Singlereizen.nl

Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur

Het oude Ceylon is een schitterende, tropische bestemming die haar bezoekers met open armen ontvangt. Sri Lanka biedt een natuurlijke diversiteit die je op weinig plekken zo zult aantreffen, denk aan theeplantages, specerijentuinen, natuurreservaten vol ‘wildlife’ en met palmen omzoomde zandstranden. Op deze Sri Lanka rondreis ervaar je het land optimaal.
Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur
Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Colombo
Je vliegt naar Colombo. De volgende dag land je op het tropische eiland, waar jouw singlesreis Sri Lanka van start gaat.

Dag 2 - Aankomst Colombo – Marawila
Vanaf de luchthaven Katunayake heb je een transfer naar het hotel met zwembad in Marawila. Marawila ligt aan een rustig lang strand in een mooie tropische omgeving. Het is een heerlijk relaxt plekje dat, in tegenstelling tot het nabijgelegen Negombo, nog ontdekt moet worden door toeristen. Hier kun je nog het échte Sri Lanka proeven.

Afhankelijk van de aankomsttijd kun je in deze of volgende ochtend een optioneel uitstapje met motorbootjes maken naar de ‘Dutch Channels’. Smalle kreekjes en binnenmeertjes met witte waterlelies en lila waterhyacinten, overhangende palmbomen, afgelegen huisjes, vrouwen die de was doen, vriendelijke vissers, toddytappers die in de palmtoppen over touwen balanceren van boom naar boom, illegale arrack stokerijtjes waar je een nipje alcohol kunt proeven, een rijk vogelleven en luierende varanen zijn enkele van de ingrediënten op zo'n ontspannen boottocht.

Dag 3 - Marawila – Sigiriya
De singlereis Sri Lanka gaat verder door tropische plantages naar Sigiriya. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan de spectaculaire 'Leeuwenrots'. Aan de voet van het 16 eeuwen oude fort bewaken twee reusachtige leeuwenklauwen de ingang. Via trappen, langs schitterende fresco's van vrouwen met sieraden, kom je uit op de top en geniet je van het magnifieke uitzicht.

Dag 4 - Sigiriya / Excursie Polonnaruwa
Vrije dag. Liefhebbers kunnen mee op een optionele excursie naar Polonnaruwa. Deze oude hoofdstad van Sri Lanka was in de 10de en 11de eeuw de belangrijkste stad van het eiland. De tal van bezienswaardigheden liggen verspreid over een ruim gebied, de belangrijkste liggen echter tamelijk dicht bij elkaar. De grootste dagoba van de stad is 55 meter hoog en was vroeger voorzien van een gouden top. Het mooiste is toch wel de groep van vier sublieme Boeddhabeelden, Gal Vihare, gehouwen uit één stuk graniet. Het leukste is om een fiets te huren en op deze manier langs de bezienswaardigheden te gaan.

Dag 5 - Sigiriya – Matale – Kandy
Via binnenwegen met schitterende uitzichten op het centrale bergland reis je naar je hotel in Kandy. Onderweg stop je bij een van de vele specerijenplantages in Matale. Hier worden onder andere nootmuskaat, foelie, peper, kaneel, kruidnagel, kardemom en gember geteeld. Een leuke en leerzame halte!

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka, gelegen in weelderig tropisch heuvelland. De stad heeft tal van bezienswaardigheden die je makkelijk op eigen gelegenheid kunt bekijken. Breng zeker een optioneel bezoek aan de belangrijkste tempel van het land: in de Tempel van de Tand wordt een tand van Boeddha bewaard.

Dag 6 - Kandy
Vrije dag. Pak eens de tuktuk om een bezoek te brengen aan één van de restaurants, boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes of de aangename (deels overdekte) markt waar het heerlijk rondstruinen is. Liever de natuur in? Grenzend aan de Tempel van de Tand ligt het beschermd regenwoud Udawattekele. Maak een wandeling door dit woud en ervaar de grote hoeveelheid verschillende vogels. Op 6 km afstand van Kandy ligt in Peradeniya één van de mooiste botanische tuinen ter wereld, die je optioneel kunt bezoeken. Hier vind je op een gebied van zestig hectaren, in een lus van de Mahawelirivier, meer dan 4000 soorten planten. Een enorme collectie tropische klimplanten, bomen, bamboe- en palmsoorten, specerijen, orchideeën en andere planten. ’s Avonds kun je optioneel een traditionele voorstelling van de befaamde Kandydansers bijwonen.

Dag 7 - Kandy – Nuwara Eliya
Je laat Kandy achter je en vervolgt je groepsreis Sri Lanka naar Nuwara Eliya. Hier ervaar je dat je écht in het Land van de Thee bent. De wereldwijd gekende Ceylon Tea is afkomstig van deze heuvels en velden. Je ziet theepluksters als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Je rit eindigt vandaag in een stukje Engeland in de tropen. Nuwara Eliya (ook wel Nurelia genoemd) staat bekend om haar Victoriaanse villa’s, kort gemaaide tuinen vol rozen. Ook haar golfbaan en kunstmatig meer met roeibootjes doen je niet direct beseffen dat je in Sri Lanka bent. Nuwara Eliya is erg geliefd vanwege haar verkoelende temperaturen.

Dag 8 - Nuwara Eliya – Udawalawe
Liefhebbers van ruige natuur moeten vroeg uit de veren voor een optionele excursie naar het op ruim 2000 meter hoogte gelegen natuurgebied Horton Plains. Vergeet hiervoor geen warme kleding in te pakken. Een bezoek aan dit park is een hele ervaring, het is vol van gevarieerde flora en fauna, de Bakers waterval en World’s End. De wandeling naar dit laatste hoogtepunt eindigt bij een 600 meter diepe afgrond. Bij helder weer is het panorama adembenemend.

Dag 9 - Udawalawe – Galle – Hikkaduwa
Tijd voor wildlife? Ga mee met een optionele safari en duik het park in! Het Udawalawe reservaat heeft een oppervlakte van 308 km² bestaand uit een mix van struikgewas, grasland en verlaten plantages. Het park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en vele vogelsoorten. Daarnaast leven er ook herten, wilde zwijnen, waterbuffels, luipaarden, apen en vele andere diersoorten. Tussen november en april tref je de meeste olifanten in het park, dit omdat er migrerende grijze kolossen vanuit het noorden de parkgrenzen oversteken.

Je rijdt via Weligama (bekend van de fotogenieke steltvissers) naar Galle, één van ‘s werelds best bewaarde Hollandse vestigingssteden in Azië. In Galle kom je midden in Azië de Leynbaan Street, Grote Kerk en het Utrecht bastion tegen. Als je op de vestingmuren van Galle staat, waan je je even terug in de koloniale tijd, terwijl je uitkijkt over de prachtige baai. Het in de 16de eeuw gebouwde fort was een belangrijk plek voor Europese handelaren die toen veel interesse hadden in de handelswaar van het oude Ceylon. Eventuele entreegelden in Galle zijn niet inbegrepen in je reissom.

Verder naar Hikkaduwa, een stadje met tal van toeristische faciliteiten aan het strand. Je reisbegeleider neemt in Hikkaduwa afscheid van de groep, maar de hotelreceptie kan je goed verder helpen met het organiseren van diverse activiteiten.

Dag 10 - Hikkaduwa
Vrije dag. Je verblijf aan het strand kun je zelf inrichten. Je kunt relaxen aan het strand of er actief op uit trekken. De kuststrook bij Hikkaduwa is bekend om zijn koraalrif. Je kunt hier volop duiken en snorkelen (het water is het helderst van november tot mei), of het rif bekijken door een boot met een glazen bodem.

Dag 11 - Hikkaduwa
Vrije dag. Wil je even lekker relaxen en de reis in je gedachten nog eens over doen terwijl je aan het strand ligt? Of trek je er liever op uit en breng je een bezoek aan Matara, tempels in het binnenland, de 'blowhole' bij Kudawella, een riviertripje of de stranden bij Unawatuna en Tangalle? De receptie van het hotel helpt je graag bij het organiseren van uitstapjes!

Dag 12 - Hikkaduwa
Vrije dag. Nog een vrije dag om op je rondreis Sri Lanka te genieten van zon, zee en strand. Neem ook eens de tijd voor de zonsondergang, schitterend om de gouden bol onder te zien gaan in de Indische Oceaan. Leuk is een tocht door de groene lagunes achter de kust. Bijzonder zijn de twee meter lange reuzenvaranen die hier ongestoord rondlopen en zwemmen.

Dag 13 - Hikkaduwa
Vrije dag. Een laatste volle dag op het strand! Toch iets ondernemen? Het nabijgelegen Ambalangoda wordt ‘de stad van de maskers’ genoemd omdat hier de dansmaskers, die je vast onderweg al op verschillende plaatsen hebt zien hangen, met de hand worden gemaakt. Ze worden gesneden uit het zachte hout van de inheemse kaduraboom en gekleurd met plantaardige verf. Niet veel verder ligt Kosgoda, bekend als broedplaats voor reuzenschildpadden. In het schildpaddencentrum wordt verteld hoe de eieren geraapt worden en hoe de jonge schildpadjes in zee terecht komen. Vaak kun je zelf een babyschildpad uitzetten in zee. Soms moet de natuur een handje worden geholpen!

Dag 14 - Hikkaduwa - Vertrek Katunayake
Je rijdt in de loop van de dag naar de luchthaven van Colombo, Katunayake, vanwaar je later in avond of 's nachts naar huis vliegt.

Dag 15 - Thuiskomst 
Je rondreis Sri Lanka komt tot een einde en vlieg je terug naar huis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. Deze reis is voor ieder enigszins fit persoon te maken. De reistijden zijn kort maar houd er wel rekening mee dat je door een ontwikkelingsland reist. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Katunayake Airport naar Marawila: 40 km (1 uur)
Marawila naar Sigiriya: 145 km (4 uur)
Sigiriya naar Kandy: 90 km (2½ uur)
Kandy naar Nuwara Eliya: 82 km (2½ uur)
Nuwara Eliya naar Udawalawe: 160 km (3½ uur)
Udawalawe naar Hikkaduwa: 160 km (3½ uur)
Hikkaduwa naar Colombo: 175 km (4 à 5 uur sterk afhankelijk van de verkeersdrukte om Colombo)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 
  • Marawila - Dutch Channels & Sightseeing Negombo, €17 (duur 2 uur) 
  • Nuwara Eliya - Horton Plains, €39 (duur 3 uur)
  • Udawalawe Nationaal Park - Safari, €42 (duur 2,5 uur) 

Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur
Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur

Verblijf

Verblijf Accommodaties Sri Lanka

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnacht je in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op enkele plaatsen betreft het eenvoudige onderkomens. 

Reizigers die boeken delen een tweepersoonskamer (twee 'losse' bedden). Bij deze indeling wordt er uiteraard rekening mee gehouden dat je bij iemand op de kamer slaapt van hetzelfde geslacht. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de gehele reis in een eenpersoonskamer te slapen. Dit dien je dan bij boeking op te geven. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag.

Veel van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Marawila, Anuradhapura, Polonnaruwa, Kandy, Tissamaharama, en Hikkaduwa. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over (meestal) gratis wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Bij alle hotels zijn handdoeken aanwezig. Je hoeft deze dus niet zelf mee te nemen.

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Sri Lanka
Accommodaties Sri Lanka

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Paspoort
Internationaal paspoort:Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur
Singlereis Sri Lanka Strand & Cultuur

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer