Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba

Ruik de geur van tabak, proef een overheerlijke Mojito, Cuba Libre of Piña Colada, voel de Salsa vibes als bandjes Cubaanse muziek gaan spelen en kijk je ogen uit op de vele mooie plekjes in Cuba. Geniet van de indrukwekkende historie, vriendelijke Cubanen, charmante steden, tropische stranden en prachtige natuur. Wanneer je het authentieke Cuba nog wilt ontdekken, is het nu tijd om deze indrukwekkende rondreis te maken! Heel langzaam is dit communistische eiland in de Caribbean aan het moderniseren. Wanneer je nú naar Cuba gaat, voelt dat nog steeds als een reis terug in de tijd. Sinds Fidel Castro in 1959 voor een revolutie zorgde, zijn Westerse invloeden buiten de deur gebleven. Het straatbeeld wordt bepaald door oldtimers, historische gebouwen en vriendelijke Cubanen met een sigaar in de mond en een gitaar in de hand.

Salsa, stranden en prachtige natuur
Jouw Cuba singlereis is een ideale mix van muziek, salsa, lekkere drankjes, actief bezig zijn in de mooiste natuurgebieden en bijkomen op heerlijke stranden. Je lokale Cubaanse gids spreekt Nederlands en laat jou graag de mooiste plekjes van dit fascinerende eiland zien. Dit is echt één van de mooiste rondreizen in Cuba! Hou er wel rekening mee dat door onze manier van reizen er veel op z’n Cubaans gaat. Planningen zijn er om om te gooien en door improvisatie ontstaan er vanzelf de leukste situaties en interacties met de locals. Laat je verrassen en ga mee in het ritme van het land, met een Mojito in je hand!

Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba
Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba

Activiteiten

Reisprogramma:
Tijdens deze reis zul je vele facetten van Cuba leren kennen, het bruisende van de hoofdstad Havana, de bijzondere natuur van de Viñales Vallei, het koloniale Trinidad en niet te vergeten de prachtige stranden.

Dag 1: Amsterdam – Havana
Op Schiphol ontmoet je je reisgenoten en de reisleider. Samen vliegen we naar Havana. Als we op Cuba zijn aangekomen, worden we welkom geheten door onze lokale Cubaanse gids. De gids zal ons tot Varadero op dag 12 vergezellen en veel over Cuba kunnen vertellen. Je gids spreekt Engels of Nederlands en is een echte Cubaan. Ideaal! Per bus reizen we naar ons hotel in het centrum van Havana. Als we nog tijd over hebben, zoeken we nog een leuk cafeetje op.

Dag 2: Havana
Havana is een stad waar je dagen lang rond kunt dwalen. Op dag 2 maken we een stadswandeling door het koloniale, grotendeels gerestaureerde Havana, maar nemen ook een kijkje in het deel van de stad waar lokale Cubanen leven en wonen. Onze stadswandeling eindigt in Bodeguita del Medio, de stamkroeg van Ernest Hemingway. In deze beroemde bar staat een lunch op de planning. Als je wil kun je natuurlijk ook een mojito proeven (op eigen kosten). Dit schijnt namelijk de geboorteplek van deze heerlijke cocktail.

’s Middags gaan we een oldtimer tour maken. Wanneer je denkt dat de oldtimers hier alleen voor toeristen rijden, dan heb je het mis. De klassieke oldtimers zijn hier nog steeds het gebruikelijke vervoersmiddel. Tijdens deze tour ontdek je bijzondere plekken buiten het oude centrum, zoals het plein van de Revolutie waar Fidel urenlange toespraken hield.

’s Avonds kunnen we een leuke Paladares opzoeken. Sinds 2013 zijn de regels voor Cubanen om een eigen restaurant te runnen verruimd. Dat is ten goede gekomen aan de kwaliteit en creativiteit. Je krijgt van ons een handig gidsje met suggesties voor leuke en goede Paladares. Geniet van de Cubaanse keuken!

Dag 3: Havana
Wanneer je in Cuba bent, ga je vanzelf swingen als je de klanken van de Cubaanse muziek hoort. Deze morgen staat een Salsa les op het programma. Wel zo handig om de basis van deze Latijns Amerikaanse dans te kennen.

De middag is vrij te besteden. Op je gemak door de stad slenteren of met de hop on hop off bus rondreizen zijn eigenlijk de beste manieren om alles te ontdekken. Leuke plekken om te bezoeken zijn het Museum van de Revolutie, Calle San Rafael, Capitolio Nacional, de sigaren- en rumfabriek, de Necropolis Cristóbal Colón en Plaza Vieja.

Dag 4: Havana – Las Terrazas - Viñales
We verlaten Havana en reizen met onze eigen bus naar Viñales. Onderweg brengen we een bezoek aan Las Terrazas in het “Sierra del Rosario” gebergte. Hier kunnen we een mooie wandeling over de Serafina Trail (4km) door het Las Terrazas Biosphere reserve maken of een canopy tour (tocht door de boomtoppen) doen (optioneel). Na deze tussenstop, inclusief lunch, reizen we door en komen aan in Viñales, iets buiten Pinar del Rio. We verblijven de komende 3 nachten in een hotel of op een bungalowpark in de natuur.

Dag 5: Vallei van Viñales
Vandaag wandelen we door een van de mooiste streken van Cuba, de prachtige Viñales-vallei. Bekend van de “mogotes”, de uit kalksteen en mergel ontstane plateau´s, die het prachtige bergland markeren. Hier groeit de beste tabak ter wereld. Tijdens een prachtige wandeling door de vallei komen we langs diverse Mogotes en tabaksvelden en zwaaien we naar de boeren die met een os het land aan het ploegen zijn. We krijgen een goede indruk hoe de mensen op het platteland leven en hoe tabak geproduceerd wordt. Aan het einde van de wandeling brengen we een bezoek aan een boerenfamilie thuis en krijgen we onder het genot van een kopje Café Cubano een demonstratie sigaren rollen. Wanneer je wilt kun je voor een klein prijsje de beste sigaren van de wereld rechtstreeks bij de boer kopen! 

Naast wandelen zijn er ook andere (optionele) activiteiten mogelijk zoals een bezoek aan de Gran Caverna de Santo Tomás, de grootste grot van Cuba, een bezichtiging van een 120m lang schilderij over de evolutietheorie op Mogote dos Hermanas of paardrijden.

Dag 6: Cayo Jutias
Vandaag maken we een tocht naar Cayo Jutias, gelegen aan de noordelijke kust van Viñales. Dit is het meest onontdekte strand van de regio Pinar del Rio. Er zijn hier geen hotels langs het 3 kilometer lange parelwitte zandstrand. Er is hier slechts een restaurant en een klein hutje waar kayaks verhuurd worden. Cayo Jutias is een klein schiereiland bedekt met mangrove. Voor het echte paradijsgevoel is het fantastisch om hier te relaxen aan het strand en te zwemmen in de turquoiseblauwe zee. Ultiem genieten dus!

Dag 7: Viñales – Cienfuegos
Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. Met onze bus reizen we via Havana naar Cienfuegos. Ga lekker zitten en laat het Cubaanse landschap voorbijkomen tijdens deze busrit. Er is onderweg genoeg te zien! Na aankomst checken we in en kunnen we gaan slenteren over de Cienfuegos boulevard,  Cuba's langste boulevard.

Dag 8: Cienfuegos
Na een drankje bij Palaccio d Valle maken we een boottocht in de baai van Cienfeugos. We varen naar het Castillo de Jagua aan de overkant van de baai. Dit fort uit de 17e eeuw is gebouwd om piraten buiten de deur te houden. Na de boottocht kun je lekker relaxen bij het zwembad, de stad verkennen of naar het dolfinarium in Cienfuegos gaan om te zwemmen met dolfijnen en een dolfijnenshow bij te wonen (let op, er zijn Cubaanse openingstijden, op onverwachte momenten kan het dolfinarium gesloten zijn).

Dag 9: Cienfuegos – Trinidad
Via de zuidkust reizen we vandaag naar Trinidad. Hier verblijven we 3 nachten in Casas Particulares in de nabijheid van het centrum van misschien wel de meest gezellige stad van Cuba. Je gastfamilie zal je vriendelijk ontvangen. Aangezien de meeste Casas Particulares slechts een paar kamers hebben zal de groep verspreid zijn over meerdere huizen. Het is leuk om je gastfamilie te leren kennen. Als je geen Spaans spreekt dan heb je mogelijk handen en voeten nodig, maar als het echt nodig is kan de gids ook helpen met vertalen.

Trinidad staat sinds 1988, samen met de vallei van Los Ingenios, op de Unesco Werelderfgoedlijst. Natuurlijk wil je alles weten over misschien wel de mooiste stad van Cuba. Je gids neemt je mee met een stadswandeling (inbegrepen). We vinden in Trinidad vele straatjes met kinderkopjes, gerestaureerde huizen, kerken en een koloniale atmosfeer. Een van de mooiste gebouwen aan het stadspleintje is de ‘Santisima Trinidad’ kerk. Ook een bezoek aan het Romantisch museum (koloniale interieurs) en het museum van de koloniale architectuur zijn aanraders. We lopen verder door het oude gedeelte van Trinidad en kunnen een kijkje nemen in het oude paleis ‘Cantero’ waar je vanaf het dakterras een prachtig zicht hebt op oud Trinidad en de omgeving. Aan het einde van de wandeling kun je een lokaal drankje proberen van rum en honing in de typische lokale bar, ‘Canchanchara’. ‘s Avonds kunnen we een bezoek brengen aan de trappen in het centrum, waar de lokalen samen komen voor drankjes en lokale muziek. Er wordt gedanst en er hangt een typische Caribische sfeer.

Dag 10: Trinidad
Vrije dag in Trinidad. Je kunt vandaag naar Playa Ancon, een mooi strand op het schiereiland Ancon, op ca. 6 km van de stad. Wanneer je zin hebt in een relaxdagje, dan kun je hier met de taxi heen.

Dag 11: Topes de Collantes
Vandaag staat er een tocht naar het Escambraye gebergte, ten noorden van Trinidad, op de planning. We trekken naar een hoger gelegen natuurgebied, Topes de Collantes. Op weg naar Topes kun je genieten van mooie uitzichten over het fraaie landschap en de Caribische kust. Wanneer we met de gewone bus niet verder meer kunnen stappen we over op een oude Russische legertruck en rijden over onverharde wegen verder de bergen in. We stappen uit bij een boerderij in Guanayara en vervolgen onze tocht te voet door een prachtig ruig gebied. We maken een mooie wandeling van ca. 5 km tot aan een prachtige waterval waar je een verfrissende duik kunt nemen. Het gebied waar we doorheen wandelen is een beschermd natuurgebied, waar kleine boeren leven en werken. Op onze terugweg komen we terug bij de boerderij, waar een welkome lunch klaar staat. In de middag reizen we met onze bus terug naar Trinidad.

Dag 12: Trinidad – Santa Clara – Varadero
Na een sfeervolle verblijf in Trinidad reizen we per privébus naar Varadero om de rondreis op relaxte wijze af te sluiten. Onderweg maken we nog een stop in Santa Clara. Hier heeft Che Guevarra, dankzij de geslaagde overval op de munitietrein van de toenmalige dictator Batista, in 1958 voor de zege van de revolutie gezorgd. Deze trein (de “tren blindado“) staat nu nog steeds in het hartje van de stad. We bezoeken net buiten de stad het Plaza de la Revolucion met het Che Guevarra monument. In Varadero verblijven we in een all inclusive resort in het meest Cubaanse gedeelte van de bekende badplaats. Onze gids zal in Varadero niet meer bij de groep blijven.

Dag 13-14: Varadero
De laatste dagen verblijven we aan de hagelwitte stranden. Je kunt lekker relaxen, cocktails drinken, surfen, wandelen, snorkelen of zeilen. Ook kun je hier zwemmen met dolfijnen. Natuurlijk sluiten we de laatste avond af in een lokale bar.

Dag 15: Varadero - Havana - Amsterdam
Vandaag kun je nog een paar uurtjes genieten van het paradijselijke strand. ’s Middags worden we naar de luchthaven gebracht, waarna we ’s avonds terugvliegen naar de Westerse wereld.

Dag 16: aankomst Amsterdam

Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba
Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba

Verblijf

Verblijf Accommodaties conform Cuba programma

Beschrijving

Tijdens deze Cuba rondreis verblijf je 3 nachten in een 3* hotel in Havana aan de Malecon boulevard. In Viñales verblijf je 3 nachten in comfortabel hotel met uitzicht op de vallei van Viñales of een bungalowparkje in de natuur. In Cienfuegos verblijven we een in een comfortabel hotel met zwembad, bij de langste boulevard van Cuba. In Trinidad verblijven we 3 nachten in een Casa Particular. De laatste 3 nachten verblijven we in een all inclusive resort in Varadero.

Casa Particular
Tijdens het verblijf in een Casa Particular slaap je bij lokale families in huis. Een Casa Particular is een soort Bed & Breakfast, eigendom van particulieren. De perfecte manier om het echte Cubaanse leven te leren kennen! De gastvrije families kijken ernaar uit om hun buitenlandse gasten van alle gemakken te voorzien. Aangezien het niet mogelijk zal zijn om de hele groep bij één familie onder te brengen, zullen er meerdere casas particulares gebruikt worden. Uiteraard liggen deze zo dicht mogelijk bij elkaar.

2-persoonskamers
Wanneer je alleen boekt kun je op indeling een tweepersoonskamer boeken. Je verblijft dan met een andere reiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

1-persoonskamers
Tegen een toeslag kun je een éénpersoonskamer reserveren. Je krijgt dan een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties conform Cuba programma
Accommodaties conform Cuba programma

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

1-persoonskamer
Als je een 1-persoonskamer boekt verblijf je alleen op een kamer (hiervoor wordt een toeslag berekend). Let op: 1-persoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

2-persoonskamer
Als je een 2-persoonskamer boekt verblijf je met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht op deze kamer.

Wijzigingen voorbehouden
Genoemde activiteiten/reisprogramma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Niveau
Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel wenselijk.

Vlucht rondreis
Vliegreizen boeken is tegenwoordig eenvoudig. Wanneer je goed zoekt kun je zo maar een scherpe deal vinden. Zeker wanneer je voor of na de rondreis nog andere reisplannen hebt, kan het heel aantrekkelijk zijn je eigen vliegreis te boeken. Zie het kopje "Vervoer" voor meer informatie.

Visum Cuba
De toeristenkaart voor Cuba is inbegrepen in de reissom wanneer je de vlucht via ons boekt. Boek je de vlucht zelf, dan dien je zelf het visum aan te vragen. 

Vaccinaties
Omdat wij geen medische instelling zijn mogen wij geen informatie geven over de eventuele vaccinaties die je nodig hebt voor deze rondreis. Je kunt dit navragen bij je huisarts of de GGD!

Verre reizen programma
Kijk het volledige programma van de single rondreis door onder het kopje "Activiteiten".

Op reis met leeftijdsgenoten
Wanneer je met ons op reis gaat, vier je altijd vakantie met een groep leeftijdsgenoten. Wel zo fijn om met andere singles op te trekken die in dezelfde levensfase zitten. De groepssamenstelling kun je zien in het tabblad Vertrekdata, prijzen en groepsinfo. Omdat iedereen de vakantie in z’n eentje boekt, bouw je gauw een hechte band met elkaar op en ontstaan er vaak mooie vriendschappen. Samen maken jullie er een mooie en gezellige vakantie van, maar altijd met de vrijheid om er alleen op uit te gaan. Je mag natuurlijk ook met ons mee als je wel een relatie hebt, maar je partner thuis blijft. Uiteraard kan je ook boeken samen met een broer, zus, vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie willen.

Verzekeringen
We raden je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren, je kan niet gaan of je moet eerder naar huis door omstandigheden in je naaste familie of je moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent want dan kost het je namelijk veel geld. Een reis- en annuleringsverzekering is niet inbegrepen maar kun je wel afsluiten als je dit wilt.  Als je reisverzekering bij ons afsluit is dit inclusief bijzondere sportendekking.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba
Singlereis Rondreis Authentiek Genieten Cuba

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer