Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis door Schotland

Doedelzakken, whisky en het mysterie rondom het meer van Loch Ness! Maar deze groepsreis Schotland heeft nog veel meer te bieden.

De schitterende hoogvlaktes, de authentieke Schotse sfeer en een rijke cultuur maken van Schotland een land om van te houden. De Schotten zelf zijn zeer gastvrij en heel vriendelijk, ze staan bekend als echte levensgenieters. Dat maakt de populariteit van whisky, in Schotland ook wel levenswater genoemd, heel begrijpelijk!

Het letterlijke hoogtepunt van deze groepsreis Schotland is de beklimming van de Ben Nevis. Met een hoogte van 1344 meter is dit de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Een hele belevenis waar je met trots op terug zult kijken. Natuurlijk mag een bezoek aan de bekende stad Edinburgh niet ontbreken. Deze groepsreis Schotland biedt een goede combinatie van rust, cultuur, natuur en actief een land en stad ontdekken.

Op de mountainbike zul je bekend raken met de schitterende Schotse heuvels en al wandelend langs de rivieren en meren zul je genieten van de rust en de natuur die het land te bieden heeft. Beleef Schotland met ons, want onze reisbegeleiders kennen de mooiste plekken in de natuur en de beste lokale pubs…ga je mee met deze groepsreis Schotland?

Groepsreis Rondreis door Schotland
Groepsreis Rondreis door Schotland

Activiteiten

Dag 1 IJmuiden - Newcastle
Het lange wachten is voorbij! Vandaag begint de groepsreis Schotland. We verzamelen bij de haven van IJmuiden en vertrekken in de namiddag met de ferry naar Newcastle. Tijdens het gezellige diner dat we aan boord krijgen, kunnen we alvast uitgebreid kennis met elkaar maken. Er is een hut voor je gereserveerd, zodat je goed uitgerust aankomt in Engeland. Een goed begin van de groepsreis Schotland.

Dag 2 Newcastle - Stirling (225km)
IIn de morgen, na een comfortabele reis met de ferry, komen we aan in Newcastle. We beginnen deze dag met een reis naar Stirling. We onderbreken de rit om de benen te strekken en om een bezoek te brengen aan het gebied tussen Newcastle en Carlisle. Hier is de Hadrian's Wall gelegen. Een muur die stamt uit 122 jaar na Christus; een mooie omgeving om een wandeling te maken. In de middag komen we aan op de camping in Stirling. In het centrum van Stirling is veel te beleven. Breng een bezoek aan de verschillende historische attracties waarvan velen ook een belangrijke rol spelen in de geschiedenis. Ook hebben we een van deze dagen nog tijd om het Wallace Monument te bezoeken. (Google maar eens op dit monument voor de mooiste foto's)

Dag 3 Stirling
Deze dag staat een bezoek aan Glentress op het programma, waar we de omgeving per mountainbike gaan verkennen. Glentress en Innerleithen zijn gelegen in de Tweed Valley en staan bekend als de beste plaatsen in heel het Verenigd Koninkrijk om te mountainbiken. Onze reisbegeleiders zijn dol op deze plaats! Er zijn prachtige paden van verschillende niveaus, een geweldig café, een bikeshop met fietsverhuur, verkleed- en douchefaciliteiten en natuurlijk een geweldige atmosfeer!

Dag 4 Stirling - Fort William (155km)
We rijden vandaag verder naar Glencoe, één van de mooiste valleien van Schotland. Fort William is gelegen aan de voet van de Ben Nevis berg, bekijk hem goed, want morgen gaan we deze berg beklimmen! We kunnen een mooie wandeling maken door de omgeving van Glencoe, één van de schitterendste gebieden van Schotland. We zullen de komende twee nachten verblijven op een camping in Fort William. In de avond eten we gezellig ons zelf gemaakte diner met uitzicht op de Ben Nevis; letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de groepsreis Schotland.

Dag 5 Ben Nevis
Vandaag zullen we een poging wagen om de Ben Nevis te beklimmen, met een hoogte van 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Het is een pittige klim van ongeveer 4 uur naar de top, de afdaling zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. Voor deze klim is een goede conditie noodzakelijk! De klim en het uitzicht zijn magnifiek en zeker de moeite waard. Eenmaal boven op de top mag je trots op jezelf zijn, een prachtige prestatie met als beloning een schitterend uitzicht over de vallei. Mochten de weersomstandigheden de klim niet toestaan, dan volgen we een alternatief programma. Misschien een wandeling door de Glen Nevis? In de avond proosten we met z'n allen op de geweldige hike van vandaag! Heb je geen zin om de Ben Nevis te beklimmen? In overleg met de reisbegeleider kun je ook gewoon een goed boek lezen of iets anders ondernemen.

Dag 6 en 7 Fort William - Isle of Skye (145 km)

Na twee prachtige dagen in Fort William pakken we onze spullen en rijden we met ons busje naar the Isle of Skye, het meest noordelijk gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Het landschap is extreem wisselend. Het is woest en leeg met heide, veenmos en varens. Het eiland heeft zoveel moois dat je om de haverklap weer stopt om iets te bezichtigen. Isle of Skye is een plek waar je de woestheid van de Schotse natuur volop kunt ervaren. In de loop van de eerste avond gaan we op zoek naar een mooi plekje midden in de wildernis, om hier onze tent op te zetten voor de komende twee nachten. De eerste ervaring met wildkamperen! Niet alleen de natuur op het eiland is bijzonder, er zijn ook prachtige kastelen en plaatsjes te bezoeken. Op het schiereiland Trotternish bevindt zich de baai van Bearreraig. Deze baai wordt omgeven door 150 meter hoge kliffen. Aan de oostkust, bevindt zich 'The Old Man of Storr', een grote rotspiek die schijnbaar in evenwicht boven het bergmassief uitsteekt. In het zuid-westen bevinden zich de Cuillin Mountains, een ideaal gebied voor wandelaars en bergbeklimmers. Deze zijn toegankelijk vanuit Sligachan. Ook bevinden zich hier de 'Red Hills', een aantal in kleur afwijkende bergen. 
Als je in Schotland bent moet je natuurlijk ook de heerlijke Schotse whisky geproefd hebben! Daarom brengen we een bezoek aan een typisch Schotse Whisky distilleerderij de Talisker. We krijgen hier een rondleiding van ongeveer 45 minuten. De rest van de dag kunnen we gebruiken om nog een mooie wandeling door de omgeving te maken. Kortom, genoeg te zien!

Dag 8 Isle of Skye
Na twee nachten wildkamperen is het weer tijd om een camping op te zoeken! De camping wordt omringd door hoge heuvels en prachtige vergezichten. De camping bevindt zich aan een mooi strandje en is daarom het perfecte startpunt van een mooie wandeling op de Isle of Skye. Precies wat we vandaag gaan doen! Onderweg zullen we genieten van de hoge kliffen, met groen bedekte vlaktes en als we geluk hebben zien we ook nog zeehonden! Na deze mooie wandeling keren we terug naar de camping voor een heerlijke maaltijd en een lekkere warme douche. Eventueel kunnen we nog een avondwandeling maken voor de liefhebbers.

Dag 9 Isle of Skye - Aviemore (207 km)
We zetten onze tocht verder en rijden richting Aviemore. Tijdens de rit van het Isle of Skye naar Aviemore rijden we natuurlijk langs het beroemde Loch Ness. We kunnen een bezoek brengen aan het officiële bezoekerscentrum, zodat je van alles te weten komt over dit mysterie over het monster Nessie. Want... bestaat dit monster nou of niet? We vervolgen de weg richting Inverness, hier maken we een stop bij Chanonry Point even ten noorden van Inverness. Dit is een goede plek om dolfijnen te spotten! Aviemore is van oorsprong een wintersportoord en is door de vele hoogteverschillen een schitterend gebied. We verblijven op een camping nabij het meer Loch Insh en de Spey river. Eventueel brengen we nog een bezoek aan Inverness voordat we naar de camping nabij Aviemore rijden.

Dag 10 Aviemore
Vandaag staat er een hele spannende activiteit op het programma: Gorge Walking! Letterlijk vertaald betekent het ‘kloof wandelen’. Je gaat al lopend, zwemmend, klimmend en glijdend dwars door een prachtige rivier. Het lijkt een beetje op de activiteit canyoning, maar dan een tandje minder. Tijdens deze leuke en spannende tocht worden foto’s gemaakt zodat je een mooi aandenken hebt aan deze adrenaline volle tocht! (zoek ook eens op Google voor mooie video’s die je een goed beeld geven van deze speciale activiteit) Vind je deze activiteit iets te spannend? Dan kun je in overleg met de reisbegeleider ook lekker gaan wandelen of gewoon op de camping blijven.

Dag 11 en 12 Aviemore – Edinburgh (200 km)
We rijden zuidwaarts richting de stad Edinburgh. Onderweg hebben we voldoende tijd om een aantal mooie stops te maken. Bestemming van vandaag is onze camping in de buurt van Edinburgh. Onderweg richting de camping stoppen we bij Roslynn Chapel. De Dan Brown fans zullen hiervan smullen!

Vanaf de camping brengen we een bezoek brengen aan Edinburgh, want deze stad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een rondreis door Schotland. Geniet van alles wat deze prachtige, cultuurrijke stad te bieden heeft. Natuurlijk bezoeken we Edinburgh Castle voor een interessant en leerzaam bezoek en we zullen een prachtig panoramisch uitzicht hebben over de stad.

Dag 13 Edinburgh - Newcastle
Het is vandaag alweer de dag dat we Schotland gaan verlaten. We rijden richting Newcastle, vanwaar de boot richting IJmuiden in de avond zal vertrekken. Onderweg is er nog de mogelijkheid om een wandeling langs de kust te maken of om bijvoorbeeld Newcastle te bekijken. Eenmaal aan boord van de DFDS ferry breekt de laatste avond aan, waar we wederom kunnen genieten van een goed buffet aan boord. In één van de barretjes aan boord wordt live muziek gespeeld, we maken er een feestelijk afscheid van!

Dag 14 Newcastle - IJmuiden
Helaas zit onze groepsreis Schotland er al weer op! In de ochtend zet je weer voet op Nederlandse bodem en is er een eind gekomen aan deze overweldigende rondreis door het prachtige Schotland. We zullen de mooie groene landschappen en de gezelligheid van de groep zeker missen!

Groepsreis Rondreis door Schotland
Groepsreis Rondreis door Schotland

Verblijf

Verblijf Camping Witches Craig

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je op meerdere campings zoals beschreven in het programma. De eerste camping waar je verblijft is Witches Craig. Alle campings zijn voorzien van prima sanitair en sommige campings hebben WiFi. Je krijgt een nieuwe 2 persoonstent van het merk Vaude in bruikleen voor alleengebruik. Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen.

De volgende campings worden aangedaan tijdens deze reis:
Dalraddy Holiday Park
Drummohr Holiday park
Lochy Holiday Park
Witches Craig Caravan and Camping Park
Glenbrittle Campsite Wardens

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Witches Craig
Camping Witches Craig

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis door Schotland
Groepsreis Rondreis door Schotland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer