Singlereizen.nl

Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina

Ben jij klaar voor avontuur in misschien wel het best bewaarde geheim van Europa? In dit bijzondere land verbaas jij je over de fantastische natuur, interessante steden en de sfeer. We hebben de schatten van het land inmiddels ontdekt en laat je alle speciale plekken zien tijdens deze actieve groepsreis naar Bosnië Herzegovina.

Houd jij van landen die ongepolijst zijn en een boeiende geschiedenis hebben? Dan moet Bosnië Herzegovina bovenaan staan op jouw must visit-lijstje. Deze Oost-Europese parel was vroeger onderdeel van Joegoslavië, totdat zij zich tijdens de Joegoslavische oorlog onafhankelijk verklaarde.

Tijdens deze 8-daagse rondreis door Bosnië Herzegovina, maken we kennis met zowel Bosnië als Herzegovina. De Vlaamse reisbegeleider die inmiddels al jaren in dit land woont, laat ons de allermooiste plekjes zien van deze ongepolijste parel.

We bezoeken onder andere de hoofdstad Sarajevo en slapen op een hele bijzondere plek midden in de bergen. Op culinair vlak zal je ook zeker niets tekort komen. Alle maaltijden zijn namelijk inclusief!

Het avontuur zoeken we op tijdens de vele mooie hikes in de bergen, het mountainbiken naar een nederzetting en niet te vergeten het kanoën en canyoningen in Konjic. Of kijk jij vooral uit naar de jeepsafari richting Prenj?

Heb jij zin in een avontuurlijke groepsreis, lees dan snel het hele programma en boek de rondreis Bosnië Herzegovina.

Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina
Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst in Bosnië Herzegovina
Na een vlucht van 2 uur komen we aan op de luchthaven van Sarajevo. Onze Nederlandstalige reisbegeleider staat ons al op te wachten. Vervolgens vertrekken we richting de hoofdstad Sarajevo waar we een bezoek brengen aan het natuurpark Bijambara. Vervolgens checken we in bij onze accommodatie en gaan we na het diner nog een avondtour maken door Sarajevo. Vanavond slapen we 1 nacht in een hostel in Sarajevo.
 
Dag 2 - Miss Sarajevo
Na het ontbijt is het tijd om de hoofdstad van Bosnië Herzegovina te bezichtigen. Ook brengen we een bezoekje aan de Olympische bergen Igman en Bjelasnica. Hierna gaan we per mountainbike richting Lukomir. Dit dorpje is een nederzetting in de bergen en het hoogst bewoonbare dorp van Bosnië Herzegovina. Hier aangekomen krijgen we een korte tour door het dorp, waarna we aanschuiven voor een heerlijk typisch Bosnische maaltijd. We slapen 2 nachten in een Farm Ville in Lukomir.

Dag 3 - Hiking Umoljani
Vandaag mogen onze bergschoenen aan, want we gaan namelijk een hele mooie hike maken tussen de bergen (Umoljani – Obalj – Lukomir). Lunchen doen we onderweg op een heel bijzonder plekje. Aan het einde van de dag kijken we voldaan terug tijdens het diner in Lukomir.

Dag 4 - Kanoën op de Neretva
Na het ontbijt is het tijd om de nederzetting te verlaten en door te gaan naar adventure paradise; Konjic! We zoeken een beetje verkoeling, want we gaan namelijk de Neretva rivier op om te kanoën. Tussendoor wordt er een heerlijke BBQ voor ons bereid. Aan het einde van de middag rijden we naar onze accommodatie in Konjic. In dit splinternieuwe resort verblijven we 3 nachten.

Dag 5 - Hiken & Jeep tour in Prenj
Actie in de taxi! We gaan namelijk een jeeptour maken naar Prenj. Prenj is een geweldige bergketen in de Dinarische Alpen. Eenmaal boven aangekomen is het tijd om de de bergen nog beter te leren kennen doormiddel van een wandeling. We zoeken weer een leuk plekje uit om te gaan lunchen. Na de wandeling keren we terug richting Konjic.

Dag 6 - Canyoningen in Konjic
Het is tijd voor een frisse duik. Vandaag gaan we namelijk Canyoningen in de Rakitnica canyon. Zijn we klaar om te springen, abseilen en zwemmen?

Dag 7 - Herzegovina tour & Blagaj
Wist je inmiddels al dat Bosnië Herzegovina uit 2 delen bestaat? Bosnië hebben we nu gezien en daarom is het vandaag tijd om een tour te maken door Herzegovina. We bezoeken de bekende stari most in Mostar, de Kravice watervallen, die wel iets weg hebben van de Plitvice watervallen in Kroatië (maar dan veel minder toeristisch). Ook bezoeken we Pocitelj en Hutovo blato national park. Aan het einde van de dag eindigen we in Blagaj. We maken kennis met dit bijzondere dorpje met de bekende Vrelo Bune. We slapen vanavond in een tent op de nieuwe camping van onze eigen reisbegeleider.

Dag 8 - Hvala Bosna i Hercegovina
Na het ontbijt vertrekken we richting Sarajavo voor onze vlucht naar Eindhoven. Wat was jouw hoogtepunt tijdens deze bijzondere reis?

Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina
Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina

Verblijf

Verblijf Hostel Sarajevo

Beschrijving

We slapen de eerste nacht in een hostel in Sarajevo. Je deelt de kamer met je medereizigers, maar in gescheiden bedden. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hostel Sarajevo
Hostel Sarajevo

Verblijf Farm ville Natura AS

Beschrijving

Omschrijving: Handdoeken en beddengoed inbegrepen, evenals ontbijt, lunch & diner!

In deze accommodatie slaap je samen met je medereizigers, maar wel in gescheiden bedden. Hier slaap je 2 nachten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Farm ville Natura AS
Farm ville Natura AS

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina
Singlereis Roadtrip Bosnië en Herzegovina

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer