Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie

Deze groepsreis door Italië voert je door het bergachtige noorden van het land. Onderweg maken we mooie wandelingen, slapen we op campings met fantastische uitzichten en komen de liefhebbers van bergen en meren zeker weten aan hun trekken! Ook staan er een aantal gave activiteiten zoals raften en canyoningen op het programma. We doen de steden Turijn, Verona en Bolzano aan. De Grand Paradiso, Maritieme Alpen, de Dolomieten, Süd-Tirol en Alto Adigo lenen zich uitstekend voor sportieve vakanties zoals je die van ons gewend bent, dus we zullen in deze Italiaanse regio's verschillende activiteiten ondernemen die voor iedereen geschikt zijn!

Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie
Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie

Activiteiten

Dag 1 - Op naar la bella Italia! 
Buongiorno! Vandaag begint de groepsreis door het noorden van Italië! Vanuit Nederland vliegen we in een paar uurtjes naar la bella Italia. Vanaf de luchthaven rijden we richting Aosta: midden in de Italiaanse Alpen ligt de camping in Valle d'Aosta. In dit bergachtige gebied zullen we drie nachten verblijven, zodat we genoeg tijd hebben om uitdagende outdooractiviteiten te ondernemen. 

Dag 2 en 3 - Hiken en raften in Valle d'Aosta
Het is mooi wakker worden in deze omgeving! Tijd voor een ontbijtje, want er staat ons een actieve dag te wachten. Dit gebied is namelijk perfect voor het maken van wandelingen. We gaan hiervoor naar het Nationaal Park Grand Paradiso, niet ver gelegen van het Mont Blanc massief. Het hoogste punt van de Gran Paradiso ligt op 4061 meter hoogte. Behalve overweldigende natuur vind je in deze regio ook veel van de oude Romeinse cultuur. Fijn dat we vandaag alle tijd hebben om hiervan te genieten! Op dag drie van deze groepsreis Italië gaan we de rivier de Dora Baltea op: per raft trotseren we de op sommige plaatsen onstuimige rivier. We zijn echt in een prachtig gedeelte van Italië en we hebben onderweg zelfs uitzicht op de Mont Blanc! Een spannende tocht, maar wel voor iedereen goed te doen. 

Dag 4 - Van Valle d'Aosta naar Turijn 
Tijd om verder te reizen. Na het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting, naar Turijn.  De stad is gelegen in de regio Piëmont, dat letterlijk ‘aan de voet van de berg’ betekent, en een van de rijkste regio’s van Italië is. De belangrijkste Italiaanse ondernemingen zoals Fiat en Ferrero zijn hier gevestigd. Ook de productie van rijst, wijn, fruit en truffels zorgen voor een groot deel van de inkomstenbronnen. In tegenstelling tot de regio Valle d’Aosta is in Piemonte het toerisme nog niet volledig ontwikkeld. In 2006 was Turijn de stad voor de Olympische Winterspelen. Nadat de stad zo’n tweeduizend jaar geleden is gesticht als legerkamp, hebben de Winterspelen er aan bijgedragen dat Turijn opnieuw op de kaart kwam te staan. Op het centrale plein Piazza Castello zijn indrukwekkende gebouwen uit de barok te zien, zoals de San-Lorenzo kerk, Palazzo Madama en het Palazzo Reale. ’s Avonds maken we natuurlijk gebruik van de gelegenheid om Turijn beter te leren kennen: wie heeft er zin in een pizza of een pasta met een lekker Italiaans wijntje erbij? Proost, op weer een geslaagde dag van de groepsreis! 

Dag 5 en 6 - Heerlijke hikes maken in de omgeving van Turijn
Hoewel Turijn een prachtige stad is, bezoeken we deze regio natuurlijk ook zodat we de natuur in kunnen gaan! De vele bergtoppen zorgen voor een mooi decor tijdens de bergwandelingen die we zullen gaan maken. De vergezichten zijn hier adembenemend! Na de actieve dagen van vandaag is het heerlijk terugkomen op de camping waar we een lekkere avondmaaltijd kunnen klaarmaken. Een bezoekje aan de Sacra di San Michele (de abdij die prachtig is gelegen bovenop een bergtop) mag tijdens ons verblijf in de omgeving van Turijn uiteraard niet ontbreken!

Dag 7 - Van Turijn naar Bolzano 
Hoe mooi het ook is in de bergen rond Turijn, is het tijd om naar de volgende regio te trekken. Süd-Tirol is een stukje rijden, maar we kiezen voor een mooie route dus ook onderweg is er genoeg te zien! De camping voor de komende dagen ligt bij Bolzano. Tent opzetten en ontspannen maar! 

Dag 8 - Op naar de Marmolada gletsjer
Vandaag is een spectaculaire dag! In de winter is het hier prachtig skiën, vandaag maken we van de liften gebruik om in het gebied rond Bolzano ons zonder al teveel inspanning te verplaatsen. Uiteraard gaan we niet alleen maar met de skiliften, we maken ook een super mooie (flinke!) wandeling naar en op de Marmolada gletsjer. Wat een uitzichten, het is echt volop genieten hier in Italië! 

Dag 9 - Ötzi & Bolzano
Naast de geweldige ligging van Bolzano, maakt het Zuid-Tiroolse archeologiemuseum deze stad extra bijzonder. Hier is namelijk de bekende 'ijsmummie' Ötzi te bezichtigen. De in 1991 hoog in de Alpen door Duitse toeristen gevonden mummie heeft onze kennis van het leven in de jonge steentijd, ongeveer 5350 jaar geleden, enorm verrijkt. We zullen vandaag dan ook een bezoek brengen aan dit museum om meer te leren over Ötzi en de verdere geschiedenis van de regio. Meer zin om wat te wandelen? Dat kan ook! We kunnen, als we besluiten niet naar het museum te gaan, de kabelbaan omhoog pakken naar een mooi wandelgebied in de Dolomieten met prachtige uitzichten.

In het oude stadscentrum van Bolzano is overigens ook genoeg te zien. De stad is gelegen tussen twee rivieren en het oude centrum is, ondanks de hevige bombardementen in de tweede wereldoorlog, grotendeels bewaard gebleven. De statige renaissance en barok herenhuizen met erkers en trappenhuizen stralen nog steeds veel karakter uit. Ook op culinair gebied zitten we hier trouwens goed. Voor een combinatie van het beste uit de Italiaanse en de Oostenrijkse keuken kun je hier uitstekend terecht! 

Dag 10 - Canyoningen in de buurt van Bolzano
Bolzano is fantastisch en ook de omgeving ervan is de moeite waard om te verkennen. Er zijn in de buurt veel toffe activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld ook canyoningen. Met een gezonde portie lef is het voor iedereen die deze groepsreis maakt prima te doen: een combinatie van zwemmen, je mee laten drijven in een stroomversnelling, van rotsen springen, abseilen.. echt gaaf! 

Dag 11 - Van 
Bolzano naar Verona (160 km)
Goedemorgen! Dag 11 van deze groepsreis is aangebroken. Zullen we rustig de tijd nemen voor een lekker ontbijtje? Kopje koffie erbij? Als iedereen zo ver is pakken we de tentjes in en vervolgen we de reis naar Verona. De stad heeft haar bekendheid grotendeels te danken aan het wereldberoemde toneelstuk van Shakespeare, Romeo en Juliet, dat zich afspeelt in deze prachtige stad. We overnachten op een camping in Verona. Tijdens de dagen in Verona is er tijd om de omgeving te verkennen. Ook het grootste en bekende meer van Italië ligt hier in de buurt, het Gardameer. Dit diepblauwe meer in een prachtige omgeving is uitermate geschikt voor een sportief dagje. Er zijn rondom het meer vele wandeltochten uitgezet en er is natuurlijk ook altijd tijd voor een verfrissende duik. Heerlijk! 

Dag 12 - Monte Baldo
Na de relatief rustige dag van gisteren maken we vandaag een mooie wandeling aan de oostkant van het Gardameer. We rijden eerst een eind bergop naar een parkeerplaats vanwaar we te voet verder gaan naar de berg Monte Baldo. Zodra we in de buurt van de top van de bergrug komen, hebben we een geweldig uitzicht over het Gardameer. Tijdens de wandeling over de toppen van deze ruim 2000 meter hoge bergrug moet je zeker geregeld even stil gaan staan om het uitzicht in je op te nemen. Wat is het hier mooi! 

Dag 13 - Verona
Tijd om de stad te bezoeken! Behalve dat de stad een mooie ligging heeft, is deze in het verleden ook strategisch gebleken; een van de overblijfselen uit die tijd is de Arena. Overdag kunnen we hier natuurlijk al even langs lopen, wanneer we ook de andere hoogtepunten van de stad aandoen. Dit Romeinse amifitheater is een van de grootste ter wereld en wordt nog altijd gebruikt voor optredens. Als je wilt (optioneel), kun je hier tijdens deze groepsreis een voorstelling bijwonen. Dit is een bijzondere ervaring die je nog lang zal bijblijven. 

Dag 14 Verona - Milaan - Eindhoven
De laatste dag van de singlereis Italië is aangebroken; na een ontbijtje vertrekken we richting het vliegveld. Tijd om weer naar Nederland terug te gaan. Wat was dit een gave groepsreis!


Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen
Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie
Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie

Verblijf

Verblijf Camping Int. Touring

Beschrijving

Tijdens deze rondreis verblijf je op meerdere campings zoals in het programma beschreven staat. De campings beschikken over prima sanitair en meerdere faciliteiten. Sommige campings hebben een zwembad en/of WiFi. Je krijgt een huurtent van Vaude voor alleengebruik. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Int. Touring
Camping Int. Touring

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie
Groepsreis Rondreis Actief en Cultuur Italie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer