Singlereizen.nl

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

Met een gezellige groep singles reizen wij af naar het Portugese eiland Madeira. Wandel je graag en houd je van weelderige natuur, spectaculaire kustwegen met prachtige vergezichten en een lekker glaasje wijn? Dan is dit bloemeneiland zeker een bezoek waard en verwelkomen wij je graag met een heerlijk glas Madeira wijn!

Madeira staat ook bekend als een paradijs voor wandelaars. Begin 16e eeuw begonnen de Portugezen met het aanleggen van levada’s, waarlangs meer dan 2000 km aan wandelpaden lopen. De routes gaan door dichte bossen, open vlaktes en hoge bergen en er is voor elk type wandelaar een geschikte route.

Tijdens deze reis verblijven we in een luxe 5-sterren hotel in het dorpje Calheta, één van de oudste plaatsen van Madeira. Het zuidelijke havenstadje is één van de zonnigste en hipste plaatsen van het eiland, met een lavasstrand, 2 zandstranden en een kleine jachthaven. Ga aan boord van één van de boten voor een walvissen en dolfijnen tour of bezoek het kunstcentrum, gelegen aan de rand van een klif met prachtig uitzicht over de zee. In Calheta vind je verschillende sfeervolle restaurants en bars: voor een gezellig avondje uit hoef je dus niet ver!

Een dagje naar de hoofdstad Funchal mag ook niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Leuke restaurants, shops en cafés kom je overal tegen en de stad kent vele bezienswaardigheden, in de vorm van botanische tuinen, parken en historische gebouwen. Het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal behoren tot de topattracties, net als de grootste markt… de Marcado dos Lavadores! Vanuit Funchal kun je ook met de kabelbaan naar het chique en rustige villadorp Monte, waar je weelderige tuinen kunt bezoeken en tijdens het tochtje een prachtig uitzicht hebt over de baai van Funchal. Check ook zeker de honderden watervallen en de natuurlijke baden bij Porto Moniz. Wat je ook niet mag missen is het uitzicht van de Cabo Girao klif.

Madeira heeft een klimaat dat onder invloed staat van de warme golfstroom in de oceaan en heeft daardoor het hele jaar door een aangename temperatuur. Ontdek dit mooie eiland vanuit een excellent 5-sterren hotel met een fantastisch uitzicht over de oceaan.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Dit betekent dat er elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet vol vers fruit en net gebakken broodjes voor je klaarstaat. Het hotel beschikt ook over een buffetrestaurant en een à-la-carte restaurant, dus als je ’s avonds geen zin hebt om het stadje in te gaan, kun je hier aanschuiven voor een lekkere maaltijd.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

Activiteiten

Tijdens jouw vakantie kun je heerlijk relaxen, maar zijn er ook voldoende mogelijkheden voor leuke excursies of het maken van mooie wandelingen. Bij voldoende belangstelling kunnen onder andere de volgende excursies worden georganiseerd:

Dagje naar de hoofdstad Funchal (ca. €15 p.p.)
In het centrum van Funchal hangt nog steeds de sfeer van ontdekkingsreizigers. Funchal is een gezellig stadje met op een klein oppervlak veel bezienswaardigheden. Het stadje is prima te voet en met de kabelbaan te ontdekken. Bezoek een van de forten, ga lekker winkelen, geniet of een terrasje of bezoek de lokale versmarkt, bekijk de kerken of de musea. Funchal heeft van alles te bieden!

De natuurlijke baden van Porto Moniz (ca. €35 p.p.)
In het noorden van Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Een natuurlijk zwembad, direct aan de zee, omringd door ruige kliffen. Natuurlijke wellness op zijn best. De baden zijn alleen gevuld met zeewater en omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, zodat er steeds vers zeewater in en uit stroomt.

Walvissen en dolfijnen spotten (ca. €40 p.p.)
Madeira heeft een prachtige waterfauna. Om dolfijnen en walvissen in het wild te zien zwemmen, ben je op Madeira aan het goede adres. Vanuit de haven van Calheta vertrekken we met met de schipper op een tocht van ongeveer 2,5 à 3 uur.

Wandelingen door de prachtige natuur langs de levada’s (prijs op aanvraag)
Bij veel reizigers staat Madeira bekend als wandeleiland. Met meer dan 2000km aan wandelpaden is er voor iedereen wel een mooie wandeling te vinden. Of je nu een fanatieke wandelaar bent of liever een wandeling maakt die iets minder uitdagend is, maar wel al het moois van Madeira laat zien: het kan hier allemaal. Onder leiding van een gids kunnen we prachtige wandelingen maken door de groene natuur.  In verband met de veiligheid raden wij niet aan op levada's te bewandelen zonder gids.

Bezoek aan de Suikkerriet fabriek en rumproeverij (ca. €10 p.p.)
Calheta is beroemd om de productie van ‘Aguardente’, oftewel witte rum. Van het suikerriet dat wordt verbouwd op het eiland, wordt naast suiker ook Madeira rum gemaakt. Om te zien hoe deze rum wordt gemaakt én om het ook te kunnen proeven, is een bezoek aan de stokerij ‘Engenho da Calheta’ de moeite waard. Er is geen rondleiding, maar je kunt gewon zelf rondkijken. Vergeet niet de “poncha” te proeven; het bekendste drankje van Madeira.

Cabo Girao (ca. €10 p.p.)
Tijdens de vakantie ben je slechts een half uur verwijderd vaneen van de hoogste kliffen van Europa. Vanaf hier, op 589 meter hoogte, heb je een panoramisch en adembenemend uitzicht over de zuidkust van Madeira. Door de glazen vloer is het uitkijkpunt extra spectaculair.

Zonsopgang bekijken bij Pico de Arieiro (ca. €25 p.p.)
Je moet er voor vroeg uit de veren, maar de beloning is het waard! Vanaf de top van Pico de Arieiro beleef je een van de mooiste zonsopgangen van het eiland. Je kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken waarbij je al voor zonsopgang begint, wat ervoor zorgt dat je én het mooiste licht hebt én niet in de hitte loopt én de plek voor je alleen hebt. De top is ook met de auto goed te bereiken.

Diverse excursies om het eiland te ontdekken
Hoewel Madeira qua grootte te vergelijken is met de provincie Utrecht, heeft het eiland zoveel te bieden. Een rondtour met gids is een van de beste manier om meerdere delen van Madeira te ontdekken op één dag. Kies je voor eilandtour door het zuid-oosten van Madeira, het noorden van het eiland of wellicht allebei, zodat je geen van de hoogtepunten mist?

* Alle excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het is mogelijk dat er een minimaal aantal deelnemers geldt voor een privé excursie. De reisleiding zal je hierover informeren aan het begin van de vakantie.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

Verblijf

Verblijf Savoy Saccharum Resort & Spa

Beschrijving

Dit 5-sterren hotel is direct aan zee gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de bergen, in het zuidwesten van Madeira. In dit luxueuze resort zal het je aan niets ontbreken.

Het hotel ligt naast de jachthaven van Calheta, waar ook een supermarkt en een paar gezellige restaurants zijn. Het rustige dorp Calheta zelf ligt verder landinwaarts, op zo’n anderhalve kilometer en is per bus of taxi bereikbaar. Op slechts 300 meter afstand van het hotel vind je één van de slechts twee zandstranden op het eiland.

Funchal, de levendige hoofdstad van het eiland Madeira, is in ongeveer drie kwartier met de shuttlebus van het hotel of de plaatselijke bus (halte op 50 meter) te bereiken.

Faciliteiten
Op het resort vind je 2 grote zwembaden, waarvan één bad alleen voor volwassenen is. Je vindt er maar liefst 5 bars, waaronder één relaxte loungebar met een groot buitenterras met een waanzinnig uitzicht over zee. Ongeveer 3 keer per week is er live muziek aanwezig!

Een hotel met de naam Savoy Saccharum Resort & Spa beschikt natuurlijk over een geweldig spa-center. De spa van dit resort is zelfs de grootste van het hele eiland! Je vindt hier een verwarmd binnenbad, een Turks stoombad, een jacuzzi, een sauna, relaxruimtes en een ‘sensatie-douche’. Daarnaast is het mogelijk om verschillende massages en schoonheidsbehandelingen te boeken (tegen betaling). Tegen betaling van €20 p.p. kun je hier een dagje relaxen.

Kamers
Alle ruime, comfortabele kamers zijn kuxe ingericht en ontworpen door een lokale kunstenaar. Het design is geïnspireerd op 'saccharum': suikerriet. De standaard kamers zijn 35m² groot en beschikken over een kluisje, airco, koffie/thee faciliteiten en een gratis Wi-Fi verbinding. Alle kamers beschikken over een groot balkon of terras met zitje. De luxe badkamer heeft een inloopdouche, toilet en föhn. De wand is voor een deel van glas en een deel van mat-glas. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. De toeslag voor kamers voor alleengebruik zijn in dit luxe hotel helaas erg hoog. De kamers zijn echter ook geschikt om met één van jouw medereizigers te delen. Alle gedeelde kamers hebben twee brede eenpersoonsbedden.

Februari
In deze vertrekmaanden hebben alle kamers courtyardview, waarbij je uitzicht hebt op de binnenplaats van het hotel. Het is (o.b.v. beschikbaarheid) mogelijk om tegen een toeslag een kamer met zeezicht te boeken. Mocht je hier interesse in hebben, kun je even contact met ons opnemen.

Mei, juni en oktober
In deze vertrekmaanden hebben alle kamers uitzicht op zee. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Savoy Saccharum Resort & Spa
Savoy Saccharum Resort & Spa

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer