Singlereizen.nl

Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!

Van skigebied naar skigebied, doorkruis de Dolomiti Superski. In een week tijd skiën we door verschillende skigebieden van de Dolomiti Superski. Dit skigebied van maar liefst 1200 kilometer aan piste heeft ons meer dan genoeg plezier en uitdaging te bieden. We overnachten bovenop de berg in luxe berghutten waar we genieten van heerlijke meergangen diners en waar ons bed opgemaakt en al staat te wachten. 

We starten vanuit Val Gardena en gaan vervolgens via Val di Fassa, de Marmolada gletsjer en Civetta richting Cortina d'Ampezzo. Vervolgens keren we via Alta Badia terug richting het Sella Massief om na een nachtje op de berg boven in Ortisei weer terug te keren bij het startpunt. 

Na het ontbijt in de hut stap je elke ochtend als eerste op de piste, corduroy ribbelpistes en de ruimte om lekker af te dalen. Bij de pauze genieten van de Italiaanse espresso. Bij de lunch is een pasta of pizza niet te missen. Overnachten aan de piste bovenop de berg is uiteraard uniek. De serene rust, het geweldige uitzicht en de adembenemende zonsondergangen.
Met een klein gezelschap op pad om heerlijk te genieten van de wintersport. Aan het einde van de dag proosten met een drankje en letterlijk en figuurlijk tot rust komen.

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleid(st)er die ook nog eens een gediplomeerde skileraar en snowboardleraar is. Super handig voor als je nog wat tips wilt en je bent er in ieder geval zeker van dat je met een pro op stap bent. 
Lekker achter iemand aanskiën die de weg weet en jou precies weet te brengen waar de pistes het beste zijn. Waar de mooiste uitzichtpunten liggen en of waar het op dat moment niet druk is.

Dolce Vita
Geniet van de Dolomieten, de Marmoladagletsjer, prachtige bergkloven, ijswatervallen, goede restaurantjes en perfect geprepareerde pistes! Dolce Vita.

Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!

Activiteiten

Skisafari
We maken deze week met elkaar een geweldige skisafari door de prachtige Dolomieten. We starten vanuit Val Gardena en gaan elke dag steeds verder tot we op de achtste dag weer terug keren bij het startpunt. We maken heerlijke skidagen waarbij we van hut naar hut skiën en snowboarden, maar er is genoeg tijd om ook te genieten van de omgeving, de gastronomie en het heerlijke Italiaanse zonnetje. 

De skihuttentocht gaat volledig over de piste, voornamelijk rode pistes. Het is dan ook vanzelfsprekend dat elke deelnemer aan deze reis de rode piste zonder problemen afkomt. Uiteraard zijn er genoeg heerlijke blauwe pistes en voor wie er zin heeft in wat meer uitdaging gave zwarte pistes. We houden dagelijks een koffiepauze en een lunchpauze, genoeg momenten om bij te komen dus.

Tijdens de skihuttentocht neem je je bagage mee in je rugtas. Je hebt niet veel nodig, aangezien je het meeste tijdens het skiën al aan hebt. Je hoeft de tas niet de hele dag mee te sjouwen. Bagagetransport is op bepaalde skidagen mogelijk en de gids weet natuurlijk waar je de tas kan droppen als het niet nodig is deze mee te nemen. De gids zorgt ervoor dat de tas snel afgegeven kan worden bij de volgende overnachtingshut. 

Weekprogramma
Zaterdag - De eerste pistemeters in St. Christina
Bij aankomst in Italië brengt de Royal-class touringcar je naar de start van de Dolomiti Huttentocht: het plaatsje St. Christina. St. Christina ligt in het hart van de Dolomieten en aan de rand van de Sella Ronda, één van de bekendste skirondes van de Dolomieten. Rond 11:00u starten we met een welkomstpresentatie om de week door te spreken en elkaar te leren kennen. Aansluitend start de skihuttentocht en vertrekken we naar de eerste hut. We skiën/snowboarden al een gedeelte langs de Sella Ronda tussen de Col Rodella aan de Sassolungo en de Passa Pordoi, waar onze eerst overnachting plaats ligt boven Canezei. Hier genieten we van een prachtige zonsondergang met uitzicht op de bestemming van morgen: de Marmolada gletscher. Na het diner vertelt de gids wat het programma is voor morgen is en natuurlijk vertelt hij daarbij ook wat de weersverwachting is. Elke dag na het diner vindt een dergelijk informatiemoment plaats, geheel vrijblijvend natuurlijk maar wel interessant!

Zondag - Genieten van vers geprepareerde pistes
Na het ontbijt starten we de dag met een kleine warming-up en vertrekken we naar Arraba. We skiën direct richting ons volgende rifugio/berghut aan de voet van de Marmolada gletscher. We laten de bagage snel op een veilige locatie staan en gaan lekker zonder rugzak verder skiën! Afhankelijk van het weer staat de gletscher op het programma, en anders zullen we deze middag de mooiste pistes rondom Arraba en de Pralongia gaan verkennen.

Maandag - Op naar de Marmolada gletsjer!
We laten de rugzak achter in de hut, want daar komen we vanavond weer terug. Vandaag bezoeken we lekker zonder bagage de strakke geprepareerde pistes van de Marmolada. Als eerste gaan we de gletsjer op om de strak geprepareerde pistes maximaal te benutten. Deze gletsjer heeft verschillende toppen boven de 3000 meter,de hoogste bergtoppen in de Dolomieten. Eenmaal boven hebben we een prachtig uitzicht! Na de koffiepauze bezoeken we via Arabba de pistes van de Passo Campolongo en de Passo Pordoi.

Dinsdag - Civetta en Cinque Torri
Na het ontbijt vertrekken we op de ski's met onze bagage naar Malga Ciapela. Via een schitterende kloof "de Sottoguda" bereiken we het gelijknamige dorpje. Vanuit hier is er een korte busverbinding naar het skigebied van Civetta. Nadat we de mooiste pistes hebben verkend, zetten we onze tocht voort naar Cinque Torri. Middenin dit skigebied bevindt onze hut op weer een prachtige locatie. 

Woensdag - Het skigebied van de Olympische winterspelen in 1956
Na weer een paar heerlijke afdalingen over ideale corduroy pistes vertrekken we naar Cortina D'Ampezzo. Zonder bagage verkennen we het skigebied. De pistes van Cortina (Faloria) zijn vanwege hun noordelijke ligging supersneeuwzeker en altijd goed. De Olympische winterspelen zijn hier zelfs geweest in 1956 en het WK alpineskiën staat op de planning in 2021.

Donderdag - Cortina d'Ampezzo
We skiën ook vandaag in Cortina D'Ampezzo en dan met name op het westelijk gelegen gebied (Tofane). Aan het einde van de dag nemen we (na een korte busrit) de laatste gondel omhoog naar de hoogste berghut van de huttentocht: op 2775 meter ligt Rifugio Lagazuoi.

Vrijdag - Wel heel speciaal vervoer!
Onze eerste afdaling heeft een lengte van 10 kilometer en leidt ons langs een prachtige kloof en ijswaterval. Onderaan de piste staat er een arrenslee op ons te wachten! Via de pistes in Alta Badia komen we terug naar de Sella Ronda. Na een uitstapje in het Edelweisstal en een zalige lunch komen we terug bij Val Gardena. Op de Passo Sella staat onze laatste berghut voor deze week. Nog een keer proosten, en ons voorbereiden op de laatste skidag.

Zaterdag - De laatste pistekilometers.
Nog één keer genieten we van het adembenemende uitzicht vanaf de berg. Voor het laatst deze week skiën we als eerste over de geprepareerde pistes. We skiën terug naar St. Christina waar de skihuttentocht eindigt. Afhankelijk van je vervoerskeuze kan je de gehele dag nog skiën rondom St. Christina en Selva. De bus vertrekt pas weer in de avond.

Dit is een globaal weekprogramma en is afhankelijk van de sneeuwsituatie en/of beschikbaarheid in de hutten onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!

Ski-info

SKIGEBIED Dolomiti Superski

Met zo'n 1200 kilometer aan pistes, 432 liften en 16 skigebieden, is Dolomiti Superski de grootste skiregio ter wereld! De skigebieden liggen in de Dolomieten en zijn allemaal toegankelijk met de skipas van de Dolomiti Superski. De regio is zonnig, maar als de sneeuwval niet optimaal is, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat 90 procent van de pistes besneeuwd kunnen worden. 

De moderne liften zorgen ervoor dat alle gebieden op elkaar aangesloten zijn en je de wereldberoemde Sella Ronda kunt skiën. Deze mooie skitocht doorkruist de skigebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa. 

Dankzij de enorme keuze aan pistes is er voor zowel beginners als gevorderden altijd iets te beleven in de Dolomiti Superski. Het gebied staat in ieder geval garant voor geweldige tochten!

Het gebied beslaat de volgende skigebieden:

Verblijf

Verblijf Rifugio / Berghut

Beschrijving

De hutten (Rifugio's in het Italiaans) zijn gezellige nette 'berghotelletjes' aan of vlakbij de piste. De unieke ligging maakt de overnachting in zo'n rifugio geweldig. De mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen ervaar je rondom deze hutten. De hutten zijn gezellig en knus, je krijgt er altijd direct zin om een spel te spelen of lekker te kletsen.

Verzorging
We verblijven in verschillende berghutten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: lekker eten en verblijven bovenop de berg. Het verblijf in de rifugio is op basis van halfpension (ontbijt en diner). In de hut wordt er heerlijk Italiaans gekookt en krijg je de keuze uit verschillende meergangenmenu's. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele dieet voorkeuren. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar met broodjes, beleg, fruit, yoghurt en koffie/thee. Uiteraard geeft elke rifugio hier zijn eigen signatuur aan. Het is altijd zalig en zorgt ervoor dat je klaar bent om weer als eerste van de piste te knallen. Alle hutten zijn voorzien van beddengoed, een handdoek en een warme douche.

De kamer
Het type kamer verschilt per hut. Je slaapt veelal in een stapelbed met meerdere mensen in een ruimte. Dat kan een meerpersoonskamer met 4-6 personen zijn, maar ook een slaapzaal met de hele groep. De kamerindeling is gemengd.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rifugio / Berghut
Rifugio / Berghut

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!
Groepsreis Skihuttentocht Italië Als eerste op de piste!

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer