Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis Italie

We beginnen deze groepsreis Italië in de wereldstad Milaan! Van hieruit maken we een prachtige rondreis. We maken een paar fantastische wandelingen, slaapt op campings in een droomachtige omgeving en je ziet vooral veel bergen en meren. Ook staan er een aantal gave activiteiten zoals raften, canyoningen en uiteraard wandelen op het programma. Je doet steden aan als Turijn, Verona en Bolzano aan. De Grand Paradiso, maritieme Alpen, de Dolomieten, Süd-Tirol en Alto Adigo lenen zich uitstekend voor sportieve vakanties zoals je die van ons gewend bent. We zullen hier verschillende activiteiten ondernemen die zeker voor iedereen geschikt zijn!

Groepsreis Rondreis Italie
Groepsreis Rondreis Italie

Activiteiten

Dag 1 Aankomst Italië (350 km)
Buongiorno! Welkom in Italië! Vanuit Eindhoven in Nederland vliegen we naar het prachtige Italië. Na aankomst op de luchthaven van Milaan vertrekken we in westelijke richting naar Aosta. Onze groepsreis Italië is begonnen! Na ongeveer twee uur rijden met geweldige uitzichten op de Italiaanse Alpen, komen we in de namiddag aan in de omgeving van Valle d'Aosta. In dit bergachtig gebied, zullen we drie nachten op de camping verblijven.

Dag 2 en 3 Hiken en raften in Valle d'Aosta
De eerste overnachting van deze groepsreis op Italiaanse grond is een feit. In de ochtendzon genieten we van het ontbijt, een goede start van een actieve dag. Valle d'Aosta is een uitermate geschikt gebied om te wandelen. Hier zullen we deze tweede dag dan ook aan besteden. We begeven ons naar het Nationaal Park Grand Paradiso, niet ver gelegen van het Mont Blanc massief. Het hoogste punt van de Gran Paradiso ligt op 4061 meter hoogte. We hebben alle tijd om van de omgeving te genieten! Behalve een prachtige natuur vind je in de regio ook veel van de oude Romeinse cultuur. Ook kun je in deze regio heel goed watersporten beoefenen. Tijdens de derde dag van de reis, gaan we de rivier Dora Baltea op. Tijdens de tocht trotseren we per raft de onstuimige gedeelten van de rivier, maar komen we ook langs serene gebieden met een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Een spannende activiteit die je lang bij zal blijven!

Dag 4 Valle d'Aosta - Turijn (160 km)
We vertrekken in zuidelijke richting naar Turijn. Deze stad is gelegen in de regio Piemont, dat letterlijk 'aan de voet van de berg' betekent, en is een van de rijkste regio's van Italië. De belangrijkste Italiaanse ondernemingen zoals Fiat en Ferrero zijn hier gevestigd. Ook de productie van rijst, wijn, fruit en truffels zorgen voor een groot deel van de inkomstenbronnen. In tegenstelling tot de regio Valle d'Aosta is in Piemonte het toerisme nog niet volledig ontwikkeld. In 2006 was Turijn dé stad voor de Olympische Winterspelen. Nadat de stad zo'n tweeduizend jaar geleden is gesticht als legerkamp, hebben de Winterspelen er aan bijgedragen dat Turijn opnieuw op de kaart kwam te staan. Op het centrale plein Piazza Castello zijn indrukwekkende gebouwen uit de barok periode te bezichtigen, zoals de San-Lorenzo kerk, Palazzo Madama en het Palazzo Reale. 's Avonds maken we natuurlijk gebruik van de gelegenheid om Turijn beter te leren kennen en ons te verdiepen in de witte truffels, waar Turijn alom bekend om staat!

Dag 5 en 6 Hiken in de omgeving van Turijn
We bezoeken deze regio niet alleen voor de stad Turijn! De komende dagen zullen we ons hier zeker niet vervelen omdat we ons begeven in een prachtige omgeving omringd door vele bergtoppen. We hebben alle tijd om heerlijke wandelingen in de bergen te maken met prachtige vergezichten als loon voor streven. Na zo'n actieve dag is het heerlijk thuiskomen op de gastvrije camping waar we de komende dagen verblijven. Een bezoekje aan de Sacra di San Michele tijdens ons verblijf in de omgeving van Turijn mag hierbij uiteraard niet ontbreken!

Dag 7 Turijn - Bolzano (450 km)
Na een paar dagen in de bergen rond Turijn is het tijd voor Süd-Tirol. Het is een stukje rijden maar we kiezen voor een mooie route en vermijden waar mogelijk de snelwegen. Aan het einde van de middag komen we aan in de buurt van Bolzano, gelegen in het gebied dat zowel Süd-Tirol als Alto Adige wordt genoemd. Het is het zuidelijkste deel van de landstreek Tirol en tevens de meest noordelijke provincie van Italië. We overnachten op een camping iets ten zuiden van Bolzano.

 

Dag 8 Hiken Bolzano, Marmolada gletsjer
's Winters wordt er rond Bolzano volop geskied en in de zomer gebruiken de fanatieke wandelaars dezelfde liften om van gebied tot gebied te komen. Uiteraard laten we deze kans niet liggen om zelf een prachtige wandeling door dit gebied te maken. De kabelbaan brengt ons naar de voet van de Marmolada gletsjer, die we vandaag gaan beklimmen.

Dag 9 
Ötzi & Bolzano
Naast de geweldige ligging van Bolzano, maakt het Zuid-Tiroolse archeologiemuseum de stad extra bijzonder. Hier is namelijk de ijsmummie Ötzi te bezichtigen. Deze 'ijsmummie' is in 1991 hoog in de Alpen door Duitse toeristen gevonden. Deze vondst heeft onze kennis van het leven in de jonge steentijd, ongeveer 5350 jaar geleden, enorm verrijkt. We zullen vandaag dan ook een bezoek brengen aan dit museum om meer te leren over Ötzi en de verdere geschiedenis van de regio. Hebben we geen zin om dit museum te bezoeken dan pakken we de kabelbaan omhoog naar het mooie wandelgebied van de Dolemieten met prachtige uitzichten. 

Ook op culinair gebied zitten we hier goed. Voor een combinatie van het beste uit de Italiaanse en de Oostenrijkse keuken kun je hier uitstekend terecht. In het oude stadscentrum van Bolzano is genoeg te zien. De stad is gelegen tussen twee rivieren en het oude centrum is, ondanks de hevige bombardementen in de tweede wereldoorlog, grotendeels bewaard gebleven. De statige renaissance en barok herenhuizen met erkers en trappenhuizen stralen nog steeds het Oostenrijkse karakter uit. 

Dag 10 Canyoning Bolzano
De omgeving van Bolzano is ook zeer geschikt voor leuke activiteiten. We gaan vandaag dan ook een canyoning tocht maken! Dit is een combinatie van zwemmen, je mee laten drijven in een stroomversnelling, het springen van rotsen en abseilen... Ondanks dat het moeilijk lijkt is canyoning een activiteit waar iedereen met een gezonde portie lef aan mee kan doen!

Dag 11 Bolzano - Verona (160 km)
We nemen deze ochtend lekker de tijd om rustig te ontbijten. Na een heerlijke kop koffie vervolgen we de reis naar Verona. Verona heeft haar bekendheid grotendeels te danken aan het wereldberoemde toneelstuk van Shakespeare, Romeo en Juliet, dat zich afspeelt in deze prachtige stad. We overnachten op een camping in Verona. Tijdens de dagen in Verona is er tijd om de omgeving van Verona te verkennen. Het bekende en grootste meer van Italië, het Gardameer, behoort ook tot deze omgeving. Dit diep-blauwgekleurde meer in een prachtige omgeving is uitermate geschikt voor een sportief dagje. Er zijn rondom het meer vele wandeltochten uitgezet en er is natuurlijk ook altijd tijd voor een verfrissende duik.

Dag 12 Monte Baldo
Na de rustige dag van gisteren gaan we vandaag een mooie wandeling aan de oostkant van het Gardameer maken. We rijden eerst een eind bergop naar een parkeerplaats vanwaar we te voet verder gaan naar Monte Baldo. Zodra we in de buurt van de top van de bergrug komen krijgen we een geweldig uitzicht over het Gardameer. Tijdens de wandeling over de toppen van deze ruim 2000 meter hoge bergrug moeten we vaak blijven staan om de adembenemende vergezichten in ons op te nemen!

Dag 13 Verona
Verona heeft zoals beschreven een erg mooie ligging, maar wat Verona vooral interessanter maakt, is het feit dat na Rome deze stad de meeste overblijfselen uit de Romeinse periode heeft. Verona had, ten tijde van de Romeinse veldtochten over de Alpen, een zeer strategische ligging waardoor de stad voor de Romeinen van groot belang was. Eén van de mooiste overblijfselen om te bezichtigen is de Arena. Dit Romeinse amfitheater is een van de grootste ter wereld en wordt nog altijd gebruikt voor optredens. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds prachtige operavoorstellingen opgevoerd in het authentieke amfitheater. Als je wilt kun je optioneel een voorstelling bijwonen.
 
Dag 14 Verona - Milaan - Eindhoven
Helaas is het vandaag alweer de laatste dag in Italië. Na een rustig ontbijt vertrekken we richting het vliegveld vanwaar we weer terug naar Nederland zullen vliegen. Het einde van onze groepsreis is nu toch echt in zicht ..

Vliegtijden 
08-07-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
21-07-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25

15-07-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
28-07-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25

22-07-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
04-08-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25

29-07-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
11-08-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25 

05-08-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
18-08-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25 

12-08-2017 Heen: Eindhoven 12:05 - Milaan Bergamo 13:45
25-08-2017 Terug: Milaan Bergamo 12:45 - Eindhoven 14:25
Groepsreis Rondreis Italie
Groepsreis Rondreis Italie

Verblijf

Verblijf Camping Int. Touring

Beschrijving

Tijdens deze rondreis verblijf je op meerdere campings zoals in het programma beschreven staat. De campings beschikken over prima sanitair en meerdere faciliteiten. Sommige campings hebben een zwembad en/of WiFi. Je krijgt een huurtent van Vaude voor alleengebruik. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Int. Touring
Camping Int. Touring

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis Italie
Groepsreis Rondreis Italie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer