Singlereizen.nl

Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Van skigebied naar skigebied, doorkruis vanuit het Salzburgerland het westen van Tirol.  In een week tijd skiën we door veel verschillende skigebieden. We overnachten bovenop de berg in karakteristieke berghutten waar we genieten van heerlijke meergangen diners en waar ons bed opgemaakt en al staat te wachten. 

We starten vanuit Zell am See en gaan vervolgens via Kaprun, de Kitzsteinhorn gletsjer en Hollersbach richting Skiwelt Wilder Kaiser. Vervolgens keren we via St. Johann terug richting Saalbach-Hinterglemm om na een laatste nachtje op de berg weer terug te keren bij het startpunt in Zell am See.

Na het ontbijt in de hut stap je elke ochtend als eerste op de piste, corduroy ribbelpistes en de ruimte om lekker af te dalen. Bij de pauze genieten van de Heisse Choco mit Sahne. Bij de lunch is een Gröstl of Kaiserschmarren niet te missen. Overnachten aan de piste bovenop de berg is uiteraard uniek. De serene rust, het geweldige uitzicht en de adembenemende zonsondergangen. Met een klein gezelschap op pad om heerlijk te genieten van de wintersport. Aan het einde van de dag proosten met een drankje en letterlijk en figuurlijk tot rust komen.

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleid(st)er die ook nog eens een gediplomeerde skileraar en snowboardleraar is. Super handig voor als je nog wat tips wilt en je bent er in ieder geval zeker van dat je met een pro op stap bent. Lekker achter iemand aan skiën die de weg weet en jou precies weet te brengen waar de pistes het beste zijn, waar de mooiste uitzichtpunten liggen en/of waar het op dat moment niet druk is.

Geniess das Leben
Geniet van de Alpen, de pistes, prachtige uitzichten, zonsondergangen, goede restaurantjes en perfect geprepareerde pistes!

Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!

Activiteiten

Skisafari
We maken deze week met elkaar een geweldige skisafari door het Salzburgerland en Tirol. We starten vanuit Zell am See en gaan elke dag steeds verder tot we op de achtste dag weer terug keren bij het startpunt. We maken heerlijke skidagen waarbij we van hut naar hut skiën en snowboarden, maar er is genoeg tijd om ook te genieten van de omgeving, de gastronomie en de heerlijke Oostenrijkse zon. 

De skihuttentocht gaat volledig over de piste, voornamelijk rode pistes. Het is dan ook vanzelfsprekend dat elke deelnemer aan deze reis de rode piste zonder problemen afkomt. Uiteraard zijn er genoeg heerlijke blauwe pistes en voor wie er zin heeft in wat meer uitdaging gave zwarte pistes. We houden dagelijks een koffiepauze en een lunchpauze, genoeg momenten om bij te komen dus.

Tijdens de skihuttentocht neem je je bagage mee in je rugtas. Je hebt niet veel nodig, aangezien je het meeste tijdens het skiën al aan hebt. Je hoeft de tas niet de hele dag mee te sjouwen. Bagagetransport is op bepaalde skidagen mogelijk en de gids weet natuurlijk waar je de tas kan droppen als het niet nodig is deze mee te nemen. De gids zorgt ervoor dat de tas snel afgegeven kan worden bij de volgende overnachtingshut. 

Weekprogramma
Zaterdag - De eerste pistemeters in Zell am See
Bij aankomst in Oostenrijk brengt de Royal-class touringcar je naar de start van deze Huttentocht: het plaatsje Zell amSee. Zell am See is een prachtig dorpje aan een groot meer waar we vanuit het skigebied uitzicht op hebben. Rond 10 uur starten we met een welkomstpresentatie om de week door te spreken en elkaar te leren kennen. Aansluitend start de skihuttentocht en vertrekken we naar de eerste hut. We skiën/snowboarden heerlijk door het skigebied en stallen onze bagage direct bovenaan de eerste gondel. We sluiten de dag af met een drankje bij Schnapps Hans alvorens we de laatste meters naar onze eerste overnachting glijden. Deze eerste hut biedt uitzicht op de bestemming van morgen: de Kitzsteinhorn gletscher. Na het diner vertelt de gids wat het programma is voor morgen is en natuurlijk vertelt hij daarbij ook wat de weersverwachting is. Elke dag na het diner vindt een dergelijk informatiemoment plaats, geheel vrijblijvend natuurlijk maar wel interessant!

Zondag - Genieten van vers geprepareerde pistes
Na het ontbijt starten we de dag met een kleine warming-up en vertrekken we naar Schuttdorf waar we een korte transfer maken naar Kaprun. Vanuit Kaprun vertrekken we omhoog naar de gletscher, heerlijke kraaksneeuw en prachtige pistes. We hebben alle tijd om dit gehele geltscher skigebied te verkennen. We zorgen ervoor dat we de lunch genieten in het lager gelegen skigebiedje van de Maiskogel. Na de lunch vertrekken we met het boemeltreintje richting Hollersbach, hier gaan we met de gondel omhoog de Pass Thurn op. We zijn aangekomen in het skigebied van de Kitzbüheler Alpen. 

Maandag - Op naar Kirchberg!
vanochtend wanen we ons echt even in ons privé skigebied. Het duurt hier even voordat de pistes vol raken met wintersporters uit het dal, dus we gaan heerlijk veel afdalingen maken over strakke pistes waar we alle ruimte hebben om ons uit te leven. We vertrekken vandaag richting Kirchberg, via de grote gondel komen we vanuit Jochberg bij Kirchberg uit. Hier gaan we het skigebied verkennen en zoveel mogelijk pistes skiën. Het is haast onmogelijk om ze allemaal in 1 dag af te vinken maar we gaan ons best doen. Tegen het einde van de middag nemen we de Ki-West gondel naar Westendorf om bij de volgende hut te komen.

Dinsdag - Skiwelt Wilder Kaiser
Na het ontbijt vertrekken we op de ski's met onze bagage naar Brixen. We skiën vandaag langs alle dorpen van Skiwelt Wilder Kaiser. Een groot skigebied met een schitterend uitzicht op het gelijknamige bergmassief. We eindigen vandaag in het kleine skigebied van Going. 

Woensdag - St. Johann in Tirol & Fieberbrunn
In de ochtend skiën we vandaag in het leuke skigebied van St. Johann. Een mooie skigebied op de flanken van de Kitzbuheler Horn. We starten vanuit Oberndorf en gaan zo alle pistes af tot we aangekomen zijn bij Eichenhof. Hier nemen we een transfer richting Fieberbrunn. Dit skigebied is sinds enkele jaren aangesloten aan het grote Skicircus van Saalbach en zodoende perfect in deze huttentocht. 

Donderdag - Skicircus Challenge
Vandaag doen we mee met de Skicircus Challenge. We overnachten vandaag in dezelfde hut en laten onze bagage daar achter. De Skicircus Challenge is een lange skitocht van maar liefst 65 kilometer die alle dalstations van de verschillende dorpen van het skigebied bezoekt. In een dag leg je bijna 12.500 hoogtemeters af en nemen we 32 liften om uiteindelijk een felbegeerde beker te winnen! We sluiten de dag uiteraard met een welverdiend drankje af, of we de challenge nu volbracht hebben of niet....

Vrijdag - Terug naar Zell am See
Vanuit het skigebied van Saalbach-Hinterglemm vertrekken we via de nieuwe lift aansluiting terug naar Zell am See. We kunnen een mooie tocht maken via de Sonnenhang en de Schmittenhöhe. Uiteraard passeren we de lange dalafdaling naar het centrum van Zell am See om vervolgens via de City express weer bij Schnapps Hans uit te komen. Hier genieten we van de zonsondergang!

Zaterdag - De laatste pistekilometers.
Nog één keer genieten we van het adembenemende uitzicht vanaf de berg. Voor het laatst deze week skiën we als eerste over de geprepareerde pistes. We skiën terug naar Zell am See waar de skihuttentocht eindigt. Afhankelijk van je vervoerskeuze kan je de gehele dag nog skiën in Zell am See of op de gletscher van Kaprun. De bus vertrekt pas na het diner, alle tijd om heerlijk te genieten!!

Dit is een globaal weekprogramma en is afhankelijk van de sneeuwsituatie en/of beschikbaarheid in de hutten onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!

Ski-info

SKIGEBIED SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is onder de Nederlanders een van de populairste skigebieden in de Alpen. Dit is ook logisch aangezien het skigebied alles heeft waar een wintersporter naar op zoek is: een gevarieerd gebied, leuke dorpen en gezellige après-ski.

De Alpen zijn in dit gedeelte van Oostenrijk niet ruw, maar meer glooiend. Het grootste gedeelte van de pistes is daarom ook blauw of rood. Ben jij toe aan wat meer uitdaging, dan kun je afdalingen maken vanaf de Hohe Salve. Boarders kunnen zich uitleven in het funpark Boarders Playground bij Westendorf. Dit funpark is opgesplitst in een deel voor beginners en voor professional, op deze manier kunnen boarders van ieder niveau hier terecht.

De SkiWelt is ook ideaal om mooie tochten te maken. Je kunt hier van dorp naar dorp zonder het gebruik van skibussen. Ook is er een verbinding met het skigebied Kitzbühel-Kirchberg, nog meer skiplezier dus!

Het skigebied ligt rond de 620-1957 meter, door de talloze sneeuwkanonnen kan er tot april geskied worden

Verblijf

Verblijf Rifugio / Berghut

Beschrijving

De hutten (Rifugio's in het Italiaans) zijn gezellige nette 'berghotelletjes' aan of vlakbij de piste. De unieke ligging maakt de overnachting in zo'n rifugio geweldig. De mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen ervaar je rondom deze hutten. De hutten zijn gezellig en knus, je krijgt er altijd direct zin om een spel te spelen of lekker te kletsen.

Verzorging
We verblijven in verschillende berghutten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: lekker eten en verblijven bovenop de berg. Het verblijf in de rifugio is op basis van halfpension (ontbijt en diner). In de hut wordt er heerlijk Italiaans gekookt en krijg je de keuze uit verschillende meergangenmenu's. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele dieet voorkeuren. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar met broodjes, beleg, fruit, yoghurt en koffie/thee. Uiteraard geeft elke rifugio hier zijn eigen signatuur aan. Het is altijd zalig en zorgt ervoor dat je klaar bent om weer als eerste van de piste te knallen. Alle hutten zijn voorzien van beddengoed, een handdoek en een warme douche.

De kamer
Het type kamer verschilt per hut. Je slaapt veelal in een stapelbed met meerdere mensen in een ruimte. Dat kan een meerpersoonskamer met 4-6 personen zijn, maar ook een slaapzaal met de hele groep. De kamerindeling is gemengd.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rifugio / Berghut
Rifugio / Berghut

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Oostenrijk als eerste op de piste!

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer