Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis door Finland

Dichtbegroeide naaldbossen, glooiende heuvels en het zonlicht dat schittert in de diepblauwe meren: deze beelden zul je tijdens je groepsreis naar Finland geregeld tegenkomen. In een van de vele nationale parken die Finland rijk is, is een outdoor beleving altijd dichtbij: naast het bezoeken van een aantal nationale parken, gaan we ook kanoën, mountainbiken en zee kajakken. Een mooie, afwisselende reis in een boeiende, maar tegelijkertijd rustgevende omgeving. Ga je mee op groepsreis? 

Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Activiteiten

Dag 1 - Op naar het land van de 1000 meren
Vandaag vliegen we dan eindelijk naar Finland. We vertrekken al in de ochtend, zodat de hele dag nog voor ons ligt en onze tenten moeten immers ook nog opgezet worden. Bij aankomst op de luchthaven van Helsinki staat de reisbegeleider ons al op te wachten. Per minibus zetten we koers richting de eerste camping in Espoo, waar we vanavond een proost uitbrengen op een geslaagd begin van deze groepsreis. Welkom in Finland!

Dag 2 - Op ontdekkingstocht door het zuiden van Finland
De eerste echte dag van deze groepsreis starten we met een ontbijtje op de camping. Goed geslapen en zin in avontuur? Na het ontbijt stappen we het busje in en rijden we richting Lappeenrante. Onderweg maken we wat mooie stops zodat we de benen kunnen strekken. Eenmaal aangekomen bij Lappeenranta en Imatra, twee dorpjes aan de rand van het Saimaa meer, kom je meteen in de stemming: de dorpjes zijn een perfecte kennismaking met het oostelijke deel van de merenregio en de mogelijkheden voor outdooractiviteiten zijn er eindeloos! De camping waar we de komende drie nachten verblijven, grenst aan het meer en bevindt zich midden in het bos. Je loopt ook nog eens zó het stadje in. De vakantie is nu echt begonnen!

Dag 3 - De Finse mountainbike paden verkennen
We maken ons vandaag op voor een sportieve activiteit, want we gaan de omgeving namelijk per mountainbike verkennen! Tijdens het ontbijt maken we ook meteen een lunch klaar, zodat we tijdens de trip op een mooi plekje - mét uitzicht - kunnen stoppen. We rijden richting het westen om onze fietsen op te halen. Gewapend met een kaart van het gebied zetten we zelf een mooie route uit in de omgeving. We hebben de hele dag de tijd, dus we kunnen er voor kiezen om fanatiek te fietsen of tussendoor wat vaker te stoppen en bijvoorbeeld een duik te nemen in het heerlijk frisse meer! Ondanks de activiteit van vandaag, kunnen we een ontspannen tempo aanhouden. Heerlijk toch?

Dag 4 - Een dagje Lappeenranta
Tijd voor een dagje rust. Wat vind jij leuk om te gaan doen? Trek er zelf, met een klein groepje, óf gewoon gezellig met de hele groep samen op uit om iets te ondernemen. Een beetje luieren aan het meer met een goed boek kan natuurlijk ook. De meren in Finland staan bekend als één van de schoonste ter wereld, dus het is meer dan prima om er een verfrissende duik in te nemen of wat baantjes te zwemmen. Heb je zin in iets meer actie? Dan kun je er vandaag ook voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan suppen. Dit is een optionele activiteit, maar je bent natuurlijk niet voor niets in het land van de duizend meren.

Dag 5 - Een nieuw avontuur: wildkamperen in Finland
Vandaag zetten we koers richting het Noorden, tijd dus om je tentje in te pakken. Vanavond zullen we voor het eerst tijdens deze groepsreis gaan wildkamperen. Eerst hebben we nog een busritje van zo’n 3 uur voor de boeg, maar we hadden niet gezegd dat Finland klein is toch?! De eindbestemming van vandaag is Kolovesi National park. In het Engels zeggen de Finnen ‘it’s a paddelers paradise’, oftewel: hier kun je met je peddels weer goed terecht. We hebben nog voldoende tijd voor een kanotochtje op het meer en als je goed oplet zie je op de oevers zelfs wat rotstekeningen! Bij terugkomst zoeken we een mooi plekje voor ons tentenkamp. Vanavond maken we misschien wel een kampvuurtje, is er iemand die een goed recepept weet om hierop klaar te maken? Gepofte aardappels en gegrilde groenten, met een lekker sausje en brood misschien? Puur genieten!

Dag 6 - 
Tijd voor nog meer Nationale Parken!
We rijden vandaag van Kolovesi National Park naar Leivonmaki National Park en eindigen onze trip in de omgeving van Jyvaskylä. Onderweg kun je lekker wat muziek luisteren, een boek lezen of gewoon een beetje kletsen of luieren in de bus; ook fijn! In Leivonmaki National Park zijn er voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. Onderweg kunnen we vast wat eten bij elkaar sprokkelen: van april tot en met juli mag je hier namelijk paddenstoelen en besjes plukken. Maar: wel even in een boek opzoeken welke eetbaar zijn en anderd maar gewoon wachten tot we in de supermarkt zijn! Na deze middag gaan we door naar het stadje Jyvaskylä om wat te eten en wat aanvullende boodschappen te doen voor de komende dagen. De eerste week zit er al bijna op, wat gaat de tijd snel op zo'n groepsreis! 

Dag 7 - 
Op naar Haukanhieta! 
Wandelen, zwemmen en genieten: dat is het recept voor vandaag. In Haukanhieta weten we namelijk een prachtige plek om te wildkamperen. Het strandje hier biedt een mooi uitzicht over het meer, hoe cool! Er mag natuurlijk ook gezwommen worden, meer hebben we niet nodig om te genieten! We kunnen vandaag overigens ook een wandeling maken naar Helvetinkolu, waar je een prachtig uitzicht hebt over een diepe kloof. Weer terug bij onze kampeerplek steken we een vuurtje aan zodat we ’s avonds kunnen genieten van de warmte en een lekkere maaltijd. 
Dag 8 -  West-Finland: richting Turku en Tampere
We verlaten onze mooie wildkampeerplek en rijden na het ontbijt richting Turku. Onderweg nemen we nog even een kijkje in Tampere, waar we kunnen genieten van een lekkere lunch in een van de leuke restaurantjes. We zorgen dat we in de middag aankomen in Turku; een stad die zeker ook het bezoeken waard is, maar dat bewaren we voor de later! We overnachten vanavond op een camping in de buurt van Turku, waar we ons voorbereiden op de dag van morgen.

Dag 9 - Kajakken in de Turku Archipelago
Vandaag varen we met kajaks naar Nagu: volgens de Lonely Planet een prachtig idyllisch eilandje en dat kunnen wij beamen! Het is super gaaf om tussen de vele eilanden door de Archipelago te verkennen, hoewel het ook best pittig kan zijn door wind en golven. We zijn benieuwd! De omgeving doet een beetje Zweeds aan, met de haventjes die we tegenkomen en de rotsige eilandjes. Ook hier worden we weer omringd door de vele Finse naaldbomen. Een lekkere actieve dag vandaag! 
Dag 10 - Tijd voor wat ontspanning, we gaan richting Ekenäs
Vandaag doenwe het een dagje rustig aan, we gaan richting het prachtige zuidwesten van Finland. De eindbestemming van vandaag is Ekenäs, een plek waar we lekker tot rust kunnen komen. De tentjes opzetten en gezamelijk een lekkere maaltijd koken is in feite het einde dat we hoeven doen vandaag! 
 
Dag 11 - Ekenäs en Nuuksio National Park
Zoals je inmiddels misschien gezien hebt, staat Ekenäs bekend om de vele watersportactiviteiten die er te doen zijn. Voor de liefhebber zijn er vandaag dan ook diverse (optionele) watersportactiviteiten te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van suppen? Voor sommigen van ons misschien nog onbekend, maar binnen de watersport wereld is het inmiddels een bekend fenomeen. Daarnaast staat ons vandaag een bezoek aan het Nuuksio National Park te wachten, waar we van het typisch Finse landschap kunnen genieten. 
Dag 12 - Op naar de Finse hoofdstad
Op naar Helsinki! In de hoofdstad van Finland leven de gelukkigste mensen van Europa. Dat wijzen onderzoeken uit, maar als je de stad eenmaal ooit gezien hebt kun je het je misschien ook wel voorstellen: het is een prachtige stad met veel cultuur en een mooi centrum, met overal veel groen en relatief weinig drukte. In de ochtend bezoeken we de Suomenlinna Sveaborg. Deze vesting, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, was in vroegere tijden bedoeld als afweer tegen invallen vanaf zee. Na een weer een goed gevulde dag komen we aan bij de camping waar we de komende twee nachten van onze groepsreis zullen verblijven.
Dag 13 - Genieten van Helsinki
Het plan voor vandaag? Helskinki nog wat beter leren kennen! Na het culturele uitstapje naar de vesting van gisteren, hebben we vandaag de kans om meer het centrum van de stad in te gaan. Omdat we de hele dag de tijd hebben, kunnen we rustig aan doen en kan iedereen doen wat hij of zij zelf leuk vindt. Als iedereen het ermee eens is, kunnen we vanavond ook een lekker hapje gaan eten in één van de leuke restaurantjes die je in de stad tegen komt. Een gezellige afsluiter van deze groepsreis door Zuid-Finland, toch? Proost! 

Dag 14 - We vliegen terug van Helsinki naar Amsterdam
Er is alweer een einde gekomen aan onze groepsreis naar Finland. Met een glimlach kijken we terug op de afgelopen twee weken. Wat hebben we een mooie reis gehad en wat hebben we veel gezien. Het nagenieten kan beginnen!

Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Verblijf

Verblijf Diverse Campings Finland

Beschrijving

Tijdens de rondreis door Zuid-Finland maken we gebruik van tenten van het merk Vaude. Je hebt een eigen tent tot je beschikking gedurende deze 2 weken. Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen.

De volgende campings worden aangedaan tijdens deze reis:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse Campings Finland
Diverse Campings Finland

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer