Singlereizen.nl

Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten

Een perfecte en fascinerende mix tussen cultuur en natuur, dat is de road & citytrip Baltische Staten. Jarenlang waren de landen Litouwen, Letland en Estland onder Russisch bewind waarna ze zo’n 25 jaar geleden onafhankelijk werden en samen de Baltische Staten vormden. Het resultaat; een trotse bevolking met een eigen taal en cultuur die ze hedendaags graag delen met buitenlandse bezoekers.

Je zult tijdens onze groepsreis versteld staan van de moderne hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn. Je vindt er talloze terrasjes en er is een breed scala aan cultureel erfgoed. Zodra we buiten de stadsgrenzen treden bevinden we ons tussen de authentieke plattelandsdorpen waar paard en wagen nog altijd veel gebruikt worden. Vanuit Vilnius vertrekken we richting westen naar Trakai Nationaal Park. Hierna zetten we onze reis voort richting de Heuvel der Kruisen. Een bijzondere plek die voor veel bewoners dient als bedevaartsoort. Vervolgens gaan we de eerste landsgrens over richting Letland, de road & citytrip Baltische Staten is begonnen! Ook in Riga en Tallinn zullen we versteld staan van prachtige historische gebouwen. Éen voor één zijn de hoofdsteden bijzonder en verschillend van elkaar. Dat maakt de mix voor deze groepsreis zó speciaal. Het derde land van ons bezoek aan de Baltische Staten is Estland.

Dit land is uitermate geschikt voor buitensport activiteiten. We zoeken dan ook de natuur op en maken tijd voor een fantastische wandeling door het groen. Ook gaan we het land verkennen vanuit het water tijdens onze kanotocht. We sluiten onze groepsreis in de Baltische Staten af met een bezoek aan de hoofdstad van Estland, Tallinn. 

Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten
Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten

Activiteiten

Dag 1 - Baltische Staten here we come!
Het is eindelijk zover, onze langverwachte vakantie gaat van start! Vanaf Brussel vliegen we samen met onze medereizigers richting Vilnius (Litouwen). Als we zijn geland halen we onze minibus op en rijden we richting het centrum van Vilnius waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. Als iedereen zich heeft opgefrist in de kamer, gaan we de stad verkennen en luiden we onze allereerste avond in. We zoeken een gezellig terrasje waar we onder het genot van een hapje en drankje elkaar beter leren kennen.

Dag 2 - Vilnius
Na een gezellige eerste avond is het nu tijd om de binnenstad per fiets te verkennen met gids, waarbij we regelmatig zullen afstappen. Natuurlijk zoeken we rond 12 uur een heerlijk lunchtentje op om ons weer op te laden voor de middag. De binnenstad van Vilnius staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en telt maar liefst tweeduizend middeleeuwse, gotische, renaissancistische en barokke gebouwen. Voldoende bezienswaardigheden dus om ook de middag op de fiets te vullen. Erg indrukwekkend om te bezoeken is het KGB-museum in het centrum van Vilnius, die onder meer de martelkamers en cellen van de gevangenen uit het Sovjettijdperk toont. Aan het einde van de middag brengen we onze fietsen terug en sluiten we het bezoek aan Vilnius af met een heerlijk lokaal diner. Tip: probeer de ‘Zeppelin’; een nationale specialiteit, bestaande uit aardappelen met gehakt binnenin!


Dag 3 - Trakai Nationaal park – Heuvel der Kruisen – Riga
Als we onze spullen weer in de minibus hebben gepakt vertrekken we richting het binnenland van Litouwen en maken we kennis met de prachtige natuur, cultuur en gemoedelijke Litouwse sfeer. We beginnen de dag met een bezoek aan Trakai nationaal park. Het park bestaat uit een cultureel en historisch erfgoed die voor de geschiedenis van zowel Oost Europa als Litouwen belangrijk zijn om te bewaren. Onderdeel van dit park zijn de binnenstad van Trakai en het kasteel uit de viertiende eeuw gelegen op één van de eilanden die de omgeving rijk is. Voordat we richting Riga rijden maken we eerst een stop bij de heilige Kruisberg, wat voor velen die Litouwen bezoeken een bedevaartsoord is. Deze heuvel met kruisen doet dienst als monument voor de vele Litouwse burgers die tijdens de Sovjetoverheersing naar Siberië werden gedeporteerd.
Tijdens het Sovjettijdperk was het plaatsen van kruisen en alle andere religieuze uitingen verboden, maar konden ze niet voorkomen dat deze plek een pelgrimsoord bleef. In 1985 gaven ze dit dan ook op. Nog altijd plaatsen mensen hier dagelijks kruisen. Na deze indrukwekkende stop vervolgen we onze weg richting Riga, Letland waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4 - Riga
Vandaag is het tijd om de hoofdstad van Letland te verkennen, Riga! De stad is de middelste van de drie Baltische Staten, waarbij je duidelijke invloeden ziet van zowel het oosten als het westen. De stad kent een bijzonder turbulente geschiedenis met hoge pieken en diepe dalen. In de middeleeuwen was Riga zo welvarend dat het ook wel het ‘Parijs van het oosten’ werd genoemd. We wandelen door de stad en merken al snel hoe de prachtige middeleeuwse gebouwen worden afgewisseld met grauwe sovjetgebouwen. Het communistisch verleden heeft zeker zijn sporen nagelaten, wat Riga zo interessant maakt. Maar desalniettemin is Riga een enorm bruisende stad, waar we zeker meer van leren kennen vandaag.

Dag 5 - Soomaa Nationaal Park
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Estland, de laatste van de 3 Baltische Staten. Na een aantal culturele actieve dagen is het nu tijd voor de natuur. We slapen namelijk midden in het nationale park van Estland. Nadat we zijn aangekomen bij onze accommodatie voor de komende 2 dagen, trekken we onze wandelschoenen aan voor een stevige hike. We stemmen de route natuurlijk af op onze medereizigers en trekken de bossen in. We sluiten de dag af met een heerlijk diner en halen onze mooiste herinneringen alvast boven.


Dag 6 - Kanoën
Vandaag weer een actieve dag in de buitenlucht. We gaan Estland ontdekken vanaf het water. Tussendoor gaan we een keer aan land om lekker te lunchen, waarna we aan het einde van de middag weer terugkeren naar onze accommodatie.

Dag 7 - Tallinn
We zorgen dat we vandaag vroeg opstaan zodat we voldoende tijd hebben om de stad Tallinn te verkennen. In een kleine 2 uur rijden we naar de laatste bestemming van onze rondreis. In Tallinn waan je je terug in de Middeleeuwen. De oude Hanzehuizen, het prachtige raadhuisplein en de zeshonderd jaar oude apotheek zorgen ervoor dat ook de binnenstad van Tallinn op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een grote stad is het niet, wat het voor ons ideaal maakt dit in 1 dag lopend te verkennen. We sluiten de dag af op een terrasje met een heerlijk diner, waarbij we terugkijken op een fantastische week waarbij we cultuur en natuur hebben gecombineerd in 1 reis.

Dag 8 -Back home
Aan alles komt een einde en zo ook aan onze reis door de Baltische Staten. We pakken onze spullen en vertrekken met de minibus richting de luchthaven van Tallinn, waarna we een paar uur later weer zullen landen in Brussel. Wat was jou hoogtepunt?

Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten
Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten

Verblijf

Verblijf Rock'n Hostel

Beschrijving

Rock'n'hostel biedt accommodatie met een bar en privéparkeergelegenheid in Vilnius, op 1,3 km van het Museum van de Bezettingskingen en de Vrijneming. Deze accommodatie biedt familiekamers voor 3 t/m 6 personen en een kinderspeelplaats. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, vervoer van/naar de luchthaven, een gedeelde keuken en gratis WiFi in alle ruimtes. Je deelt hier een kamer met meerdere deelnemers.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rock'n Hostel
Rock'n Hostel

Verblijf Red Nose Hostel

Beschrijving

Red Nose Hostel biedt kamers met gratis WiFi in een rustige klinkerstraat in de oude binnenstad van Riga. Het centrale bus- en treinstation bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van de accommodatie.

Alle kamers van het Red Nose hostel hebben een houten vloer, een bureau en verwarming. Er zijn gedeelde badkamerfaciliteiten op elke verdieping.

Sommige van de verdiepingen van Red Nose Hostel zijn kleine gemeenschappelijke keukens met een magnetron, een koelkast, een broodrooster en een waterkoker.

Het Red Nose Hostel beschikt over een 24-uurs receptie en een pendeldienst.

De accommodatie bevindt zich achter de Johanneskerk. Op loopafstand vindt u tal van winkels, restaurants en bars.

Ontbijt, handdoeken en bedlinnen zijn inclusief.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Red Nose Hostel
Red Nose Hostel

Verblijf Vila Kadriorg

Beschrijving

De accommodatie beschikt over een gedeelde keuken en een bagageopslag.
De kamers van het hostel bieden gratis WiFi en een gedeelde badkamer met een douche en een haardroger. De kamers worden gedeeld met je medereizigers, maar iedereen heeft zijn eigen bed. Het ontbijt, bedlinnen en handdoeken zijn inclusief.

In en rond Tallinn kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals wandelen.

De Nationale Opera van Estland ligt op 2,4 km van de accommodatie, en de Maagdentoren bevindt zich op 3 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Lennart Meri Tallinn, op 3,8 km van Villa Kadriorg Hostel.

Tallinn Centrum is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in restaurants, eten en geschiedenis.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vila Kadriorg
Vila Kadriorg

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten
Singlereis Road & Citytrip Baltische Staten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer