Singlereizen.nl

Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol

Zin om dit jaar op wintersport te gaan naar Kitzbühel, Kirchberg, Westendorf, Brixental, Wilder Kaiser, Pass Thurn, Zell am See, Saalbach Hinterglemm en Fieberbrunn? Ja, allemaal in één vakantie? Dat kan: als je kiest voor een skisafari. Een week lang trekken we van hut naar hut, met voorop een gids die elke besneeuwde top hier kent. Zo afwisselend is je skivakantie nog nóóit geweest. En we hebben zelfs hutten gevonden waar het nog prima après-skiën is!

Met de skisafari kom je door vier van de mooiste gebieden van Tirol en Salzburgerland. En dat niet alleen, het is ook heel gezellig om als groep een week lang zo intensief met elkaar op te trekken. Elke dag wisselt het decor. En elke dag zijn we te gast in een ander hotel of een Gasthof. Die liggen altijd direct aan de piste of er vlakbij. Steek je neus buiten de deur van het hotel en je ruikt de frisse berglucht al.

Zo’n huttentocht is weer eens een heel andere manier om je wintersport te beleven. Vooral als je een actieve skiër of snowboarder bent, is het een aanrader. Qua niveau: heb je geen moeite met een rode piste, dan kom je deze week ook niet voor grote problemen te staan. En natuurlijk houden we ook altijd de Oostenrijkse Gemütlichtkeit in het oog. Ook de après-ski krijgt tijdens de safari volop de ruimte!

Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol
Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol

Activiteiten

Deze huttentocht is voor de echte wintersportliefhebbers. Skiën en gezelligheid staan daarbij voorop! Onze Nederlandse gids kent het gebied op zijn duimpje. Het dag-tot-dag-programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag – Aankomst in Mittersill

In de ochtend ontvangen we je in Hotel Bräurup in Mittersill. De warming-up bestaat uit het regelen van skipassen en (eventueel) skimateriaal. Omdat we ook weer in Mittersill eindigen, kun je het materiaal hier ook weer inleveren. Om 12.00 uur staan we allemaal klaar in ski-outfit en vertrekken we met de gids naar de eerste hut in Kitzbuhl. 

Voor de gasten die met de auto komen en 12:00 uur klaar voor vertrek niet halen, is er een mogelijkheid om om 16.00 uur met de Hahnenkambahn in Kitzbuhl zelfstandig omhoog te gaan. De gids staat bovenaan de gondel te wachten, geef wel even van te voren bericht aan de gids dat je van deze optie gebruik maakt. Het is ook het moment van vertrek richting onze eerste hut, voor de eerste nacht. Bij het avondeten krijg je meteen te horen wat je die week allemaal te wachten staat. En natuurlijk is het leuk om elkaar tijdens het diner beter te leren kennen. We zijn te gast bij een heel enthousiaste eigenaar, vlak bij de wereldberoemde Hahnenkam afdaling! Deze hut is ook het adres voor de laatste nacht.

Zondag – Kitzbuhl, Westendorf en Brixental

Vandaag op het programma: een heerlijke dag door een deel van de kitzbuhler Alpen en het Brixental, een prachtig gebied. Zowel Brixen als Söll zijn onderdeel van het grootse aaneengesloten skigebied van Oostenrijk: Skiwelt, Brixental. De dag eindigen, wellicht met een biertje op het mooie uitzichtsterras, in Westendorf, waar de Alpenrose hütte op ons wacht. Een ontzettend vriendelijke eigenaar, die ook heel erg lekker kan koken!

Maandag – Kitzbüheler Alpen, Jochberg en Passturn

We vertrekken uit Westendof en de K-West brengt ons naar de Kitzbuhler Alpen. We verkennen dit gebied. Reken op prachtige pistes, voor skiërs van elk niveau. Je kunt hier heerlijk skiën en boarden op de cruise-control, als je fanatiek bent neem je een natuurlijke halfpipe: een van de steilste pistes van Oostenrijk. Wil je eens wat anders? Er zijn hier ongekend veel mogelijkheden en onze gids kent ze allemaal. Vannacht verblijven we op maar liefst 2000 meter hoogte. De hut heet de panorama Alm. Ooit zo’n geweldig uitzicht gehad vanuit je hotelkamer?

Dinsdag – Pass Thurn

Vandaag gaan we op weg naar Pass Thurn, precies op de grens van Tirol en Salzburg. We nemen de bekende olifantenroute. Nee, dikhuiden kom je niet tegen, wel de mooiste vergezichten over sommige van de hoogste bergtoppen van Oostenrijk. Vanuit Hollersbach nemen we de trein naar de Europa Sportregion. Via Schuttdorf bereiken we het skigebied van Zell am See. We slapen boven Zell am See in een hut die mooi op de route ligt voor een eventuele après–ski bij Schnapps Hans, op de top van de berg Schmittenhöhe.

Woensdag – Europa Sportregion

De Europa Sportregion ken je ongetwijfeld of je hebt er weleens van gehoord. Paradijs van pistes, met een dalafdaling tot midden in het centrum van Zell am See. Ook hier vind je weer de pistes die bij jouw niveau passen. Mocht het weer het toelaten dan kunnen we nog een uitstap maken naar De Kitzsteinhorn, de gletsjer van Kaprun. ’s Avonds verblijven we nog een nacht in de heerlijke hut op de berg van Zell am See.

Donderdag – Saalbach-Hinterglemm

Via de nieuwe piste dalen we af naar Viehhofen. Hier nemen we de skibus. Bestemming: het beroemde Skicircus Saalbach-Hinterglemm. De hele dag mag je los gaan in het skigebied van Saalbach-Hinterglemm. Doordat de pistes aan twee zijden van het dal liggen kunnen we met de zon mee skiën. Je vindt er heerlijke brede pistes, leuke hutten en naast de piste speeltuinen voor de liefhebbers. Onze hut, de Bergeralm, heeft een geweldige après-ski “in the house”.

Vrijdag – Fieberbrunn en Kitzbühel

In de ochtend verkennen we Fieberbrunn. Met de bus of taxi vertrekken we dan naar Kitzbühel om te zien of we de Hahnenkamm net zo snel kunnen nemen als de wedstrijdskiërs. Of neem je liever de blauwe piste die erlangs loopt? Die laatste nacht verblijven we weer in de hut van de eerste nacht. Maar voordat we op één oor liggen, staat er nog een gepast afscheidsfeestje op het programma.

Zaterdag - Laatste dag en de terugreis

Deze zaterdag mag je doen wat jij nog graag wilt doen. Heb je zin om lekker terug te skiën naar Mittersill (zonder gids) of ga je nog even luierend op een ligstoel en gezellig kletsen met andere reisgenoten en dan met de bus terug naar Mittersill? Hoe dan ook, we eindigen dan weer bij ons startpunt. In Hotel Bräurup kan je ook weer omkleden voor de busreis. 's Avonds vertrekt de bus weer richting Nederland. 

N.B. De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol
Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol

Ski-info

SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.

Verblijf

Verblijf Berghutten St. Christina

Beschrijving

De berghutten
Deze week slapen we bijna elke nacht op grote hoogte in de bergen. Bij mooi weer kun je hier tot laat in de middag op het terras van de zon genieten, terwijl de koks binnen een diner op tafel goochelen. De berghutten zijn eenvoudige, keurige berghutten direct aan de piste. Gezellig is het hier altijd; met een goed boek erbij, een leuk gesprek of een spelletje. En de volgende ochtend hoef je maar één stap buiten te zetten of je ademt de frisse berglucht alweer in. Met de piste voor de deur begint het alweer te kriebelen… ski’s aan en op naar de volgende hut!

De definitieve berghutten waar we overnachten zijn pas kort voor vertrek bekend.


De kamers

De berghutten beschikken allemaal over kamers voor meerdere personen, meestal met stapelbedden. Mannen en vrouwen liggen bij elkaar op de kamer. We proberen altijd twee kamers exclusief voor onze gasten te reserveren, maar kunnen niet garanderen dat dit ook lukt. Uiteraard zijn er handdoeken, beddengoed en voldoende toiletten en warme douches aanwezig, zodat je na een nacht slapen weer fris de piste op kunt.

Verzorging
Een goed ontbijt is belangrijk, zeker tijdens deze wintersport waarbij je de nodige kilometers piste aflegt. We starten daarom met een smakelijk ontbijt en genieten ’s avonds van een heerlijk diner.

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zoutarm dineren is mogelijk als het bij reservering (in het vak opmerkingen) aan ons doorgegeven is. Vergeet dat dus niet door te geven!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Berghutten St. Christina
Berghutten St. Christina

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol
Singlereis Skisafari Salzburg en Tirol

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer