaharama (kortweg ook gewoon ‘Tissa’ genoemd) of Kataragama, waar je logeert in een hotel met zwembad. Tegen de avond bezoek je Kataragama, één van de heiligste plekken van Sri Lanka voor boeddhisten, hindoes en moslims. Kataragama draait voornamelijk om de verering van de god Skanda. Koop tijdens een bezoek aan dit bedevaartsoord wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in één van de tempels. Tijdens de talrijke festivals zie je gelovigen die hun lippen of wangen hebben doorboord met pinnen.

Dag 16 - Tissamaharama / Excursie Yala Nationaal Park
Vrije dag. Je kunt deelnemen aan een optionele safari door Yala Nationaal Park. Gelegen aan de zuidoostkust biedt dit park een divers scala aan landschappen, savannes, bossen, meren en immense granieten rotsen. In dit belangrijkste reservaat van Sri Lanka leven onder andere schuwe luipaarden en beren, die een voorkeur blijken te hebben voor gebieden met veel van deze stenen. Wilde buffels, herten en grote kuddes olifanten tonen zich hier onbekommerd. In de poelen loeren krokodillen op hun prooi.

Wanneer Yala gesloten is, meestal van 1 september tot half oktober, kun je de optionele safari maken in het Bundala reservaat).

Dag 17 - Tissamaharama – Hikkaduwa / Excursie Galle
Je rijdt via Weligama (bekend van de fotogenieke steltvissers) en Galle naar het strand van Hikkaduwa (eventuele entreegelden onderweg zijn niet inbegrepen).

Galle is een van ‘s werelds best bewaarde Hollandse vestigingssteden in Azië. In Galle kom je midden in Azië de Leynbaan Street, Grote Kerk en het Utrecht-bastion tegen. Als je op de vestingmuren van Galle staat, waan je je even terug in de koloniale tijd, terwijl je uitkijkt over de prachtige baai. Het in de 16de eeuw gebouwde fort was een belangrijk plek voor Europese handelaren die toen veel interesse hadden in de handelswaar van het oude Ceylon.

Aangekomen in Hikkaduwa check je in bij het mooi gelegen hotel met zwembad aan het strand. De hotelreceptie kan je goed verder helpen met het organiseren van diverse activiteiten.

Dag 18 - Hikkaduwa
Vrije dag. Wil je even lekker relaxen en de reis in je gedachten nog eens over doen terwijl je aan het strand ligt? Of trek je er liever op uit en breng je een bezoek aan Matara, tempels in het binnenland, de 'blowhole' bij Kudawella, een riviertripje of de stranden bij Unawatuna en Tangalle?

De kuststrook is bekend om zijn koraalrif. Je kunt hier van november tot mei volop duiken en snorkelen, of het rif bekijken door een boot met een glazen bodem. Buiten deze maanden is duiken en snorkelen ook mogelijk, maar zal het zicht onder water wat minder helder zijn. Ook leuk is een tocht door de groene lagunes achter de kust. Bijzonder zijn de twee meter lange reuzenvaranen die hier ongestoord rondlopen en zwemmen. Het is hier vooral ook genieten van het strand, een mooie zonsondergang en van de nooit aflatende zwoele zeebries.


Dag 19 - Hikkaduwa
Vrije dag. Een laatste volle dag op het strand! Toch iets ondernemen? Het nabijgelegen Ambalangoda wordt de 'stad van de maskers’ genoemd omdat hier de dansmaskers, die je vast onderweg al op verschillende plaatsen hebt zien hangen, met de hand worden gemaakt. Ze worden gesneden uit het zachte hout van de inheemse kaduraboom en gekleurd met plantaardige verf. Niet veel verder ligt Kosgoda, bekend als broedplaats voor reuzenschildpadden. In het schildpaddencentrum wordt verteld hoe de eieren geraapt worden en hoe de jonge schildpadjes in zee terecht komen. Vaak kun je zelf een babyschildpad uitzetten in zee. Soms moet de natuur een handje worden geholpen!

Dag 20 - Hikkaduwa – Colombo – Negombo
Je rijdt naar Colombo, voor een korte ‘sightseeing’. Je komt langs de oude wijken Fort en Pettah, de Town Hall, het Onafhankelijkheidsplein, een boeddhistische tempel en de Wolvendaal kerk. Hierna ga je verder naar Negombo, waar je verblijft in een hotel met zwembad wederom nabij het strand gelegen.

Dag 21 - Negombo / Excursie ‘Dutch Channels’
Vrij dag. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan Negombo. In het centrum van deze stad staan nog verscheidene huizen uit de Hollandse tijd. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in de omgeving van Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten. Elke ochtend kiezen ze met honderden tegelijk het ruime sop om te gaan vissen. Van alles wordt er aangevoerd: schelpdieren, gekleurde koraalvissen, drie meter lange zwaardvissen en haaien. Een aanrader voor een leuk optioneel uitstapje? Je kunt op kleine motorbootjes het gebied van de 'Dutch Channels' in. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de palmbloemen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen. Of misschien wil je gewoon lekker nog een dagje niets doen en rondhangen bij het zwembad van het hotel. Afhankelijk van je vluchtschema, word je vanavond, vannacht of morgenochtend naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. 

Dag 22 - Vertrek Negombo 
Vandaag kom je thuis aan en is jouw singlereis Sri Lanka helaas ten einde gekomen!

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. De reistijden zijn kort maar hou er rekening mee dat je door een ontwikkelingsland reist. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan een lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Katunayake Airport naar Chilaw: 60 km (1 uur)
Chilaw via Wilpattu NP naar Anuradhapura: 165 km (4 uur)
Anuradhapura naar Jaffna: 195 km (4½ uur)
Jaffna naar Anuradhapura: 195 km (4½ uur)
Anuradhapura naar Polonnaruwa: 110 km (2 uur)
Polonnaruwa via Sigiriya en Dambulla naar Kandy: 212 km (5 uur)
Kandy naar Nuwara Eliya: 185 km (5½ uur)
Nuwara Eliya naar Nanu Oya: 20 km (½ uur)
Nanu Oya naar Bandarawella: 64 km (3 à 4 uur per boemeltrein)
Bandarawella naar Udawalawe: 135 km (3½ uur)
Udawalawe naar Tissamaharama: 100 km (2½ uur)
Tissamaharama naar Hikkaduwa: 170 km (5 uur)
Hikkaduwa naar Negombo: 175 km (4 à 5 uur sterk afhankelijk van de verkeersdrukte om Colombo)
Negombo naar Katunayake Airport: 15 km (½ uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SSR

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SSR
Accommodatie SSR

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Diner en ontbijt in Udawalawe
  • Eten bij een gezin thuis i.s.m. ResiRest (eventuele transferkosten zijn voor eigen rekening)
  • Hotelovernachtingen op basis van logies
  • Ontbijt in Hikkaduwa
  • Overnachting in 'tented camp’ bij Udawalawe
  • Bezoek Anuradhapura / Mihintale / Polonnaruwa / Dambulla / Spice Garden / theefabriek / Olifantencentrum / Kataragama / Galle
  • Korte sightseeing in Jaffna (dag 5) / Colombo (dag 20)
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus
  • Treinreis Nanu Oya-Bandarawella

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Visum
Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 22-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
10-07-2024 31-07-2024 22 € 2689,00 18-65 jaar
10-07-2024 31-07-2024 22 € 3368,00 18-65 jaar
24-07-2024 14-08-2024 22 € 3059,00 18-45 jaar
24-07-2024 14-08-2024 22 € 3738,00 18-45 jaar
07-08-2024 28-08-2024 22 € 3049,00 25-35 jaar
07-08-2024 28-08-2024 22 € 3728,00 25-35 jaar
06-10-2024 27-10-2024 22 € 2527,00 18-45 jaar
06-10-2024 27-10-2024 22 € 3206,00 18-45 jaar
20-10-2024 10-11-2024 22 € 2261,00 25-35 jaar
20-10-2024 10-11-2024 22 € 2940,00 25-35 jaar
03-11-2024 24-11-2024 22 € 2241,00 18-45 jaar
03-11-2024 24-11-2024 22 € 2920,00 18-45 jaar
17-11-2024 08-12-2024 22 € 2241,00 18-65 jaar
17-11-2024 08-12-2024 22 € 2920,00 18-65 jaar
01-12-2024 22-12-2024 22 € 2201,00 18-65 jaar
01-12-2024 22-12-2024 22 € 2880,00 18-65 jaar
15-12-2024 05-01-2025 22 € 3073,00 18-45 jaar
15-12-2024 05-01-2025 22 € 3752,00 18-45 jaar