Singlereizen.nl

Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz

De Ötztaler skisafari; vanuit het centrum van Oetz bezoeken we de TOP skigebieden van het Ötztal.

Ga met ons mee naar de Diamant van de Alpen! De meest prachtige pistes vind je in Obergurgl-Hochgurgl. Daarnaast is Sölden misschien wel het meest bekende skigebied van Europa. Zeer veelzijdig, van skiën tussen de bomen tot fenomenale uitzichten vanaf de ‘3000’ers. De jaarlijkse Weltcup, een directe verbinding met de gletsjer en geweldige aprés-ski maken Sölden tot een topbestemming. De combinatie van de mooie brede pistes van Sölden en Gurgl, samen met de kleinere skigebieden van Ötz en Kuhtai, maakt dat dit een super skisafari is waar je ‘U’ tegen zegt!

Wintersport op zijn best met hypermoderne liften en de langst aaneengesloten afdaling van Oostenrijk (15 km met een hoogteverschil van 2000 meter)! En met een snufje cultuur, want natuurlijk wanen we ons in de wereld van James Bonds’ Spectre!

Deze compleet georganiseerde Ötztaler skisafari groepsreis is een week vol skiën/boarden in de modernste skigebieden van Oostenrijk. Je boekt een 8-daagse vakantie inclusief vervoer, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner) en begeleiding van Nederlandse Oostenrijks-gediplomeerde skileraren. Gedurende zes dagen reis je in het bijzijn van medereizigers en de Nederlandstalige gidsen naar 8 afzonderlijke skigebieden. Onder hun begeleiding ski of board je door de gebieden en komen de groepen samen tijdens de koffiepauze, lunchpauze en de après-ski. Op de aankomstdag en de vertrekdag heb je ook nog de mogelijkheid om zelfstandig met je medereizigers (of alleen) te skiën in gebieden in de buurt of kun je jouw favoriete skigebied nog eens bezoeken! Acht dagen wintersportplezier! 

Dagelijks word je door de gidsen geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en krijgt alvast een terugblik van de dag door samen naar de gemaakte foto’s te kijken. Na het diner is er in de bar of lobby nog de mogelijkheid om een kaartje te leggen of gezellig wat te drinken. Een gebbetje, een grolletje of gewoon even lekker nagenieten van de dag. 

Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz
Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz

Activiteiten

We gaan er elke dag op uit om heerlijk te skiën in een van de geweldige skigebieden die het Ötztal te bieden heeft. We worden bij het hotel opgehaald door de bus en bij de lift gebracht, zo min mogelijk sjouwen en zo veel mogelijk skiën en snowboarden! Aan het einde van de dag haalt onze taxibus ons weer op bij de après-ski en brengt ons terug bij het hotel!

De skisafari wordt begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde skileraren. De groepsgrootte is ongeveer 8 personen per leraar, dus naast dat je veel plezier maakt, veel van het skigebied kan zien en altijd op de juiste plek uitkomt, kan je (als je dat wilt) ook nog wat leren. Gedurende de dag komen de verschillende groepen samen bij de leukste hutjes en restaurantjes voor de koffiepauze, lunch en de après-ski. Dus kleine groepjes tijdens het skiën en snowboarden en de gezelligheid van de hele groep tijdens de pauzes!

Uiteraard zorgen wij ervoor dat we bij die fijne hutjes zitplaatsen reserveren zodat we ook echt even lekker kunnen genieten van de verschillende lekkernijen die het Ötztal te bieden heeft! 

Weekprogramma
Zaterdag - Aankomstdag

Op de aankomst ben je vrij om te kiezen of je de berg op gaat of liever in het dal blijft. Even lekker shoppen in het kneuterige Oetz of lekker luieren in de Thermen van Längenfeld, het kan allemaal. 

Zondag - Hochoetz
Op zondag starten we heerlijk in een gebied dat minder bekend is en daarom zeker op de eerste dag lekker rustig! Met de gondel bezoeken we vandaag een kleine parel in het Ötztal: Hochoetz! Door veel toeristen wordt dit skigebied voorbij gereden, dus wij gaan vandaag heerlijk genieten van 40 km aan rustige pistes en mooie afdalingen. Het is een uitermate leuk skigebied met pistes in alle moeilijkheidsgraden. Alle pistes beschikken over het kwaliteitskenmerk ‘Tiroler Pistengütesiegel’ en ook voor snowboarders is het hier heel plezierig boarden. De hoogte van het gebied varieert van 1400 tot 2300 meter. We skiën dus deels boven de boomgrens!

Het skigebied heeft voornamelijk gemakkelijke pistes (blauw en rood), het is dus ook een ideaal gebied om even lekker in te komen. Een lekker begin van de week!

Maandag - Sölden Gaislachkogl
De Gaislachkogl is het meest uitdagende, maar ook het meest bosrijke deel van de Ötztal Arena. We skiën door Silbertal en genieten van de dalafdaling tussen de bomen. Recht tegenover deze kneuterigheid, vinden we hier ook een vernuftig staaltje architectuur in het in 2013 gebouwde Ice Q restaurant op ruim 3000 meter hoogte. Dit restaurant bleek zelfs de ultieme James Bond locatie; in 2015 zijn delen van de film Spectre hier opgenomen.

De pistes van de Gaislachkogl zijn zeer gevarieerd er is voor iedereen wat te vinden. De zwarte pistes zijn hier heerlijk stijl en de blauwe dalafdaling vanuit het Silbertal is heerlijk glooiend en bosrijk.

Dinsdag - Kühtai
Dag 3 starten we in het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk: Kühtai. Op ruim 2000 meter boven zeeniveau vinden we hier leuke afdalingen voor ieder wat wils! Met 36 km piste is dit gebiedje klein maar fijn, en we vinden hier voldoende uitdaging om een plezierige skisafari dag door te brengen met elkaar

Veel rode pistes en genoeg zwarte pistekilometers om de energie kwijt te kunnen. Het is een mooie opstap naar de uitdagingen die ons te wachten staan in de skigebieden Sölden en Obergurgl-Hochgurgl!

Woensdag - Sölden Gletsjerskigebied
Vandaag brengen we een bezoek aan de gletsjer van Sölden. Deze is het hele jaar door sneeuwzeker en geopend vanaf eind oktober tot begin mei. Na de warming up gaan we in één keer door naar de Rettenbach- en Tiefenbachgletsjer; skiën tot maar liefst 3250 meter hoogte. Deze ‘Golden gate to the glacier’ brengt ons bij het heerlijk glooiende, ultrabrede gletsjerplateau om daarna de uitdaging te zoeken aan de andere kant van de gletsjer, waar we een heel pittige FIS Weltcup afdaling treffen!

Aan het einde van de middag starten we de dalafdaling, de ‘vertical drop from heaven’ is een 15 km lange afdaling waarin we een hoogteverschil van maar liefst 2000 meter overbruggen. We eindigen met een lekker après-ski borrel in Philipp en reizen daarna per shuttle terug naar het dorp waar onze bus alweer op ons staat te wachten.

Donderdag - Obergurgl & Hochgurgl
Obergurgl-Hochgurgl noemt zichzelf de ‘Diamant van de Alpen’. En daar zit zeer zeker een kern van waarheid in.. 110km aan prachtige, rustige pistes. Vrijwel geen wachttijden bij de lift, heerlijke sneeuw, hypermoderne gondels en berggastronomie op het hoogste niveau, met uitzicht op 21 zogeheten ‘dreitausenders’ en veel gletsjers. Vanuit de 360 Bar kun je zelfs de Dolomieten, de Ötztaler én de Stubaier Alpen zien liggen. Een skigebied van wereldklasse, dat zeker een bezoek waard is tijdens deze Super Skisafari!

Vrijdag - Sölden Gigijoch
Met de nieuwe, ultramoderne gondelbaan gaan we naar het deel van het skigebied van Sölden dat we al een aantal maal gepasseerd zijn, maar vandaag bekijken we het uitgebreid. Deze nieuwe kabelbaan, gebouwd in 2016/2017 kan wel 4500 mensen per uur vervoeren! Er wachten o.a. een paar mooie zwarte pistes op ons en een leuke rennlauf! Maar ook prima zijn de brede gemoedelijke blauwe pistes om de week mee te eindigen. Uiteraard sluiten we de dag af met een Après-Skisafari via Eugens Obstlerhütte en de Panorama Alm zo het dorp in naar de Schirmbar, Mogul en de Almrausch!

Zaterdag - Vertrekdag 
Vandaag helaas alweer de laatste dag van de reis. Vandaag kan je heerlijk zelf gaan skiën in een van de mooie gebieden waar we geweest zijn. Je kan zalig genieten van een dagje in de Thermen van Längenfeld of juist nu gaan voor die dag shoppen.

In de avond vertrekt de bus alweer richting Nederland en kom je na een nachtje rijden terug in het platte landje, ver weg van die 3000'ers... 

Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz
Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz

Ski-info

SKIGEBIED Sölden - Ötztal Arena

Sölden is het grootste en bekendste skigebied in de Öztal Arena met zo'n 140 kilometer aan pistes. Het gebied is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers zeer sneeuwzeker. Je kunt het skigebied onderverdelen in drie verschillende gebieden, namelijk Gaislachkogl, Giggijoch en de gletsjers.

De Gaislachkogl is het meest uitdagend van het skigebied. De grote gondel brengt je snel naar de top van de berg, van waaruit je prachtige routes naar beneden kunt nemen. Ook vind je op de Gaislachkogl schitterende off-piste mogelijkheden. Met een andere lift kun je naar Giggijoch worden gebracht, waar zich vooral eenvoudige brede pistes voor beginners bevinden. Ook vind je hier een fantastisch funpark voor de freestylers. De toppers van het skigebied zijn natuurlijk de gletsjers! 

Verblijf

Verblijf Hotel 3 Mohren

Beschrijving

Dit nostalgische Hotel 3 Mohren ligt aan het begin van het Oetztal en is vanwege zijn ligging al sinds de komst van het toerisme (1910) in het dal een geliefde locatie voor toeristen. In vroegere tijden waren het vooral de nobelen die hier kwamen voor hun winterse vakanties.

Het hotel heeft een lift (lekker voor na een lange skidag), eigen bar, leesruimte en een eigen wellness genaamd “Mohrenbad”.

Het hotel biedt ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer. We verblijven hier op basis van half-pension en genieten elke avond van de traditionele Tiroler keuken.

Bij het hotel haalt ons eigen skibus ons tijdens de skisafari dagen op om naar de verschillende skigebieden te gaan. Wanneer je op de aankomst of vertrekdag ook nog wilt genieten van de pistes, kun je gebruik maken van de lokale skibus, deze stopt voor de deur van het hotel. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel 3 Mohren
Hotel 3 Mohren

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz
Groepsreis Ötztaler Skisafari in Sölden, Gurgl, Kühtai en Hochoetz

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer