Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand

Thailand 15-daagse singlerondreis
Thailand is al jaren de nummer één verre vakantiebestemming! Wanneer je voor het eerst een verre reis wilt maken, is Thailand het ideale reisdoel, maar ook voor ervaren backpackers is Thailand één van de leukste bestemmingen voor een rondreis. Natuurlijk bezoeken we een aantal hoogtepunten die je echt niet mag missen en we gaan ook van de gebaande paden af om het échte Thailand te verkennen. Deze reis biedt afwisseling en veelzijdigheid en je komt al snel in aanraking met het chaotische leven in Bangkok. De hoofdstad van Thailand kunnen we met de tuktuk, de longtailboat en per fiets verkennen. De tegenstellingen tussen de armoedige Khlongs en de mooie paleizen zullen je bijblijven. Via de indrukwekkende brug over the River Kwai , reizen we per longtailboat naar ons drijvende hotel, waar we een duik kunnen nemen in de junglerivier. Als dit geen vakantiegevoel is!

Ontdek de magische Thaise eilanden en stranden
Na deze unieke ervaring stappen we in de bus naar de oude hoofdstad Ayuthaya, om onder leiding van een vlotte gids de eeuwenoude tempels en ruïnes te bewonderen. Met de nachttrein reizen we vervolgens naar het noorden van Thailand, om te voet de traditionele bergstammen in afgelegen dorpen te kunnen ontmoeten. Hier kun je nog olifanten tegen het lijf lopen, een ervaring die je niet wilt missen. Na alle ervaringen hoef je alleen nog maar te relaxen op een prachtig bounty eiland. Wat een straf! Ons paradijs aan het einde van de reis is het eiland Ko Chang. Dit eiland, wat in feite één groot nationaal park is, heeft leuke restaurantjes, barretjes en stranden om bij weg te dromen!

Op reis met leeftijdsgenoten
Wanneer je met ons op reis gaat, vier je altijd vakantie met een groep leeftijdsgenoten. Dit jaar is deze reis beschikbaar voor single reizigers in de leeftijdscategorie 35 tot en met 49 jaar. Wel zo fijn om met andere singles op te trekken die in dezelfde levensfase zitten. De groepssamenstelling – en leeftijden – kun je zien in het tabblad Prijzen en Data. Omdat iedereen de vakantie in z’n eentje boekt, bouw je gauw een hechte band met elkaar op en ontstaan er vaak mooie vriendschappen. Samen maken jullie er een mooie en gezellige rondreis van!

Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand
Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand

Activiteiten

Reisprogramma:

Dag 1: Amsterdam - Bangkok

Dag 2-3: Bangkok
Na de nachtvlucht komen we aan in Bangkok op dag 2. We gaan onszelf opfrissing en daarna meteen de straat weer op, want dat is de plek waar het leven zich afspeelt in Azië. Bangkok heeft als wereldstad veel te bieden. Je kunt heerlijk slenteren in Chinatown of één van de vele tempels of paleizen bezoeken, zoals het Grand Palace. Bangkok kan je ook op een andere manier beleven, bijvoorbeeld met een boottocht door de Khlongs. Het is indrukwekkend om te zien hoe de één de was doet in de rivier, de ander zijn hengeltje uitgooit en nog een ander een duik neemt. Ook een hele belevenis is een fietstocht door de stad, waarbij je door het dagelijkse leven van de gewone Thai fietst. Je fietst door smalle steegjes, over gammele bruggetjes, maar ook door de groene delen van Bangkok. De dag sluiten we natuurlijk af op Kao San Road met vele gezellige cafés.

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
We laten het hectische Bangkok achter ons en de rondreis door Thailand begint nu pas echt. Vroeg in de ochtend vertrekken we per minibus naar Kanchanaburi waar we een bezoek brengen aan de beruchte “Bridge over the River Kwai”, waar vele westerse krijgsgevangenen aan gewerkt hebben en velen daarbij het leven lieten. Ook bezoeken we het oorlogsmuseum en de War cemetery. Aan het einde van de middag maken we een dagrugzak klaar, om alleen het hoognodige mee te nemen naar de Jungle Rafts. Dit zijn drijvende hotelkamers op de River Kwai, omringd door prachtige natuur. Afhankelijk van onze aankomsttijd kun je nog naar een Mon dorp lopen of een Thaise massage nemen. 

Dag 5: Kanchanaburi
Vandaag gaan we op pad naar het Erawan National Park. Hier maken we een wandeling naar de Erawan watervallen om van een frisse douche te genieten! Bij sommige watervallen kun je zelfs genieten van een Fish massage, waarbij je door vissen verlost wordt van je dode huidcellen.

Dag 6: Kanchanaburi – Ayuthaya – Chiang Mai

Dag 7: Chiang Mai
Vandaag vertrekken we per minibus naar Ayuthaya. Hier nemen we de tijd om de bekende tempelruïnes te verkennen. De meest indrukwekkende is de in de 14de eeuw gebouwde Wat (=tempel) Sri Sanpet, maar ook de Wat Phananchoeng en Wat Yai Chai Mongkol zijn een bezoek waard.

De nachttrein brengt ons naar Chiang Mai, de grootste stad in het noorden van Thailand. Na aankomst in Chiang Mai merk je meteen dat de sfeer hier een stuk relaxter is dan in Bangkok. We hebben de hele dag de tijd om de stad te verkennen. Je kunt naar de bergtempel Doi Suthep gaan, goedkoop shoppen en eten op de Night Bazar of Thais leren koken in een 'Thai Cookery School'.

Dag 8-9: Chiang Mai of optionele Trekking langs bergstammen
Avonturiers kunnen optioneel een 2-daagse trekking (vooraf bij te boeken voor €155) maken. Wanneer je deze trekking niet gaat doen, dan blijf je in Chiang Mai en kun je allerlei optionele activiteiten ondernemen. Je kunt je wagen aan de “Canopy tour flight of the Gibbons”! Via kabels beweeg je je van platform naar platform door de jungle. Ook kun je een fietstocht maken door de omgeving bij Chiang Mai.

Optionele trekking 2 dagen
Ten noorden van Chiang Mai ligt een prachtig berggebied, de groene uitlopers van de Himalaya. Hier leven nog steeds traditionele bergstammen in kleine dorpjes. We maken een tweedaagse trekking door het berggebied onder leiding van een lokale gids. Alle maaltijden tijdens de trekking zijn inbegrepen en we overnachten in primitieve hutjes in de traditionele dorpen.
We worden ’s ochtends vroeg bij ons guesthouse in Chiang Mai opgehaald. Allereerst bezoeken we de Mae Kachan Hot Spring. Na de lunch (inbegrepen) rijden we naar Mae Boon Luih, een Lahu dorpje, en vervolgens gaan we naar het huis van Mr. Peng in het dorpje Ban Lai. Mr. Peng is de gids tijdens onze trekking. Hij neemt je mee op een hike van 2 ½ uur door een bosgebied, langs een riviertje en door een vallei. Onderweg maken we kennis met de kleurrijke bergstammen. We komen langs Mae Poon Noi Karen village, waar we naar de vriendelijke bewoners zwaaien, om onze trek te vervolgen naar Mae Poon Noi village. Hier zullen we de nacht doorbrengen in een homestay. Na aankomst in het dorpje kunnen we met de kinderen spelen, zingen met de bewoners en kunnen we aanschuiven voor een echt Thais diner.
De volgende dag lopen we gedurende 3 ½ uur door de bergen, langs diverse stammen, via rijstvelden en door prachtige natuur. We maken onderweg regelmatig stops, waaronder een picknickstop. Aan het einde van de middag nemen we afscheid van Mr. Peng en keren we terug naar Chang Mai, waar je eventueel kunt genieten van een welverdiende massage.

Prijs per persoon: €155 (vooraf bij te boeken)
Inbegrepen in de trekking:

- Transport
- Homestay overnachting in Mae Poon Noi village
- 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
- Engels sprekende gids
- Slaapzak, mosquitonet en matras

Dag 10: Chiang Mai – Bangkok
We hebben de hele dag ter vrije besteding in Chiang Mai. Vaak wordt er vandaag voor de kookcursus gekozen, maar je kunt ook nog gaan mountainbiken, een quad tocht maken, lekker langs de kraampjes op de bazaar slenteren of een rondwandeling maken door de stad. ’s Avonds stappen we op de nachttrein naar Bangkok, waar we de volgende ochtend aankomen.

Dag 11: Bangkok – Ko Chang

Dag 12-13: Ko Chang
We blijven niet lang in Bangkok, want we reizen meteen door per minibus naar Ao Thammachart. Per boot maken we de overtocht naar het tropische eiland Ko Chang. De laatste dagen in Thailand verblijven we in een gezellig Beach Resort direct aan het strand. Ko Chang is bedekt met jungle en staat bekend om de mooie stranden. Het eiland is ook erg populair bij de eigen Thaise bevolking en bij backpackers. Hier kun je diverse watersporten ondernemen, een snorkeltrip maken, maar natuurlijk ook heerlijk relaxen op de witte stranden. ’s Avonds is hier genoeg te doen en we zoeken dan ook zeker de gezellige barretjes op.

Dag 14: Ko Chang – Bangkok

Dag 14/15: Bangkok – Amsterdam
Onze rondreis door Thailand komt langzaam tot zijn einde en per boot keren we weer terug naar het vasteland, waarna we met onze bus terugreizen naar de luchthaven van Bangkok of naar Bangkok (afhankelijk van het vluchtschema). 's Avonds laat, net na middernacht of de volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Aankomst in Nederland is op dag 15 in de ochtend of avond.

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand
Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand

Verblijf

Verblijf Accommodaties conform Thailand programma

Beschrijving

In Bangkok verblijven we in een hotel midden het hart van Bangkok, vlakbij Kao San Road. Bij de River Kwai verblijven we in unieke drijvende hotelkamers (Jungle Rafts).

In Chiang Mai overnachten we in een prima, centraal gelegen hotel, waardoor je makkelijk de stad kunt verkennen. Wanneer je de 2-daagse trekking maakt, slaap je in hutjes in een lokaal dorp. Je neemt die dagen alleen de hoognodige bagage mee in een rugzak. De rest kun je achterlaten in Chiang Mai.

Op het eiland Ko Samet verblijven we in een resort aan het witte zandstrand!

Gedurende twee nachten overnachten we in de trein, in tweede klasse airconditioned slaapcouchettes.

Wanneer je alleen boekt kun je kiezen voor een tweepersoonskamer op indeling (zonder toeslag) of tegen een meerprijs een éénpersoonskamer boeken (geldt niet in de nachttrein). 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties conform Thailand programma
Accommodaties conform Thailand programma

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Thailand dag 2 en dag 15
De vliegreizen naar Bangkok zijn op de heenreis nachtvluchten. Aankomst is op dag 2 in de ochtend of middag. Afhankelijk van het vluchtschema gaat de vlucht op dag 14 's avonds laat, net na middernacht of de volgende ochtend op dag 15 terug naar naar Amsterdam. Aankomst in Nederland is op dag 15 in de ochtend of avond.

1-persoonskamer
Als je een 1-persoonskamer boekt verblijf je alleen op een kamer (hiervoor wordt een toeslag berekend). Let op: 1-persoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

2-persoonskamer
Als je een 2-persoonskamer boekt verblijf je met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht op deze kamer.

Wijzigingen voorbehouden
Genoemde activiteiten/reisprogramma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Niveau
Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel wenselijk.

Vlucht rondreis
Vliegreizen boeken is tegenwoordig eenvoudig. Wanneer je goed zoekt kun je zo maar een scherpe deal vinden. Zeker wanneer je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt, kan het heel aantrekkelijk zijn je eigen vliegreis te boeken. Zie het kopje "Vervoer" voor meer informatie.

Vaccinaties
Omdat wij geen medische instelling zijn mogen wij geen informatie geven over de eventuele vaccinaties die je nodig hebt voor deze rondreis. Je kunt dit navragen bij je huisarts of de GGD!

Verre reizen programma
Kijk het volledige programma van de single rondreis door onder het kopje "Activiteiten".

Op reis met leeftijdsgenoten
Wanneer je met ons op reis gaat, vier je altijd vakantie met een groep leeftijdsgenoten. Wel zo fijn om met andere singles op te trekken die in dezelfde levensfase zitten. De groepssamenstelling kun je zien in het tabblad Vertrekdata, prijzen en groepsinfo. Omdat iedereen de vakantie in z’n eentje boekt, bouw je gauw een hechte band met elkaar op en ontstaan er vaak mooie vriendschappen. Samen maken jullie er een mooie en gezellige vakantie van, maar altijd met de vrijheid om er alleen op uit te gaan. Je mag natuurlijk ook met ons mee als je wel een relatie hebt, maar je partner thuis blijft. Uiteraard kan je ook boeken samen met een broer, zus, vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie willen.

Verzekeringen
We raden je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren, je kan niet gaan of je moet eerder naar huis door omstandigheden in je naaste familie of je moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent want dan kost het je namelijk veel geld. Een reis- en annuleringsverzekering is niet inbegrepen maar kun je wel afsluiten als je dit wilt.  Als je reisverzekering bij ons afsluit is dit inclusief bijzondere sportendekking.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand
Singlereis Rondreis Cultuur Snuiven Thailand

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer