Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland

We trekken langs de verschillende highlights van het onwaarschijnlijk mooie IJsland. 's Avonds, na het diner en bij een goed glas wijn, heb je voldoende tijd om je mede-reizigers te leren kennen.

Het is vooral aan jou hoe je IJsland wilt beleven. Of je veel excursies wilt doen, of het alleen bij de landschappen en wandelingen wilt houden. Eén ding is zeker, je gaat indrukken opdoen die je lang bij zullen blijven!

Rondreis langs diverse highlights van IJsland, zoals: de Blue Lagoon, Westmaneilanden, The Golden Circle, de lavavelden, de bekendste watervallen, walvissen spotten en het nachtleven van Reykjavik.

Je overnacht in verschillende soorten accommodaties, zoals een 3-sterren hotel in Reykjavik centrum, een luxe hotel in Hella en een iets soberder (maar goed) hotel in een prachtig afgelegen gebied. 

Bijna dagelijks worden er wandelingen in de omgeving georganiseerd onder begeleiding van onze eigen gids (bij prijs inbegrepen).
Een afwisselend programma, variërend van wandelingen tot snowmobilen en van snorkelen in de kloof van Thinvellir tot walvissen spotten bij Reykjavik.

Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland
Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland

Activiteiten

Programma
DAG 1: AANKOMST IJSLAND – BLUE LAGOON

Een warm bad als eerste kennismaking. De beroemde Blue Lagoon zal voor de hele groep meteen een indrukwekkende en ontspannen ervaring zijn. Afhankelijk van de planning, dineren we onderweg of bij het hotel.

Hotel Stracta is overigens een fijne plek om te zijn. Relaxte hottubs bijvoorbeeld, een leuke bar en een prima restaurant.

Reisafstand ongeveer 160 km.

DAG 2: WESTMANEILANDEN – VULKANEN
Afwisselende dag met bus en boot naar vulkanen en lavavelden. Dit alles in een authentieke  atmosfeer van de IJslandse vissersgemeenschap. Sensationeel is de ribboat-excursie.

Reisafstand ongeveer 100 km.

DAG 3: ZUIDKUST – GLETSJERS
Vandaag een tocht langs een aantal must-see highlights van IJsland, gecombineerd met actie op het ijs.

Reisafstand ongeveer 200 km.

DAG 4: HIGHLIGHTS VAN IJSLAND
Vandaag trekken we langs de bekende Geysir en Gullfoss naar de verlaten hoogvlakte van IJsland. Afhankelijk van de weersomstandigheden kijken we of we de adembenemende Kaldidalur route in zijn geheel kunnen rijden. We eindigen de dag in een heel ander gedeelte van IJsland, het prachtig mooie Borgarfjördur. Hotel Á vormt de uitvalsbasis voor veel avontuur en indrukken de komende dagen.

  • Tocht langs de beroemde ‘Golden Circle’ van IJsland:
    – Geysir (geiser)
    – Gullfoss (waterval)
    – Thingvellir (nationaal park met o.a. de kloof tussen Europa en Noord-Amerika).
    – Optioneel: snorkelen in de kloof van Thingvellir*
    – Kaldidalur highland route (indien mogelijk)
  • Overnachting in Hotel Á, Borgarfjördur

Reisafstand ongeveer 250 km.

DAG 5: LANGJÖKULL IJSKAP – SNOWMOBILEN – IJSGROT
Mooie afwisselende dag met de highlights van dit gebied te combineren met een extreem mooie snowmobiletocht op de ijskap. Met mooi weer zijn de vergezichten vanaf hier onvergetelijk. Aan het einde van de dag kan er nog een bezoek worden gebracht aan de warmwaterspa Krauma.

  • Bezoek Deildartungahver (de grootste heetwaterbron van Europa)
  • Langs de Barnafoss en Hraunfossar watervallen
  • Optioneel: snowmobilen op de Lanfjökull ijskap of bezoek aan ijsgrot*
  • Optioneel: bezoek Viðgelmir Lavagrot*
  • Optioneel: bezoek aan de Krauma (geothermische baden van de Deildartungahver)*
  • Overnachting in Hotel Á, Borgarfjördur

Reisafstand 100 km.

DAG 6: SNAEFELLSNES SCHIEREILAND

IJsland in het klein wordt het schiereiland Snaefellsnes ook wel genoemd. Vandaag is het het decor voor een wandeling langs een grillige lavakust en een stop bij een van de meest iconische fotolocaties van IJsland, Kirkjufell. We overnachten in het vissersdorp Stykkisholmur.

  • Bogarnes (kustplaats)
  • Zeehonden spotten aan de kust bij Ytri Tunga
  • Kustwandeling bij Arnarstapi
  • Fotostop bij Kirkjufell
  • Overnachting in hotel Foss

Afstand: 250 km.

DAG 7: REYKJAVIK

We doorkruisen het schiereiland op weg naar Reykjavik. Hier arriveren we net na de middag. We nemen onze intrek in een hotel down-town. De rest van de middag heb je alle tijd om lekker door de stad te struinen.

  • ’s Ochtend vertrek uit Stykkhisholmur
  • ’s Middags aankomst in Reykjavik
  • ‘s Middag vrije tijd in Reykjavik
  • Optioneel: excursie walvis-spotten*
  • Overnachting in Hotel Klettur

Afstand: 200 km.

DAG 8: REYKJAVIK – THUISREIS

  • We staan vroeg op voor de transfer naar het vliegveld.
  • Vlucht Reykjavik – Amsterdam.

*EXCURSIES EN ACTIVITEITEN
Wat jij deze week allemaal wel of juist niet wilt doen, bepaal je volkomen zelf. Met een regelmatige wandeling en de bustour over verschillende delen van het eiland, krijg je sowieso je portie IJsland wel binnen. De excursies die je er kunt doen, zul je je leven lang niet vergeten. Maar ze zijn wel prijzig. Zoals heel IJsland voor ons Europeanen prijzig is geworden. Toch zijn er genoeg redenen te verzinnen om de excursies toch te doen.

Onderstaande activiteiten zijn de kersen op deze toch al hele speciale taart. Vier weken voor vertrek krijg je van ons per mail de vraag welke excursies en activiteiten je wilt bij boeken.

Hieronder per dag de mogelijkheden en een prijsindicatie:

  • Dag 2: Westman-eilanden: Heimaey vulkaan museum (indicatie: €18)
  • Dag 2: Westman-eilanden: ribboat-tocht (indicatie: €96)
  • Dag 3: Gletsjerwandeling (indicatie: €110)
  • Dag 3: Wandeling met ijsklimmen (indicatie: €150)
  • Dag 4: Omgeving Thingvellir: snorkelen in de kloof tussen Amerika en Europa (prijsindicatie €135)
  • Dag 5: Snowmobiling op de ijskap (indicatie: €245)
  • Dag 5: Bezoek ijsgrot (indicatie: €145)
  • Dag 5: Bezoek geothermen Krauma (indicatie €32)
  • Dag 7: Walvis spotten Reykjavik (indicatie: €82)
Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland
Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland

Verblijf

Verblijf Hotel Stracta/Hotel Klettur

Beschrijving

Hotel Stracta:
Mooi, modern hotel met heel veel voorzieningen. 

Het hotel ligt aan de Gouden Cirkel. De kamers bestaan uit twee van elkaar gescheiden bedden. Er is gratis wifi en je kunt er terecht in een wellness.

In de omgeving kun je prachtig wandelen. Voor in de avonduren is er een fijne bar.

Hotel Klettur:
Modern uitgerust hotel met gratis WIFI, de kamers zijn voorzien van gescheiden bedden en flatscreen tv met satellietzenders.
Elke ochtend wordt er een continentaal ontbijt geserveerd in de eetzaal.

Er is een bar aanwezig om gezellig te ontspannen voor een drankje en een praatje.
Het hotel is op 500 meter gelegen van het belangrijkste winkelgebied, leuke restaurantjes en gezellige bars. Op slechts 10 minuten lopen kom je bij de grootste kerk van IJsland: "De Hallgrimskirkja".

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Stracta/Hotel Klettur
Hotel Stracta/Hotel Klettur

Verblijf Hotel A

Beschrijving

Hótel Á , landelijke accommodatie, in de stad Borgarfjördur in West-IJsland, ligt naast de gletsjerrivier Hvítá. Dit hotel biedt gratis WiFi bij de receptie, evenals een eigen restaurant en bar.

Alle kamers van Hótel Á hebben een eigen badkamer met een douche en badjassen. Elke kamer heeft een kledingkast en een eenvoudige inrichting.

Gasten kunnen genieten van een dagelijks ontbijtbuffet, barbecuefaciliteiten en een terras. Het hotel beschikt over een gemeenschappelijke tv-lounge, een excursiebalie en een wasservice.

De watervallen Barnafoss en Hraunfossar liggen beide op 5 minuten rijden. De hete bron Deildartunguhver en het dorp Reykholt liggen beide op 16 km afstand en de lavagrot Surtshellir ligt op 20 km van de accommodatie.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel A
Hotel A

Verblijf Hotel Foss

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in het 3-sterren Fosshotel Mývatn. Fosshotel Mývatn is gebouwd in 2017 en heeft een moderne uitstraling. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke elementen waardoor de laagbouw in perfecte harmonie is met de omringende natuur. Het a la carte restaurant serveert typisch IJslandse gerechten en is een van de verborgen parels in Noord-IJsland. In de middag en avond geniet je van een lekker drankje aan de bar. In het restaurant en de bar zijn grote ramen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het indrukwekkende Mývatn meer. Daarnaast is er een sauna aanwezig waar je heerlijk tot rust kunt komen na een actieve dag. De toegang tot de sauna zit bij het verblijf inbegrepen. In het gehele hotel is WiFi aanwezig. 

Het hotel is gelegen aan het Mývatn meer. De supermarkt in Mývatn ligt op 3 km afstand van het hotel. Hier vind je ook een bushalte. 

Kamers
De modern ingerichte kamers (21 m2) zijn voorzien van comfortabele bedden. Eén tweepersoonsbed of twee eenersoonsbedden. Er is een zitje, tv, mini koelkast en een badkamer met inloopdouche, toilet en föhn. De grote raampartijen maken het een mooie lichte ruimte met uitzicht op de weidse omgeving.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

Alle faciliteiten en/of diensten zijn onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten en/of diensten gesloten zijn wegens onderhoud, laagseizoen of omdat de bezetting te laag is.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Foss
Hotel Foss

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland
Singlereis Rondreis (HBO-WO) door IJsland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer