Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis door Finland

Donkergroene naaldbossen, glooiende heuvels en het zonlicht dat schittert in het diepblauwe water. Dit indrukwekkende beeld zal vrijwel altijd aanwezig zijn tijdens je reis naar Finland. In een van de vele nationale parken die Finland rijk is en die we zeker gaan bezoeken tijdens de reis, is een outdoor beleving altijd dichtbij.

Finland wordt ook wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd en dit gaan we dan ook zeker ervaren de komende twee weken. Tijdens deze groepsreis naar Finland staan uiteraard weer tal van leuke activiteiten op het programma. Naast het bezoeken van een aantal nationale parken, gaan we ook kanoën, mountainbiken en zee kajakken. Een mooie, afwisselende reis in een boeiende, maar tegelijkertijd rustige omgeving!

Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Activiteiten

Dag 1: Op naar Finland!
Eindelijk! Vandaag vliegen we naar het land van de 1000 meren. Met KLM vliegen we van Amsterdam naar Helsinki. We vertrekken in de ochtend, zodat de hele dag nog voor ons ligt! Onze tenten moeten immers ook nog opgezet worden. Bij aankomst op de luchthaven van Helsinki staat de reisbegeleider ons al op te wachten. Per minibus zetten we koers richting de eerste camping in Espoo, waar we vanavond een proost uitbrengen op een geslaagd begin van onze groepsreis. Welkom in Finland!

Dag 2: Op ontdekkingstocht door het zuiden van Finland
We beginnen onze eerste echte dag van deze groepsreis met een lekker ontbijtje op de camping, waarna we beginnen aan de rit naar Lappeenranta. Dit stadje is een goede eerste kennismaking met het oostelijke deel van de merenregio. Lappeenranta en Imatra zijn twee dorpjes aan de rand van het Saimaa meer. De mogelijkheden voor outdoor activiteiten zijn hier volop te vinden. Onderweg maken we ook een korte tussenstop in Porvoo. De camping waar we de komende drie nachten verblijven grenst aan het meer en bevindt zich midden in het bos. Je loopt ook nog eens zo het stadje in .. De vakantie kan nu echt beginnen!

Dag 3: Finland ontdekken per mountainbike
We maken ons op voor een sportieve activiteit. We verkennen de omgeving vandaag namelijk per mountainbike! Eerst maken we nog even de lunch klaar zodat we tijdens de trip gewoon op een mooi plekje, met uitzicht, kunnen stoppen. We rijden eerst een stukje richting het westen om onze fietsen op te halen. We krijgen de fietsen, een kaart van het gebied en zetten zelf een mooie route uit in de omgeving. We hebben de dag aan ons zelf dus we kunnen er voor kiezen om fanatiek te fietsen of tussendoor te stoppen om een duik te nemen in het heerlijk frisse meer!

Dag 4: Een dagje Lappeenranta
Vandaag heeft iedereen de tijd om te doen wat hij of zij leuk vindt. We plannen deze dag niets in zodat je zelf, met een groepje of misschien wel met de hele groep wat leuks kunt ondernemen. Gewoon luieren aan het meer met een goed boek kan natuurlijk ook. De meren in Finland worden beschreven als één van de schoonste ter wereld, en zeker ook de mooiste. Als je optimaal wilt genieten van deze mooie waterwereld dan raden we je zeker aan om een verfrissende duik te nemen in het meer. Daarnaast kun je er vandaag op je vrije dag ook voor kiezen om, optioneel, te gaan suppen! Je bent tenslotte niet voor niets in het land van de duizend meren.

Dag 5: Wildkamperen in Finland, een nieuw avontuur
Het is weer tijd om ons tentje in te pakken en koers te zetten richting het Noorden. Vanavond gaan we voor het eerst tijdens deze groepsreis ervaren hoe het wildkamperen in zijn werk gaat! Eerst nog een stukje rijden van 3 uur, we hadden niet gezegd dat Finland klein is toch?! Onze eindbestemming van vandaag is Kolovesi National park. In het Engels zeggen die Finnen ‘it’s a paddelers paradise’, oftewel, hier kun je met je peddels ook weer goed terecht. Kanoën is dan ook wat we vandaag gaan doen! Heerlijk, op de Finse meren en tussen de prachtige natuur. Als we goed opletten, kunnen we vandaag zelfs rotstekeningen zien tijdens het kanoën. Na het kanoën zoeken we een mooi plekje voor ons tentenkamp. Vanavond maken we misschien wel een kampvuurtje. Puur genieten!

Dag 6: 
Vandaag is ... Nationale Parken dag!
We rijden vandaag van Kolovesi National Park naar Leivonmaki National Park en eindigen onze trip in de omgeving van Jyvaskylä. Onderweg in de auto luisteren we naar muziek, lezen een boek of gewoon een dutje doen is ook best lekker. In Leivonmaki National Park zijn er voldoende mogelijkheden om de omgeving per voet te verkennen en de heerlijke, frisse natuur en lucht van Finland in je op te nemen. Onderweg kunnen we vast wat eten bij elkaar sprokkelen. Van april t/m juli mag je hier namelijk paddenstoelen en besjes plukken. Maar, wel even in een boek opzoeken welke eetbaar zijn! Na deze middag gaan we naar het stadje Jyvaskylä om een hapje te eten en wat aanvullende boodschappen te doen voor de komende dagen.

Dag 7: 
Wandelen, zwemmen, genieten ..
Op naar Haukanhieta! In Haukanhieta bevindt zich een prachtige plek om te gaan wildkamperen. Het strandje van de wildkampeerplek biedt een mooi uitzicht over het meer. Hier strijken wij vanavond neer en omgeven ons met de Finse natuur. Meer hebben we niet nodig. Er mag gezwommen worden! We kunnen vandaag ook een wandeling maken naar Helvetinkolu, hier hebben we prachtig uitzicht over de kloof. Hierna steken we ons vuurtje aan zodat we ’s avonds kunnen genieten van een kampvuurtje.
Dag 8: Op ontdekkingstocht in West-Finland
We verlaten onze mooie wildkampeerplek en zetten koers richting Turku. Onderweg nemen we nog even een kijkje in Tampere, waar we kunnen genieten van een lekkere lunch in een van de leuke restaurantjes. We zorgen dat we in de middag aankomen in Turku; een stad die zeker ook het bezoeken waard is; maar dat bewaren we voor de maandag! We overnachten vanavond op een camping in de buurt van Turku, waar we ons gaan voorbereiden op de dag van morgen.

Dag 9: Kayakken in de Turku Archipelago
Vanuit de Turku Archipelago varen we naar Nagu, een idyllisch eiland als we de lonely planet moeten geloven. We zijn benieuwd! Het doet wel een beetje Zweeds aan, de haventjes die we tegen komen en de rotsige eilandjes. Ook hier vinden we weer de typische Finse naaldbomen. Vandaag staat er wederom een activiteit op ons te wachten. We gaan namelijk kayakken! Hóe gaaf, tussen de eilanden door in de Archipelago .. Dat wordt een dagje genieten op het water!
Dag 10: Ontspannen in Ekenäs
Vandaag zetten we verder koers richting het prachtige zuid westen van Finland! Onze eindbestemming van vandaag is Ekenäs; een plek waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Vandaag doen we het dan ook een dagje rustig aan ..
 
Dag 11: Ekenäs en Nuuksio National Park
Zoals je inmiddels wel ontdekt hebt, staat Ekenäs bekend om de vele watersportactiviteiten die er te doen zijn. Optioneel is het vandaag dan ook mogelijk om verschillende watersportactiviteiten te ondernemen! Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘suppen’? Voor velen van ons misschien nog vrij onbekend, maar binnen de watersport wereld is het inmiddels een bekend fenomeen. Daarnaast staat ons voor vandaag een bezoek aan het Nuuksio National Park te wachten!
Dag 12: Helsinki ontdekken!
Op naar Helsinki! In de hoofdstad van Finland leven de gelukkigste mensen van Europa. Waarom? Dit merken we vanzelf als we er zijn! Het is een prachtige stad met veel cultuur en een mooi centrum. In de ochtend bezoeken we de Suomenlinna Sveaborg. Deze vesting, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, was in vroegere tijden bedoeld als afweer tegen invallen vanaf zee. Na een indrukwekkende en intensieve dag komen we aan bij de camping waar we de komende twee nachten zullen verblijven.
Dag 13: Helsinki
Helsinki ontdekken; dat staat voor vandaag op de planning! Na gisteren een culturele uitstap te hebben gemaakt, gaan we vandaag de stad zelf ontdekken. We hebben de hele dag de tijd, dus we kunnen het rustig aan doen. Als iedereen het ermee eens is kunnen we ook lekker iets gaan eten in een van de gezellige restaurantjes vanavond. Een leuke afsluiter van deze groepsreis door Zuid-Finland, toch?

Dag 14: Helsinki - Amsterdam
Helaas is er alweer een einde gekomen aan onze groepsreis naar Finland. Met een glimlach kijken we terug op de afgelopen twee weken. Wat hebben we een mooie reis gehad en wat hebben we veel gezien. Het nagenieten kan beginnen ..

* Tijdens de reis doen we gezamenlijk de boodschappen. Het koken doen we daarnaast ook samen. 
Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Verblijf

Verblijf Diverse Campings Finland

Beschrijving

Tijdens de rondreis door Zuid-Finland maken we gebruik van tenten van het merk Vaude. Je hebt een eigen tent tot je beschikking gedurende deze 2 weken. Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen.

De volgende campings worden aangedaan tijdens deze reis:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse Campings Finland
Diverse Campings Finland

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis door Finland
Groepsreis Rondreis door Finland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer