Singlereizen.nl

Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis

Deze tweeweekse zomerreis door Sri Lanka biedt volop variatie. Denk daarbij aan met palmen omzoomde goudgele stranden, oude koningssteden, exotisch ‘wildlife’ als walvissen en olifanten, een vriendelijke bevolking én een heerlijke keuken. Het strandverblijf is opgesplitst in twee delen: Negombo aan de westkust en Trincomalee aan de oostkust. De meeste geplande hotels beschikken over een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Shoestring heet je van harte Welkom in Sri Lanka!

Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Colombo
Je vliegt naar Colombo, de grootste stad van Sri Lanka. De volgende dag land je op de 'Parel van de Indische Oceaan', waar jouw groepsreis Sri Lanka Cultuur & Strand van start gaat.

Dag 2 - Aankomst Colombo – Negombo
Vanaf het vliegveld Katunayake is het niet ver rijden naar Negombo. Onderweg naar het hotel valt al op dat Negombo verschillende barokke kerken telt; veel inwoners van de strandplaats zijn katholiek. Negombo heeft een lang strand aan een lagune die in verbinding staat met de Indische Oceaan, een mooie tropische omgeving met duizenden palmbomen. Na aankomst kun je je tijd zelf indelen. Even pootjebaden of een duik in de zee of het hotelzwembad? Zoek een restaurantje op bij het strand, waarop verschillende catamarans van de Karava vissers liggen, met hun grote vierkante zeilen. Al de eerste dag merk je hoe vriendelijk de Sri Lankaanse bevolking is.

Dag 3 - Negombo / Excursie Dutch Channels
Vrije dag. Je kunt een optioneel uitstapje maken naar de ‘Dutch Channels’. In een motorbootje vaar je over kreekjes en binnenmeertjes met witte waterlelies en lila waterhyacinten. Aan de oevers zie je hoge kokospalmen, zwemmende kinderen en wassende vrouwen, vissers en illegale arrack stokerijtjes, een rijk vogelleven en luierende varanen. Soms zie je toddytappers in de palmtoppen, ze balanceren over touwen van boom naar boom. Een lekker ontspannen boottocht.

Dag 4 - Negombo – Kandy
Je reist met de bus naar Kandy. Deze culturele hoofdstad van Sri Lanka ligt in een tropisch heuvelland. Na aankomst kun je je tijd zelf indelen. De stad is overzichtelijk en niet heel groot. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je eenvoudig op eigen gelegenheid kunt bekijken. Een aanrader is een bezoek aan de belangrijkste tempel van het eiland: in de Tempel van de Tand wordt een tand van Boeddha bewaard. Het entreegeld voor de tempel bedraagt ± USD 10. Op een van de avonden in Kandy kun je optioneel een traditionele voorstelling van de befaamde Kandydansers bijwonen.

Dag 5 - Kandy
Vrije dag. In Peradeniya, op 6 km afstand van Kandy, ligt één van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Je bent er zo met een tuktuk. De collectie van meer dan 4000 soorten planten omvat tropische klimplanten, bomen, bamboe- en palmsoorten, specerijen, orchideeën en andere planten. Een leuk uitje, ook voor de lokale bevolking! Het entreegeld voor Peradeniya bedraagt ± USD 10. In Kandy zelf is het ook heerlijk rondstruinen. Je kunt naar één van de restaurants, boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes of de kleurrijke (deels overdekte) markt. Liever de natuur in? Grenzend aan de Tempel van de Tand ligt het beschermd regenwoud Udawattekele. Maak een wandeling door dit woud en ervaar de grote hoeveelheid verschillende vogels.

Dag 6 - Kandy – Sigiriya
Via binnenwegen met schitterende uitzichten op het centrale bergland reis je naar je hotel in Sigiriya. Onderweg kan er gestopt worden bij één van de vele specerijenplantages in Matale. Hier worden onder andere nootmuskaat, foelie, peper, kaneel, kruidnagel, kardemom en gember geteeld. Een leuke en leerzaam halte! In Sigiriya kun je een optioneel bezoek brengen aan de spectaculaire 'Leeuwenrots' van Sigiriya. Via trappen, langs schitterende fresco's van de ‘Wolkenmeisjes’, kom je uit op een plateau, waar twee enorme leeuwenklauwen de toegang naar de ruïnes van het oude fort bewaken. Eenmaal op de top van de steile rots geniet je van een weids uitzicht. Het entreegeld voor Sigiriya van ± USD 30 p.p. is niet inbegrepen in de reissom.

Dag 7 - Sigiriya / Excursies Polonnaruwa en Minneriya National Park
Vrije dag, die je flink kunt invullen (het hoeft natuurlijk niet). Je kunt ’s ochtends een optionele excursie naar de oude hoofdstad Polonnaruwa maken. Het was in de 10de en 11de eeuw de belangrijkste stad van het eiland. Er zijn verschillende bezienswaardigheden; het leukste is om op de fiets langs de hoogtepunten te gaan. Sla in ieder geval Gal Vihare niet over. Het is een groep van vier sublieme Boeddhabeelden gehouwen uit één stuk graniet. De transfer is inbegrepen in de reissom. Het entreegeld voor Polonnaruwa van ± USD 25 p.p. is niet inbegrepen in de reissom.

’s Middags heb je de mogelijkheid de oude grottempels van Dambulla te bekijken, één van de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld (de transfer is inbegrepen in de reissom. Het entreegeld is niet inbegrepen en bedraagt ± USD 10). Ze zijn in de loop van meer dan tweeduizend jaar uitgehouwen in een gigantische rots. Na een bestijging van de stenen trappen opent zich een groots panorama. De tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en Bodhisattva’s trekken veel bekijks en religieuze ceremonies.

Dag 8 - Sigiriya – Mihintale – Anuradhapura
Onderweg naar Anuradhapura stoppen we in Mihintale. Deze berg net buiten Anuradhapura is een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. Eenmaal boven vind je diverse religieuze monumenten, waaronder de witte Maha Saya stoepa, een kolossale witte Boeddha en Aradhana Gala, een hoge panoramarots (entreegeld van ± USD 10 p.p. voor Mihintale is exclusief). Na aankomst bij het hotel kun je je tijd zelf indelen. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de eerste hoofdstad van Sri Lanka (van 377 voor Christus tot 1017 na Christus) en was 2000 jaar geleden misschien wel de mooiste stad van heel Azië.


Dag 9 - Anuradhapura
Vrije dag.  In Anuradhapura staan verschillende historische stoepa’s (boeddhistische bouwwerken in de vorm van een halve bol) en andere bouwwerken uit de tijd van de Sri Lankaanse koningen. Je kunt mee met een optionele verkenning van Anuradhapura. De transfer is inbegrepen in de reissom. Als je de monumenten wilt bekijken, houd dan rekening met ± USD 25 p.p. aan entreegelden.

In Anuradhapura werd na de introductie van het boeddhisme in 246 voor Christus een loot van de bodhiboom in Bodhgaya (India) geplant waaronder Boeddha zijn verlichting bereikte, de Sri Maha Bodhi. De enige nog levende loot van de originele boom is de reden dat Anuradhapura één van de meest heilige boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld is. De opvallendste activiteit is het bidden rond de oude boom. Er wordt ook druk geofferd: voedsel zoals fruit, maar ook pijen en bedelnappen voor de monniken. Mensen steken olielampjes en wierook aan.

Niet ver van de bodhiboom staat de Ruwanweliseya stoepa, ook wel Grote Stoepa genoemd. Met een hoogte van 92 meter is dit een van de hoogste monumenten ter wereld. Om de witte koepel staan vier muren met olifantenfiguren erin. Pelgrims lopen een rondje om de stoepa, natuurlijk met de klok mee. Bij de ingang van de boeddhistische Isurumuniya tempel ligt een vijver, met daarboven in de rotsen uitgesneden olifanten. Via trappen komen je op de rots boven de tempel. Hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Anuradhapura.

Dag 10 - Anuradhapura – Trincomalee
Je reist oostwaarts naar Trincomalee. Aangekomen in deze stad aan de oostkust check je in bij je hotel met zwembad. Je kunt in de loop van de middag kun je mee op een stadstour door Trincomalee (transfer inbegrepen, eventuele entreegelden zijn exclusief). Je brengt een bezoek aan een aantal bijzondere plekken, zoals het ooit Portugese, Nederlandse, Franse en Britse Fort Frederick. Gelegen boven op de Swami Rots, net achter Fort Frederick, vind je de bekendste tempel van Trincomalee, de Koneswaram, een hindoetempel ter ere van de god Shiva. Ook breng je een bezoek aan het Trincomalee War Cemetery. Het is één van de zes begraafplaatsen voor soldaten van het Britse koninkrijk die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dag 11 - Trincomalee / Excursie Pigeon Island
Vrije dag. Trincomalee heeft eindeloze, ongerepte zandstranden. Trek je er liever op uit? Ga dan (vandaag of morgen) mee op één van de excursies. Neem een kijkje onder water en ga mee met de optionele snorkelexcursie vanaf Pigeon Island, gelegen voor de kust van Nilaveli! Het heeft één van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka, een paradijs voor tal van flora en fauna.

Dag 12 - Trincomalee
Vrije dag. Genietend van verse kokosnoot of een tropische cocktail kom je even helemaal tot rust op Nilaveli Beach of bij het zwembad van je hotel. Je kunt lekker relaxen en een duik nemen in de Indische Oceaan. Of… ga mee walvissen en dolfijnen spotten! Deze optionele excursie is vanwege deze rondtrekkende dieren wel afhankelijk van het seizoen (het best van juni tot september).

Dag 13 - Trincomalee – Negombo
In de loop van de dag reis je terug naar Negombo, waar je weer je intrek neemt in het inmiddels bekende hotel. Na aankomst kun je je tijd hier zelf indelen.

Dag 14 - Vertrek Negombo
Je laatste uren aan het strand van Negombo. Misschien wil je gewoon lekker nog een dagje nietsdoen en rondhangen bij het zwembad van het hotel. Je kunt ook in de vroege ochtend naar de visveiling van Negombo, waar de vangst van de afgelopen nacht wordt verhandeld. Er is een flinke bedrijvigheid, brommers en tuktuks rijden af en aan met grote bakken vis. Er liggen, in emmers, op tafels en op zeilen op de grond, allerlei vissoorten uitgestald. Enorme moten tonijn, haaien, krab, garnalen, inktvis en zelfs grote roggen. Afhankelijk van je vluchtschema, word je vanavond, vannacht of morgenochtend naar de luchthaven gebracht.

Dag 15 - Thuiskomst
Aankomst in Nederland/België/Duitsland.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. De reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken. In de zomermaanden moet er rekening gehouden worden met hoge temperaturen dan in de rest van het jaar. 

Reisafstanden
Katunayake Airport naar Negombo: 15 km (½ uur)
Negombo naar Kandy: 120 km (3½ uur)
Kandy naar Sigiriya: 105 km (3 à 3½ uur)
Sigiriya naar Anuradhapura: 85 km (2 uur)
Anuradhapura naar Trincomalee: 120 km (2½ à 3 uur)
Trincomalee naar Negombo: 275 km (6 uur)
Negombo naar Katunayake Airport: 15 km (½ uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Minneriya Nationaal Park - Safari, €41
  • Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo, €13 (duur 2 uur) 
Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SSZ

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SSZ
Accommodatie SSZ

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 15-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer