Singlereizen.nl

Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten

Misschien is Italië niet het eerste land waaraan je denkt als je op wintersport gaat. Maar dan doe je Italië tekort. Misschien heeft je wintersportvakantie hier wel net even een streepje voor. Het landschap is ronduit prachtig, de rotsen ogen grillig. En de lange, brede pistes van de Dolomieten zijn een paradijs voor skiërs.

De Oostenrijkse skigebieden liggen maar 100 kilometer verderop, en toch is Italië een wereld van verschil. Al was het maar omdat de zon zich in de Italiaanse wintersportplaatsen vaker dan gemiddeld laat zien. Zin om van hut naar hut te skiën?

Als je altijd eens bovenop de berg had willen slapen: die kans krijg je tijdens deze single vakantie!   ’s Nachts is het er heerlijk rustig en ’s morgens word je er wakker met een betoverend uitzicht over de spitse, wit besneeuwde bergtoppen. Hup, even smullen van het lekkere ontbijt en dan lokt de piste alweer – die ligt tenslotte direct voor de deur. Een Nederlandse gids wijst je de weg en leidt je naar de mooiste plekjes in het gebied. We skiën door kloven, over gletsjers en langs ijswanden. Wintersport op plekken waar je anders niet snel komt: benvenuto à Italia!

De omgeving
Tijdens deze vakantie laten we je de mooiste plekjes in de Italiaanse Dolomieten zien. Stel je maar voor: grillige rotsen, brede pistes, ijswanden en gletsjers. Ooit gedacht dat wintersporten in Italië zo bijzonder kon zijn? We brengen je onder andere naar het populairste Italiaanse skigebied Val Gardena en maken uiteraard de skitocht over de bekende Sella Ronda. Onze gids wijst je de weg langs de mooiste plekken om van het uitzicht te genieten. Dat zal vast en zeker een onvergetelijke indruk op je maken!

Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten
Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten

Activiteiten

Deze huttentocht is voor de echte wintersportliefhebbers. Skiën en gezelligheid staan daarbij voorop! Snowboarders kunnen ook mee maar moeten een meer dan redelijk niveau hebben. Onze Nederlandse gids kent het gebied op zijn duimpje. Het dag-tot-dag-programma ziet er als volgt uit:


Zaterdag – Aankomst in St. Cristina

Vandaag is de aankomst in St. Cristina of Passo Gardena (de exacte locatie ontvang je 2 weken voor vertrek). Aan het einde van de middag nemen we een aantal liften naar boven om bij ons eerste overnachtingsadres aan te komen. Hier bespreken we op 2.200 meter hoogte het weekprogramma. Na een heerlijke maaltijd en een goede nachtrust ben je perfect voorbereid voor de eerste dag op de ski’s.

Zondag – Arabba – Marmolada gletsjer – Cinque Torri
We vertrekken en skiën via Val di Fassa en Arabba richting de Marmolada gletsjer. Iedereen heeft het naar zijn of haar zin vandaag: van lichte blauwe pistes tot pittige zwarte afdalingen. Via een onbekende kloof met tientallen ijswanden glijden we verder naar Civetta en het Cinque Torri gebied. Ooit geweten dat de cliffhanger van de James Bond-film ‘For your eyes only’ hier is opgenomen? Een mooie plaats om uit te rusten en te overnachten!

Maandag – Cortina d’Ampezzo - Lagazuoi

Na het ontbijt gaan we op pad naar het mondaine dorp Cortina d’Ampezzo. Het is een geweldig skigebied waar je je tussen de enorme rotswanden heel klein voelt. Aan het einde van de dag gaan we met de kabelbaan van de Lagazuoi naar boven. In dit gebied bliezen de Oostenrijkers en Italianen tijdens de Eerste Wereldoorlog hele bergtoppen op om een stukje land te veroveren. Het resultaat: nog imposantere bergtoppen! Het berghotel waar we overnachten is onovertroffen, met een machtig uitzicht, En met een beetje geluk zie je hier de arenden rondvliegen.

Dinsdag – Alta Badia - Kronplatz
Vroeg uit de veren, want we gaan een 12 kilometer lange afdaling door een kloof maken. Via een prachtige rode piste en langs geweldige ijsvallen komen we aan bij een arrenslee. Aan een touw achter de slee worden we naar de volgende lift getrokken. Via de pistes van Alta Badia en het onontdekte La Villa gaan we op weg naar Kronplatz. Hier kun je als je wilt alle 68 soorten grappa’s van de huttenwaard proberen…

Woensdag – Sella Ronda
Vandaag gaan we de meest bekende skitocht van Italië maken: La Sella Ronda. Via deze wereldberoemde ronde om het Sella-massief komen we uit bij de hoogste pizzeria met originele houtoven. Hier stallen we de ski’s voor de volgende overnachting.

Donderdag – Val di Fassa - Alba
Op naar Val di Fassa! Een wat minder bekend gebied, maar zeker niet minder mooi. Alba en Pozza di Fassa zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. We slapen vandaag in een gezellig berghotel in Alba.

Vrijdag – St. Cristina - Ortisei
Vandaag gaan we weer richting de eerste berghut waar we hebben overnacht, in het gebied Val Gardena. We stallen de rugzakken en gaan Val Gardena verder ontdekken. Onderweg genieten we van de beste Apfelstrudel van de Dolomieten en nemen de 10 kilometer lange afdaling naar Ortisei. Voldaan gaan we vervolgens terug naar de berghut voor een lekker diner.

Zaterdag - Terugreis
Helaas zit je vakantie er bijna op! 's Avonds vertrekt de bus weer richting Nederland. Eventueel kun je vandaag op eigen gelegenheid nog een dag skiën.


N.B. De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten
Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten

Ski-info

SKIGEBIED Dolomiti Superski

Met zo'n 1200 kilometer aan pistes, 432 liften en 16 skigebieden, is Dolomiti Superski de grootste skiregio ter wereld! De skigebieden liggen in de Dolomieten en zijn allemaal toegankelijk met de skipas van de Dolomiti Superski. De regio is zonnig, maar als de sneeuwval niet optimaal is, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat 90 procent van de pistes besneeuwd kunnen worden. 

De moderne liften zorgen ervoor dat alle gebieden op elkaar aangesloten zijn en je de wereldberoemde Sella Ronda kunt skiën. Deze mooie skitocht doorkruist de skigebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa. 

Dankzij de enorme keuze aan pistes is er voor zowel beginners als gevorderden altijd iets te beleven in de Dolomiti Superski. Het gebied staat in ieder geval garant voor geweldige tochten!

Het gebied beslaat de volgende skigebieden:

Verblijf

Verblijf Berghutten St. Christina

Beschrijving

De berghutten
Deze week slapen we bijna elke nacht op grote hoogte in de bergen. Bij mooi weer kun je hier tot laat in de middag op het terras van de zon genieten, terwijl de koks binnen een diner op tafel goochelen. De berghutten zijn eenvoudige, keurige berghutten direct aan de piste. Gezellig is het hier altijd; met een goed boek erbij, een leuk gesprek of een spelletje. En de volgende ochtend hoef je maar één stap buiten te zetten of je ademt de frisse berglucht alweer in. Met de piste voor de deur begint het alweer te kriebelen… ski’s aan en op naar de volgende hut!

De definitieve berghutten waar we overnachten zijn pas kort voor vertrek bekend.


De kamers

De berghutten beschikken allemaal over kamers voor meerdere personen, meestal met stapelbedden. Mannen en vrouwen liggen bij elkaar op de kamer. We proberen altijd twee kamers exclusief voor onze gasten te reserveren, maar kunnen niet garanderen dat dit ook lukt. Uiteraard zijn er handdoeken, beddengoed en voldoende toiletten en warme douches aanwezig, zodat je na een nacht slapen weer fris de piste op kunt.

Verzorging
Een goed ontbijt is belangrijk, zeker tijdens deze wintersport waarbij je de nodige kilometers piste aflegt. We starten daarom met een smakelijk ontbijt en genieten ’s avonds van een heerlijk diner.

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zoutarm dineren is mogelijk als het bij reservering (in het vak opmerkingen) aan ons doorgegeven is. Vergeet dat dus niet door te geven!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Berghutten St. Christina
Berghutten St. Christina

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten
Singlereis Skihuttentocht in de Dolomieten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer