Singlereizen.nl

Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden

Wij weten het zeker: na het lezen over deze groepsreis staat een sneeuwscootersafari op jouw bucketlist! We gaan weg van de bewoonde wereld en dat doen we per sneeuwscooter; drie dagen lang scheuren we over bevroren meren, door dichte naaldbossen en pakken we de hoogste toppen van de omgeving mee. Op deze plekken kun je in de winter alleen per sneeuwscooter komen, wegen zijn nergens te bekennen. We zijn dus echt midden in de natuur! 

Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden
Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden

Activiteiten

Dag 1: Zweden: here I come!
Vandaag gaat het avontuur beginnen, we vertrekken voor onze trip naar de Scandinavische winter! We nemen een vroege vlucht met KLM vanaf Schiphol, zodat we maximaal kunnen genieten van deze groepsreis. In Oslo wacht de reisbegeleider ons op en stappen we in de bus, óp naar onze accommodatie in Zweden! Onderweg is het al volop genieten geblazen, het winterlandschap is prachtig! Als we aankomen is het tijd voor een lekkere lunch, waarna we ons omkleden om aan het echte avontuur te beginnen: de eerste rit op de sneeuwscooter! Natuurlijk krijgen we eerste wel even uitleg over het gebruik ervan, maar daarna kunnen we dan toch echt de natuur in. We rijden dwars door winterwonderland, wie weet spotten we ook nog wel een eland! 

Na deze eerste tocht wacht ons een warme avondmaaltijd en treffen we nog wat voorbereidingen voor de komende twee dagen: op de sneeuwscooters is voldoende ruimte om alles wat we nodig hebben achterop te binden! Uiteraard heeft iedereen een eigen scooter tot zijn beschikking.

Dag 2: Verder de wildernis in, weg van de bewoonde wereld!
Yes! Vandaag zullen we ruim 80 kilometer op de sneeuwscooter afleggen, spannend! We rijden over bevroren meren, door dennenbossen over heuvels en bergruggen. We steken een paar keer de grens over met Noorwegen, stoppen onderweg om een elandenburger te eten en we gaan ook nog een rondje ijskarten. Wat een dag!  De eindbestemming van vandaag is de “fjäll” (spreek uit als fjel), ortewel de hoogvlakte. Eenmaal op de fjäll is het leeg en er is hier bijna niemand, want er zijn maar een paar manieren om hier te komen: met de sneeuwscooter, op de langlauflatten of met sneeuwschoenen onder. We zijn echt in the middle of nowhere. De rode routepaaltjes die boven de sneeuw uit steken zijn gelukkig perfecte herkenningspunten! 

Op deze magische plek zullen we vanavond ook overnachten: kies een mooie plek voor je tent en ervaar ultieme vrijheid hier in de eindeloos witte omgeving! Behalve onze tentjes, hebben we ook een trekkershut die we als uitvalsbasis kunnen gebruiken. Zo hebben we een plekje om onze handen te warmen bij de kachel en wat te eten te maken. Over de temperaturen 's nachts in je tent hoef je je overigens geen zorgen te maken, want wij zorgen voor de juiste slaapmat en slaapzak. Optioneel kun je er ook voor kiezen om in een hotel te overnachten, dat 15 minuten verderop gelegen is. Maar... je mist dan wel een deel van het avontuur én een fantastische zonsopkomst: zo gaaf om dat te zien in deze winterse omgeving!

Dag 3: Tanken met een sneeuwscooter, hoe doe je dat eigenlijk?!
Na een heerlijke nacht op deze bijzondere plek, pakken we onze tenten weer in en vertrekken we: terug richting de bewoonde wereld. We laten de hoogvlakte achter ons, kijk nog een laatste keer achterom want zoiets zul je niet snel weer meemaken! Eenmaal beneden gaan we tanken: voor een doorgewinterde sneeuwscootereigenaar heel normaal, maar voor ons is het toch een grappige ervaring! We rijden met onze sneeuwscooters naar een 'gewoon' pompstation om benzine te taken. Niemand die je verwonderd aankijkt, want in Scandinavië is het heel normaal.

In de middag komen we terug bij de accommodatie waar we ook de eerste nacht verbleven. We hebben nog heel even om te genieten van alles wat Zweden te bieden heeft: relaxen in de sauna, een boekje lezen voor de open haard of een mooie sneeuwschoenwandeling maken? Na een lekkere avondmaaltijd duiken we ons warme bedje in.

Dag 4: Weer een ervaring rijker, wat was deze reis bijzonder!
Na het ontbijt gaan we terug richting de luchthaven in Oslo. Wat een drukte hier! Verlang je alweer terug naar de fjäll en wonderlijke leegte?

Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden
Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden

Verblijf

Verblijf Typisch Zweeds huis

Beschrijving

Hieronder vind je de informatie over de accommodaties tijdens deze Zweedse winterreis. 

Tijdens deze reis verblijf je in een typische Zweeds huis in het plaatsje Höljes.
De accommodatie is van alle gemakken voorzien, zo is er een gezellige woonkamer en ook een keuken waar je lekker met de groep kan koken! Je deelt een kamer met maximaal 3 medereizigers.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Typisch Zweeds huis
Typisch Zweeds huis

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden
Groepsreis Sneeuwscootersafari in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer