Singlereizen.nl

Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro

Montenegro, de parel van de Middellandse Zee, is uniek in vele opzichten. Het land is gelegen in het zuiden van de Adriatische Zee. Nergens anders vind je zoveel natuurlijke rijkdom, schoonheid, mooie stranden, heldere meren, snelle rivieren en prachtige bergen in zo’n compact gebied als in Montenegro. In de ochtend kunt je wakker worden langs de mooie Adriatische kust, lunchen aan de oever van Skadarmeer, en geniet van een avondwandeling in de Montenegrijnse bergen. Tijdens de Single Reis Montenegro 50+ zul je dit alles beleven. Montenegro zal je niet onverschillig laten!

Met een Mediterraans klimaat is Montenegro een perfecte vakantiebestemming voor de Single Reis 50 Plus Paradijselijk Montenegro. Naast een heerlijk klimaat, de mooiste baaitjes en een prachtige kust heeft Montenegro een rijke geschiedenis. De geschiedenis van het land is onder andere terug te vinden in de eeuwenoude plaatsjes welke vaak zijn omgeven met dikke stadsmuren. Samen met een groep enthousiaste singles maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van dit land. En natuurlijk staat de reis onder leiding van onze Nederlandse of Engelstalige reisleiding. Lekker een weekje relaxen in het luxe hotel aan de kust of ga je mee op pad? We bieden je een aantal leuke excursies (exclusief) waarmee je het land kunt verkennen. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om gewoon te genieten van de zon, het strand en de prachtige zee!

We verblijven in het Palmon Bay Spa hotel. Dit 4-sterren hotel is een modern hotel in Igalo gelegen langs de kust. Het Palmon Bay beschikt over een spa, een fitnessruimte, een overdekt zwembad, een restaurant, buiten bar, een cafetaria, een restaurant aan het strand en een à la carte restaurant op het dakterras met een prachtig uitzicht op de Baai van Kotor.

Verzorging
Je verblijft op basis van Halfpension. Iedere morgen kunnen we genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet en 's avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd in het hotel. 

Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro
Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro

Activiteiten

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zal ontmoeten. Deze informatie staat nader beschreven in de reisdocumenten welk je een week voor vertrek per e-mail zal ontvangen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 1
We verzamelen met de groep op de luchthaven om gezamenlijk in te checken en dan kan de vakantie echt beginnen. Vanaf het vliegveld worden we naar ons hotel gebracht, het Palmon Bay hotel in Igalo. De rest van de dag hebben we tijd om te acclimatiseren en de omgeving te verkennen. ’s Avonds staat er een uitgebreid welkomstdiner voor ons klaar. Tijdens het diner zullen we bespreken wat we in de avond gaan doen. Blijven we lekker bij het hotel of gaan we Igalo in voor een drankje?

Dag 2 (optioneel)
Vandaag brengen we een bezoek aan de Baai van Kotor, de stad Kotor, Perast met Gospa od Skrpelja. Na het ontbijt worden we bij het hotel opgehaald en vertrekken we in de richting van Perast. Hier maken we een boottochtje naar een kunstmatig eiland dat is ontstaan door het zinken van oude en soms ingevorderde schepen welke waren beladen met rotsen. Met haar kerkje Crkva Gospa od Skrpelja, dat werd gebouwd in 1452 en herbouwd in 1632, is dit een bezoek zeker waard. De rest van de dag brengen we door in Kotor bij de Baai van Kotor, welke tevens op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst staat. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dikte en vijftien tot twintig meter hoogte. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lov?enberg, waartegen op 260m hoogte de vesting Sveti Ivan ligt die door een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden is. In Kotor krijgen we een zeer uitgebreide uitleg over de meest belangrijke cultuurmomenten van de stad. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel, waar we na een dag vol nieuwe indrukken aan mogen schuiven voor een overheerlijke maaltijd in het hotel.
* Excursie Baai van Kotor (08:30 – 17:30) Inclusief entreegelder, bootjes Perast + lunch in Kotor. €45 p.p.

Dag 3
Vandaag is een dag om even heerlijk te ontspannen en te genieten van alle faciliteiten van het prachtige hotel. Kom bij op het strand of aan het zwembad, werk wat aan je kleurtje of ga zelf of met een groepje op verkenningstocht naar bijvoorbeeld Herceg Novi, een stad met een eeuwenoude geschiedenis. ’s Avonds hebben de koks in het hotel weer een uitgebreide maaltijd voor je gekookt en onder het eten bespreken we uiteraard weer de dag en de avond die voor ons ligt! ’s Nachts verandert de promenade van Herceg Novi is een levendige uitgaansbuurt.

Dag 4 (optioneel)
Vandaag brengen we een bezoek aan het Meer van Skadar (Skadarsko Jezero), het grootste meer van de Balkan. Met een lengte van 48 km en breedte van 14 km is het meer een van Europa’s belangrijkste vogelreservaten. Naast de vele watervogels is er ook de vispopulatie in het meer buitengewoon groot. Beroemd is een soort sardinee, die zich heeft aangepat aan het zoete water. Het meer ligt 6m boven zeeniveau. Meer en Oever is het grootste National Park van ex-Joegoslavië en hierbij ook van Montenegro. Daarnaast brengen we een bezoek per boot aan Rijeka Crnojevica: een plaatsje waar de typische Montenegrijnse plattelandsarchitectuur te vinden is. Bovendien kun je genieten van de pracht der natuur van de streek. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel. ’s Avonds staat er weer een diner voor ons klaar in het Palmon Bay! In de avond heb je natuurlijk weer de tijd om te ontspannen. We kunnen bijvoorbeeld gezellig een terrasje pakken in het centrum?
* Excursie Meer van Skadar (08:30 – 18:00) Inclusief boottocht, entreegelden voor het National Park + georganiseerde lunch. €45 p.p.

Dag 5
Lekker uitslapen na een lange nacht en de hele dag de tijd om bij te komen. Geniet van de lokale visspecialiteiten in Herceg Novi of met een drankje op het terras met een prachtig uitzicht op de Baai van Kotor! Zin in iets anders? Vraag dan de reisleiding om tips, je zult je in ieder geval niet snel vervelen!

Dag 6 (optioneel)
Vandaag wordt gereserveerd voor een bezoekje aan Dubrovnik. Gelegen in het uiterste zuiden van het zonnige Kroatië net boven Montenegro vinden we een stad die de titel ‘de parel van de Adriatische zee en de Dalmatische kust’ meer dan waard is. Deze prachtige, oude stad is omgeven door een 5km lange stadsmuur en staat ook op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst. Samen met een plaatselijke gids zal er een stadswandeling worden georganiseerd, waarna je voldoende tijd hebt om Dubrovnik op eigen gelegenheid verder te beleven. Tegen de avond zullen we weer terugreizen naar Igalo voor het diner.
* Excursie Dubrovnik (08:30 – 17:30) Inclusief plaatselijke gids voor Dubrovnik + entreegelden voor de bus door de oude binnenstad. €45 p.p.

Dag 7
Vandaag hebben we een vrije dag in Igalo. Iedereen kan zijn eigen plan trekken: ga je nog heerlijke bijkomen bij het zwembad of aan het strand of ga je nog even snel de stad in voor de aanschaf voor de laatste vakantiesouvenirs. Het diner zal worden geserveerd in het hotel.

Dag 8
Helaas moeten we de koffers alweer in pakken. We worden bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Helaas is het tijd om afscheid te nemen van het bijzondere en prachtige Montenegro! Na een vlucht van ongeveer 2,5 uur komen we vol met leuke herinneringen terug in Nederland!

* Alle excursies zijn inclusief retourtransfers tussen het hotel en de excursie. Bij deelname vanaf 15 personen zullen de excursies als privé excursie worden georganiseerd. De excursies zijn onder begeleiding van een Engelstalige gids.

Excursie pakket met de excursies van dag 2, 4 en 6: €135.  
Alle excursies zijn ter plaatse bij te boeken.

Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro
Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro

Verblijf

Verblijf Palmon Bay Hotel en Spa

Beschrijving

Het 4-sterren Palmon Bay Hotel and Spa is gelegen in Igalo, aan de Adriatische Kust op een paar stappen van het strand. Het hotel telt ca. 200 kamers van 17m2 en heeft veel verschillende faciliteiten. Het hotel beschikt onder andere over een binnen- en buitenzwembad, een goed uitgeruste fitnessruimte en diverse restaurants en bars.

Faciliteiten
Een 24-uurs receptie, vriendelijk personeel en gratis Wi-Fi in het gehele hotel.  Geniet van de zon bij het grote buitenzwembad of duik het wellnesscenter in. Hier vind je onder andere een binnenzwembad, jacuzzi, Finse sauna, infrarood sauna, stoombad en de fitnessruimte. Ook kun je gebruik maken van de was- en strijkservice.

Een drankje met een waanzinnig uitzicht over de Baai van Kotor? Ga dan naar het rooftoprestaurant van het hotel. Bij de poolbar zijn lekkere snacks, verse sapjes en cocktails te verkrijgen. In het buffetrestaurant op de begane vloer wordt onder andere het ontbijt geserveerd.

Op het privestrand staan gratis ligbedden om heerlijk van het zonnetje te genieten.

Kamers
De kamers zijn voorzien van LCD-TV, telefoon, kluisje, mini bar en airconditioning. De badkamer is voorzien van een douche of bad, toilet en föhn. Ook in de kamers heb je gratis toegang tot het Wi-Fi netwerk. De kamers hebben een laminaat-vloer, een (Frans)balkon of terras en worden dagelijks schoongemaakt. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het leuker om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Kamer met zij-zeezicht
Heb jij de voorkeur voor een kamer met zij-zeezicht? Deze zijn tegen een toeslag - op aanvraag - beschikbaar. Neem hiervoor even contact met ons op.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. ’s Avonds kiezen we een leuk restaurant uit waar we kunnen genieten van een heerlijk diner (voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Palmon Bay Hotel en Spa
Palmon Bay Hotel en Spa

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Montenegro
Voor deze reis naar Montenegro dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort. Voor deze vakantie is geen visum nodig. Met een geldig paspoort mag je maximaal 90 dagen in het land blijven, met een geldige ID-kaart maximaal 30 dagen. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Montenegro.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Montenegro
Deze reis staat onder leiding van een Nederlandstalige reisleid(st)er uit Montenegro, welke al op locatie is. Hij/zij zal jullie verwelkomen op de luchthaven van de bestemming, waar een transfer voor jullie klaar zal staan. De gids zal een welkomstmeeting organiseren waarin je wordt voorzien van informatie en mogelijkheden tijdens deze reis. De reisleiding zal gedurende de gehele reis (m.u.v. de vluchten) aanwezig zijn.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro
Singlereis Paradijselijk Genieten Montenegro

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer