Singlereizen.nl

Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis

Slovenië is vandaag de dag nog relatief onbekend bij Nederlanders. Dit is erg jammer want het land heeft veel te bieden. De rijke geschiedenis zie je terug in oude dorpen en kastelen en de natuur is erg divers. Ongeveer 60% van Slovenië bestaat uit bos. Je vindt er ook bergen, grotten, verborgen watervallen en meren, zoals het sprookjesachtige meer van Bled. Het is een van de meest gefotografeerde plekken van Slovenië. Kroatië staat vooral bekend als een zon, zee en strand bestemming. Niet zo gek want de kustlijn is maar liefst rond de 1800 kilometer lang. Maar Kroatië is meer dan alleen strand. De pracht van moeder natuur zie je terug in Plitvice Nationaal Park, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze groepsreis Slovenië en Kroatië is een reis vol hoogtepunten.
Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis
Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek - Aankomst Ljubljana -Bohinj
Vandaag kom je aan op de luchthaven van Ljubljana en staat er een transfer voor je klaar die je naar Bled brengt. Hier gaat jouw rondreis Slovenië en Kroatië van start! Bled staat vooral bekend om het (zijn of haar) prachtige meer. Uitkijkend op het meer ligt het kasteel van Bled en midden in het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de tijd om de omgeving alvast te verkennen, lekker te relaxen aan het meer of optioneel met een Pletna boot over het meer van Bled te varen.  

Dag 2 - Bohinj / bezoek aan Triglav Nationaal Park
Na het ontbijt breng je een bezoek aan het prachtige Triglav Nationaal Park. Onder begeleiding van de reisbegeleider maak je een hike door de indrukwekkende groene valleien en naaldbossen waarbij je ook heldere rivieren en grillige bergtoppen tegenkomt. De naam van de route die je vandaag aflegt is de Triglavska Bistrica trail. Langs de Triglavska Bistrica-rivier wandel je naar de kop van de Vrata-vallei. Optioneel kun je onderweg een bezoek brengen aan het Sloveense Alpenmuseum. Hier leer je meer over de natuurlijke fenomenen van het park en over de geschiedenis van het alpinisme van Triglav. In totaal wandel je ongeveer 12 kilometer, er is dus wel enige conditie voor deze wandeling vereist. 

In overleg met de reisbegeleider kan de moeilijkheidsgraad van de hike voor de gehele groep iets makkelijker of uitdagender worden gemaakt. 

Dag 3 - Bohinj / bezoek aan Vintgar Kloof
Opnieuw vertrek je vandaag richting het Triglav Nationaal Park, wat maar op vijf kilometer van het meer van Bled af ligt. Een van de meest populaire natuurlijke schoonheden in het park is de Vintgar Kloof. Deze kloof is 1,6 kilometer lang en op sommige plekken heeft de kloof een hoogte van meer dan 250 meter. Je kunt ervoor kiezen om optioneel de kloof te betreden (entreegeld niet inbegrepen). Over een houten pad, wat bevestigd is aan de muren, kun je de kloof indalen richting het heldere water van de rivier Radovna en de indrukwekkende watervallen. Dit is een van de mooiste locaties in het Triglav Nationaal Park. Indien je de kloof niet wilt bezoeken heb je de tijd om te gaan wandelen door de prachtige natuur om de kloof heen.

Dag 4 - Bohinj – Ljubljana – Postojna – Opatija
Vandaag een dag vol indrukwekkende bezoeken voor de boeg. Je laat Bled achter je en brengt een bezoek aan Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Je maakt hier een wandeling onder begeleiding van de reisbegeleider. De stad is erin geslaagd om sporen uit alle periodes van zijn geschiedenis te behouden, van de erfenis van het Romeinse Emona tot de Renaissance, Barok en Art Nouveau. Je vindt dit allemaal terug in de gevels van de huizen en sierlijke deuropeningen in het stadscentrum, de romantische bruggen die de rivier Ljubljanica sieren, de scheve daken en het Tivoli park dat tot diep in het stadscentrum reikt. Vervolgens bezoek je de Postojna grotten (entree inbegrepen) en ontdek je weer een wonder van de natuur. Per elektrische trein ga je de grotten in en ontdek je de briljant gevormde grotformatie. Het Postojna grottenstelsel is 27 kilometer lang en twee miljoen jaar oud. Na het bezoek aan de grot breng je ook een bezoek aan het Predjama kasteel (entree inbegrepen) dat hier maar een paar kilometer verderop ligt. Het kasteel ligt op een 123 meter hoge klif en was eigendom van de ridder Ezarem van Predjama. De kamers zijn gerenoveerd maar ingericht in de stijl van vroeger, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de vroegere bewoners werkten en leefden. Aan het eind van de dag steek je de grens over naar Kroatië en kom je aan in Opatija.

Dag 5 - Opatija
Opatija ligt in de provincie Istrië in het noorden van Kroatië. Vanwege het gunstige klimaat is het een populaire badplaats. De stad wordt weleens vergeleken met de steden Nice en Cannes. Onder begeleiding van de reisbegeleider leer je Opatija vandaag beter kennen. Zo bezoek je Villa Angiolina, de plek waar het toerisme in Kroatië ooit begon. Je vindt hier ook het museum van het Kroatisch toerisme en het prachtige park Villa Angiolina. Verder kom je ook langs het oudste hotel in Opatija (het Kvarner Hotel dat ook nog steeds in bedrijf is), het standbeeld van een meisje met een zeemeeuw - het beschermende symbool van Opatija, de Lungomare (promenade) en de Amerikaanse tuinen. Later op de dag kun je zelf op verkenning gaan. Je kunt ervoor kiezen om optioneel een boottochtje te maken langs de kust om vanaf de zee te kunnen genieten van het uitzicht op Opatija. Deze boottocht wordt ter plaatse door verschillende lokale bedrijfjes aangeboden en kun je gemakkelijk zelf boeken.

Dag 6 - Opatija - Zadar
Vandaag reis je verder naar Zadar. Ook hier maak je met de reisbegeleider een stadswandeling. Het oude centrum van Zadar wordt nog steeds omringd door een muur. Tijdens de wandeling bezoek je dit gezellige centrum dan ook. Je neemt onder andere een kijkje bij het oude forum, de stadskerk St. Donat (deze staat symbool voor de stad Zadar) en de Anastasia kathedraal. Onderweg leer je veel over de rijke geschiedenis van deze prachtige oude stad. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de bekende zee orgel en de zonnegroet ook niet tijdens deze wandeling. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Je hoeft je niet te vervelen in het centrum, dus je kunt lekker op eigen houtje de stad verder ontdekken. Heb je wel al genoeg gezien? Dan kun je lekker relaxen aan een van de stadstrandjes van Zadar. 

Dag 7 - Zadar
Vrije dag. Nog geen genoeg van het gezellige Zadar? Dan kan je vandaag weer lekker op eigen houtje de hort op. Je kunt er vandaag ook voor kiezen om mee te gaan op de optionele dagexcursie naar het Nationaal Park Kornati. Per boot vaar je langs deze eilandengroep, die centraal in de Adriatische zee ligt. De lunch tijdens deze optionele dagexcursie is inbegrepen in de prijs. Ook worden tussendoor genoeg zwemstops gemaakt, wat zorgt voor een heerlijke dag op het water.

Dag 8 - Zadar – Plitvice Nationaal Park – Zagreb
Vandaag vroeg uit de veren! Je laat de Adriatische kust achter je en vertrekt naar waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid van Kroatië, namelijk het Plitvice Nationaal Park (entreegeld inbegrepen). In 1949 was dit het eerste nationale park van Kroatië en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In totaal heeft Plitvice een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. In het park zijn verschillende wandelroutes aangelegd. Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur. Na het bezoek aan het nationale park rijd je verder naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. 

Dag 9 - Zagreb
Na het ontbijt ga je de hoofdstad samen met de reisbegeleider verkennen. Naast de drie populairste bezienswaardigheden (de kathedraal, de Mirgoj begraafplaats en de Sint Marks kerk) heeft Zagreb nog veel meer te bieden. Tijdens de stadswandeling kom je meer te weten over de geschiedenis van deze historische stad die teruggaat tot 1094. 

De middag heb je vrij te besteden. Breng een bezoek aan het ‘Museum of Broken Relationships’ of aan de Dolac farmers markt. Wanneer je een bezoek brengt aan de Gradec, de bovenstad van Zagreb, vind je hier een uitzichtpunt met panoramisch uitzicht over de daken van Zagreb, de Lotrscak toren en de kerk van San Marco.  De laatste avond kun je nog genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant.

Dag 10 - Vertrek Zagreb 
Helaas zit je rondreis door Slovenië en Kroatië er weer op. Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog even de tijd om wat souvenirs te scoren in het gezellige centrum van Zagreb voor je weer naar vertrekt. 

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €350 p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Houd er wel rekening mee dat de reis door landen gaat met andere levensstandaarden dan dat je gewend bent. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Ljubljana luchthaven naar Bled: 35 km (30 minuten)
Bled naar Ljubjana: 60 km (1 uur)
Postojna naar Opatija: 62 km (1 uur)
Opatija naar Zadar: 300 km (3 uur)
Zadar naar Plitvice NP: 130 km (1,5 uur)
Plitvice NP naar Zagreb: 140 km (2 uur)
Zagreb naar luchthaven: 15 km (20 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg.

Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis
Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SKS

Beschrijving

Bij de selectie van onze hotels hebben we vooral gelet op locatie, hygiëne en sfeer. Je slaapt in hotels, met eigen badkamer, op basis van logies met ontbijt. 

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Veel hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten. In de afgelegen, minder toeristische plaatsen en guesthouses is geen wifi beschikbaar.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. In het guesthouse kunnen we geen eenpersoonskamer garanderen.

Momenteel is de informatie over de accommodaties nog niet bekend. Deze volgt later. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SKS
Accommodatie SKS

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Bezoek aan Plitvice NP incl entreegeld
  • Bezoek aan Postojna grotten incl. entreegeld
  • Bezoek aan Predjama kasteel incl. entreegeld
  • Bezoek aan Triglav Nationaal Park
  • Entreebewijs Vintgar kloof
  • Stadswandeling Ljubljana
  • Stadswandeling Zadar
  • Stadswandeling Zagreb
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met (mini)bus

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Optionele excursies
  • Overige entreegelden
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting
Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis
Singlereis Slovenië en Kroatië 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
10-05-2024 19-05-2024 10 € 2115,00 18-65 jaar
10-05-2024 19-05-2024 10 € 2564,00 18-65 jaar
24-05-2024 02-06-2024 10 € 2113,00 25-35 jaar
24-05-2024 02-06-2024 10 € 2562,00 25-35 jaar
19-07-2024 28-07-2024 10 € 2168,00 18-65 jaar
19-07-2024 28-07-2024 10 € 2617,00 18-65 jaar
16-08-2024 25-08-2024 10 € 2160,00 18-45 jaar
16-08-2024 25-08-2024 10 € 2609,00 18-45 jaar
06-09-2024 15-09-2024 10 € 2081,00 25-35 jaar
06-09-2024 15-09-2024 10 € 2530,00 25-35 jaar