Singlereizen.nl

Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk

Met een hotel aan de piste, de skilift op 50 meter, één van de meest sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk en met een gemiddelde van meer dan 3 meter sneeuw in het dorp is een witte single wintersport vakantie in Tauplitz zo goed als zeker! 

Hoge bergen, prachtige natuur en een leuk skigebied: dit is waar Tauplitz om bekend staat. Met een gezellige groep singles reizen we naar dit schitterende gebied en maken we ons op voor een single wintersport week vol gezelligheid, inspanning en ontspanning. Vanaf de piste ski je zo naar het hotel om even wat te drinken en daarna stap je zo weer op de ski’s om jouw weg te vervolgen. Wil je na een heerlijke afdaling even gaan après-skiën? Naast het hotel staat de gezelligste après-ski bar van het dorp, waar je langs skiet vanaf de piste!

Met de inbegrepen 6-daagse skipas zijn we overdag voornamelijk op de pistes te vinden. Van lange dalafdalingen tot brede blauwe pistes, van off-piste mogelijkheden tot een funpark. Het afwisselende skigebied is zowel voor beginners als de meer gevorderde skiërs een leuke bestemming voor de komende wintersport. Tussen de middag genieten we van kaiserschmarrn, germknödel of bratwurst mit pommes op de piste. Aan de pistes van Die Tauplitz vind je een aantal gezellige pisterestaurants, waarvan het grootste deel authentieke berghutten zijn.

Tijdens deze single wintersport reis verblijven we in Hotel Sonnenuhr, direct gelegen aan de piste! Zodra je de voordeur uit stapt, sta je op de piste. Het hotel wordt gerund door een Nederlandse familie die een fantastische sfeer weten neer te zetten en de kwaliteit hoog houden.

Tijdens deze reis is Nanja, de eigenaresse van het hotel, ook de reisleiding van de groep. De reisleiding gaat op deze vakantie niet zelf mee skiën, maar weet wel de mooiste stekjes en routes voor een enerverende skidag en heeft ze de beste tips voor een leuke activiteit of excursie!

Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk
Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om overdag van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie nog afwisselender maken. Wil je na een heerlijke afdaling even gaan après-skiën? Naast het hotel staat de gezelligste après-ski bar van het dorp! Als je richting het hotel skiet vanaf de piste, ski je zo langs de Schirmbar met terras.  Naast het skiën zijn er ook verschillende langlauf-loipes in de omgeving of kunnen we een mooie winterwandeling maken.

Rodelen
Met degene die nog energie over hebben kunnen we op dinsdag of zaterdag in het begin van de avond gaan rodelen! Wat is leuker dan in het besneeuwde winterlandschap op de verlichte rodelbaan een rodelrace met de groep te ondernemen? De snelheidsmeter zorgt voor de extra kick: ga jij harder dan je medereizigers? Bij de rodelbaan vind je de gezellige Skihütte Grafenwiese, waar we onze energie even kunnen opladen met een drankje. De prijs per rodel-afdaling is €3 p.p., inclusief gebruik van de lift en materiaal (excl. vervoer)

Wellness
Wil jij een avondje heerlijk ontspannen? In Bad Mittendorf vind je de Grimming Thermen, een uitgebreid wellness complex. Herstel je spieren door een duik te nemen in de 3 binnenbaden en 4 buitenbaden en te relaxen in de 8 sauna’s en dampgrot. Toegang: €15 (excl. vervoer)

Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk
Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk

Ski-info

SKIGEBIED Die Tauplitz

Die Tauplitz is een rustig skigebied waar wachttijden bij de moderne liften nauwelijks voorkomen. Het skigebied is niet heel groot, maar wel heel gevarieerd en gelegen in een mooi landschap. Die Tauplitz is een skigebied erg geschikt voor beginners, maar ook lichtgevorderde skiërs kunnen zich hier goed vermaken. Er zijn genoeg oefenpistes te vinden die erg vlak zijn. Ook voor kinderen is het een geschikt gebied, er zijn een aantal kinderlanden te vinden. Ben jij een echte gevorderde skiër? Dan zijn de pittige pistes van Lawinenstein iets voor jou.

Je kunt genieten van ruim 40 kilometer aan pistes en daarna kun je altijd terecht bij een van de gezellige pisterestaurants waarvan zich er een deel in authentieke berghutten bevinden. Het unieke aan Die Tauplitz is dat er midden in het skigebied een klein authentiek almdorp ligt waar je dwars doorheen skiet. Daarnaast is het gebied bijzonder sneeuwzeker, de gunstige natuurijke ligging zorgt ieder jaar weer voor een dik pak sneeuw die het vaak tot diep in het voorjaar uithoudt.


SKIGEBIED Axamer Lizum

Axamer Lizum, dat in 1964 en 1976 gebruikt werd voor de Olympische Winterspelen, is een skigebied dat voor iedere wintersporter iets te bieden heeft. Sneeuw is hier gegarandeerd vanaf half november tot eind april, omdat er voor een groot deel ook sneeuwkanonnen ingezet kunnen worden. Het skigebied, dat bestaat uit ruim 40 kilometer aan pistes, behoort tot de skiregio Olympia Skiworld.

Voor de beginnende wintersporter is er maar liefst 7 kilometer aan blauwe pistes. De gevorderde skiër of snowboarder kan zich naar hartelust uitleven op 21 kilometer aan rode pistes en 2 kilometer aan zwarte pistes. De overige 11 kilometer bestaan uit uitgezette skiroutes. Voor de snowboarders is er een funpark en de doorgewinterde wintersporter kan zich beperkt off-piste uitleven. Er zijn 6 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 1 gondellift, waardoor er geen lange wachtrijen zijn. Houd je het liever rustiger? Dan kun je hier genieten van maar liefst 30 kilometer aan langlaufloipen.

Wintersport maakt natuurlijk hongerig en ook hier wordt aan gedacht. Voor ontspanning, een hapje en een drankje kan men terecht in een van de vele berghutjes op de piste of in het panoramarestaurant op de top op 2340 meter.

De wintersporters die niet genoeg uitdaging vinden in Axamer Lizum kunnen ook terecht in andere populaire skigebieden rondom Innsbruck. Met een gedeelde skipas en via een speciale busverbinding zijn deze gebieden eenvoudig te bereiken.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnenuhr

Beschrijving

Wij verblijven in hotel Sonnenuhr, in het authentieke plaatsje Tauplitz. Ten opzichte van alle andere hotels in de omgeving heeft dit hotel verreweg de beste ligging: het hotel ligt direct aan de piste en op 50 m van de stoeltjeslift. Stap in je skischoenen, klik je ski’s vast en je bent klaar om te gaan!  Alle kamers hebben een schitterend uitzicht over de bergen en ook in het panoramarestaurant zal het uitzicht je verbazen. De sfeer in het hotel is zoals je in een typisch Oostenrijks hotel verwacht: iedereen is even vriendelijk en zullen er alles aan doen om jou en de groep een top vakantie te bezorgen!

Kamers en faciliteiten

Het hotel beschikt over 30 kamers. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een fantastisch uitzicht op de bergen! Iedere kamer beschikt over een douche/bad en toilet, TV en een aantal kamers hebben een balkon. In het hele hotel kun je gebruik maken van de gratis Wi-Fi verbinding.

Geniet van de omgeving en uitzicht op het prachtige terras van hotel Sonnenuhr, duik lekker de sauna in aan het einde van de dag en drink een drankje in de huisbar van het hotel. Vanaf 16:00 uur kun je voor de après-ski ook terecht in de bar van het hotel, uiteraard geheel corona proof!

Verzorging

We verblijven in Hotel Sonnenuhr op basis van Halfpension. Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met onder andere eitjes en verse broodjes. ’s Avonds kun je aanschuiven voor een heerlijk verzorgd diner uit een uitstekende keuken!  Eén avond serveert het hotel een speciaal diner met taartenbuffet en nog vele andere lekkernijen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnenuhr
Hotel Sonnenuhr

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk
Singlereis Single Snow Club Tauplitz, Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer