Singlereizen.nl

Singlereis Roadtrip Zweden

Een rondreis door Zweden, dat is gezellig natafelen bij het kampvuur en genieten van een langzaam ondergaande zon. Wat een geweldige tijd in Zweden! Het gevoel van vrijheid dat Zweden en deze groepsreis je geeft, staan borg voor het ultieme vakantiegevoel. Aan het eind van jouw vakantie kan je zeggen, ik wil niet meer naar huis. Boek nu de roadtrip Zweden!

Deze rondreis Zweden kent een goede balans tussen het avontuur van wildkamperen en het comfort van verblijf op campings. Uiteraard heb je ook bij deze reis de beschikking over je eigen kwaliteit tent. Enkele hoogtepunten van deze avontuurlijke reis zijn het verblijf op een avontureneiland waar we een mountainbiketocht gaan maken, een bijzondere kanotocht met overnachting op een verlaten eilandje, wandelingen in het Tiveden nationaal park en een bezoek aan de prachtige stad Kopenhagen. Ook zullen we kennismaken met het wildlife dat Zweden rijk is en gaan we onze eigen kampeerplaatsen zoeken tijdens een aantal wildkampeernachten. Als je van avontuur, natuur, een stedentrip en een gezellige groep houdt (en niet bang bent voor onverwachte wendingen), raden we je aan via deze trip het echte Zweden te ontdekken.

De Nederlandstalige reisbegeleider laat jou de mooiste plekjes van deze avontuurlijke bestemming zien. Natuurlijk hebben we ook tijd vrijgemaakt voor jouw individuele reiservaring!

Ben jij klaar voor knäckebröd, elanden, natuur en heel veel gezelligheid? Boek dan vandaag nog jouw actieve groepsreis naar Zweden! Check het hele reisprogramma en zet de data in je agenda! Zien wij jou dit jaar in Zweden?

Singlereis Roadtrip Zweden
Singlereis Roadtrip Zweden

Activiteiten

Dag 1 - Zweden, het avontuur begint!
Eindelijk is het zover! We laden de bus in en we vertrekken om 08:00 uur vanaf Antwerpen. Het avontuur gaat beginnen! Wat staat er allemaal op ons te wachten? Kanoën, prachtige uitzichten, mountainbiken en natuurlijk wildkamperen! Onderweg kletsen we al snel honderduit. Er is immers genoeg tijd om kennis te maken met elkaar. Aan het einde van de middag komen we aan op het schiereiland Fehmarn in Duitsland, zodat we de volgende ochtend de ferry kunnen nemen naar Denemarken. 

Dag 2 - Kamperen in de échte natuur
Een paar actievelingen hebben het ontbijt al klaar gezet. Nadat alles is ingepakt, maken we de ferry overtocht naar Denemarken. Je ziet al gelijk het verschil. Nadat we Denemarken hebben doorkruist nemen we de 2de ferry. Deze brengt ons Helsingborg, Zweden. Eindelijk, het avontuur kan beginnen! We kunnen we niet wachten om een wildkampeerplekje uit te zoeken. Waar zullen we terechtkomen? Bij een groot meer of midden in het bos? Misschien zien we nog elanden!

Dag 3 - Tiveden Nationaal Park
Lekker geslapen in de wilde natuur? Vandaag pakken we onze spullen weer in en gaan we richting Tiveden Nationaal Park. De komende 2 nachten zullen we verblijven op een camping vlakbij het park. Voor degene die zin hebben kunnen alvast de omgeving verkennen voor morgen. We sluiten de dag af aan het kampvuur en delen alvast onze eerste ervaringen met elkaar.

Dag 4 - Hike day!
Zodra we ons ontbijt op hebben en de wandelschoenen aan lopen we richting Tiveden Nationaal Park. In dit park gaan we een etappe lopen van de bekende Bergslagsleden wandelroute. Het Tiveden Nationaal Park is een groot naaldbos, met enorme rotsblokken tot wel 10 meter hoog (!) overal verspreid. Dit park geeft je echt een wildernisgevoel en er zijn volop meertjes te vinden. Het is een van de meest wilde bossen in Zuid Zweden met diverse grotten. De bekendste is Stenkälla, een offerplaats uit de heidense tijd. Wie durft erin?

Bij terugkomst op de camping kunnen we even bijkomen van deze indrukwekkende dag. Na het eten is er, voor degene die niet van ophouden weet, zeker nog tijd voor een stevige avondwandeling! Er is hier genoeg te doen!

Dag 5 - Een nieuw stukje Zweden
We reizen noordelijker en je ziet dat de natuur veel ruiger wordt. Onderweg kunnen we ervoor kiezen om de kopermijn in Falun te bezoeken. Eenmaal aangekomen op de camping in Yttermalung zetten we onze tenten op. Voor degene die nog niet genoeg avontuur heeft beleeft, gaan we ’s avonds op elandensafari! Er zijn elanden genoeg in de provincie Dalarna, dus hopelijk gaan we er vanavond een aantal zien!

Dag 6 - Welk avontuur?
Na het ontbijt kiezen we samen wat we vandaag gaan doen. Zin in avontuur? De quadsafari is echt iets voor jou. Liever op beversafari per kano? Dat kan ook. Voor de wandelaars is het maken van een wandeltocht met GPS mogelijk. Je kan er ook voor kiezen om als een echte Zweed vakantie te vieren, met een hengel en veel geduld. Vissen! Of kies je liever voor een relaxt dagje aan het water met suppen en het saunavlot? Dat is het mooie aan deze groepsreis: je kan heel veel naar eigen voorkeur invullen.

Dag 7 - De hoogste waterval van Zweden
Vandaag maken we ons klaar voor een mooie wandeling in de omgeving, of willen we liever naar het Fulufjället National Park? In 2 uurtjes rijden we hier naartoe. Dit park staat bekend om de langste waterval van Zweden. In dit bijna ongerepte natuurgebied ervaar je rust, ruimte en kun je écht genieten van je welverdiende vakantie. Er zijn allerlei verschillende wandelingen mogelijk in dit park, voor ieder wat wils dus. Of we kiezen voor een dagje rust in sauna. Eenmaal bij terugkomst op de camping kunnen we ervoor kiezen om eens een keertje uit eten te gaan, lekker pizza eten in Malung? Of we koken ons eigen potje. De keuze is aan jou. Jeetje wat gaat dat snel, we zijn al over de helft van deze groepsreis!

Dag 8 - Alcatraz in Zweden?
We beginnen de dag met een mooie wandeling langs het water. Als het weer zich hiervoor leent, picknicken we met een prachtig uitzicht. ’s Middags vertrekken we richting het plaatsje Gustavsfors. Hier verblijven we op een bijzondere camping, een soort avonturenparadijs. Als we bij de camping aankomen nemen we een verfrissende duik in het prachtige bijgelegen meer en drinken we een biertje in het café. Onder het genot van een drankje nemen we ons programma door voor de komende dagen. Welke activiteiten gaan we allemaal nog doen in de mooie Zweedse natuur?

Dag 9 - Mountainbiken!
’s Ochtends trekken we na een verfrissende duik in het meer onze mountainbike-kleren aan en trekken we de natuur in. Het is tijd voor avontuur! Wie kan er het best de kaart lezen? Wie geen kaart kan lezen moet vanavond koken. Als we uitgeput maar voldaan bij het kampvuur zitten, is de dag compleet. We kunnen er ook voor kiezen om de kanotrekking te verlengen met 1 dag. In dat geval gaan we enkel de ochtend mountainbiken en gaan we in de namiddag al het water op met de kano.

Dag 10 - Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn!
Kanoën in Zweden is een must. Als iedereen zijn tenten en pyjama heeft ingepakt, pakken we de kano, laden we alles in en varen we weg van Alcatraz. Dat kanoën is nog best een kunst. Maar na een paar rondjes draaien, gaat het al stukken beter! Als we aankomen bij het onbewoonde eiland zetten we onze tenten op en verkennen we het eiland. Als je naar de top van het eiland loopt, heb je een prachtig uitzicht en kan je de stilte zelfs horen! Tijd om hout te zoeken en een vuur aan te maken voor de barbecue! Na het eten kunnen we nog een avondvaart doen en genieten van de zonsondergang over het meer.

Dag 11 - Zuid-Zweden
Godmorgon Sverige! Kunnen we al een beetje Zweeds? Of blijft het bij Knäckebröd? Als we al onze spullen hebben ingepakt, varen we terug richting Alcatraz en gaan we op zoek naar een prachtige wildkampeerplek. Het blijft spannend en uitdagend om de plekken van de vorige keer te overtreffen. Maar als we dan toch die plek hebben gevonden, kunnen we onze tenten opzetten en een kampvuur maken.

Dag 12 -  Kopenhagen
Wakker worden in de wilde natuur is een geweldige ervaring. Maar er staat nog meer op het programma. Na het ontbijt varen we de grens over naar Denemarken. ’s Middags gaan we kennismaken met het prachtige Kopenhagen. Hebben jullie allemaal de kleine zeemeermin op de foto gezet en zijn jullie in de wijk geweest waar Hans Christian Andersen woonde?

Dag 13 - Eiland Møn in Denemarken
Uitslapen! Het blijft tenslotte vakantie. We ontbijten in Kopenhagen om het Deense avontuur goed af te sluiten. ’s Middags vervolgen we onze weg naar het Deense eiland Møn. Het lijkt of je bij Dover op de klif staat, maar het is toch Denemarken. Wat is het er prachtig! We overnachten net over de grens in Duitsland en proosten voor een laatste keer op deze onvergetelijke groepsreis.

Dag 14 - Wanneer is de reunie?
Wat was het mooiste deze reis? Het kanoën, de quadsafari of misschien wel het wildkamperen? Alles was leuk! In de auto is het tijd voor de laatste verhalen en het uitwisselen van telefoonnummers en e-mailadressen. Wanneer is de reünie? Als we allemaal gaan, wordt ook dat supergezellig! Aan het begin van de avond arriveren we in Antwerpen en is het helaas tijd om afscheid te nemen.

Singlereis Roadtrip Zweden
Singlereis Roadtrip Zweden

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Zweden.

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op verschillende campings. Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. 

Je neemt zelf een slaapmat, slaapzak en kussen mee. Wij zorgen voor de overige kampeermaterialen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Zweden.
Meerdere campings Zweden.

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Roadtrip Zweden
Singlereis Roadtrip Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer