Singlereizen.nl

Singlereis Polen 5-daagse stedentrip

Wil jij op stedentrip met de gezelligheid van een groep? Ga dan mee op deze stedentrip naar Krakau en Warschau! Geen zorgen over je vlucht, de accommodaties en activiteiten. In een paar dagen ontdek je de hoogtepunten van meerdere steden samen met je reisgenoten en een lokale reisbegeleider. Tijdens deze stedentrip naar Warschau en Krakau ga je twee volledig verschillende steden zien. Warschau is een moderne stad, waarbij het centrum in de oude stijl herbouwd is met daaromheen veel moderne architectuur. Krakau daarentegen is een stad vol monumentale panden en is gelegen aan de rivier de Wisla. Het is één van de bekendste cultuursteden van Europa. Beide steden zijn bruisend, dus ook voor de liefhebbers van gezellige terrasje een perfecte combinatie.


Singlereis Polen 5-daagse stedentrip
Singlereis Polen 5-daagse stedentrip

Activiteiten

Dag 1 - Amsterdam - Warschau
Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je vrije tijd om alvast iets van deze unieke stad met al zijn contrasten te gaan zien. Warschau is tijdens tweede wereldoorlog verwoest en het centrum is later in de oude stijl herbouwd en is in zijn geheel UNESCO Werelderfgoed. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het Koninklijke Kasteel, midden in de Oude Stad gelegen. In de avond word je meegenomen door de reisbegeleider voor een welkomstdiner. Kies je voor Pierogi, een soort dumpling, of wordt het Bigos, een Pools zuurkoolgerecht?

Dag 2 - Warschau
Je start vandaag met een stadswandeling in Warschau. Tijdens deze wandeling zul je de belangrijkste hoogtepunten van Warschau gaan zien. De middag heb je vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Warschau Opstand Museum, waar je verschillende tentoonstellingen kunt zien van de opstand in 1944 en de daaropvolgende vernietiging van de stad door de Duitsers. Ben je geen museum fan, dan is het Wilanowski Paleis een aanrader. In het enorme park en de residentie kun je makkelijk een dag doorbrengen. Het Paleis beschikt over meer dan 60 vertrekken, veelal met prachtig beschilderde muren en plafonds en vol antieke kunst.

Dag 3 - Warschau - Krakau
Na het ontbijt ga je met de trein van Warschau naar Krakau. Deze treinrit duurt ongeveer 2,5 uur. Je zal rond de middag aankomen in Krakau. De oude stad is UNESCO Werelderfgoed met prachtige historische gebouwen en monumenten. Eén van de hoogtepunten is het oude Stadhuis en de Lakenhal. De Lakenhal was de plaats waar vroeger werd gehandeld in producten variërend van specerijen tot textiel. De galerijen van de Lakenhal grenzen aan het Rynek Glowny, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Aan het einde van de middag ga je op fietsexcursie, de ideale manier om in relatief korte tijd veel van een stad te zien.

Dag 4 - Krakau
Vrije dag. Je kunt vandaag kiezen voor een optionele excursie naar voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz of naar de Wieliczka zoutmijn. Auschwitz was het grootste concentratiekamp en het bestond uit drie delen. Auschwitz I was het concentratiekamp, Auschwitz II-Birkenau was een gecombineerd concentratie en vernietigingskamp en Auschwitz III-Monowitz een werkkamp. Tussen 1942 en 1944 kwamen meer dan een miljoen Joden in Auschwitz om het leven. Ook andere bevolkingsgroepen werden naar Auschwitz gestuurd, waaronder Roma en Sinti, homoseksuelen en krijgsgevangenen.
Vind je een bezoek aan Auschwitz te heftig? Dan kun je ook kiezen voor een excursie naar de Wieliczka zoutmijn. Het meest bijzondere wat je hier vindt is een complete ondergrondse Kathedraal volledig opgetrokken uit zout.

Dag 5 - Krakau - Amsterdam
Afhankelijk van je vertrektijd heb je vandaag nog vrij te besteden in Krakau. Misschien kan je nog een bezoek brengen aan de gezellige buurt Kazimierz met kerken, synagoges en interessante musea. Of je kan een terrasje pakken in het oude centrum en nagenieten van al het moois wat je hebt gezien. In de loop van de dag vlieg je terug naar Amsterdam.

Singlereis Polen 5-daagse stedentrip
Singlereis Polen 5-daagse stedentrip

Verblijf

Verblijf Accommodatie SUW

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in de twee- en driesterren klasse in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. 

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor jezelf willen, dan kan je bij je boeking aangeven dat je een 1 persoonskamer wilt. Je betaalt daarvoor de eenpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SUW
Accommodatie SUW

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Polen 5-daagse stedentrip
Singlereis Polen 5-daagse stedentrip

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer