Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis Oostenrijk

De Alpen op z’n best!
Ga mee op ontdekking door Oostenrijk met onze 14 daagse actieve groepsreis. Bergen beklimmen, raften door de Imster Schlucht en canyoningen, een kleine greep uit de activiteiten die we deze reis gaan doen. Klaar voor een groot avontuur? We gaan kamperen op de mooiste plekjes, picknicken met een fabelachtig uitzicht en zelfs een nacht doorbrengen in een berghut! We ontdekken de diverse natuur van Oostenrijk per boot, fiets en uiteraard te voet. Kortom, alle ingrediënten voor een actieve en avontuurlijke groepsreis door Oostenrijk!

Groepsreis Rondreis Oostenrijk
Groepsreis Rondreis Oostenrijk

Activiteiten

Dag 1 - Jodelahiti! Op naar de Oostenrijkse Alpen
Grüss Gott!! Het is zover, onze actieve groepsreis naar Oostenrijk gaat beginnen. Vandaag vertrekken we vanaf Enschede naar het land van bergen, wintersport en ongerepte natuur.
We zullen veelal onderweg zijn op deze eerste dag, maar maken natuurlijk voldoende stops. Na deze eerste reisdag van onze avontuurlijke reis zijn we blij dat we op de camping zijn waar we 3 nachten verblijven. Snel nog even de tent opzetten en bijkomen met een pizzapunt welke we op de camping kunnen halen.’ Ein prosit!’, op de eerste avond van onze groepsreis door Oostenrijk!

Dag 2 - Pittige hike naar de Schafberg, Apfelstrüdel?
Een actieve vakantie, daar hoort natuurlijk een pittige hike bij! Na ons eerste ontbijt op Oostenrijkse bodem, maken we ons klaar voor een gaaf avontuur. We gaan de top van de Schafberg bereiken. Tijdens deze wandeling hebben we een uitzicht op de Wolfsee, Mondsee en Attersee. Eenmaal op de top van de berg krijgen we onze prijs, een prachtig uitzicht over de Noordelijke Alpen. Misschien iets om te vieren met een stukje Apfelstrüdel? Overigens kun je optioneel met de Schafbergbahn omhoog of naar beneden. Dit treintje stopt op veel haltes en geeft je een prachtig uitzicht zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Maar hé, je hebt natuurlijk niet voor niets een actieve rondreis geboekt!

Dag 3 - Canyoningend naar Salzburg
Op de derde dag van ons avontuur is het tijd om Oostenrijk eens vanaf het water te bekijken. We gaan namelijk een hele gave activiteit doen, canyoningen! We nemen ons lunchpakketje mee naar de startplek van het canyoningen en maken ons klaar voor een 2,5 uur durende tocht door de wateren van Oostenrijk. Wat is dit gaaf zeg! Natuurlijke glijbanen, springen van 6 meter hoogte en een en al plezier. Eenmaal uitgespeeld en weer omgekleed, vertrekken we richting Salzburg. In Salzburg kunnen we genieten van de cultuur en eventueel lekker uit eten.

Willen we liever niet naar Salzburg? Dat kan, we kunnen ook een bezoek brengen aan het Kehlsteinhaus (The Eagles nest). Dit is het buitenverblijf dat door de SS is gebouwd voor Hitler en ligt op zo’n 1750 meter hoogte in Berchtesgaden.

Vanavond slapen we nog een laatste nacht op de camping aan het Wolfgang meer. Morgen pakken we onze spullen in en vertrekken we richting Lienz!

Dag 4 - Via de Grossglockner Hochalpenstrasse naar Lienz
Na de leuke tijd in Noord Oostenrijk vertrekken we vandaag richting Zuid Oostenrijk, naar Lienz om precies te zijn. Wat kan reizen toch leuk zijn! Wat een avontuur zeg, we gaan via de Grossglockner Hochalpenstrasse, een wereldberoemde panoramische weg. Op deze bijna 50 km lange weg met wel 30 haarspeldbochten, heb je constant een prachtig uitzicht! Er zijn veel plekken waar we een pauze kunnen houden om deze panorama op de gevoelige plaat vast te leggen. We zouden een stop kunnen maken bij het Kaiser Franz Josef plateau, waar het mooiste uitzicht van de hele weg is. Van al die indrukken krijg je honger! Tijd om wat te eten in de Edelweisshütte. Hoe vaak kun je nou zeggen dat je op bijna 2600 meter hoogte hebt geluncht? Na de lunch stappen we weer in de bus om naar onze eindbestemming van vandaag te rijden, Lienz. Hier zetten we onze tent op op een camping voor de komende 3 nachten.

Dag 5 - Hiken in het Nationalpark Hohe Tauern
Vandaag laten we onze benen weer eens het werk doen, Oostenrijk staat tenslotte bekend om haar Alpen en daarbij de wandelingen! We gaan niet zomaar een wandeling doen, maar een avontuurlijke wandeling door een kloof, de zogenaamde Dabaklamm in het Nationalpark Hohte Tauern. Er zijn allerlei trappen langs de rotswanden gemaakt zodat je ‘over water loopt’. Wat een natuurgeweld zeg, dat water. Deze wandeling voert ons langzaamaan omhoog en je hebt constant een mooi uitzicht. We wandelen in 3 uur naar de Dorfersee, waar we genieten van onze lunch en de prachtige Oostenrijkse natuur. Eenmaal bij terugkomst op de camping is er alle tijd om even te relaxen, een boekje te lezen of een spelletje te spelen. Dit hebben we ook wel nodig, want morgen verlaten we de camping voor 1 nachtje om in een heuse berghut te slapen!

Dag 6 - 2 daagse trekking inclusief overnachting in een berghut!
Zijn we er klaar voor? Tijd voor weer een nieuw avontuur, namelijk een 2-daagse trekking. Onze tenten laten we achter op de camping. We pakken wat kleding, een slaapzak, een handdoek, een zaklamp en vooral eten in voor vandaag en de overnachting in de Karlsbaderhütte op 2260 meter hoogte! We parkeren de auto vlakbij de Dolomiten-Hütte om vervolgens aan ons avontuur te beginnen. We klimmen zo’n 600 meter over 5 kilometer en we hebben geen haast! Het is belangrijk dat je geniet, want daarom ben je op reis. Kijk om je heen naar de gave flora en fauna en wie weet zie je de Karlsbaderhütte al in de verte? Eenmaal aangekomen in de hut eerst maar even bijkomen met een biertje en wat lekkers en genieten van het uitzicht. Vanavond genieten we van een lekker typisch Oostenrijks avondmaal en kletsen we nog even na met een lekker drankje. We kunnen eventueel ook nog een spelletje doen! Gute nacht.

Dag 7 - Relaxen op de camping
Goedemorgen! Lekker geslapen in de berghut? Na een heerlijk verzorgd typisch Oostenrijks ontbijt maken we ons klaar voor de tocht naar beneden. We doen wederom lekker rustig aan, want we hebben geen haast. Jeetje, we zijn al op de helft van onze actieve reis, wat gaat dat snel he! We zijn blij als we weer terug zijn op de camping, lekker relaxen de rest van de dag. Vanavond maken we samen ons avondeten en pakken we vast wat spullen in, want morgen vertrekken we naar Hochfilzen.

Dag 8 - Spetteren onder de Krimml waterval
Guten morgen! Wederom een heerlijke zonnige dag in het avontuurlijke Oostenrijk. We gaan vandaag via de Felbertauern tunnel richting de Krimmler Wasserfälle, de waterval. Deze is 380 meter hoog en daarmee de grootste van Centraal Europa! Wat een natuurgeweld. Eigenlijk is het 1 waterval, maar deze bestaat uit 3 fasen, we kunnen een kijkje nemen bij de onderste fase, vlakbij de parkeerplaats. Wil je helemaal naar boven wandelen? Die mogelijkheid is er natuurlijk ook, dit is een wandeling van zo’n anderhalf uur. Let op dat je ook weer naar beneden moet én nog zo’n anderhalf uur naar Hochfilzen. Overigens is het de wandeling wel waard, want er komen niet voor niets jaarlijks zo’n 400.000 mensen op de waterval af, welke overigens het 10e best bezochte natuurwonder van Oostenrijk is. Goed, voldoende foto’s gemaakt en druppels gevoeld? Tijd om de bus weer in te stappen naar onze bestemming van de komende paar dagen. Er staat ons nog een behoorlijk actief programma te wachten deze tweede week van onze actieve rondreis in Oostenrijk.

Dag 9 - 3 keer hiken is scheepsrecht
Wederom een dag vol Oostenrijks avontuur. We beginnen de dag zoals altijd met een ontbijt, om vervolgens de gondel vanaf Fieberbrunn naar station Lärchfilzkogel (1645m) te pakken. Eenmaal aangekomen aan het einde van onze gondel beginnen we aan de klim naar de Wildseeloderhutte op 1854 meter! Na deze pittige tocht hebben we wel een lekker broodje verdiend. Wat dacht je van picknicken met een prachtig uitzicht op de Wildseelodersee? Na een tijdje gaan we weer huiswaarts, want alle meters die we zijn gestegen, moeten we logischerwijs ook weer afdalen! Vanavond genieten we van ons laatste maaltje in Fieberbrunn en omgeving, morgen gaan we weer verhuizen!

Dag 10 - De Buchsteinwandrunde per mountainbike
Vandaag gaan we de Oostenrijkse natuur op een andere manier verkennen, namelijk op de mountainbike. We gaan de zogenaamde ‘Buchsteinwandrunde’ maken met een extra lusje voor het mooie uitzicht. Bij de plaatselijke bakker zorgen we voor wat lekkers voor tijdens de picknick halverwege de tocht. We hebben aardig wat kilometers voor de boeg, dus vertrekken we vroeg!
Vanaf de camping fietsen we richting Sint Jakob in Haus richting Sint Ulrich am Pillersee. Van dat fietsen krijg je honger en dorst! Bij de Pillersee genieten we van onze welverdiende sandwich en nemen we een verfrissende duik, want we zijn er nog niet. Zadelpijn? Daar doen we niet aan, dit is een groot avontuur namelijk. We stappen weer op de pedalen en trappen lekker in ons eigen tempo verder richting de Wiesensee en Hochfilzen, weer terug naar onze camping in Fieberbrunn. Jeetje wat een gave dag! Moe maar voldaan genieten we van een drankje en proosten we op deze overwinning van vandaag. Welk avontuur staat ons morgen te wachten?

Dag 11 - Bijkomen in het Ötztal
We laten het prachtige gebied van Fieberbrunn achter ons en vertrekken naar het Ötztal en Stubaital. Ook hier vinden we enorm veel actie en avontuur. Het kan niet gek genoeg! We hebben een rustige dag, een ritje van zo’n 2 uur en de rest van de dag tijd om te relaxen. Al die indrukken van de laatste dagen moeten we wel even kunnen verwerken natuurlijk. Zullen we vanavond weer eens uit eten gaan?

Dga 12 - Ter land, ter zee en in de lucht
Het lijkt wel ter land, ter zee en in de lucht hier in Oostenrijk. Alle soorten activiteiten komen voorbij. Raften op de Inn door de Imster Schlucht staat vandaag op ons lijstje. Heftig hoor! We gaan een 13 kilometer lange tocht maken op deze wilde rivier. Teamwork en plezier, dat is belangrijk vandaag! Vanmiddag zijn we overigens vrij, dus kun je rustig aan doen. Een boekje lezen, wandelen of relaxen in de zon.

Dag 13 - Sölden, dat is toch een skigebied?
De laatste dag om de Oostenrijkse natuur op te snuiven is aangebroken! We gaan doen wat je het beste kun doen in Oostenrijk, namelijk hiken. We hebben al wat wandelingen erop zitten deze vakantie, maar deze is er eentje om onze perfecte groepsreis af te sluiten. In overleg met de groep kiezen we of we bij skigebied Sölden een gave wandeling gaan maken of misschien bij de Timmelsjoch Hochalpstrasse? De Pitztaler gletsjer moet ook een onvergetelijke wandeling bieden. Vergeet je lunchpakketje niet, daar hunkeren we vanmiddag wel naar namelijk.

Eenmaal bij terugkomst koken we ons laatste maaltje, of gaan we nog een laatste keer uit eten om te proosten op deze unieke ervaring?

Dag 14 - Oost, west, thuis best
Ons Oostenrijkse avontuur er alweer op. Wat hebben we een gave tijd gehad. Wat is dat snel gegaan zeg! We hebben een lange rit te gaan, dus vertrekken we heel vroeg om weer op tijd in Nederland te zijn. Auf wiedersehen Oostenrijk, graag tot een volgende keer!

Groepsreis Rondreis Oostenrijk
Groepsreis Rondreis Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Camping Lindenstrand

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je op verschillende campings zoals beschreven in het programma. De eerste camping waar je verblijft is Camping Lindenstrand in Wolfgang am See. Je krijgt een 2 persoonstent van het merk Vaude voor alleengebruik te leen. Alle campings hebben prima sanitair en sommige zijn zelfs voorzien van een zwembad en/of WiFi.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Lindenstrand
Camping Lindenstrand

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis Oostenrijk
Groepsreis Rondreis Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer