Singlereizen.nl

Singlereis Peru 17-daagse rondreis

In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, met meer dan 6000 meter hoge, besneeuwde bergen en vulkanen; het prachtige Titicacameer en niet te vergeten de raadselachtige Nazcalijnen. Tenslotte ontdek je op de Ballestas eilanden zeerobben en talrijke watervogels. Op de markten van Cuzco en Puno zie je de verschillende indianenstammen in hun kleurrijke klederdrachten, een lust voor het oog. In dorpen en steden, op de markten, in de trein en op de drijvende rieteilanden maak je nader kennis met deze vriendelijke indianenbevolking. Een korte reis langs alle hoogtepunten van dit fascinerende land!

Singlereis Peru 17-daagse rondreis
Singlereis Peru 17-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Lima
Je vliegt, soms met een overstap, naar Lima, de hoofdstad van Peru. Hier kom je 's avonds of de volgende ochtend aan (afhankelijk van je vluchtschema). Je wordt opgehaald van de luchthaven en met een transfer naar het eerste hotel gebracht.

Dag 2 - Lima
Lima heeft te veel bezienswaardigheden om allemaal te zien, maar een bezoek aan de in het centrum gelegen, opgeknapte pleinen Plaza San Martín en de Plaza de Armas is zeker de moeite waard. Aan het laatste plein ligt het presidentieel paleis waar elke dag de wisseling van de wacht plaatsvindt. Daarnaast zijn er een aantal prachtige musea, waaronder het Antropologisch Museum en het Museo de Oro, waar je je vergaapt aan de grote collectie gouden relikwieën. Deze werden gemaakt door ambachtslieden die behoorden tot de talrijke pre-Columbiaanse culturen die in Peru hebben bestaan.

Let op: kies je voor een vlucht van Aeromexico, dan kom je pas laat in de middag op dag 2 aan. Je hebt dan geen tijd om Lima uitgebreid te verkennen.

Dag 3 - Lima - Ica / Huacachina via Paracas
Direct nadat je Lima uitrijdt, zal de rust een weldaad voor je oren zijn. Je rijdt zuidwaarts door de woestijn, die zich van het midden van Chili tot aan het noorden van Peru uitstrekt als een smalle, droge kuststrook. Een droog gebied, waar met behulp van irrigatiesystemen steeds meer landbouw wordt bedreven. Onderweg kun je een facultatieve excursie naar de Ballestas eilanden maken. Een perfecte beschermplaats tegen de mens, leefgebied van zeeleeuwen, pinguïns, Peruaanse aalscholvers en pelikanen. Zeeleeuwen stoeien in het water rond de boot, zodat je prachtige foto's kunt maken. De eilanden zijn beschermd natuurgebied. Eens in de vier jaar wordt deze regel verbroken. Dan komen de Peruaanse guanostekers aan wal om de nitraatrijke uitwerpselen van de vogels te verzamelen. Dat guano een zeer belangrijk bestanddeel vormt van meststof werd pas in de negentiende eeuw ontdekt. Hierdoor is Peru momenteel de grootste exporteur ter wereld. Wanneer je niet deelneemt aan de optionele excursie blijf je in de kleine haven, waar je pelikanen kan spotten die op de dobberende bootjes zitten. Ook kan je er een kopje koffie drinken en uitkijken over het water.

Dag 4 - Ica / Huacachina - Nazca
De combinatie van de koude Humboldt-golfstroom langs de kust van Chili en Peru en de droge woestijnlucht leidt tot prachtig gevormde zandduinen afgewisseld met oases. Ze ontstaan op die plaatsen waar de rivieren, ontsprongen in de Andes, uitmonden in de Grote Oceaan. Rondom één van deze oases is het plaatsje Huacachina gevestigd. Huacachina ligt aan een lagune waarvan men beweert dat het water een geneeskrachtige werking heeft. Wellicht ook op jouw kunsten om met een sandboard van de zandduinen af te surfen! Of maak een spectaculaire buggytocht door dit bijzondere landschap. In de middag vertrek je met de bus naar Nazca, een busrit van ongeveer 3 uur. Afhankelijk van het weer kun je vanmiddag of de volgende ochtend een vlucht maken over de Nazcalijnen.

Dag 5 - Nazca - Arequipa
De Nazcacultuur verwierf wereldbekendheid door de ontdekking van de Nazcalijnen die je, mits er geen mist is, vanuit de lucht in een vliegtuigje kan waarnemen. Pas dan zie je de in de woestijn getekende aap, het marsmannetje, de kolibri, boom en vele andere geometrische figuren. Ook kun je vanuit Nazca het Chauchillakerkhof bezoeken of de volledig in tact zijnde aquaducten uit de Nazcatijd bezichtigen. Als je een vlucht wilt maken over de Nazcalijnen, laat het ons dan door middel van het boekingsformulier en niet later dan 30 dagen voor vertrek weten. De vluchten zijn zeer populair, zeker in de maanden juli en augustus. Als je later besluit de vlucht te willen maken, heb je kans dat alle vluchten al volgeboekt zijn! Je vertrekt in de loop van de middag met een comfortabele openbare bus naar Arequipa. Je zult hier, na een lange rit van 10 tot 12 uur langs de kust en door de bergen, na middernacht aan komen.

Dag 6 - Arequipa 
De 'Witte Stad' Arequipa dankt haar bijnaam aan de vele gebouwen die uit wit vulkanische gesteente zijn opgetrokken (tufsteen). Vanaf het 'Plaza de Armas' heb je een schitterend uitzicht op de vulkaan El Misti. Het Santa Catalinaklooster in Arequipa, dat nog gedeeltelijk wordt bewoond, is zeker een bezoek waard. Een waar labyrint aan straatjes en pleintjes. Bezoek ook het museum Santuarios Andinos om de pas in 1995 ontdekte ijsmummie te zien van het naar schatting 12-jarige meisje, met de naam 'Juanita'. Vijfhonderd jaar geleden werd zij door de Inca's aan de goden geofferd en begraven in de permafrostlaag van de Ampato vulkaan.

Eten bij en met een lokaal gezin
Ben je geïnteresseerd in lekker eten en vind je het leuk om op reis locals te ontmoeten? Dan wordt het eten bij en met een lokaal gezin vast een van de hoogtepunten van je reis. Eten is de kapstok voor een ontmoeting. Door met een gezin samen te lunchen of dineren, krijg je een uniek inzicht in het dagelijks leven van locals. Door de kleinschalige opzet is er veel tijd om met elkaar te spreken en persoonlijke verhalen uit te wisselen.

Ondertussen geniet je van een authentiek gerecht, veelal op basis van oude familierecepten. Vind je het leuk om mee te helpen met koken? De gastvrouw of gastheer kan vaak wel wat hulp gebruiken. Ben je weer in Nederland of België, dan roep je gauw het reisgevoel weer op door het gerecht nog eens na te maken. Een vegetarische maaltijd is inbegrepen in je reissom, eventuele transferkosten zijn voor eigen rekening. Meer info vind je op de website van ResiRest of op FeelingResponsible.org.

Dag 7 - Arequipa - Chivay (Colca Canyon)
Vanuit Arequipa reis je met de bus naar de Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld. De eerste dag van het tweedaagse avontuur in de Colca Canyon rijd je over een pas van 4960 meter. Onderweg wordt natuurlijk gestopt als er vicuña's, ibissen, lama's of alpaca's te zien zijn. Met een beetje geluk en helder weer kun je de imposante vulkanen Sabancaya (5976 meter) en Ampato (6380 meter) zien. Op de laatste is de ijsmummie Juanita gevonden. In het dorpje Chivay (3600 m) overnacht je. Mocht je 's middags nog puf hebben voor een wandeling, loop dan in een klein uurtje naar de warmwaterbronnen van La Calera.

Dag 8 - Chivay (Colca Canyon) - Puno
Na een zeer vroeg ontbijt ga je op pad. De condors wachten niet! Je passeert onder andere de plaatsjes Yanque en Maca alvorens naar de 'Cruz del Condor' te rijden. Aan de rechterzijde heb je indrukwekkende uitzichten op de pre-Incaterrassen in de kloof. Beneden ligt een van de diepste kloven ter wereld. Vanwege haar ontoegankelijkheid is de Colca Canyon een goede schuilplaats voor de condor, die met zijn spanwijdte van ruim drie meter de grootste vogel is van het Zuid-Amerikaanse continent. Geruisloos zie je ze omhoog zweven, gebruikmakend van de aanwezige thermiek. Houd de camera in de aanslag voor het vastleggen van een geweldig moment. Vanuit de Colca Canyon reis je met de bus naar Puno, waar je aan het begin van de avond zult aankomen. Beleef in Puno de gezellige drukte in de Calle Lima of verken het haventje aan het Titicacameer. In de buurt van de haven is vaak een indiaanse markt, waar van alles te koop wordt aangeboden.

Dag 9 - Puno / excursie Uros-rieteilanden en Taquile
Je kunt meegaan met een optionele dagtocht (niet inbegrepen bij de reissom) via de drijvende Urosrieteilanden naar het eiland Taquile. De rieten boten hebben een levensduur van ongeveer acht maanden voordat ze teveel water absorberen en te zwaar worden voor gebruik. De Urosindianen hebben er door het opkomend toerisme een nieuwe inkomstenbron bij gekregen. Je vaart verder naar het eiland Taquile. Hier maak je een wandeling over de rug van het eiland dat bekendheid geniet vanwege de breiende indiaanse mannen. De mutsen die deze mannen dragen zijn niet alleen kleurrijk maar ook nog multifunctioneel. Ze bieden bescherming tegen de kou en zon én de punt is een veilige bewaarplaats voor hun geld! Vanaf het eiland Taquile stap je in de namiddag op de boot om in ongeveer drie uur terug te varen naar Puno.

Dag 10 - Puno - Cuzco
De busrit van Puno naar Cuzco voert je over een mooie verharde weg over de Altiplano, langs maïs- en quinoavelden afgewisseld met stukken braakliggend land. Nadat je de drukke stad Juliaca bent gepasseerd rijd je door het gebied waar eens de Pukuracultuur heerste, op weg naar de ruim 4300 meter hoge pas La Raya. Aan weerszijden doemen prachtige bergen op waarvan enkele bedekt zijn met eeuwige sneeuw.

Onderweg kom je langs verschillende dorpjes en een paar interessante Wari- en Inca ruines, zoals Raqchi en Pikillacta. Mits er tijd is zul je ook een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Andahuaylillas met haar prachtige kerkje alvorens in Cuzco te arriveren.

Dag 11 - Cuzco
De Inca's beschouwden hun stad als de 'navel der aarde', zij wisten immers niet beter dan dat Cuzco het middelpunt van hun rijk was. De Spanjaarden hadden weinig respect voor de Incacultuur. Veel religieuze tempels werden dan ook met de grond gelijk gemaakt waarmee de Spanjaarden ruimte creëerden om hun barokke kerken en rijk versierde huizen te bouwen. Talrijke Incabouwwerken moesten het ontgelden en dienden alleen nog als fundament. Deze mengeling aan bouwstijlen kun je goed zien in de vele steegjes rondom de Plaza de Armas. Omdat in en rondom Cuzco zoveel bezienswaardigheden zijn, verblijf je hier vier volle dagen. Geniet 's avonds tot in de vroege uurtjes van liveoptredens van indiaanse muzikanten. Het zal je niet verbazen dat keukens uit bijna uit alle landen vertegenwoordigd zijn in Cuzco. Voor elk wat wils! Bedenk wel dat als je kiest voor de 4-daagse Incatrail of de Larestrek, je geen tijd over hebt om Cuzco (en omgeving) te bekijken! 

Dag 12 - Cuzco
Het loont de moeite om het speciale Cuzco Visitor Ticket aan te schaffen, dat je toegang geeft tot vrijwel alle belangrijke monumenten, kerken en musea in de stad en de belangrijkste ruïnecomplexen in de omgeving. Het enige overgebleven Incapaleis, de Coricancha, mag je niet missen. Door de laatste aardbeving in 1950 werden de muren van het klooster en de kerk van Santo Domingo ernstig beschadigd waardoor geheel onverwacht de robuuste muren van een van de drie nog bewaard gebleven Incapaleizen weer tevoorschijn kwamen. Als je liever buiten verblijft, slenter dan door de straatjes van de kunstenaarswijk San Blas of bekijk de mooie lama- en alpacatruien die verkoopsters proberen te slijten. Je kunt ook een optionele excursie naar de Heilige Vallei maken. Tijdens deze tour bezoek je de ruïnes van Pisac en natuurlijk het Incafort van Ollantaytambo, waar de Inca´s een van hun weinige overwinningen op de Spanjaarden behaalden.

Dag 13 - Cuzco - optionele excursie Aguas Calientes (Machu Picchu)
Vandaag kun je mee met een optionele excursie naar Machu Picchu (opgeven bij boeking). Je gaat per bus van Cuzco naar Ollantytambo en vervolgens per trein naar Aguas Calientes. De trein rijdt door het prachtige landschap van de Heilige Vallei en doet er ongeveer 2 uur over. De rest van de dag heb je vrij om het dorpje te verkennen of een mooie wandeling te maken. Je overnacht in Aguas Calientes.

Incatrail
Voor de échte wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers vormt de 42 kilometer lange Incatrail een ware uitdaging. Denk niet te licht over deze tocht want hotels ontbreken, je slaapt in tweepersoons-tentjes en het weer is geen dag hetzelfde. Ook het terrein is alles behalve vlak. Moet je daarom de Incatrail niet lopen? Nee! Bereid je alleen goed voor, want de wandeltocht is pittig, maar prachtig. Qua weer kun je de Incatrail het best lopen tussen mei en oktober, ondanks dat er in die tijd best nog een buitje kan vallen.
Voor meer informatie: kijk onder dag 17 van deze dag tot dagbeschrijving!

Dag 14 - Cuzco - optionele excursie Aguas Calientes (Machu Picchu)
Tijdens deze excursie breng je een bezoek aan de 'verborgen' stad van de Inca's: Machu Picchu, schitterend gelegen op een plateau temidden van grillige rotsformaties. Door haar unieke ligging werd de stad nooit door de Spanjaarden ontdekt, waardoor ze uitzonderlijk goed bewaard is gebleven. Pas in 1911 werden de ruïnes per ongeluk ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingam die dacht de verloren Incastad Vilcabamba gevonden te hebben. De archeologen veronderstellen dat het eens een religieuze stad van de Inca's is geweest, maar de precieze functie is nog steeds onbekend. Er is ruim tijd om dit grootse ruïnecomplex met haar vele tempels, terrassen en heilige plaatsen te verkennen. Voor de klassieke foto van Machu Picchu klim je naar boven. Voor een geheel andere kijk op het ruïnecomplex wordt een wandeling naar de Inti Punku (zonnepoort) van harte aanbevolen. In de namiddag (of avond) neem je de trein en bus terug naar Cuzco.

Dag 15 - Cuzco - Lima
Omdat op het traject Cuzco – Lima zeer regelmatig vertragingen plaatsvinden, kiezen we ervoor om vandaag al terug te vliegen naar Lima. In de loop van de ochtend (afhankelijk van je vlucht) vlieg je met een binnenlandse vlucht van Cuzco naar Lima. Zo vermijden we het risico dat je je overstap niet haalt voor je intercontinentale vlucht EN kan je de rest van de dag (avond) nog zorgeloos genieten van je laatste uurtjes in Peru. Lima trekt een toeristenschare vanuit de gehele wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat keukens uit bijna uit alle landen vertegenwoordigd zijn. Beleef deze laatste avond de Peruaanse keuken in Lima!

Dag 16 - Vertrek Lima 
Je hebt eventueel nog even tijd om de stad te verkennen (afhankelijk van het vluchtschema). Vandaag vertrekt helaas alweer het vliegtuig terug naar huis!

Dag 17 - Thuiskomst
Vandaag land je weer op Nederlandse/Belgische bodem en kun je terugkijken op een onvergetelijke reis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €325 p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. De reis is door ieder normaal gezond persoon met een zekere lichamelijke fitheid te maken. Het reistempo tijdens deze reis ligt laag, maar de grote hoogtes waar we over reizen kunnen zorgen voor vermoeidheid en een lichte vorm van hoogteziekte. Een flexibele en positieve instelling is dan ook minstens zo belangrijk als lichamelijke fitheid.  

Reisafstanden
Luchthaven Lima - hotel: 20 km (0,5 uur) 
Lima - Ica: 300 km (4 uur)
Ica - Nazca: 140 km (2 uur)
Nazca - Arequipa: 570 km (10-12 uur) 
Arequipa - Colca Canyon: 165 km (4 uur) 
Colca Canyon - Puno : 335 km (5 uur) 
Puno - Cusco: 390 km (7 uur)
Cuzco - Lima 1155 km (1,5 uur vlucht)
Lima hotel - luchthaven: 20 km (0,5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. De volgende excursies zijn snel vol, deze moet je dus bij boeking al aanvragen. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Nazca - Vlucht over Nazcalijnen, €125,-
    Met een klein 4-persoons Cessna vliegtuig maak je in ongeveer 20 minuten een vlucht over een aantal van de Nazcatekeningen. Af en toe wordt een iets groter vliegtuig ingezet, tot maximaal 12 personen (afhankelijk van de drukte en beschikbaarheid). De piloten staan bekend om hun vliegkunsten!

    Inclusief: vervoer naar het vliegveld en vlucht over de Nazcalijnen
    Exclusief: airport tax (47.00 sol, circa 14 USD)

    Ook bestaat de mogelijkheid om de vlucht over de Nazcalijnen ter plaatse te boeken op het vliegveld. Echter is dit op basis van beschikbaarheid en is er geen garantie dat je de vlucht ook daadwerkelijk kunt maken/ boeken. Daarnaast willen we je erop wijzen dat de luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten uitvoeren een flexible prijsstelling hanteren voor last-minute boekingen waardoor er forse prijsverschillen (zowel lager als hoger) kunnen ontstaan.
  • Cuzco - 2-daagse Incatrail, €579,-
    Voor beschrijving: zie hieronder.

    Inclusief:
    Transfer van hotel naar treinstation Ollantaytambo v.v.; Expedition trein Cuzco tot Km.104; Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids; Overnachting hostel in Aguas Calientes; Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2 (1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner); Bezoek Machu Picchu op dag 2; Bus Aguas Calientes - Machu Picchu op dag 1; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes v.v. op dag 2; Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo.

    Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en deze vragen we pas aan als de reis een gegarandeerd vertrek heeft. We nemen contact met je op als de trail vol is en bieden je dan een alternatieve trail aan. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden.
  • Cuzco - 4-daagse Incatrail, €749,-
    Voor beschrijving: zie hieronder.

    Inclusief:
    Vervoer van hotel naar begin van de trail (km. 82 of 88); Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Dragers (niet voor persoonlijke uitrusting); Complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4 (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner); Bezoek Machu Picchu; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes v.v.; Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo.

    Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en deze vragen we pas aan als de reis een gegarandeerd vertrek heeft. We nemen contact met je op als de trail vol is en bieden je dan een alternatieve trail aan. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden.

    NB: Wil je gebruik maken van een eenpersoonstent tijdens de Incatrail, dan zijn de kosten daarvoor € 89,-.
  • Cuzco - 4-daagse Larestrek, €629,-
    De Larestrek is een trek die je kunt doen in plaats van de 4-daagse Incatrail, óf als de 4-daagse Incatrail vol is. Meer informatie over deze trek is op aanvraag te verkrijgen.

    De Larestrek is een vierdaagse trekking die eindigt bij Machu Picchu (je reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, voor een bezoek aan Machu Picchu). Het neemt je mee naar de weinig bezochte Laresvallei die een spectaculair uitzicht biedt op het Urubamba-gebergte, ten oosten van de Heilige Vallei. Je komt door kleine bergdorpjes en komt boven de 4000 meter, met een geweldig uitzicht op de bergtoppen. Deze trekking geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de Quechua sprekende Indianen van de hoog gelegen bergdorpen leven van de landbouw.

    De Larestrek wordt gezien als niet te moeilijk en is vergelijkbaar met die van de Incatrail. Er is echter wel een top van 4800 meter te beklimmen en dus is het belangrijk dat je een redelijk goede lichamelijke conditie hebt. Mensen die de trekking doen hoeven alleen hun dagbagage te dragen (het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Cuzco). Je moet wel je eigen slaapzak meenemen.

    Inclusief:
    Transport per bus van Cuzco naar Lares; Engels sprekende gids/kok; 2 nachten kamperen en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes; paarden voor de bagage (niet voor persoonlijke uitrusting) inclusief begeleiders; ontbijt, lunch en avondeten tijdens de trek; complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu v.v. + entree en gids; Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes en Aguas Calientes - Cuzco (via Ollantaytambo).

    NB: Wil je gebruik maken van een eenpersoonstent tijdens de Larestrek, dan zijn de kosten daarvoor € 79,-.
  • Cuzco - Tweedaags bezoek Machu Picchu, €349,-
    Je vertrekt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes met een trein in de zogenaamde Expedition of Inca Rail Voyager klasse. Na aankomst in Aguas Calientes heb je de tijd om in het plaatsje rond te kijken. De volgende ochtend vroeg neem je de bus naar de ruïnes van Machu Picchu (30 minuten ongeveer). Als je vroeg bent is het namelijk nog rustig en kan je de ruïnes op je gemak bekijken. Daarna ga je terug naar Aguas Calientes voor de treinreis terug.

    Duur: twee dagen
    Inclusief: transfer hotel - treinstation Ollantaytambo v.v., Expedition (of Inca Rail Voyager) klasse trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v., een overnachting in Aguas Calientes op basis van logies met ontbijt, bus op en neer Aguas Calientes - Machu Picchu, lokale gids in Machu Picchu (circa 3 uur).
    Exclusief: maaltijden, fooi.

    De overnachting in Cuzco die je door deze excursie te doen mist, is in het bedrag verrekend.
  • Tambopata jungleverlenging, €1.049,-
    Voor meer informatie over het programma en de prijs: zie onderaan deze pagina.


Informatie Incatrail 

Incatrail

Voor de echte wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers vormt de 42 kilometer lange Incatrail een ware uitdaging. Denk niet te licht over deze tocht want hotels ontbreken, je slaapt in tweepersoons-tentjes en het weer is geen dag hetzelfde. Ook het terrein is alles behalve vlak. Moet je daarom de Incatrail niet lopen? Nee! Bereid je alleen goed voor, want de wandeltocht is pittig, maar prachtig. Qua weer kun je de Incatrail het best lopen tussen mei en oktober, ondanks dat er in die tijd best nog een buitje kan vallen.

4-daagse Incatrail
Dit is de ultieme tocht voor mensen die beschikken over voldoende tijd, een goede gezondheid en een goede basisconditie. In vier dagen wandel je vanaf 2000 meter over passen van 3900 en 4200 meter. Dan weer over kale vlaktes, dan weer door een dichtbegroeid bergnevelwoud met prachtige bromelia’s en lianen. Ook verken je met de lokale gids, die je gedurende de gehele tocht vergezelt, een aantal zeer fraaie Inca-ruïnes. Kookspullen, tenten, proviand voor vier dagen en brandstof gaan mee met de lokale dragers. Zelf draag je een klein rugzakje met je spullen voor deze 4 dagen, en je slaapzak. Tegen een vergoeding kun je hen ook jouw bagage laten dragen (geef dit wel meteen op bij boeking als je dit wilt).

2-daagse Incatrail, met overnachting in Aguas Calientes
Deze tocht is een ideale tour voor mensen die niet over voldoende tijd beschikken, of niet 4 dagen willen lopen, maar toch kennis willen maken met de beroemde Inca paden. De korte trektocht begint bij kilometer 104 nabij de heilige rivier de Urubamba. Het is één dag lopen en aan het eind van de middag kom je aan bij Machu Picchu, waarna je ’s avonds overnacht in het dorpje Aguas Calientes. De twee-daagse Incatrail overnacht dus niet op de Trail. De volgende dag heb je dan rustig de tijd om met de gids de ruïnes te bezoeken, om aan het eind van de middag de trein en bus terug naar Cuzco te nemen. De gids voor de 2e dag, de bus omhoog naar Machu Picchu en de entree voor 2 dagen Machu Picchu is in het 2-daagse pakket inbegrepen.

Als je de Incatrail wilt lopen, vermeld dat dan op je boekingsformulier en boek zo vroeg mogelijk. De trek is zo populair dat als je later boekt, er grote kans is dat je hem niet kunt lopen. Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties.
De Incatrail is altijd op aanvraag en is pas definitief als je van ons de bevestiging hebt gekregen. Gezien de hoge annuleringskosten berekenen we € 100,- annuleringskosten als je zelf besluit je al bevestigde Incatrail te annuleren. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden.

Wanneer je de 2- of 4-daagse Incatrail boekt, zul je geen gebruik maken van de overnachting in Aguas Calientes (plus treinreis) tijdens het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de Incatrail verrekend. Het lopen van de Incatrail betekent ook dat je minder of geen vrije dagen in Cuzco te besteden hebt.

Informatie Jungleverlenging Puerto Maldonado
Shoestring biedt de mogelijkheid je reis te verlengen met een schitterende 4-daagse jungletocht naar het natuurgebied Tambopata. Dit uitgestrekte regenwoud staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en zoogdieren. Door de ligging, ver weg van de bewoonde wereld én de aanwezigheid van vele onderzoekers heeft dit natuurgebied zijn unieke flora en fauna weten te behouden.

Op de dag dat de groep van Cuzco naar Lima vliegt of op de dag dat groep van Lima naar Nederland vliegt, vlieg je naar de stad Puerto Maldonado. Hier ontmoet je de nieuwe internationale groep waarmee je de komende dagen zal optrekken. In Puerto Maldonado, een plaats waar van origine goudzoekers hun geluk kwamen beproeven, stap je over op de boot. Over de rivier ’Bajo Tambopata’ vaar je in ongeveer drie uur naar je verblijf. Gedurende drie nachten verblijf je in een lodge. In de namiddag is er tijd voor een welkomstdrankje en een korte wandeling naar een meertje. Na zonsondergang wordt er met de kano op uit getrokken om kaaimannen te spotten. Je ziet dan hun ogen glinsteren in het licht van je zaklamp.

De volgende ochtend vertrek je vroeg voor een wandeling naar het Cocococha-meer. Onderweg kun je prachtige exotische planten, insecten en vlinders tegenkomen, en als je geluk hebt apen. Vanuit de schuilhut bij het meer heb je kans om de hier voorkomende reuzenotters te bekijken. Ook wordt een kano-trip gemaakt op het meer. In de namiddag heb je tijd om te relaxen of om op eigen gelegenheid te gaan wandelen.

De derde dag wordt gebruikt om op eigen gelegenheid dingen te ondernemen of te wandelen op de uitgezette paden. Uiteraard kun je je ook aanmelden voor een door de lodge georganiseerde dagexcursie.

De laatste dag ga je per gemotoriseerde kano terug naar Puerto Maldonado. Vanaf deze stad vlieg je naar Lima (soms met een overstap). Bij aankomst is Lima word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Je hebt eventueel nog de tijd om deze of de volgende dag de stad te verkennen (afhankelijk van het vluchtschema). De volgende dag word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam/Brussel. 

Mocht onze standaard lodge geen plaats hebben, dan kan het zijn dat er een andere, gelijkwaardige lodge voor je geboekt wordt. Het beschreven dag-tot-dag programma kan dan enigszins afwijken.

Als je alleen boekt, wordt de eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer. Een driepersoonskamer is op aanvraag mogelijk. 

De reissom voor het jungle arrangement bedraagt € 1049,- per persoon. Eenpersoonskamertoeslag € 249. 

De prijs is inclusief: 
- vlucht Cuzco-Puerto Maldonado (soms met overstap) en Puerto Maldonado – Lima (soms met overstap)
- alle transfers in het Tambopata reservaat volgens programma; 
- drie nachten verblijf in een lodge (op basis van tweepersoonskamer); 
- alle maaltijden volgens programma; 
- diverse excursies onder begeleiding van Engelssprekende gids. 
- overnachting Lima
- transfer luchthaven Lima – hotel Lima v.v. 

Reissom is exclusief: entree Tambopata Reserve (ong. 25 dollar), fooien, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard. 

Het is verplicht voor reizigers met een jungle-verlenging om ingeënt te zijn tegen gele koorts. Je moet dit kunnen aantonen door middel van een certificaat of een stempel in je GGD vaccinatie-boekje. 

Deelnemers die gebruik willen maken van een verlenging komen op een andere datum terug dan de groepsreis. Dit betekent dat we de terugvlucht op een andere datum voor je moeten aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Hoe eerder je boekt hoe eerder wij je een garantie kunnen geven op een passende vluchtdatum. Afhankelijk van de boekingsklasse kan er een meerprijs worden doorberekend ten opzichte van de vlucht behorend bij de rondreis.

Informatie Jungleverlenging Puerto Maldonado
Shoestring biedt de mogelijkheid je reis te verlengen met een schitterende 4-daagse jungletocht naar het natuurgebied Tambopata. Dit uitgestrekte regenwoud staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en zoogdieren. Door de ligging, ver weg van de bewoonde wereld én de aanwezigheid van vele onderzoekers heeft dit natuurgebied zijn unieke flora en fauna weten te behouden.

Op de dag dat de groep van Cuzco naar Lima vliegt of op de dag dat groep van Lima naar Nederland vliegt, vlieg je naar de stad Puerto Maldonado. Hier ontmoet je de nieuwe internationale groep waarmee je de komende dagen zal optrekken. In Puerto Maldonado, een plaats waar van origine goudzoekers hun geluk kwamen beproeven, stap je over op de boot. Over de rivier ’Bajo Tambopata’ vaar je in ongeveer drie uur naar je verblijf. Gedurende drie nachten verblijf je in een lodge. In de namiddag is er tijd voor een welkomstdrankje en een korte wandeling naar een meertje. Na zonsondergang wordt er met de kano op uit getrokken om kaaimannen te spotten. Je ziet dan hun ogen glinsteren in het licht van je zaklamp.

De volgende ochtend vertrek je vroeg voor een wandeling naar het Cocococha-meer. Onderweg kun je prachtige exotische planten, insecten en vlinders tegenkomen, en als je geluk hebt apen. Vanuit de schuilhut bij het meer heb je kans om de hier voorkomende reuzenotters te bekijken. Ook wordt een kano-trip gemaakt op het meer. In de namiddag heb je tijd om te relaxen of om op eigen gelegenheid te gaan wandelen.

De derde dag wordt gebruikt om op eigen gelegenheid dingen te ondernemen of te wandelen op de uitgezette paden. Uiteraard kun je je ook aanmelden voor een door de lodge georganiseerde dagexcursie.

De laatste dag ga je per gemotoriseerde kano terug naar Puerto Maldonado. Vanaf deze stad vlieg je naar Lima (soms met een overstap). Bij aankomst is Lima word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Je hebt eventueel nog de tijd om deze of de volgende dag de stad te verkennen (afhankelijk van het vluchtschema). De volgende dag word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam/Brussel. 

Mocht onze standaard lodge geen plaats hebben, dan kan het zijn dat er een andere, gelijkwaardige lodge voor je geboekt wordt. Het beschreven dag-tot-dag programma kan dan enigszins afwijken.

Als je alleen boekt, wordt de eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer. Een driepersoonskamer is op aanvraag mogelijk. 

De reissom voor het jungle arrangement bedraagt € 1049,- per persoon. Eenpersoonskamertoeslag € 249. 

De prijs is inclusief: 
- vlucht Cuzco-Puerto Maldonado (soms met overstap) en Puerto Maldonado – Lima (soms met overstap)
- alle transfers in het Tambopata reservaat volgens programma; 
- drie nachten verblijf in een lodge (op basis van tweepersoonskamer); 
- alle maaltijden volgens programma; 
- diverse excursies onder begeleiding van Engelssprekende gids. 
- overnachting Lima
- transfer luchthaven Lima – hotel Lima v.v. 

Reissom is exclusief: entree Tambopata Reserve (ong. 25 dollar), fooien, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard. 

Het is verplicht voor reizigers met een jungle-verlenging om ingeënt te zijn tegen gele koorts. Je moet dit kunnen aantonen door middel van een certificaat of een stempel in je GGD vaccinatie-boekje. 

Deelnemers die gebruik willen maken van een verlenging komen op een andere datum terug dan de groepsreis. Dit betekent dat we de terugvlucht op een andere datum voor je moeten aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Hoe eerder je boekt hoe eerder wij je een garantie kunnen geven op een passende vluchtdatum. Afhankelijk van de boekingsklasse kan er een meerprijs worden doorberekend ten opzichte van de vlucht behorend bij de rondreis.

Singlereis Peru 17-daagse rondreis
Singlereis Peru 17-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SPZ

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SPZ
Accommodatie SPZ

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Ontbijt in Lima en Chivay
  • Entreegeld Machu Picchu
  • Eten bij een gezin thuis in Arequipa i.s.m. ResiRest (eventuele transferkosten zijn voor eigen rekening)
  • Tweedaagse excursie Colca Canyon incl. entreegeld
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Binnenlandse vlucht Cuzco - Lima
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met (mini)bus (alleen Nazca - Arequipa met eersteklas openbaar vervoer bus)

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Inca of Lares Trail (bij boeking opgeven)
  • Jungleverlenging (bij boeking opgeven)
  • Optionele excursies
  • Overige entreegelden
  • Vervoer naar/van Machu Picchu
  • Vlucht Nazcalijnen
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Peru 17-daagse rondreis
Singlereis Peru 17-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
10-05-2024 26-05-2024 17 € 2369,00 18-65 jaar
10-05-2024 26-05-2024 17 € 2798,00 18-65 jaar
12-07-2024 28-07-2024 17 € 2923,00 18-45 jaar
12-07-2024 28-07-2024 17 € 3352,00 18-45 jaar
13-09-2024 29-09-2024 17 € 2411,00 18-45 jaar
13-09-2024 29-09-2024 17 € 2840,00 18-45 jaar
27-09-2024 13-10-2024 17 € 2303,00 18-65 jaar
27-09-2024 13-10-2024 17 € 2732,00 18-65 jaar
18-10-2024 03-11-2024 17 € 2365,00 25-35 jaar
18-10-2024 03-11-2024 17 € 2794,00 25-35 jaar