Singlereizen.nl

Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains

Skisafari in Canada, the real deal!
Banff - Lake Louise - Kicking Horse - Fernie - Panorama - Kimberley

Skiën of Snowboarden in Canada staat op iedereen zijn of haar verlanglijst
Wintersport in de Rocky Mountains, een hele andere wintersport beleving. De skigebieden zijn niet zoals wij ze kennen in de Alpen. Meer dan genoeg pisten kilometers maar minder liften. Pistes zijn qua indeling van moeilijkheidsgraad anders ingedeeld. Waarbij bijna elk skigebied veel uitdagende pistes heeft in de categorie ‘Double Black Diamond’!

Tijdens deze toffe reis bezoeken we in SUV’s, 7 verschillende skigebieden. Elke dag in de sneeuw maar ook genieten van de natuur! De afstanden tussen de verschillende skigebieden zijn tussen de 40 en 150 km. Genoeg mogelijkheid om de Rocky Mountains echt te beleven. We hebben in het 10-daagse reisprogramma een vrije dag ingeruimd. Deze dag is ideaal voor de personen die hun bucket list willen afstrepen. We bezoeken het skigebied van Panorama waar je het beste kan gaan Heli skiën.

Wat gaan we doen?!

Skisafari Canada
Deze compleet georganiseerde groepsreis is een week vol skiën/boarden in de Rocky Mountains in Canada. Je boekt een 10-daagse vakantie inclusief vervoer in Canada, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner) en Nederlandstalige begeleiding. Gedurende minimaal zeven dagen skiet of snowboard u in het bijzijn van medereizigers en de Nederlandstalige reisleider in verschillende legendarische gebieden in de Rocky Mountains van Canada.

Onder begeleiding van de Nederlandstalige gediplomeerde ski en snowboardleraar skiet/snowboard u door de gebieden en genieten jullie van de typische pistes en geweldige sneeuw die Canada heeft. Op de aankomstdag in Calgary organiseren jullie voor wie dat nodig heeft materiaalhuur en halen jullie de SUV’s op om vanuit Calgary de Rockies in te kunnen rijden. Op de tiende dag (de vertrekdag) hebben jullie nog de mogelijkheid om enkele uren in Calgary door te brengen. De reis is inclusief de twee reisdagen een 10-daagse reis, met dus acht volle dagen wintersportplezier!

Dagelijks wordt u door de gids geïnformeerd over de volgende dag. Het is wel een skisafari in de Rocky Mountains maar elk stadje en skigebied is toch echt uniek. U krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en krijgt alvast een terugblik van de dag door de gemaakte foto’s te bekijken. Na het diner is er in de local bar of hotellobby nog de mogelijkheid om een kaartje te leggen of gezellig wat te drinken.

Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains
Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains

Activiteiten

We gaan tijdens deze Skisafari in Canada een uniek programma volgen.

De Rocky Mountains Circle
Wij hebben een reis samengesteld die een schitterend rondje maakt door de Rocky Mountains. We starten de reis rondom Banff en vertrekken na twee dagen vanuit Banff en gaan via Lake Louise richting het westen om uit te komen bij het schitterende plaatsje Golden (stad van de mogelijkheden).

Vanuit dit plaatsje trekken we vervolgens zuidwaarts langs de Columbia River richting het Columbia Lake bij het skigebied van Kimberley. Uiteindelijk belanden we in Fernie, tussendoor is het geweldig skiën, snowboarden en genieten van de schitterende omgeving. Het (globale) programma per dag staat hieronder uitgeschreven.

Dinsdag 28 februari - Lets take off!
Vandaag vliegen we naar Calgary! Vanwege het tijdsverschil met Nederland/België landen we 1 uur en 20 minuten lokale tijd later dan dat we vertrekken!

Aangekomen in Canada en na het afhalen van de bagage stappen we over in de gereserveerde SUV’s. Met deze auto’s zullen we eerst een ritje door de stad maken om bij de verhuurwinkel voor wie dat nodig hebben het huurmateriaal op te halen.

Wanneer we alle materialen hebben en iedereen is ready to go, rijden we door richting de Rocky Mountains! Op richting Banff, een prachtige rit van anderhalf uur. Aangekomen in Banff rijden we richting ons hotel en gaan we Banff in om te dineren en dan lekker vroeg op bed! Of nouja, 1 drankje dan.

Woensdag 1 maart - Mount Norquay (Banff)
We worden vanochtend waarschijnlijk lekker vroeg wakker… (Jetlag). Dus als eerste bij het ontbijt, als eerste bij de lift en als eerste op de piste!

Om de reis relaxed te beginnen starten we in het gemoedelijke gebied van Mount Norquay. Hier niet te veel poespas maar gewoon lekkere pistes om het goede gevoel weer te krijgen en warm te draaien voor alle uitdagingen die gaan komen.

Donderdag 2 maart - Sunshine Village (Banff) 
We houden het ritme er lekker in! Weer vroeg uit de veren en als eerste naar het ontbijt! We gaan vandaag naar Sunshine Village, wat op een klein half uurtje rijden ligt van Banff. 

Dit leuke skigebied heeft uitdagende buckelpistes, gave 'bowls' met indrukwekkende pistes en meer dan genoeg sneeuw. Onder begeleiding van lokale skigidsen maken we de eerste trips door het terrein van dit gave skigebied. 

Vrijdag 3 maart - Lake Louise (Banff) 
Vandaag vertrekken we vanuit Banff richting Golden. We pakken onze spullen in, laden de SUV’s vol, ontbijten en op naar Lake Louise.

We skiën vandaag in het skigebied van Lake Louise, dit ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Banff. Een groot skigebied waar we ons de hele dag gaan vermaken! Het ligt tevens op eenderde van de totale afstand die we vandaag met de SUV gaan overbruggen.

Na het skiën in Lake Louise rijden we door richting Golden. Een schitterende rit richting Kicking Horse.

Zaterdag 4 maart - Kicking Horse 
Berucht maar nog niet heel beroemd. Kicking Horse, een ideaal skigebied om onszelf even lekker in uit te leven. Dit is de ideale bestemming voor een skisafari! Dit uitdagende gebied heeft voornamelijk zwarte pistes, waardoor het een fantastisch gebied is voor de experts, maar ook beginners en gevorderden kunnen hier prima terecht.

Er zijn in Kicking Horse 106 afdalingen te vinden en ook zijn er veel off-piste mogelijkheden. Onderaan de berg vind je de Golden Eagle Express, die je in twaalf minuten bovenaan de berg afzet. Hier heb je prachtig uitzicht over het hele skigebied. Vergevorderde skiërs en boarders kunnen hier kiezen uit drie verschillende bowls. In deze bowls komen in totaal 70 zwarte afdalingen uit. 

Ja dit wordt hoe dan ook een heerlijke dag!  

Zondag 5 maart - Panorama
Heli Skiing of just Relaxing?

Vandaag rijden we vanuit Golden richting Kimberley onderweg komen langs de Heliski Hoofdstad van de Rocky Mountains; Panorama.

In dit skigebied worden er door RK Heliski de vetste Heliski tochten georganiseerd. Een echte aanrader voor wie dit hoog op de bucketlist heeft staan. Een dagje heliskiën kost je (afhankelijk van het aantal vluchten met de heli) zo’n € 600,- [niet inbegrepen in de reissom].

Je kan in Panorama ook heerlijk genieten van een rustdag na alle heftige pistes die we de afgelopen dagen genomen hebben. Vandaag kan je de dag helemaal doorbrengen in Panorama zoals je wilt. Genieten in de wellness, lekker lunchen in een koffiebar of actief erop uit. Panorama has it all!

Maandag 6 maart - Kimberley
Vandaag skiën we in het skigebied van Kimberley. Een knus, familiair skigebied met 80 verschillende afdalingen. Het is het meest zonnige skigebied in British Colombia en dus een must om te bezoeken tijdens deze rondtrip.

Aan het eind van de dag rijden we door naar Fernie (1,5 uur rijden). 

Dinsdag 7 & woensdag 8 maart - Fernie
Dit mooie mijnwerkersplaatsje is een trendy stad. Wij blijven twee dagen in dit relatief kleinere skigebied. Top sneeuw, alle mogelijkheden qua moeilijkheidsgraad en goed bereikbaar!

Fernie kent een aantal bowls waar je behoorlijk pittige buckelpistes tegenkomt. Hoewel het gebied op de pistekaart niet heel groot oogt kun je in de praktijk iedere dag weer nieuwe pistes vinden. Het Fernie Alpine Resort dat direct aan de pistes ligt is gezellig, met leuke après-ski in de Griz bar. Het oude 'echte' Fernie ligt iets lager in het dal en is een trendy stadje, waar de mijnbouw nog steeds een grote rol speelt.

Ondanks de relatief lage hoogte is Fernie behoorlijk sneeuwzeker. Het dal kent een microklimaat dat iedere winter meters sneeuw over het oude mijnwerkersstadje uitstort. De sneeuw kan ook behoorlijk droog zijn waardoor de poederdagen in Fernie bijzonder goed kunnen zijn.

De laatste dagen van de reis dus nog even genieten van de Champagne Powder!!

Donderdag 9 maart - Calgary
Na het ontbijt en het inpakken en volladen van de SUV's vertrekken we naar Calgary. Via Crownsnest lake verlaten we de Rocky Moutains en komen terug in het vlakkere Alberta. De rit van ongeveer 3 uur brengt ons terug in de stad Calgary. Hier brengen we de huurmaterialen terug en rijden vervolgens door naar de luchthaven om de SUV's in te leveren en wat souveniers te shoppen op de luchthaven.

De directe vlucht naar Nederland van de KLM vertrekt om 16:40 uur.

Vrijdag 10 maart - I'm coming home!
Vandaag eindigt dit gave avontuur. Op de 11e dag van deze reis landt het vliegtuig weer in Amsterdam. Afscheid nemen en naar huis, tijd voor een welverdiend weekend!

Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains
Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains

Ski-info

SKIGEBIED Ski Big 3

Skigebied Ski Big 3 - Banff en Lake Louise
Banff en Lake Louise zijn met hun 3 geweldige skigebieden de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wintersportvakantie. Gezamenlijk hebben deze drie gebieden meer dan 200 kilometer aan pistes, waardoor er voor elk niveau, van beginner tot gevorderd, ontzettend veel te ontdekken is.

De winter in de regio Banff en Lake Louise is lang en de Canadese Rockies staan bekend om hun unieke lichte, droge sneeuw en heeft dus dé ultieme omstandigheden voor skiërs en snowboarders met sneeuwdieptes tot wel 9 meter.

Busvervoer voor alle drie de gebieden is inbegrepen bij de skipas en er zijn geen lange wachttijden voor de skilift. Zo kun je vanuit Banff al binnen 20 minuten op de piste staan en door de vriendelijke Canadese gastvrijheid kunt u rekenen op een onvergetelijke vakantie.

Vlieg met ons mee naar de Canadese Rockies voor een avontuurlijke wintersportvakantie en geniet van de prachtige bergtoppen, de adembenemende uitzichten, de vriendelijke Canadese gastvrijheid en de perfecte sneeuw.


SKIGEBIED Sunshine Village

Sunshine Village ligt midden in de prachtige natuur van Banff National Park en ligt op een kwartier rijden van Banff. Per winter valt hier gemiddeld 9 meter sneeuw en dankzij de sneeuwzekerheid is het skigebied geopend van begin november tot eind mei.

Het gebied beschikt over 12 liften die je meenemen naar 107 verschillende afdalingen, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Op de oefenweides is het mogelijk om de basis van het skiën te leren, waarna het echte werk kan beginnen op de eenvoudige en brede pistes.

Voor de liefhebbers van off-piste is er keuze uit tien verschillende powderbowls met veel ongeprepareerde afdalingen. Ben je een echte waaghals? Kies dan voor Delirum Dive; een pittig gedeelte van de berg die enkel toegankelijk is met een lawine uitrusting.


SKIGEBIED Lake Louise

Lake Louise is een van de grootste skigebieden van Canada en heeft meer dan 100 kilometer aan pistes. Voor de beginners zijn hier eenvoudige en brede pistes te vinden, maar voor de ervaren wintersporters zijn er ook genoeg uitdagende afdalingen in de bowls aan de achterzijde van de berg. Freeriders kunnen hier hun hart ophalen, er liggen namelijk eindeloze off-piste afdalingen te wachten.

Behalve dat je hier heerlijk kunt skiën en snowboarden, is het ook mogelijk om te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen te maken en een ritje te maken met de Sightseeing Gondel.


SKIGEBIED Kicking Horse

Kicking Horse is een nieuw skigebied, gelegen op zo’n drie uur rijden van het bekende Banff. Dit is de ideale bestemming voor een skisafari! Dit uitdagende gebied heeft voornamelijk zwarte pistes, waardoor het een fantastisch gebied is voor de experts, maar ook beginners en gevorderden kunnen hier prima terecht.

Er zijn in Kicking Horse 106 afdalingen te vinden en ook zijn er veel off-piste mogelijkheden. Onderaan de berg vind je de Golden Eagle Express, die je in twaalf minuten bovenaan de berg afzet. Hier heb je prachtig uitzicht over het hele skigebied. Vergevorderde skiërs en boarders kunnen hier kiezen uit drie verschillende bowls. In deze bowls komen in totaal 70 zwarte afdalingen uit. De crystal bowl is erg breed en daarom ideaal voor snowboarders. De CPR Ridge heeft een kant met tree skiing, waarbij je je eigen pad naar beneden kunt maken. Vervolgens is er nog de Bowl Over, deze is perfect op een verse poederdag. Onderin de Crystal Bowl bevindt zich de Stairway to Heaven lift die je naar nog meer uitdagende zwarte afdalingen brengt. Vergevorderden kunnen hier hun hart ophalen!

Ook beginners en gevorderden kunnen hier prima hun ding doen. De groene afdalingen zijn vooral in het onderste gedeelte van het skigebied te vinden. Voor de zelfverzekerde gevorderden is er ook nog de mogelijkheid om de lift te pakken richting de It’s a Ten afdaling, om vervolgens tien kilometer naar beneden te skiën.

Onderaan het gebied vind je ook de Plaza, waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld liftpassen, lunch en natuurlijk aprés-ski. Pal aan de piste bevindt zich ook een terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten kijken hoe de rest van de groep naar beneden komt. Een handig meetingpoint dus! 

Verblijf

Verblijf Diverse hotels Canada

Beschrijving

De eerste nachten verblijven we in Banff Park Lodge. Als we doorrijden naar  Marmot Basin Ski Resort overnachten we in de Marmot Lodge in Jasper. In Golden verblijven we in de Base Camp Lodge.  Na Golden vervolgen we onze route naar Revelstoke waar we zullen verblijven in de typisch Canadese dorpskern van dit echte ‘outdoor minded’ stadje. Het gezellige ‘Grizz Hotel’ verzorgt ons verblijf. 

Kamertype
Ruime bedden (queen size per persoon) zetten de toon en de overnachtingen zijn inclusief ontbijt. We hebben onze accommodaties zo geselecteerd dat onze auto’s altijd in de buurt staan en we snel op pad kunnen! Tegen een meerprijs kun je ook een tweepersoonskamer voor alleengebruik krijgen, eenpersoonskamers kennen de Canadezen niet.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse hotels Canada
Diverse hotels Canada

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains
Groepsreis Skisafari Canada In de Rocky Mountains

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer