Singlereizen.nl

Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee

Salzburg Super Skisafari
8 dagen skiën in 8 super skigebieden! 2750 km aan piste! 

Bijna elk skigebied wat we bezoeken tijdens deze reis heeft nieuwe liften gebouwd afgelopen zomer. Deze innovaties hebben ervoor gezorgd dat het Salzburgerland nog populairder zal worden de komende jaren.

De Salzburger Skisafari is een geweldige reis waarbij het skiën en snowboarden absoluut gepaard gaan met après-ski. Het Salzburgerland leent zich hier perfect voor. Er zijn genoeg leuke après-ski plekken te vinden waarmee we onze skidag kunnen afsluiten!

Elke dag een ander skigebied, elke dag nieuwe pistes en liften. De Salzburger Skisafari is zoals onze skileraren zeggen “de echte skisafari”. Je wordt in de ochtend door onze eigen bus weggebracht naar het startpunt van de dag. Je maakt een prachtige tocht door het skigebied, lekker bakje koffie/thee met een strüdel tussendoor, zalige kaiserschmarren of spaghetti voor de lunch en aan het einde van de tocht wordt je weer opgehaald met de bus. Veel meters maken, genieten en heerlijk even alleen maar focussen op je geluk! 

Wat is georganiseerd?
Deze compleet georganiseerde skivakantie (Salzburger skisafari) is een week vol skiën/boarden in de grotere skigebieden van het Salzburgerland. Deze skigebieden zijn met al hun nieuwe liften ideaal voor prachtige lange tochten. De echte liefhebbers voor het afleggen van de vele kilometers komen hier goed aan hun trekken. Je boekt een vakantie inclusief vervoer, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner) en begeleiding. Gedurende zes dagen reis je in het bijzijn van medereizigers en de Nederlandstalige gidsen naar 8 afzonderlijke skigebieden. Onder begeleiding van de Nederlandstalige gediplomeerde gidsen ski of board je door de gebieden. Op de aankomstdag en de vertrekdag heb je ook nog de mogelijkheid om zelfstandig met je medereizigers (of alleen) te skiën in 2 beroemde gebieden in de buurt! 8 dagen wintersportplezier in 8 skigebieden! 

Dagelijks wordt je door de gidsen geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en optioneel bij te boeken excursies. 

Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee
Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee

Activiteiten

Programma
Door weersinvloeden of andere noodzakelijke wijzigingen kunnen we het programma echter nog wijzigen als dit prettiger/noodzakelijk is.

We bezoeken gedurende de Salzburger Skisafari de top skigebieden van het Salzburgerland. Deze reis is echt een skisafari waarbij we dwars door de skigebieden gaan en veelal eindigen op een andere locatie dan waar we opgestapt zijn. Met zulke grote skigebieden is dat heerlijk, zo kunnen we veel zien en flink wat sneeuwkilometers maken!

Vrijdag 13 januari 
Voor de deelnemers die per bus of trein reizen start de skisafari reis vandaag al!

Zaterdag 14 januari - wilkommen im Salzburgerland
In de ochtend komt de bus aan in Altenmarkt waar u wordt ontvangen door de gidsen. Aangekomen in het hotel zullen wij u eerst een korte welkomstinformatie geven met alle informatie die voor u voor deze eerste dag interessant is. Wanneer u op de eerste zaterdag wilt gaan genieten van de witte pistes van de Radstadt-Altenmarkt Skischaukel. Uw skipas kunt u met 1 of 2 dagen verlengen tegen gereduceerd tarief. Het kan echter voor u voordeliger zijn om bijvoorbeeld een halve dagpas te kopen aan het loket, wij zullen u hier uiteraard in adviseren. Op deze dag skiet er geen gids met u mee. Uiteraard staan onze gidsen deze dag wel telefonisch tot uw beschikking. De skibushalte is bij het hotel voor de deur. Het skigebiedje ligt op 3,5 km.

U kunt de eerste dag ook heerlijk acclimatiseren en genieten van het winterlandschap dat er rondom het plaatsje Altenmarkt in grote mate te vinden is. Het zwembad (binnen- en buitengedeelte) is ’s middags geopend en biedt een prachtig uitzicht op het winterpanorama. ’s Avonds wordt op een vaste tijd het diner geserveerd. Na het diner vindt de openingsavond van de Skisafari plaats. De gidsen stellen zich aan u voor en het weekprogramma wordt doorgenomen. Uiteraard wordt er ook besproken waar u de volgende dag gaat skiën en wat de weersverwachting en de sneeuwkwaliteit is. Een dergelijke presentatie vindt dagelijks vrijblijvend na het diner plaats.

Zondag 15 januari - Obertauern
Perfect voor een eerste dag! Dit skigebied is heerlijk overzichtelijk en biedt voor ieder wat wils. Op slechts 25 minuten rijden vanaf het hotel komen we weer in een totaal andere omgeving. Heerlijke glooiende pistes, lange afdalingen en ook steile pistes om lekker te knallen! Het skigebied biedt de mogelijkheid om lekker hoog te blijven door een grote vallei waarin het zich bevindt. Je kan er echter ook voor kiezen om heerlijke dalafdalingen te maken naar Obertauern en Taurachtal!

Maandag 16 januari - Alpendorf - Flachau
Op maandag gaat onze reis naar de Snowspace Flachau. We rijden naar St. Johann in Pongau en maken van daar uit een prachtige skisafari! We doorkruizen het skigebied van Wagrain en nemen hier de nieuwe G-Link gondel die ons hoog boven Wagrain verplaatst van de Grafenberg naar de Grießenkareck.

Vanuit hier skiën en snowboarden we verder naar Flachau. Flachau staat onder andere bekend om de skischool van de beroemde wedstrijdskiër Hermann Maier maar ook om ‘De Hof’ hét apres-ski cafe van Flachau. In deze apres-ski bar gaat het dagelijks tot in de vroege uurtjes door. En natuurlijk brengen wij aan het eind van de dag ook even een bezoekje!

Dinsdag 17 januari - Reiteralm, Schladming, Haus
Op dinsdag gaan wij het skigebied van Schladming – Planai verkennen.

Woensdag 18 januari - Dachstein West
Op woensdag gaan we naar het mooie Annaberg im Lammertal met het skigebied Dachstein-West.

Donderdag 19 januari - Hochkönig
Vandaag skiën we in het skigebied Hochkönig een favoriet en ‘geheimmtip’ van vele kenners. We rijden naar het dorpje Maria Alm en verkennen vanuit daar dit mooie brede skigebied. Maria Alm is via een vernieuwde piste en nieuwe lift aangesloten aan de pistes van de Aberg. Ook hier dus nog meer pistenplezier! We drinken koffie boven Dienten in één van de vele almhütten die dit gebied rijk is. Uiteraard passeren we Mühlbach wat het geografische middelpunt van het Salzburgerland is!

Vrijdag 20 januari - Zauchensee - Flachau
Van Zauchensee naar Flachau via de relatief nieuwe gondel bij Flachauwinkl. Een schitterende tocht om de reis mee af te ronden.

Afsluitende après-ski party in de Hofstadl van Flachau!

Zaterdag 21 januari - Radstadt of... ? 
De tweede zaterdag van uw vakantie. Je kunt op deze dag nog heerlijk skiën in het skigebied van Radstadt. Je kunt je bagage achterlaten in het hotel. De Royal Class touringcar vertrekt pas ‘s avonds dus je hebt alle tijd om deze dag heerlijk te benutten. Je mag je dag zelf indelen, je kunt er ook voor kiezen om lekker te genieten van het gezellige plaatsje Altenmarkt.

Tijdens het informatiemoment op vrijdagavond hoor je meer over de vertrektijd van de bus en waar je je bagage kunt achterlaten op deze laatste dag.

Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee
Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee

Ski-info

SKIGEBIED Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt bestaat over veel verschillende dorpen die gezamenlijk veel pistes hebben. Het skigebied is groot, maar niet helemaal aaneengesloten. Gelukkig worden hier skibussen ingezet. Het gebied is niet te massaal en geschikt voor wintersporters van elk niveau en leeftijd. 

Alle gebieden in dit skigebied hebben een eigen karakter, waardoor het elke dag lijkt alsof je in een ander skigebied terecht bent gekomen. In het gebied Flachau - Wagrain - Sankt Johann im Pongau zijn er vooral veel brede en vlakke pistes te vinden. De Salzburger Sportwelt heeft veel fijne pistes voor de beginnende skiërs. Beginners kunnen vrijwel in ieder dorp terecht, op uitzondering van Zauchensee. Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken, is Altenmarkt - Zauchensee de beste optie. 

Snowboarders hoeven in dit skigebied bijna niet te steppen. Er zijn weinig verbindingspaden en de pistes sluiten goed op elkaar aan. Off-pistes liefhebbers kunnen het beste terecht in Zauchensee, maar mocht je echt een liefhebber zijn biedt dit skigebied mogelijk te weinig uitdaging. 

De après-ski is voornamelijk in Flachau erg populair, je kunt hier tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Daarnaast vallen er in de Salzburger Sportwelt ook andere activiteiten te ondernemen zoals rodelen, langlaufen, ijsklimmen en sleeën.

Verblijf

Verblijf Hotel Brückenwirt

Beschrijving

Tijdens de Salzburger Super Skisafari overnachten we in het Brückenwirt Hotel in Altenmarkt. 

Middenin de provincie Salzburg, ligt het mooie ‘Hotel Brückenwirt’. Geniet van de heerlijke keuken, het zwembad met de wellnessfaciliteiten, bezoek de fitness of drink een drankje in de hotelbar. In de lobby heeft u de
beschikking over gratis Wifi. U verblijft in het hotel op basis van halfpension, bestaande uit ontbijtbuffet en diner. Het hotel serveert een prima 3-gangen keuze menu met saladebuffet. 

De ruime kamers beschikken over een badkamer met douche, toilet, föhn en balkon. Er zijn 2-persoonskamers gereserveerd. Dit zijn ruime kamers met bij voorkeur gescheiden bedden.

Er zijn tevens tegen een toeslag (€ 105,-) 1-persoons slaapkamers met gedeelde badkamer te reserveren. Dit zijn familiekamers waarbij je met 2 kamers (2 personen) 1 badkamer deelt.

Het dorp en de skipistes van Radstadt liggen 3,5 km verderop. Naast het hotel stopt de gratis skibus.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Brückenwirt
Hotel Brückenwirt

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee
Groepsreis Skisafari Salzburgerland Flachau, Schladming, Zauchensee

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer