Singlereizen.nl

Singlereis Roadtrip Noorwegen

Noorwegen wordt een van de gelukkigste landen ter wereld genoemd. Wie de prachtige natuur van het land heeft ervaren, kan gerust begrijpen waarom Noren zo gelukkig zijn. Waarom niet zelf het land van de middernachtzon ontdekken tijdens een avontuurlijke groepsreis vol avontuur en adrenaline met de indrukwekkende fjorden als setting? Boek nu de avontuurlijke roadtrip Noorwegen!

Wandel naar de Preikestolen en de Kjeragbolten, kajak in het Hardangerfjord en ga wildkamperen in het Hardangervidda NP, het grootste bergplateau in Europa. Het zijn maar enkele van de avonturen die op je wachten tijdens onze groepsreis Noorwegen. Onze reisbegeleiders tonen je de meest indrukwekkende uitzichtpunten en watervallen. Je zult de Noorse natuur intens ervaren. Het avontuur begint al vanaf Antwerpen waarna we met onze wagens richting Denemarken rijden. We mogen nog 1 nacht genieten van het Deense landschap voordat we de ferry pakken voor de oversteek naar Noorwegen. Tijdens onze groepsreis wandelen we naar mooiste uitzichten, bezoeken we het prachtige Bergen en slapen we in onze eigen tent midden in de natuur op een steenworp van de eeuwige sneeuw. Wellicht zien de beroemde Noorse trollen nog wel langs de weg staan?

Alles is mogelijk tijdens deze actieve roadtrip Noorwegen Natuurlijk hebben wij een programma samengesteld met de belangrijkste hoogtepunten, maar binnen dit programma is er ook veel ruimte voor jouw eigen reiservaring. Ga je met ons mee naar de beroemde Trolltunga of kies je eerder voor een prachtige wandeling naar de gletsjer? Dat bepaal je helemaal zelf! Tijdens onze groepsreis Noorwegen verleggen we onze grenzen, maar is er ook voldoende ruimte voor ontspanning. Kortom een geweldig recept voor de perfecte vakantie!

Singlereis Roadtrip Noorwegen
Singlereis Roadtrip Noorwegen

Activiteiten

Dag 1 - Antwerpen & Utrecht – Denemarken
Om 08:00u vertrekken we vanuit Antwerpen richting het mooie Noorwegen (met een tussenstop in Utrecht voor onze Nederlandse deelnemers). Omdat het een lange rit is, verblijven we de eerste dag op een camping in het noorden van Denemarken, waar we een eerste keer onze tenten zullen opzetten. Tijdens de rit zal er regelmatig worden gestopt om de benen te strekken. De reis kan beginnen!

Dag 2 - De ferry naar Noorwegen
Wat is er heerlijker dan wakker worden met een schitterend uitzicht over de Deense omgeving? Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Hirtshals om de overtocht naar Kristiansand in Noorwegen te maken. Via de kust van Zuid-Noorwegen rijden we naar Forsand. Forsand ligt bij de ingang van de Lysefjord, waaraan zowel de Preikestolen als de Kjeragbolten zijn gelegen. Het fjord is 42 kilometer lang en tot wel 500 meter diep.

Dag 3 - Preikestolen
Tijd om de benen even aan het werk te zetten! De Preikestolen is de meest beroemde toeristische attractie in Ryfylke. Deze 604 meter hoge klif torent hoog boven het Lysefjord uit wat een spectaculair uitzicht garandeert! Een stevige wandeling brengt ons bovenop het plateau waar we een panorama krijgen op de fjorden en bergen. Boven genieten we van onze picknick en kunnen de durvers even over de rand kijken naar witte strepen op het wateroppervlak achtergelaten door boten. Na de beklimming van de Preikestolen is een vrije middag op zijn plaats. Je kan er voor kiezen om te relaxen, een wandeling te maken of om te gaan vissen in het fjord.

Intensiteit: gemiddeld 4u / 334 hoogtemeters

Dag 4 - De dag van de ferry’s
Deze dag kunnen we ook beschrijven als de dag van de vele ferry’s. We zullen namelijk drie keer aan boord van een ferry gaan die ons naar de overkant van de fjorden brengt. Gedurende deze overtochten varen we door de prachtige fjorden om uiteindelijk weer aan land te gaan op weg naar Bergen. Onderweg wordt nog een koffiepauze in Stavanger gehouden. De camping waar we de komende nacht zullen verblijven, ligt aan een meer in de omgeving van Bergen. Als we op tijd aankomen, kan er op de camping nog een gezellig kampvuur of een avondwandeling in de omgeving gemaakt worden.

Dag 5 - Bergen & Hardangerfjord
Bergen wordt wel eens de toegangspoort tot de Noorse fjorden genoemd. Die naam heeft het niet gestolen want na een bezoek aan het historische centrum met de gekleurde huisjes en een rit op de Fløybanen rijden we richting het Hardangerfjord, een van de mooiste fjorden van Noorwegen. Onderweg komen we verschillende indrukwekkende uitkijkpunten tegen. Bijzonder is de Steindalsfossen waterval, waar je achterom kan lopen.

Dag 6 & 7 - 2-daagse trektocht in de Hardangervidda
In het Hardangervidda Nationaal Park maken we een tweedaagse trektocht. Hardangervidda is het grootste bergplateau van Europa en is de ideale omgeving om een mooi stukje van Noorwegen te voet te ontdekken. We beginnen dag 1 met een wandeling doorheen de Husedalen, door velen een van de mooiste wandelingen van het park genoemd. Onze dag eindigt met een beklimming naar het plateau, waar we ook zullen wildkamperen. Ons tentje plaatsen in de Noorse wildernis dat enkel wordt gedeeld met een handvol wandelaars en duizenden rendieren, dit is echt avontuur! De volgende dag zetten we onze tocht verder over het plateau en beslissen we of we er een 2- of 3-daagse van maken.

Intensiteit: zwaar
dag 1: 6-7 u / 1115 hoogtemeters
dag 2: 7-8 u / 400 meters stijgen, 1450 dalen

Dag 8 - Kajakken in het fjord
Om de Noorse fjorden van dichtbij te ervaren zit er maar één iets op. Deze met de kajak gaan verkennen. We gunnen onze benen dan ook wat rust en gaan het water op. Onze kajaktocht vindt plaats in het Eidfjord en Simadalsfjord, twee uitlopers van het enorme Hardangerfjord. De combinatie van het smalle fjord en de hoge bergwanden in een rustige omgeving zorgen voor het echte fjordgevoel!

Intensiteit: makkelijk

Dag 9 - Mountainbiken in Voss
Voss wordt wel eens de Adventure Capital of Norway genoemd en mag dus niet ontbreken aan onze reis! De omgeving van Voss biedt wereldklasse mountainbike trails in een spectaculair Noors landschap. Of we nu een technisch stukje parcours willen over boomwortels en over steile hellingen of gewoon een ontspannend tochtje, het kan allemaal. Ready, set go!

Intensiteit: naar eigen keuze 3u

Dag 10 - Beklimming Trolltunga, of toch niet?
Deze dag mogen jullie helemaal zelf invullen. Odda is gekend voor zijn prachtige ligging aan het Hardangerfjord en om haar watervallen, waaronder de tweelingwaterval Tyssestrengene die neerkomt van een hoogte van 165 meter. In de nabijheid vind je het Tyssedal, waar de Trolltunga is gelegen en het Folgefonna Nationaal Park met zijn vele gletsjers. Kies je voor een pittige wandeling naar de beroemde Trolltunga of ga je eerder voor de gletsjertocht in het Folgefonna NP?

Intensiteit Trolltunga: zwaar 10u / 900 hoogtemeter
Intensiteit gletsjertocht: gemiddeld

Dag 11 - Odda – Valle
Na de vele actieve dagen is een dagje ontspanning wel op zijn plaats. We trekken verder in zuidelijke richting op zoek naar de leukste plekjes om te vissen of een frisse duik te nemen. Met de vele fjorden, rivieren en meren in de regio, leent de regio Dalen zich hier erg goed voor. Wie nog energie over heeft kan nog een wandeling in de omgeving maken. ‘s Avonds kan je genieten van je zelf gevangen vangst aan het kampvuur.

Dag 12 - Kjeragbolten
Er staat ons een ervaring te wachten die we nooit meer zullen vergeten. Bij de Kjerag gaan we een onvergetelijke klimwandeling maken. De Kjerag is een rotswand van ongeveer een kilometer hoog aan het fjord, met spectaculaire uitzichten over Noorwegen. De Kjeragbolten is een grote steen die tussen twee rotsen is ingeklemd en die 1.000 meter boven het Lysefjord hangt. Volgens een plaatselijke legende is de steen een trol die versteend is toen het daglicht op hem viel. In de verte zie je zelfs de Preikestolen, die we aan het begin van de reis al hebben getrotseerd! Na deze spectaculaire tocht rijden we door naar Evje waar we onze laatste nacht in Noorwegen zullen doorbrengen.

Intensiteit: zwaar 5u / 570 hoogtemeters

Dag 13 - Evje – Duitsland
Helaas, de laatste dag in Noorwegen is aangebroken. Deze ochtend vertrekken we richting Kristiansand. Onderweg hebben we nog even de tijd om een laatste blik op Noorwegen te werpen. Vanaf de ferry die ons weer naar Denemarken brengt zwaaien we Noorwegen voor een laatste keer uit. De laatste avond sluiten we af met een gezellig samenzijn in Duitsland.

Dag 14 - Aankomst
De groepsreis Noorwegen zit er weer op en vandaag rijden we terug naar Nederland en België. Met heel wat foto’s en verhalen rijker kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde vakantie in Noorwegen. We zullen de imposante fjorden, de vele watervallen, de ferry’s, de rust en de gezelligheid van deze groepsreis zeker missen. Misschien alvast een datum prikken voor de reünie?

Singlereis Roadtrip Noorwegen
Singlereis Roadtrip Noorwegen

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Noorwegen

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op verschillende campings. Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. 

Je neemt zelf een slaapmat, slaapzak en kussen mee. Wij zorgen voor de overige kampeermaterialen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Noorwegen
Meerdere campings Noorwegen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Roadtrip Noorwegen
Singlereis Roadtrip Noorwegen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer