Singlereizen.nl

Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Noord-Griekenland is rijk aan bijzondere natuur, interessante cultuur en biedt een goede locatie voor activiteiten vol adrenaline. Tijdens deze 10-daagse rondreis verkennen we dit deel door het aandoen van zes verschillende locaties. De rotspilaren van Meteora, het Prespa Lake en het Meer van Kerkini tot aan de op één-na-grootste stad van het land: Thessaloniki: we ontdekken de prachtigste stukjes van Noord-Griekenland. 

Voor een adrenalinekick zit je tijdens deze reis goed. We gaan raften bij Grevena, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om nog te gaan klimmen bij Meteora en ook canyoning is een mogelijkheid. We stappen op de fiets rond het Lake Kerkini en maken een hike door het National Park van Prespa. Langs de oever en in het meer van Prespa spot je op verschillende plaatsen pelikanen en in de kliffen langs de kust vind je diverse ondiepe grotten. De actieve excursies worden afgewisseld met een proeverij van heerlijke Griekse wijnen.

Een city tour door Thessaloniki, de één na grootste stad van Griekenland en een bezoek aan het unieke Meteora zorgen voor een vleug cultuur tijdens de reis. Er zijn plekken waarvan je bijna niet gelooft dat ze echt zijn: Meteora is er zo één. Rotsformaties met enorme rotspilaren van enkele honderden meters hoog, waarbij bovenop zes van deze pilaren kloosters zijn gebouwd. In meerdere opzichten is Meteora een bijzondere, bijna magische plek. We eindigen deze rondreis in Katerini, waar we heerlijk kunnen relaxen met een cocktail op het strand. Een zandstrand voor de deur van het hotel, leuke bars in het dorp en de prachtige ligging zorgen voor een fijne afsluiting van de vakantie.

Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland
Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland

Activiteiten

Jouw vakantie start op de luchthaven. We ontmoeten elkaar bij het afgesproken meetingpoint op Amsterdam Schiphol Airport. Bij aankomst op de luchthaven van Thessaloníki, worden we opgewacht door onze Engelssprekende reisleid(st)er. Met de transfer worden we naar onze eerste accommodatie in Thessaloníki gebracht. De vakantie kan beginnen!

Dag 1 - Thessaloníki
Na aankomst op de luchthaven van Thessaloníki brengt de transfer ons naar het centrum van Thessaloníki. Afhankelijk van de tijd van aankomst, hebben we de verdere dag vrij om de stad te ontdekken. Wat je zou kunnen doen? Maak een leuke boottocht, lekker ergens een cocktailtje drinken of ga naar een lokaal restaurant om het typische Griekse eten te proeven!

Dag 2 - Thessaloníki + City tour
Na het ontbijt hebben we een leuke stadstour. Tijdens deze tour ontdekken we de geschiedenis en unieke plaatsjes van Thessaloníki. Thessaloníki heeft veel bezienswaardigheden, de bekendste is The White Tower. Verder heeft de stad nog veel meer bezienswaardigheden waaronder: middeleeuwse kerken, Ottomaanse monumenten en verschillende museums.

Dag 3 - Kerkini Lake National Park + Wijnproeverij
Als we hebben ontbeten vertrekken we naar Kerkini Lake National Park. Onderweg zullen we stoppen voor een wijnproeverij. We hebben in Kerkini een vrije dag, zo kun je zelf al even het National Park bewonderen!

Dag 4 - Kerkini Lake National Park + Fietstocht
Een adembenemende plek in de schaduw van de Mount Belles. In dit National Park vind je een landschap wat je niet snel zult vergeten. Het Kerkinimeer is een paradijs voor trekvogels en vele andere zeldzame schoonheden. Er is geen betere manier dan fietsen, om het Kerkinimeer te verkennen. De combinatie van berg en meer levert betoverende beelden op. De constante verandering van landschappen, de natuurlijke geuren en de vele kleuren van de natuur zijn kenmerkend voor deze route. We ontdekken samen met onze gids het ecosysteem van het meer en combineren de fietstocht met veel plezier.

Dag 5 - Prespa Lake + Hiking
Vandaag verlaten we deze prachtige plek en rijden we door naar Prespa Lake. Onderweg maken we een stop om de omgeving van Prespa National Park te verkennen. In de omgeving maken we een hike de wildernis in, geniet van de landschappen en pure, onaangeraakte natuur. Na de hike checken we in bij ons hotel, we verblijven vlakbij Little Prespa Lake.

Dag 6 - Grevena + Raften 
Na het ontbijt rijden we naar Grevena. Een dag vol adrenaline en avontuur: vandaag staat raften op het programma. Deze activiteit brengt al het plezier van het water samen met het gevoel van avontuur. Jezelf overgeven aan de golven en je afvragen wat er in de volgende bocht gebeurt, zorgt voor een heerlijke adrenalinekick. Tijdens deze tocht geniet je van het mooie landschap, komen we langs de beroemde Meteora rotsen en bewonderen we de zeldzame vogels van deze omgeving. We overnachten in Grevena: een mooie stad omgeven door hoge bergen, groene bossen, beken, rivieren, indrukwekkende stenen bruggen en oude kerken.

Dag 7 - Grevena + Optioneel Canyoning
Vandaag staat er een optionele activiteit op de planning. Dit is wederom een dag met veel adrenaline: canyoningen bij de bergen van Orliakas. De route begint bij een oude, grote stenen brug (Katsogiannis) en eindigt vlak voor de brug van Kleftis. Na dit avontuur rijden we verder naar Meteora en overnachten we hier ook.
Richtprijs: €35 p.p.

Dag 8 - Meteora + tour
We bezoeken vandaag Meteora. Magisch, adembenemend, immens en mystiek: dit zijn een paar woorden die vaak worden gebruikt om het Meteora fenomeen te beschrijven. Een trip naar Meteora biedt de unieke ervaring van de grootsheid van de natuur in combinatie met de geschiedenis en architectuur. Meteora is een werkelijk inspirerende en sensationele omgeving van overweldigende rotsformaties met kloosters. Je moet zeker verwachten dat deze tour veel meer is dan alleen het bezoeken van een prachtig landschap, het is een pelgrimstocht naar een heilige plaats voor christenen van over heel de wereld.
Na deze tour is er een optionele mogelijkheid (ca. €30 p.p. / 3 uur) om de rotsen van Meteora te beklimmen; dit is voor de echte adrenaline zoekers onder ons. Na ons bezoekje aan Meteora rijden we weer door naar Katerini.

Dag 9 - Katerini
We hebben vandaag een vrije dag. Heerlijk relaxen op het strand onder de Griekse zon terwijl je geniet van een heerlijke cocktail? Katerini heeft veel te bieden zoals: een wijd zandstrand met al zijn nodige watersporten, een haven voor kleine bootjes, perfecte plekjes om te zonnebaden en heel veel keus in barretjes en clubs.

Dag 10 - Vertrek
De transfer brengt ons naar de luchthaven van Thessaloníki voor de vlucht terug naar huis.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden. Mocht een activiteit niet door kunnen gaan wegens weersomstandigheden, kijken we naar de mogelijkheden om dit te verplaatsen of een passend alternatief. We hopen uiteraard dat dit niet nodig is.

Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland
Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland

Verblijf

Verblijf Hotels Noord-Griekenland

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we in verschillende accommodaties op diverse locaties: 

Imperial Plus Hotel
Het Imperial Plus Hotel ligt in het centrum van Thessaloníki. Dit hotel heeft moderne ingerichte kamers met gratis Wi-Fi verbinding en een Smart TV. Alle kamers beschikken over een kluisje, minibar en een eigen badkamer met toilet en douche. Voor een drankje kan je terecht bij de bar en maaltijden worden geserveerd in het à-la-carterestaurant.

Hotel Erodios
Direct aan het Kerkini Lake vind je Hotel Erodios. Alle kamers zijn op een heuvel gebouwd en voorzien van grote ramen, waardoor je een comfortabel verblijf hebt met een geweldig uitzicht op het meer en de vlakten van Serres. Je verblijft in een ruime kamer met gratis Wi-Fi, airconditioning, koelkastje en flatscreen TV. De badkamer is uitgerust met een toilet en douche. Relaxen kan in of aan de rand van het zwembad en voor een hapje en drankje kun je terecht bij de poolbar, in het Erodios Café of in het restaurant van het hotel.

Guesthouse Syntrofia / Hotel Philippos
Guesthouse Syntrofia en Hotel Philippos zijn twee naast elkaar gelegen accommodaties. Afhankelijk van de grootte van de groep en de kamertypes die zijn geboekt, verblijf je in één van de twee accommodaties.

Guesthouse Syntrofia ligt aan de oever van Megali Prespa (Lake Prespa, het grote meer) en biedt kamers met een openhaard en uitzicht op het meer. De kamers zijn voorzien van een flatscreen TV en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een föhn. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de snackbar van het hotel of bij de naastgelegen taverne.

Hotel Philippos ligt op slechts 40 meter van de oever van Megali Prespa. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op het dorp en de bergen. Alle kamers beschikken over een TV en een kitchenette met koelkastje en waterkoker. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Milionis Forest Hotel
Het Milionis Forest Hotel is gelegen in een bos vol eiken- en dennenbomen. in een bos met eiken en dennenbomen. Je hebt de beschikking over gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over een TV, koelkastje, airconditioning en een balkon. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een föhn. Voor een drankje kun je terecht in de bar van het hotel.

Hotel Galaxy
Hotel Galaxy is gelegen in het centrum van Kalambaka, op ca. 1,5 km afstand van het magische Meteora. Het hotel biedt een gratis Wi-Fi verbinding. De kamers beschikken over een TV, koelkastje, airconditioning en kluisje. Enkele kamers hebben een balkon met uitzicht op Meteora of op de prachtige bergen van Pindos. Voor een drankje kun je terecht bij de bar of in de loungeruimte met openhaard. 

Hotel Ioni, Gold Stern Hotel of Hotel Regina Mara
De laatste nachten breng je door aan het Olympus Riviera. Op loopafstand van het strand vind je de driesterrenhotels Hotel Ioni, Gold Stern Hotel en het Regina Mare hotel. Voorafgaand aan je reis informeren wij je in welk van de drie hotels jullie zullen overnachten. Alle kamers beschikken over een gratis Wi-Fi verbinding, TV, koelkastje en een badkamer met bad of douche. Relaxen kan aan het strand, welke op maximaal 80 meter is gelegen. Je vindt hier ook een aantal beach bars en tavernes.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je in alle accommodaties een kamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
We verblijven tijdens deze reis bij diverse accommodaties op basis van logies en ontbijt. Iedere morgen staat er een lekker ontbijt klaar in de diverse accommodaties waar we zullen overnachten. ’s Avonds zoeken we een leuk restaurantje op om gezamenlijk te dineren. Drankjes en maaltijden (m.u.v. het ontbijt) zijn voor eigen rekening.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotels Noord-Griekenland
Hotels Noord-Griekenland

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Reisleid(st)er
Deze reis staat onder leiding van een Engelssprekende reisleid(st)er. De reisleiding zal jullie verwelkomen op de luchthaven van Thessaloníki, waar een transfer voor jullie klaar zal staan. Hij/zij zal een welkomstmeeting organiseren waarin je wordt voorzien van informatie en mogelijkheden tijdens deze reis. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen en hij/zij zal je informeren over de gezelligste beach clubs, restaurants en bars.

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland
Singlereis Rondreis in Noord-Griekenland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer