Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis Slovenië

Zoek verfrissing in de kristalheldere Soca rivier, bezoek Ljubljana en ontdek de prachtige Julische Alpen tijdens de 8 daagse groepsreis Slovenië! Het nog relatief onbekend (maar onterecht!) Europese staatje, net onder Oostenrijk is de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie. Boek vandaag nog deze groepsreis vol adrenaline!

Slovenië staat bekend als voormalig Joegoslavie, haar kristalheldere rivieren, de polka-muziek en het laag prijsniveau in vergelijking met andere Zuid-Europese bestemmingen. Maar Slovenië heeft nog zoveel meer te bieden dan dat. Dit en nog veel meer gaan we ontdekken tijdens de 8-daagse groepsreis in Slovenië.

Tijdens deze groepsreis staan de natuur en het actieve aspect voorop. We hebben de hele week onze eigen minibus ter beschikking, zodat we veel van dit prachtige land kunnen zien. Onze Nederlandstalige reisbegeleider zal de rol van chauffeur op zich nemen en bezoekt samen met jou de mooiste plekjes. Nadat we zijn geland op de luchthaven rijden we richting onze eerste bestemming, Bled. Het midden in de Julische Alpen gelegen stadje is de ideale uitvalsbasis om verschillende activiteiten op te pakken. We zoeken verkoeling in het meer van Bled of drinken een pintje op terras. Vanaf hier hebben we ook een perfect zicht op de hoogste berg van Slovenië, de Triglav (2864 meter).

Het tweede deel van de reis zullen we doorbrengen aan de andere kant van de Julische Alpen. Hiervoor moeten de we bekende Vršic pass passeren met zijn ontelbare haarspeldbochten, maar na een tijdje hebben we een prachtig uitzicht over de Soca vallei. Vanuit het kleine stadje Bovec ondernemen we verschillende activiteiten en maken we de eerste kennis met de kristalheldere Soca rivier. Een rivier die gegarandeerd voor verfrissing gaat zorgen! Kortom een reis vol actie, avontuur, natuur en cultuur!

Singlereis Rondreis  Slovenië
Singlereis Rondreis  Slovenië

Activiteiten

Dag 1 - Ready to take off!
Eindelijk is het zover, de groepsreis naar Slovenië gaat van start. We kunnen ons opmaken voor 8 dagen vol avontuur en adrenaline. Er staan veel activiteiten op de planning dus dat wordt gegarandeerd fun! We beginnen op het vliegveld van Brussel waar we verzamelen en kennis maken, voor we het vliegtuig instappen naar Ljubljana. Aangekomen in Slovenië rijden we richting onze eerste bestemming, Bled. In deze omgeving verblijven we 4 nachten in een comfortabel hostel. Nadat we onze bagage hebben uitgepakt, is het tijd om te proosten op 8 leuke dagen met elkaar! 

Dag 2 - Dober dan Slovenija!
Onze allereerste morgen in Slovenië begint goed. We maken kennis met een relatief onbekend vaarmiddel, het SUP-board. De instructeur geeft ons een aantal tips voordat we op ons Stand Up Paddling (SUP) board stappen. Samen ontdekken we het meer van Bled met zijn prachtige kasteel in het midden. Tussendoor doen we aantal balans oefeningen en spelletjes op het water. Na deze bijzondere activiteit maken we een mini hike naar een super mooi uitzicht over het Bled meer. We kunnen nog even blijven in Bled voor bijvoorbeeld een duik in het meer. Aan het einde van de middag staat een bezoek aan het middeleeuwse plaatsje Radovljica op het programma. Het oorspronkelijke centrum behoort tot de best bewaard gebleven middeleeuwse stadsstructuren van het land.

Dag 3 - Martuljek watervallen
Vandaag gaan we een leuke wandeling maken naar de Martuljek watervallen. Onderweg kunnen we even verkoeling zoeken in het verfrissende water langs de route. Na deze actieve dag zijn hebben we wel een heerlijk koud drankje verdiend op het terras.

Dag 4 - Ljubljana
Vandaag staat een bezoek aan Ljubljana op de planning. Deze prachtige hoofdstad van Slovenië is zeker de moeite waard! Aan het begin van de avond keren we weer terug richting Bled.

Dag 5 - Jodelahiti
Na 4 heerlijke dagen in Bled is het tijd om deze kant van de Julische Alpen te verlaten en via de Vršic pass richting Bovec te rijden. We maken vandaag ook voor het eerst kennis met de kristalheldere Soca rivier. Een indrukwekkende tocht door het bergachtig landschap waarbij we onderweg nog even stoppen op het hoogste punt, voordat we afdalen naar de Soca vallei. Hier zijn ook verschillende leuke wandelingen die we kunnen doen. Aan het einde van de middag komen we aan bij onze accommodatie voor de komende 3 nachten.
Wat is er nu mooier dan in deze natuur te kamperen? We verblijven daarom ook op een leuke camping waarbij we slapen in een tent, maar met het comfort van een matras. We gaan heerlijk onderuit in de hangmat, bezoeken het centrum van Bovec of steken we alvast het kampvuur aan?

Dag 6 - Raften
We nemen in de ochtend wat tijd voor onszelf voordat we vertrekken richting Bovec. Vandaag is het namelijk weer tijd voor adrenaline! We gaan eindelijk de Soca rivier betreden per raft. Een gave ervaring, waarbij we onderweg van rotsen kunnen springen en hoge glijbanen maken van onze boot. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar onze camping waar we nog lang kunnen praten bij het kampvuur.

Dag 7 - Up to you!
Vandaag is het up to you! We hebben een aantal actieve en inspannende dagen achter de rug, waardoor we vandaag elk onze eigen weg kunnen kiezen. We kunnen een spelletje spelen bij de camping, of zoeken nog een laatste keer onze adrenaline limiet op. Vanuit het dorpje Bovec worden vele activiteiten georganiseerd, waar je aan kan deelnemen. Hieronder hebben we enkele van deze activiteiten opgesomd:

  • Canyoning
  • Kayaking
  • Zip-Line
  • Hydrospeeding
  • Klimmen
  • Paragliding
  • Hiken 
Dag 8 - I feel Slovenia
Het zit er helaas alweer op. Aan onze groepsreis in Slovenië komt officieel een einde. We rijden nog 1 keer door het prachtige Sloveense landschap voordat we op het vliegtuig stappen, terug naar Charleroi. Uiteraard delen we nog even onze nummers uit zodat we snel een reünie kunnen organiseren.
Singlereis Rondreis  Slovenië
Singlereis Rondreis  Slovenië

Verblijf

Verblijf 1A Adventure Hostel

Beschrijving

Het 1A Adventure Hostel is gevestigd in een oud klooster in Lesce, op 3,9 km van Bled. Hier kun je genieten van de eigen bar in het hostel, gezellig BBQ-en of lekker ontspannen op het zonneterras. Er is gratis privé-parkeergelegenheid bij de accommodatie.

Sommige kamers hebben een zithoek, waar je lekker kunt ontspannen. De kamers zijn voorzien van een waterkoker. Je kunt gebruik maken van een gedeelde keuken en badkamer. Overal in het hostel is WiFi gratis beschikbaar.

Je slaapt tijdens deze reis met 1 à 2 medereizigers op de kamer. Het kan voorkomen dat dit gemengd is.
Ontbijt, handdoeken en bedlinnen zijn inclusief.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

1A Adventure Hostel
1A Adventure Hostel

Verblijf Vodenca Camping

Beschrijving

Camping Vodenca in Bovec is gelegen in een rustige, landelijke omgeving op slechts 200 meter van de rivier de Soca, waar je kunt kanoën. Hier heb je de beschikking over een gedeelde lounge, een keuken en een bar.

Elke tent is voorzien van futons en linnengoed. De accommodatie biedt een gedeelde badkamer met een douche. Verder zijn een terras met tuinmeubilair en een tuin beschikbaar. Tevens is er een snackbar en kun je gratis gebruikmaken van barbecuefaciliteiten.

Bij de accommodatie zijn auto's en fietsen te huur, je kunt duiken en vissen in de omgeving en er zijn wandel- en fietsroutes uitgezet in de omliggende bergen. De camping biedt gratis Wifi in de openbare ruimtes en er is een privéparkeergelegenheid. De golfclub van Bovec ligt op 6 km van de Camping Vodenca. De luchthaven van Bovec ligt op 2 km afstand.

We slapen in ingerichte tenten met 1 medereiziger. De tent is voorzien van echte matrassen, een dekbed, handdoeken, bedlinnen en kookmaterialen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vodenca Camping
Vodenca Camping

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Rondreis  Slovenië
Singlereis Rondreis  Slovenië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer