Singlereizen.nl

Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel

Onze minirondreis bij de Duitse buren is absoluut niet saai! Vlakbij het drielandenpunt, in de omgeving van België en Luxemburg, bevindt zich de perfecte locatie voor een 7-daagse groepsreis naar de Duitse Eifel.

Het gebied de Eifel, dat ten noorden van de Moezel ligt en ten westen van de Rijn, heeft een gevarieerd landschap dat lang geleden ontstaan is door vulkaanuitbarstingen. Tijdens deze groepsreis verblijf je in typisch Duitse stadjes die je vast en zeker kent van de lemen vakwerkhuizen. Ze zijn vaak gelegen aan de rivier en omgeven door het groen van de heuvels. Deze week genieten we optimaal van de outdoormogelijkheden die je hier hebt: we gaan namelijk kanoën, rodelen, mountainbiken en hiken!

Bij het bezoek aan Trier, dat ook onderdeel is van deze singlereis, heb je de vrijheid om te kiezen wat je het liefst wilt doen: ga je de burcht bezoeken, het terras op voor een biertje of misschien bezoek je het museum? Ook een bezoek aan de Bitburger bierbrouwerij staat op het programma. Proost!

Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel

Activiteiten

Dag 1Van Arnhem naar Monreal in de Eifel
Het wachten is voorbij! De actieve groepsreis gaat van start. Vanaf station Arnhem vertrekken we om 09:00 uur richting de prachtige groene Duitse Eifel. Dit gebied wordt ook wel de Vulkaan Eifel genoemd vanwege de vele kraters. We worden door onze reisbegeleider richting Monreal gereden, het mooiste dorp van de Eifel. Dit pittoreske en schilderachtige dorpje is iets dat op een ansichtkaart thuis hoort. Een goed begin van deze groepsreis dachten wij zo! Leuk om te weten, het dorp is perfect voor ‘krimimakers’; veel Duitse krimi’s werden hier gefilmd. Onderweg kunnen we optioneel stoppen bij de geiser Andernach. Bij aankomst in het pension laten we onze spullen achter en gaan we op pad. We bezoeken het dorp en leren elkaar wat beter kennen. Tegen de avond zoeken we een gezellig restaurant op. Proost, op de eerste avond in Duitsland!

Dag 2 - Monreal - Daun: we zijn in vulkanisch gebied! 
We vertrekken vandaag naar Daun, maar uiteraard pas nadat we lekker hebben ontbeten. Daun ligt op slechts een uurtje rijden: ideaal voor ons volle programma vandaag! De plaats staat bekend om haar vulkaankraters en mineraalbronnen. Deze gaan we dan ook zeker bekijken! Allereerst gaan we richting het ‘Weinfelder Maar’: dit kogelronde meer heeft zich gevormd in de krater van een uitgebarsten vulkaan! We maken een wandeling in deze mooie omgeving. Het is ook heerlijk picknicken hier, dus voor de lunch zoeken we een mooie spot uit om even bij te komen. Op en top genieten! Met de lunch achter de kiezen vervolgen we onze weg. We bereiden ons in de bus alvast mentaal voor op de volgende activiteit. Is dat nodig dan? Voor sommigen misschien niet, maar spectaculair is deze activiteit wel: we gaan namelijk rodelen! Op deze rodelbaan van 800 meter lang kun je, ondanks de soms scherpe bochten, snelheden halen tot wel 40 kilometer per uur. Wie durft?! Als we aan het einde van de dag zijn ingecheckt in het pension in Daun, kunnen we  lekker tot rust komen in de omgeving en een leuk restaurantje opzoeken.

Dag 3 - Hiken rond Daun
Na opnieuw een heerlijk ontbijt is het vandaag tijd om de benenwagen aan het werk te zetten. We snuiven de heerlijke geuren van de natuur op tijdens een actieve hike van zo’n 15 kilometer. We lopen over het Lieser pad, vlakbij Daun. Je kunt de route eigenlijk zo lang maken als je wilt, omdat het pad kilometers langs de rivier de Lieser te volgen is. We kiezen met de groep welke kant we op wandelen en genieten onderweg van de mooiste uitzichten. Bij terugkomst proosten we met een welverdiend drankje op deze leuke dag. 

Dag 4 - Een drukke dag vol cultuur, historie en natuur! 
Er staan vandaag allerlei leuke dingen op het programma. We bezoeken de historische stad Trier en gaan later op de dag naar een bierbrouwerij. In Trier komt iedereen aan zijn trekken, want er zijn hier ontzettend veel verschillende dingen te doen. Je vindt er cultuur en historie, maar ook natuur! Iedereen is vrij om te gaan en staan waar hij of zij wil. Als iedereen in de loop van de dag zover is, gaan we verder. We rijden in onze gezellige minibus naar de Bitburger bierbrouwerij. Deze brouwerij is één van de belangrijkste premium brouwerijen in Duitsland. We komen vandaag te weten hoe Bitburger bier gebrouwen wordt als we de rondleiding volgen. Na deze enerverende dag rijdt de reisbegeleider ons naar Monschau: door de prachtige natuur van de Eifel is de 1,5 uur rijden naar Monschau zo voorbij! In Monschau zullen we de komende drie nachten verblijven.

Dag 5 - Tijd voor een mooie kanotocht
Goedemorgen! Het is lekker wakker worden in Monschau, de parel van de Eifel. Dit stadje leent zich perfect voor een dagje uit. Leuke winkeltjes, goede restaurants en prachtige huizen vullen deze stad. We nemen een kijkje in Monschau en maken ons daarna klaar voor wat activiteit op het water. Tijd om te gaan kanoën! We maken een prachtige tocht over de niet al te wilde rivier. Wie weet spot je onderweg nog wel een ijsvogel?

Dag 6 - Mountainbiken in de Eifel
Nadat we de dag weer zijn begonnen met een ontbijtje (iedereen voldoende Kaiserbrötchen gegeten?), maken we ons klaar voor de volgende activiteit. Actie! We verkennen de natuur vandaag per mountainbike. We zoeken een mooie route uit die voor iedereen in de groep geschikt is en genieten ondertussen van de natuur om ons heen. Tussen de middag eten we ergens een lekker broodje. We mountainbiken niet de hele dag, zodat er 's middgs nog tijd is om Monschau te verkennen. Wil je een bezoekje brengen aan een museum, dan kun je naar brouwerijmuseum Felsenkeller. Dit museum biedt een blik in 150 jaar bierbrouwhistorie. Of kies je voor een wandeling door de pittoreske middeleeuwse binnenstad? Als je even genoeg hebt van alle activiteit, dan kun je er ook voor kiezen om lekker te genieten op het terras. Even pauze! Als iedereen zover is zoeken we een lekker restaurant op voor een goede borrel en een heerlijke laatste avondmaaltijd in Duitsland. Proost, op deze gezellige actieve groepsreis in de Duitse Eifel!

Dag 7 - Een terugreis met een bijzondere tussenstop
Vandaag komt er een einde aan deze singlereis. Wat hebben we een gezellige week gehad met zijn allen! We genieten nog één keer van een Duits ontbijtje, pakken de spullen en stoppen op de terugweg naar Nederland nog even bij een bijzondere plek: het drielandenpunt! Zoals je weet komen Duitsland, Nederland en België hier bij elkaar op één punt, tijd voor foto’s dus! We maken een wandeling rond het drielandenpunt en zoeken een lekker plekje op om te lunchen. Een heerlijke afsluiter van deze actieve groepsreis.

Volledig uitgerust stappen we weer in de bus voor het laatste stukje rijden richting Arnhem. De reisbegeleider zet ons af, we nemen afscheid van de groep en ieder gaat weer zijn eigen weg.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel

Verblijf

Verblijf Gästehaus am Hochsimmer

Beschrijving

We verblijven tijdens de eerste 3 dagen in Duitsland in Gästehaus am Hochsimmer in Etteringen. Het is een nieuwgebouwd gasthuis gelegen in het hart van de Duitse Eiffel. Je kunt hier gezellig op het terras genieten van de zon. Het gasthuis beschikt over 6x 2-persoonskamers met balkon, aparte bedden, de kamers zijn voorzien van een Flatscreen-tv, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Er is gratis Wifi beschikbaar.

Je deelt een kamer met 1 medereiziger.

Ontbijt is inbegrepen. Het is niet mogelijk om te koken (lunch en diner) bij deze accommodatie.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gästehaus am Hochsimmer
Gästehaus am Hochsimmer

Verblijf Haus Barkhausen

Beschrijving

Het tweede deel van deze singlereis verblijf je in Haus Barkhausen dit zijn 2 vakantiehuizen in één die met elkaar verbonden zijn.
De Tuchmacher -Suite, 3 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, Wifi en SAT-TV en eigen tuin.
Bel Etage, 2 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, Wifi en SAT-TV en eigen tuin.

Als groep ben je verdeeld over de twee huizen. In beide huizen is een keuken aanwezig waardoor je de keuze hebt of je zelf gaat koken of lekker uit eten gaat. De authentieke Duitse meubels maken het helemaal af.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Haus Barkhausen
Haus Barkhausen

Verblijf Gästehaus zum Stehling

Beschrijving

We verblijven de laatste paar dagen in Gästehaus zum Stehling. Je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers. Ontbijt is inbegrepen. Het is niet mogelijk om te koken (lunch en diner) bij deze accommodatie.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gästehaus zum Stehling
Gästehaus zum Stehling

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Ontdek de Duitse Eifel

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer