Singlereizen.nl

Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens

Bezoek het grootste skigebied van de wereld!
Een Skisafari in Frankrijk, met maar liefst 600 kilometer aan piste (312 blauw, 216 rood en 72 zwart). Dit zijn meerdere skigebieden waar je elke dag kan genieten van nieuwe pistes en uitzichten. Al deze pistes liggen aaneengesloten met liften tot veel verschillende dorpen. Wij verblijven in Brides-les-Bains verbonden met een gondel aan het beroemde skidorp Meribel. Vanuit het centrum van Les 3 Vallées zullen we in een week tijd alle richtingen van dit mega skigebied ontdekken.

Skiën van 900 tot 3200 meter hoogte, meer dan uitdagende buckelpistes en heerlijke brede glooiende afdalingen. Voor elke skier is er in Les 3 Vallées plezier een uitdaging te vinden. Deze skisafari in Frankrijk is er 1 die op ons programma moest staan! Het heeft alles!

In Les 3 Vallées is inmiddels ook flink geïnvesteerd in nieuwe liften, alles om het de wintersporter zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Nieuwe liften in Meribel, Courchevel en Les Menuires en zelfs een nieuwe piste in Val Thorens die het mogelijk maakt voor de blauwe groep om vanaf het hoogste punt in Val Thorens (Cime de Caron) op de ski’s af te dalen terug naar het dorp.

Wat gaan we doen?!
√ skiën in groepen van gemiddeld 8 personen
√ 2 tot 3 niveaugroepen
√ brede, uitgestrekte pistes
√ geweldige après-ski
√ sneeuw gegarandeerd!

Deze compleet georganiseerde groepsreis is een week vol skiën/boarden in het grootste skigebied van Frankrijk. U boekt een 8-daagse vakantie inclusief vervoer, accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner) en Nederlandstalige gediplomeerde skileraren. Gedurende zes dagen skiet of snowboard u in het samen met medereizigers en de Nederlandstalige reisleiders naar allerlei verschillende Franse skidorpen.

Onder begeleiding van de skileraren skiet of board u door de gebieden en komen de groepen samen bij de koffiepauze, lunchpauze en de après-ski. Op de aankomstdag en de vertrekdag heeft u ook nog de mogelijkheid om zelfstandig met uw medereizigers (of alleen) te skiën in Les 3 Vallées of kunt u uw favoriete skigebied nog eens bezoeken! Acht dagen wintersportplezier!

Dagelijks wordt u door de gidsen geïnformeerd over de volgende ski en/of snowboarddag. Het is wel een skisafari in Frankrijk maar elk dorpje is toch echt uniek. U krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en krijgt alvast een terugblik van de dag door de gemaakte foto’s te bekijken. Na het diner is er in de bar of lobby nog de mogelijkheid om een kaartje te leggen of gezellig wat te drinken. Een gebbetje, een grolletje of gewoon even lekker nagenieten van de dag.

Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens
Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens

Activiteiten

We gaan er elke dag op uit om heerlijk te skiën in een van de geweldige skigebieden die Les 3 Vallées te bieden heeft. Vanuit het hotel wandelen we zo naar de gondel, die ons afzet in het hart van Les 3 Vallées. Zo min mogelijk reistijd, zo veel mogelijk skiën en snowboarden! Aan het einde van de dag doen we nog een drankje in de après-ski en keren we terug naar het hotel!

De skisafari wordt begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde skileraren. De groepsgrootte is ongeveer 8 personen per leraar, dus naast dat je veel plezier maakt, veel van het skigebied kan zien en altijd op de juiste plek uitkomt, kan je (als je dat wilt) ook nog wat leren. Gedurende de dag komen de verschillende groepen samen bij de leukste hutjes en restaurantjes voor de koffiepauze, lunch en de après-ski. Dus kleine groepjes tijdens het skiën en snowboarden en de gezelligheid van de gehele groep tijdens de pauzes!

Uiteraard zorgen wij ervoor dat we bij de fijnste hutjes uitkomen zodat we ook echt even lekker kunnen genieten van de verschillende lekkernijen die de Savoie te bieden heeft! 

Weekprogramma

Zaterdag: aankomstdag

Op de aankomst ben je vrij om te kiezen of je de berg op gaat of liever in het dal blijft. Even lekker shoppen in Brides-les-bains of lekker luieren in de Thermen van Brides, het kan allemaal. 

Zondag: Courchevel
Op zondag starten we heerlijk in een gebied wat bekend staat om zijn meer gemakkelijke pistes. We starten deze Super Skisafari namelijk in het skigebied van Courchevel. Heerlijke pistes, zalige afdalingen en genoeg te bekijken, van bontjas tot pistebutler. De sneeuw is in ieder geval perfect want daar zorgen ze wel voor in dit gebied, met of zonder hulp van moeder natuur. Een lekker begin van de week! 

Maandag: Les Menuires 
Les Menuires, de zonnige pistes aan de Point de la Masse!

Dinsdag: Orelle 
In Orelle is het prachtig skiën, vanuit Brides-les-bains is dit al een mooie tocht en sich. Orelle is net als Brides-les-bains een plaatsje wat via een gondel verbonden is aan Les 3 Vallées. De pistes van Orelle liggen in een bergkom van de Plan du Bouchet. 

Woensdag: Meribel
Vandaag blijven we dichter bij huis. We gaan het maximale uit Meribel halen. Alle pistes van Meribel, van makkelijk tot onmogelijk.

Donderdag: Val Thorens
Het hooggelegen Val Thorens biedt een veelvoud aan pistesoorten. De Cascade is hier een welbekende en natuurlijk de Cime de Caron, ook voor de blauwe groep is hier een prachtige skipiste aangelegd (op de laatstgenoemde dan). 

Vrijdag: Les 3 Vallees Grand Tour 
Vanuit Meribel skiën we een mooie ronde door het gebied om met een knaller af te sluiten. Veel bergkammen oversteken en goed de spanning op de benen voelen! 

Zaterdag: Vertrekdag
Vandaag helaas alweer de laatste dag van de reis. Vandaag kan je heerlijk voor jezelf gaan skiën in een van de mooie gebieden waar we geweest zijn. Je kan zalig genieten van een dagje in de Thermen van Brides of juist nu gaan voor die dag shoppen.

In de avond vertrekt de bus alweer richting Nederland en kom je na een nachtje rijden terug in het platte landje, ver weg van de Franse bergen...

Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens
Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens

Ski-info

SKIGEBIED Les Trois Vallees

Les Trois Vallées staat ook wel bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. In totaal vind je hier meer dan 600 kilometer aan pistes dus vervelen zul je je hier niet. Je kunt hier eindeloos kiezen uit pistes.

Het skigebied is uitgestrekt over drie dalen. De meest toegankelijke kant is die van Courchevel en Meribel, de pistes trekken hier door tot in het bos. Richting Val Thorens en Les Menuires wordt het landschap steeds ruiger, waardoor je hier ook de uitdagendste pistes van het gebied treft. In het skigebied kun je overal komen met relatief eenvoudige pistes, waardoor het gebied ook geschikt is voor beginners. 

Dankzij de ideale verdeling van de kleuren pistes, is Les Trois Vallées voor iedereen toegankelijk, of je nu een beginner bent of al vergevorderd. De freestylers onder ons zullen zich prima vermaken in een van de Funparks en naast de pistes kun je hier ook onbeperkt kiezen uit off-piste routes. Wil je graag lange tochten maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Er zijn namelijk lange tochten mogelijk in elke moeilijkheidsgradatie.

Dankzij de hoge ligging van het gebied en de aanwezige gletsjer is het hier zeer sneeuwzeker en kun je van november tot half mei terecht voor een fantastische wintersportvakantie waar je gegarandeerd genoeg kilometers kunt maken!

Verblijf

Verblijf Le Savoy

Beschrijving

Hotel Le Savoye is een recentelijk gerenoveerd hotel met een prachtige ligging in het centrum van het oude Franse dorpje Brides les Bains. Na het skiën kun je in de gezellige bar lekker nagenieten. Heb je aan het einde van de dag nog energie over, dan kun je terecht in de grote wellness met thermale baden in het dorp of de kleine sauna die het hotel in huis heeft.

Het Savoy Hotel ligt in het hart van Brides-les-Bains, in het grootste skigebied ter wereld, dat door de Olympe-kabelbaan (300 meter) direct verbonden is met Méribel. Het Savoy Hotel ligt op slechts 2 minuten lopen van de Grand Spa Thermal.

We verblijven in het hotel op basis van half-pension. Het hotel serveert heerlijke gerechten en kan met elk type eetwensen rekening houden. In de zomer richten ze zich met name op de gasten die voor de speciale sap of dieet kuren komen. In de winter kan de keukenbrigade heerlijk zijn gang gaan voor de wat zwaardere winterse maaltijden.

De kamers zijn op basis van twee personen en prima verzorgd. Ruime kamers van het type 'Superieur' zoals het hotel dit aanbied op de website. Gescheiden bedden, eigen badamer en sommige kamers beschikken over een aparte toilet. Verder hebben de kamers een televisie en WIFI.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Le Savoy
Le Savoy

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens
Groepsreis Skisafari Italië Courchevel, Méribel & Val Thorens

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer