Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis Magisch Jordanië

Staat Jordanië ook op het lijstje met landen die je ooit nog eens wilt bezoeken? Pak dan nu je kans en ga mee met deze onvergetelijke singlereis, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden van het land allemaal aandoen en je zelf enkel nog hoeft te genieten omdat alles al voor je geregeld is. Alle excursies, entreegelden en maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen.

We beginnen onze reis in Amman, de hoofdstad van het Hasjemitische koninkrijk Jordanië dat in de IJzertijd Rabbath Ammoun heette en later Philadelphia, toen het één van de Grieks-Romeinse steden in de stedelijke confederatie Decapolis was. Tegenwoordig is het bekend als de ‘witte stad’ vanwege de witte steensoort die voor veel gebouwen gebruikt werd. We doen een uitgebreide stadstour en hebben op de laatste dag, mits de vluchttijden niet wijzigen, ook nog tijd om zelf te stad te ontdekken. Vanuit ons hotel in Amman doen we verder een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de nabije omgeving aan, zoals de woestijnkastelen en Jerash.

Natuurlijk ontbreekt ook het werelderfgoed Petra, één van de moderne zeven wereldwonderen, niet in het programma. We trekken een hele dag uit om daar zoveel mogelijk te zien en ontdekken. Het absolute hoogtepunt van deze reis? Een diner en overnachting in een tentenkamp in Wadi Rum. Beleef de magie van de woestijn. Bekijk het volledige van-dag-tot-dag-programma van deze reis onder het kopje ‘activiteiten’.

Alle maaltijden zijn bij deze reis inbegrepen. Ontbijt en diner vinden in het hotel plaats en de lunches zijn onderweg altijd in een lokaal restaurant.

Singlereis Rondreis Magisch Jordanië
Singlereis Rondreis Magisch Jordanië

Activiteiten

Dag 1 - Aankomstdag 
Aankomst op de luchthaven van Amman. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Amman.

Dag 2 - Stadstour Amman / Woestijnkastelen
We starten onze reis met een stadstour door Amman en brengen achtereenvolgens een bezoek aan het Romeinse theater, de citadel en het folklore- en archeologisch museum, waarna we vervolgens zullen gaan lunchen. In de middag gaan we naar twee van de woestijnkastelen gelegen in de oostelijke woestijn van het koninkrijk. Allereerst naar Qasr Amra, waar in het badhuis, dat ooit een jachtpaviljoen was, zo’n 250 unieke en goed bewaard gebleven fresco’s te vinden zijn, waaronder één van de sterrenhemel met alle tekens van de dierenriem. Ook bezoeken we het geheel ommuurde Romeinse/middeleeuwse islamitische fort Azraq dat gebouwd is van zwart basaltsteen. Diner en overnachting in Amman.

Dag 3 - Madaba / Neboberg / Shobak 
Via de King's Road rijden we naar de mozaiekstad Madaba, waar in de oosters-ortodoxe Sint-Joriskerk een bijzonder 6e eeuws vloermozaiek te vinden is, die een kaart van het Heilige Land voorstelt met daarop de Jordaan, de Dode Zee en een deel van de Nijldelta. Ook in de stad zelf zijn er veel andere beroemde mozaïeken in openbare en particuliere gebouwen.We gaan verder naar de Nebo berg, een belangrijke godsdienstige plek die in de bijbel omschreven wordt als de uitkijkpost waar Mozes voor het eerst kon uitkijken over het Beloofde Land van Israel en waar de profeet naar verluid begraven werd. Je vind er de overblijfselen van een Byzantijnse basiliek, die mooi verwerkt is in de door de Franciscanen gebouwde en beheerde Herdenkingskerk van Mozes.
Na de lunch bezoeken we het Shobak kasteel dat gebouwd is in 1115. Het was de eerste van vele onder de Jordaanse koning Baldwin de 1e van Jeruzalem gebouwde vestingwerken om de weg van Egypte naar Damascus te beschermen.
Diner en overnachting in Petra.

Dag 4 - Petra
We hebben vandaag de gehele dag om alle geheimen van Petra, één van de nieuwe zeven wereldwonderen en UNESCO Werelderfgoed, te leren kennen. De oude handelsstad in het rozerode Sharah-gebergte ligt in een weids dal, ingesloten tussen bergwanden en werd door de Nabateeërs uitgehouwen. In de 7e eeuw werd de stad volledig verlaten en na verloop van tijd wisten alleen de lokale bedoeïenen de stad nog te vinden. Het werd in 1812 opnieuw ontdekt door de Zwitserse geoloog Johann Burkhardt en sindsdien is het dé plek in Jordanie die je gezien moet hebben.
We lopen door de Siq, een smalle en kronkelende spleet tussen de kliffen, om de schatkamer, het Romeinse theater, de rechtbanken, Qasr Bint Pharaoun, de tempel van de gevleugelde leeuw en andere monumenten te bezichtigen.
Diner en overnachting in Petra.

Dag 5 - Klein Petra / Baydha / Wadi Rum
Op slechts een kwartiertje rijden van Petra ligt Klein Petra, onze eerste stop voor deze dag. Vervolgens gaan we naar Baydha, waar opgravingen van maar liefst 8.000 jaar oud uit de steentijd te vinden zijn. We wandelen tussen de ruïnes van nederzettingen van de bijbelse Edomieten, en verkennen de uitgestrekte overblijfselen van het Romeinse legioensfort in Udruh. Daarna gaan we op weg naar Wadi Rum, de woestijn die eruit ziet als een ontzagwekkend maanlandschap, waar de film ‘Lawrence of Arabia’ werd opgenomen. De jeeps staan klaar voor een twee uur durende tocht door de woestijn.
Vannacht kunnen we genieten van een heel bijzondere ervaring. We dineren en overnachten in een tentenkamp in de woestijn.

Dag 6 - Bethanie / Dode Zee 
Via de Araba Road rijden we naar Bethanië, dat bekend is uit de Bijbel en diverse Byzantijnse en middeleeuwse teksten. Het is de plaats van de nederzetting van Johannes de Doper, waar Jezus werd gedoopt. Daarna gaan we richting de Dode Zee, waar het altijd zonnig en droog is, gelegen in de Jordaanse Rift vallei op ongeveer 422 meter onder de zeespiegel. Het is één van 's werelds zoutste wateren, waarin geen leven mogelijk is vanwege het extreem hoge zoutgehalte. We genieten van een lekkere lunch en een ontspannen middag in het Dead Sea Spa hotel waarbij we zelf kunnen ervaren hoe het voelt om in de Dode Zee te drijven.
Diner en overnachting in Amman.

Dag 7- Jerash / Ajloun
In de ochtend bezoeken we uitgebreid Jerash, het Pompei van het oosten. Deze Grieks/Romeins/Byzantijnse stad was één van de Decapolis-steden en is tegenwoordig een bijzonder uitgebreide archeologische vindplaats, waar je theaters, kerken, tempels (Zeus en Artemis), een nymphaeum en zuilenstraten in zeer goede staat kunt bekijken.
Na een lekkere lunch gaan we verder naar Ajloun, waar we een bezoek brengen aan het 12e-eeuwse Islamitische kasteel dat werd gebouwd door Saladin. Het is het enige Islamitische kasteel in Jordanie en heeft eigenlijk meer het uiterlijk van een fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de groene en heuvelachtige omgeving.
Diner en overnachting in Amman.

Dag 8 - Amman
Gezien de late vertrektijd van de terugvlucht (onder voorbehoud van wijzigingen) is er vandaag nog tijd om zelfstandig het veelzijdige Amman te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich op ongeveer 2 km van het hotel.
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Singlereis Rondreis Magisch Jordanië
Singlereis Rondreis Magisch Jordanië

Verblijf

Verblijf Ambassador Hotel

Beschrijving

Dit fijne 4-sterren hotel ligt in Shmeisani, het financiële hart van Amman en één van de rustigste wijken van deze hoofdstad en biedt een prachtig uitzicht over de oostkant van de oude stad. Het hotel ademt een typisch Jordaanse sfeer uit, zowel qua bouw als qua decoratie en wordt zeer goed beoordeeld op hotelwebsites. De slogan van het hotel is dan ook ‘a boutique hotel’.

Ambassador hotel beschikt over twee verschillende loungebars, waar je terecht kunt voor een heerlijk drankje of een klein hapje. In het restaurant wordt ’s ochtends een uitgebreid ontbijt geserveerd, bestaande uit warme en koude gerechten uit zowel de lokale als de internationale keuken. In de avond kun je er genieten van culinaire maaltijden, altijd gemaakt van verse lokale topproducten. Je conditie houd je op peil in het buitenzwembad of de gym.

De in totaal 72 kamers en suites verdeeld over 6 verdiepingen zijn comfortabel en elegant ingericht. Ze zijn voorzien van alle gemak en beschikken over een fijne badkamer. De meeste kamers kijken uit over de stad.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Ambassador Hotel
Ambassador Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor Jordanie
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort, dat op de aankomstdag in Jordanie nog minstens zes maanden geldig is. Informeer bij de Jordaanse ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt. Een kosteloos groepsvisum wordt voor aankomst door onze agent geregeld, hiervoor hebben wij voor vertrek je paspoortgegevens nodig. Wij zullen hierom vragen wanneer je de reisinformatie ontvangt.

Wel inbegrepen

 • 6 Lunches (de dranken tijdens de lunch zijn voor eigen rekening)
 • 7 Overnachtingen in 3- en 4-sterren accommodaties o.b.v. halfpension
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelstalige gids ter plaatse tijdens alle programma-onderdelen
 • Vervoer ter plaatse (volgens programma) in mini-/midibus met airco
 • Boekingskosten à €20
 • Nederlandstalige gastvrouw/-heer
 • Handbagage (10kg)
 • Luchthaventransfers ter plaatse
 • Retourvluchten Amsterdam-Amman
 • Vliegbelasting à € 26,43

Niet inbegrepen

 • Kosten voor ruimbagage
 • Dranken tijdens de bij de prijs inbegrepen lunches en diners
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Singlereis Rondreis Magisch Jordanië
Singlereis Rondreis Magisch Jordanië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
04-06-2023 11-06-2023 8 € 1450,00 50-75 jaar
04-06-2023 11-06-2023 8 € 1695,00 50-75 jaar
26-09-2023 03-10-2023 8 € 1495,00 50-75 jaar
26-09-2023 03-10-2023 8 € 1750,00 50-75 jaar