Singlereizen.nl

Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness

Het prachtige eiland Sardinië is een heerlijke locatie voor een single wandelvakantie. Tijdens deze singlereis zijn drie afwisselende wandeltochten inbegrepen. Geniet van de prachtige natuur, ruik de geur van kruiden en pijnbomen gedurende de wandeltochten in het voor- en naseizoen. In het voorjaar is dit deel van Sardinië, de Baronia op haar mooist. De prachtige velden en valleien staan in bloei en vormen een fel contrast met de strak blauwe hemel.

Kortom, voor iedereen is er wat wils tijdens deze 8 daagse singleries. 

Bezienswaardigheden
Sardinië is tijdens haar geschiedenis door allerlei volken veroverd, overblijfselen van deze volkeren zijn op het eiland terug te vinden. Het meest opvallend zijn echter de prehistorische Nuraghen, mysterieuze torens van los gestapelde stenen, waarvan er nog zo’n 7.000 stuks over het hele eiland verspreid te vinden zijn. Andere prehistorische overblijfselen zijn Tombe di Giganti (reuzengraven), Dolmen en Domus de Janas (elfenhuizen). Wil je tijdens je vakantie meer zien van het eiland? Er zijn ook diverse boot- en busexcursies naar diverse bezienswaardigheden langs de kust en naar het ruige binnenland van dit bijzonder mooie eiland.

Vol pension
Je hoeft werkelijk nergens aan te denken, want alles is geregeld van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet, buffetlunch en een smakelijk diner. Dagelijks is er een gezellig Happy Hour, met gratis bier, wijn en fris. Hier leer je naast de mensen uit je eigen groep ook andere deelnemers kennen.

Natuur
De natuur in het Sardijnse binnenland is woest en leeg, alleen schaapherders met hun kudden overleefden hier. De oostkust van Sardinië is prachtig, mooie zandstranden wisselen zich af met intieme baaien met rots- en kiezelstranden. De pijnboombossen zorgen voor schaduw tijdens de warme zomers. Tijdens onze wandel- en fietstochten beleef je de prachtige natuur en landschappen van Sardinië op een unieke wijze.

Wellnessvakantie
Wellness is meer dan een vakantie alleen. Hier kom je helemaal tot rust, laat alle spanning van je afvallen en laad je jezelf weer op met nieuwe energie. Begin of eindig de dag met een ontspannen uurtje yoga in het bos of bij de mooie kustlijn. Om alle stress van je af te laten vallen of je vermoeide lichaam te verzorgen na een wandeling, kun je naast de inbegrepen massage, voor verschillende massages inschrijven of deelnemen aan een meditatie-sessie.

Wandelen
De gezonde lucht en de rust in het pijnbomenbos maken van MANDRAS de perfecte plaats om je midden in de natuur terug te trekken. Eenzame strandjes direct bij de camping, nodigen je uit tot heerlijke wandelingen langs de kust.

More to do..
Naast het al complete pakket is er natuurlijk nog veel meer te doen: 

Gedurende de verlengingsweek zijn de onderstaande, optionele activiteiten bij te boeken;
Huur windsurfmateriaal, per uur €25,-
Kayaktrip langs de kust van Orosei (hele dag) €59,- (alleen mogelijk van eind juni t/m begin september)
Canyoningtrip (halve dag) €69,- (alleen mogelijk van eind juni t/m begin september)
Caving (halve dag) €49,- (alleen mogelijk van eind juni t/m begin september)
Massage €35,-
Mountainbiketour (met begeleiding, halve dag) €30,-
Wandeltocht (met begeleiding, halve dag) €20,-
Boottocht langs de kust van Orosei (hele dag) €45,-

* Genoemde prijzen zijn richtprijzen en kunnen ter plaatse afwijken.

Geef bij je boeking telefonisch of per mail aan dat je graag een verlengingsweek wilt boeken. Let op, deze is op aanvraag.

Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness
Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness

Activiteiten

Dag 1 - Eindhoven - Alghero
De reis vertrekt vanaf Nederland. Hier ontmoeten we onze medereizigers en leren we elkaar al een beetje kennen. De groepsreis kan beginnen! We vliegen naar Sardinië, waar we met onze groepsgenoten worden opgewacht door de mensen van de camping. Per bus worden we naar de camping gebracht waar we deze week zullen verblijven. Bij aankomst checken we in, eten we een hapje, krijgen we een drankje en worden we bijgepraat over het programma van de komende week. Een beter begin kunnen we je niet wensen!

Dag 2 - Vrije dag
Vandaag hebben we een vrije dag. Je kunt deze zelf zo actief invullen als je wilt! Je kunt de prachtige onderwaterwereld ontdekken met het gratis snorkelmateriaal. De kano’s zijn vrij tot onze beschikking als je zin hebt in een leuke activiteit, wat jij wilt! Zin in een dagje ontspannen? Doe dan mee met yoga of geniet van een heerlijke massage. Ga je liever lekker een boek lezen in een hangmat of gewoon een strandwandeling maken? Alles is mogelijk tijdens deze actieve groepsreis. Je kunt heel veel verschillende activiteiten doen op deze vrije dag. Mountainbike huur (halve dag) €13,- , wandeltocht (met begeleiding, halve dag) €20,-, boottocht langs de kust van Orosei (hele dag) €45,- en de huur van windsurf materialen (per uur) €25,-.

* Genoemde prijzen zijn richtprijzen en kunnen ter plaatse afwijken.

Yoga en Wellness
Yoga: dagelijks van 07.00-08.00 uur en van 17.00-18.00 uur gratis en geheel vrijblijvend!
Massage: meerdere massages €35,00 per keer, diverse massages mogelijk!

Dag 3 - Wandeltocht Fruit Route Monte Albo - Siniscola
De gezonde lucht en de rust in het pijnbomenbos maken van MANDRAS de perfecte plaats om ons midden in de natuur terug te trekken. Eenzame strandjes direct bij de camping nodigen ons uit tot heerlijke wandelingen langs de kust. Vandaag gaan we een wandeling maken langs de fruit route. Deze wandeling leidt ons door woeste en ruige landschappen met rozemarijn en lavendel. Tijdens de wandeling komen we oude kalkoven tegen, waarna we onze weg vervolgen naar Siniscola. Deze prachtige wandeling gaat ook door een boerengebied vol met fruit- en notenbomen. Bij aankomst in Siniscola hebben we alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een heerlijke cappuccino. Kortom, een onvergetelijke dag op het prachtige Sardinië.

Dag 4 - Wandeltocht Biderosa - Berchida
Er staat wederom een wandeltocht op het programma! Deze keer gaan we het natuurgebied Biderosa bezoeken. Dit ligt ten zuiden van Capo Comino. De wandeling leidt je door een bosrijke omgeving, langs een rustig meertje en naar een uitkijkpost in de buurt van Berchida. Vanaf deze uitkijkpost zullen we een prachtig uitzicht hebben over de zee en de omgeving van Biderosa en Berchida. Na dit adembenemende moment gaat de wandeling verder langs de kust, met blote voeten over het strand richting de kabouterbar. Hier worden we weer opgehaald door de chauffeur die ons naar de camping brengt, waar je de middag vrij te besteden hebt.

Dag 5 - Binnenlandexcursie
Tijd om het binnenland te ontdekken! Vandaag staat er een prachtige binnenlandexcursie op het programma. De natuur én cultuur van Sardinië zijn erg indrukwekkend, deze moeten natuurlijk ontdekt worden! Het binnenland van Sardinië is woest, dit staat in contrast met de fijne zandstranden, gezellig baaitjes en de pijnboombossen die voor verkoeling zorgen. De geschiedenis van Sardinië heeft veel sporen achtergelaten en deze gaan we vandaag ontdekken. Er zijn prehistorische Nuraghen, dit zijn mysterieuze torens van opgestapelde stenen. Ze liggen verspreid over het hele eiland! We gaan het plaatsje Irgoli bezoeken, bekend om zijn mooie muurschilderingen. We struinen door het kleine stadje, opzoek naar de mooiste schilderingen, waarbij onze gids ons met al zijn enthousiasme zal rondleiden. Daarnaast staan ook een bezoek aan de de Tombe de Gigante en de Domus de Janas op het programma. Uiteraard mag ook een bezoekje aan de ijssalon voor het lekkerste ijs van Sardinië niet ontbreken. Tijdens deze actieve binnenlandexcursie gaan we natuurlijk ook lekker lunchen. Dit is een picknick die op een echt idyllische plaats wordt gehouden, midden in de natuur op een groenrijke heuvel. Wat heeft Sardinië toch veel te bieden!

Dag 6 - Vrije dag
Deze dag kun je er weer voor kiezen om leuke activiteiten te doen of lekker te ontspannen. De keuze is aan jou. Zin in een boottocht? Vandaag wordt er één georganiseerd langs de golf van Orosei. Vanavond staat het diner weer op het programma, waar we nagenieten van de afgelopen week en genieten van een goed glas wijn of bier.

Dag 7 - Wandeltocht Monte Senes
Vandaag maken we een wandeltocht over de bergtoppen van de Monte Senes in de buurt van Irgoli. We lopen op een hoogte van 850 meter met prachtige uitzichten over de Golfo di Orosei en de Monte Albo. Het brede gravelpad gaat over in smallere paadjes en uiteindelijk komen we bij de Pirastru Tortu, de Sardijnse perenboom, waar we een langere stop houden en genieten van de stilte van de natuur. Een redelijke fysieke conditie is gewenst bij deze wandeltocht. Tijdens het laatste deel van deze wandeling hebben we de kans om geiten, koeien en wilde paarden tegen te komen.

Dag 8 - Op naar Nederland
Er is alweer een einde gekomen aan deze actieve groepsreis. Maar wat was het hier super mooi! We worden opgehaald door de bus die ons naar het vliegveld brengt. Na de vlucht nemen we afscheid van elkaar en denken we nog lang terug aan deze reis.


Let op; door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van het programma worden afgeweken.

Wil je graag nog een week blijven? Boek dan een verlengingsweek exclusief activiteiten, maar inclusief maaltijden, de bijbehorende drankjes en de dagelijkse happy hour. Geniet dan voor een klein prijsje nog eens een hele week van het prachtige Sardinië!

Prijs verlengingsweek per datum;
28 april t/m 5 mei € 366,-
5 t/m 12 mei: €366,-
9 juni t/m 16 juni € 310,-
16 juni t/m 23 juni € 310,-
1 september t/m 8 september € 310,-
8 september t/m 15 september € 310,-

Geef bij je boeking telefonisch of per mail aan dat je graag een verlengingsweek wilt boeken. Let op, deze is op aanvraag.

Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness
Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness

Verblijf

Verblijf Camping Mandras

Beschrijving

De camping
Camping Mandras is een gezellige, niet al te grote 3-sterrencamping. Onze tenten staan opgesteld tussen de pijnbomen, zodat je tijdens de warme dagen voldoende schaduw hebt. Het sanitair is er netjes en ligt op korte afstand van de tenten. De camping beschikt over een receptie, restaurant, pizzeria, bar, tennisbaan en een kleine campingwinkel. Voor een verkoelende duik kun je terecht in het zwembad, waar ook een ligweide bij is. Ook niet onbelangrijk: Er is een speciaal relaxgedeelte met hangmatten en midden in de natuur zijn hutjes opgezet voor een ontspannende massage.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Mandras
Camping Mandras

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Samenwerking partners
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met een van onze partners.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Kosten verlengingsweek niet inbegrepen
Let op: de bijkomende kosten voor de verlengingsweek zijn niet bij de prijs van deze reis inbegrepen. De bijkomende kosten van de verlengingsweek en de optionele activiteiten staan in de programmabeschrijving van deze reis vermeld. Houd er rekening mee dat alle activiteiten gedurende de verlengingsweek optioneel (en dus exclusief) zijn en los van de reis geboekt dienen te worden. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness
Groepsreis Sardinie Wandel en Wellness

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer